Review: Beter Bio

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wij hebben hier in Amsterdam de luxe dat we kunnen kiezen uit een aantal biologische winkels. Maar dat is niet overal zo. We kunnen ons goed voorstellen dat het dan wel eens lastig kan zijn om toch aan je biologische boodschappen te komen. Gelukkig kan je tegenwoordig in behoorlijk wat plaatsen in Nederland een krat met bio-boodschappen aan huis laten bezorgen. BeterBio is één van de leveranciers van biologische boodschappenkratten in Nederland. Wij testten een groentepakket van BeterBio voor jullie! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BeterBio.nl is 15 jaar geleden begonnen als de bezorgdienst ‘Groninger Biologische Groentehandel,’ met bezorgservice in de provincie Groningen. Het begon met aardappels, daarna met groente-en fruitpakketten, en inmiddels bezorgt BeterBio alle denkbare biologische boodschappen aan huis. Overigens, BeterBio bezorgt ook niet meer alleen in Groningen, maar ook in Friesland, Drenthe en Utrecht.

BeterBio stelt een aantal eisen aan haar pakketten. Allereerst is alles 100% biologisch en hebben al producten het EKO-keurmerk. Voordat er een product aan het assortiment wordt toegevoegd, heeft een team van experts het op smaak beoordeeld. Kortom: alleen de allerbeste producten worden opgenomen in het assortiment. Verder probeert BeterBio er rekening mee te houden dat de producten zo min mogelijk afstand hoeven af te leggen. Ofwel: ze proberen zoveel mogelijk met lokale producten te werken. Lukt dat niet, dan worden er producten elders in Nederland ingekocht. Op deze manier is 80% van het assortiment Hollands en 95% Europees.

Nu denk je misschien: maar hoe zit het dan met de bezorging aan huis? Daarvoor moeten de producten toch ook afstand afleggen? En natuurlijk kan je het allerbeste op je fietsje naar de plaatselijke boer. Maar stel dat je niet in die gelegenheid bent? Maak je geen zorgen, de BeterBio bussen waarmee de pakketten worden bezorgd, rijden op groen gas. Verder wordt er rekening gehouden met efficiënte bezorgroutes. Kortom, een behoorlijk milieuvriendelijke manier om aan je bioboodschappen te komen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tot zover de achtergrondinfo. Nu wil je weten: wat krijg je en wat kost het? Je kan kiezen uit verschillende pakketten. Wij testten het basispakket. Dat is een gevarieerd pakket met genoeg groente en fruit waar een ‘gemiddeld’ gezin ongeveer 3 a 4 dagen mee toe kan. Maar, er zijn ook grotere pakketten. Zoals een fruitplus pakket, met extra veel fruit. Of een dubbelpakket. Voor grotere gezinnen, of voor grote planteneters natuurlijk! Verder is er een actiefpakket (voor de gezonde lekkere trek, boordevol fruit en aangevuld met snackgroente) en ook een compactpakket, geschikt voor één persoon. Kortom, je kan allerlei kanten op bij BeterBio! Check hier een lijst met verschillende pakketten en de prijzen. Voor alle pakketten geldt dat ze gratis bij je thuisbezorgd worden!

Het basispakket dat wij testten kost €13,75 per week. Daarvoor kregen we onder andere: appels, wortels, peren, sinaasappels, bleekselderij, courgette, brocoli, zoete aardappel en een doosje champignons. Wij vinden dit geen hoog bedrag voor zo’n behoorlijk kratje vol met biologisch groente en fruit! En dan te bedenken dat het bij je thuis wordt bezorgd… prima! Het dubbelpakket is het grootste pakket en kost €23. Dit pakket is gevuld met maar liefst twaalf verschillende groente- en fruitsoorten. Dat is echt megaveel! De groente en fruit waren lekker vers en fris, duidelijk van hoge kwaliteit. We hebben er heerlijk van gegeten. En gedronken, want we maakten van een deel van de boodschappen natuurlijk lekkere sapjes met de Versapers slowjuicer. Het is dat BeterBio nog niet in Amsterdam bezorgt (wij kregen dit krat om te reviewen, dat was een uitzondering) maar anders wisten we het wel!

Het leuke van BeterBio is dat je allerlei aanvullende boodschappen kan bestellen. Zo kregen wij bij het pakket een heerlijk vers brood van zeer gewaardeerde ‘Veldkeuken,’ een potje veganistische broodspread en een pak amandeldrink van Provamel. Lekkere productjes voor het weekend. Het brood kost €3,00, de Provamel amandeldrink kost €3,60 en de mierikswortel-appel spread kost €2,70. In totaal kostte ons pakket €23,00. Dat vinden wij een heel schappelijke prijs. Zeker gezien het feit dat de kratten kosteloos bij je thuis worden bezorgd. Wat een luxe!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het fijne van BeterBio is dat je hier ook je biologische vleesvervangers (veel vegan opties) kan bestellen. En voor de vleesliefhebbers onder ons: BeterBio verkoopt ook biologisch vlees. En kaas, en zuivel, broodbeleg, chips, nootjes, muesli, bonen … Kortom: eigenlijk alles. Het hele aanbod van BeterBio vind je in de online shop.

Wij zijn erg enthousiast over BeterBio. Laten we hopen dat BeterBio de komende jaren nog verder gaat uitbreiden, zodat we straks in Amsterdam ook van de service gebruik kunnen maken!

Je krijgt nu zelfs 5 euro korting als je via ons een box besteld. Dit kan via deze link!

Wie van jullie maakt er gebruik van een bezorgdienst zoals BeterBio? Hoe bevalt het je?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

17 gedachten over “Review: Beter Bio

 1. Ik vind het altijd zo jammer dat dit soort diensten niet in Breda bezorgen. Anders had ik gelijk besteld!

  1. Wie weet komt het nog!! En zijn er bij jou in de buurt geen andere bezorgdiensten toevallig?

   1. Niet dat ik weet, dus als iemand er toevallig een weet, ik hou me aanbevolen! We hebben wel een hele kleine biologische markt op dinsdag, maar dat zijn maar 3 super kleine kraampjes.

 2. Ik hoop ook dat ze zich nog verder gaan uitbreiden:D Wij hebben hier namelijk ook alleen een kleine markt met weinig producten jammer genoeg

 3. Ik hoop dat ze gauw gaan uitbreiden naar andere provincies/steden. Ik vind het helemaal top.

 4. Toen ik met een knieblessure zat ontdekte ik odin. En dan niet het groentenpakket,maar gewoon van alles bestellen.Samen met een kennis laat ik mijn bestelling bezorgen.Nu fiets ik af en toe weer naar de boerenwinkel,maar blijf een deel van mijn wekelijkse boodschappen via odin kopen( boven 15 euro).

 5. Top! Staan heerlijke dingen tussen. Eens kijken of ze bij mij bezorgen :)

 6. Beter Bio is top! Wij krijgen al jaren producten van beter bio thuis bezorgd. Kwaliteit is goed en mensen zijn vriendelijk. De groenten zijn ook te koop op de biologische markt in Groningen.

  Aanrader!

 7. Hier in Canada kun je heel makkelijk een CSA-box laten bezorgen. Ik ontvang nu wekelijks een doos met ongeveer 12 stuks groente, voor 30 dollar (incl. bezorgkosten). Een schappelijke prijs voor verse, biologische groenten. Ik red het er niet een volle week mee, en er is een Whole Foods vlakbij (maar oeff, die is duur!) Ik vind dit echt een uitkomst, zeker in de barre winter (als Toos-Autoloos). Dit is ook een goede manier om met het seizoen mee te eten en nieuwe dingen uit te proberen. Ik kan mijn pakket gratis customizen, dat is een grote plus. Andere boodschappen voeg ik niet echt toe aan de groenten, tenzij er een goede special is. (Nutbutters bijv.!)
  Ik ga mijn moeder hier eens van op de hoogte brengen, die woont in de prov. Groningen :)

  1. Cool om te horen zeg! En leuk dat je je moeder gaat informeren :) Bio veggies voor iedereen!

 8. Wij krijgen het dubbelpakket van BeterBio en dat bevalt ons heel goed! Elke week een mand vol kraak verse groenten en sappig fruit, héérlijk (en zo handig!)!!!

 9. En je kunt er dus ook verzorgingsproducten als shampoo en huishoudproducten als wasmiddel of allesreiniger kopen!

  Ga het zeker binnenkort eens proberen, zelfs als je niet thuis bent wordt er samen naar een oplossing gezocht hoe je het pakket toch thuisbezorgd kan krijgen (uit het zicht wegzetten, of je huissleutel afgeven heb ik eens ergens gelezen)

  1. Ik geloof dat je kan aangeven dat het ergens anders bezorgd moet worden, bijvoorbeeld op je werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *