Review: Aangenaam Thuis

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Misschien komt het door deze tijd van het jaar, maar ik ga nu even een ontzettende cliche uitspraak doen: “de tijd gaat zo snel.” Maar serieus. Het is namelijk in februari alweer 2 jaar (!) geleden dat wij gingen eten bij restaurant Aangenaam in Haarlem. Misschien denk je nu: ja, en? Maar voor ons is dit best een bijzonder moment, want het was namelijk 1 van onze eerste restauraunt-reviews die we schreven voor De Groene Meisjes. Toch best een dingetje! En hoewel het alweer 2 jaar geleden is, weten we nog heel goed hoe lekker we die avond hebben gegeten. Drie gangen vegan en alles biologisch. Precies waar wij van houden. Als je benieuwd bent naar de review, die vind je hier.

Wij vonden het dan ook ontzettend leuk dat we benaderd werden door restaurant Aangenaam, met de vraag of wij hun nieuwe ‘project’ wilden uitproberen. Het heet Aangenaam Thuis en je raadt het al: we moesten zelf, thuis, aan de slag dit keer. Superleuk! We kregen een flinke tas vol met bio boodschappen thuis bezorgd en twee lekkere recepten: let’s cook!

Hoe werkt Aangenaam Thuis? Allereerst: je sluit geen abonnement af. Je kan gewoon per week kijken of je zin hebt om de tas te bestellen. De tassen worden op dit moment alleen nog maar geleverd in Haarlem en direct omliggende gemeenten. De kleinste tas is voor 2 personen voor 2 dagen. Een maaltijd kost €7,50 per persoon. Stel dat je weet dat je in het weekend gasten te eten krijgt: dan bestel je gewoon een grotere tas, zodat je voor meer mensen kan koken. Altijd goedkoper dan met een hele groep uit eten gaan!

Bestellen kan tot 10 uur dezelfde dag voor levering. Je kan zelf aangeven rond welke tijd je de boodschappen geleverd wilt krijgen. Kortom: het is heel flexibel en je kan er gebruik van maken wanneer het jou uitkomt. Natuurlijk komen er iedere week weer nieuwe recepten online, die kan je op de Facebookpagina bekijken. Het bestellen van de tassen gaat via de website van Aangenaam Thuis.

De producten in de tas zijn altijd biologisch en fairtrade. Wanneer je een niet-vegetarische tas bestelt, weet je dat de vis die eventueel in het pakket zit bijvoorbeeld uit de groene zone van de viswijzer komt. Kortom; Aangenaam streeft altijd naar een zo gezond en veranwoord mogelijk pakket, zodat koken niet alleen leuk en gemakkelijk, maar ook nog eens groen en healthy wordt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit waren alle veggies die we geleverd kregen. Uiteraard alles lekker vers!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En de bijbehorende producten om de maaltijden mee te kunnen koken. Werkelijk alles wat we nodig hadden (tot de verse kruiden aan toe) zat in de tas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het eerste recept: een tabouleh met wintergroenten, hummus en verschillende noten. Lekker! Helaas is het ’s avonds nu steeds veel te donker om nog een fatsoenlijke foto te maken, anders hadden we jullie natuurlijk graag het eindresultaat willen laten zien. De geroosterde wortelen en pastinaken uit de oven gaven het gerecht een lekker winters tintje. En, niet onbelangrijk, dit was natuurlijk een ontzettend gezonde maaltijd!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En dan onze favoriet: een heerlijke curry met aubergine, kool, kokos, koriander en limoen. Sowieso zijn wij heel grote fans van curry, maar deze smaakte wel ERG goed. Curry koken is al hartstikke eenvoudig, maar hoe lekker is het als je zelf de boodschappen ook niet meer hoeft te halen?!

Wat vinden wij van Aangenaam Thuis?

Pluspunten:

 • gezonde maaltijden
 • alles biologisch
 • lekker makkelijk dat het thuis bezorgd wordt
 • creatieve recepten, zeker fijn voor inspiratieloze momenten
 • fijn dat je niet meteen aan een abonnement vast zit
 • ideaal dat je zelf kan aangeven voor hoeveel personen je de boodschappen wilt bestellen
 • heerlijke maaltijden!

Minpunten:

 • het feit dat er alleen in de omgeving Haarlem (waar het restaurant gevestigd is) wordt bezorgd. Maar: wie weet komt daar nog verandering in als Aangenaam Thuis een groot succes wordt!

Heb jij het geluk dat je in Haarlem of omgeving woont? Ga dan naar AangenaamThuis.nl en plaats meteen een bestelling!

Maken jullie wel eens gebruik van een dergelijke bezorgservice? En wat denken jullie van Aangenaam Thuis?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

6 gedachten over “Review: Aangenaam Thuis

 1. Klinkt heel spannend, maar Tilburg ligt niet bepaald in de buurt, helaas. Misschien een ideetje voor een restaurant hier in de buurt?

 2. Hopen dat dit initiatief ook opgepakt wordt in de buurt van Kampen/Zwolle. Mooie variatie op de bio groente/fruittas!

 3. Ik zeg net tegen mijn man dat dit ook wel wat voor hem is en dan pas lees ik dat het alleen voor haarlem is. Boehoe. Jammer voor ons :(

 4. Ik krijg zo mijn bestelling binnen ;-)
  Ben erg benieuwd en zal jullie mijn ervaring laten weten.
  Gelukkig in Haarlem te wonen :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *