Review: Chicks Love Food kookboek

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Afgelopen woensdag was een belangrijke dag voor onze food-collega’s Nina en Elise, van het mega populaire blog Chicks Love Food, want hun eerste kookboek kwam uit! We zijn heel erg trots op de meiden (wát hebben zij hard gewerkt de afgelopen maanden) en we vonden het dan ook erg tof om aanwezig te zijn bij het lanceringsfeestje. We laten je vandaag zien hoe het ‘5 or less’ boek eruit ziet en wat je ervan kan verwachten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het eerste dat ons opviel is dat het boek 100% Chicks Love Food is. Fijne kleurtjes, mooie vormgeving, frisse foto’s en natuurlijk; een overvloed aan lekker eten. Het boek is gebaseerd op één van de meest geliefde rubrieken van het blog – ‘5 or less.’ Dit betekent dat alle recepten te maken zijn met maar vijf ingrediënten. De rubriek op het blog was al een geniaal idee, maar een heel kookboek vol met dit soort recepten? Even better!

De recepten zijn over het algemeen supermarktproof. Voor maar een enkel ingrediënt zal je naar de toko of de biowinkel moeten. We zijn geen ‘gekke’ ingrediënten tegengekomen (waarbij je eerst op Google moet kijken wat het überhaupt is, voordat je twee uur vertwijfeld in de supermarkt loopt te dwalen.) Kortom, dit is een boek voor mensen die van niet al te ingewikkeld koken houden. Mensen zoals wij dus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het kookboek is niet vegetarisch of veganistisch. Nina eet geen vlees, dus er staan wel een flink aantal vegetarische (en zelfs veganistische) recepten in. Vegetarische recepten die nog niet vegan zijn, zijn wel gemakkelijk vegan te maken. Wij hebben al een aantal ideetjes uit het boek gepikt die we zeker willen gaan uittesten. Zoals spreads voor op brood, tofu uit de oven en gnocchi met groenten. Dit zijn vegan recepten waar we niks meer aan hoeven te doen, ideaal!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wie Chicks Love Food kent, kent waarschijnlijk ook de rubriek ‘Sinner Sunday’ wel. Op zondag plaatsen de chicks altijd een heerlijk ‘zondig’ recept. De rest van de week wordt er gezond gekookt, maar op zondag mogen we onszelf best iets gunnen. (overigens, op andere dagen natuurlijk ook wel) Dit resulteert in Snickers-taarten, bonbons en ijsjes. Niet bepaald healthy te noemen – maar dat hoeft dus ook niet altijd, vaak ook niet vegan, maar toch even leuk om te laten zien. (immers, we weten dat niet al onze lezers vega(n) eten)

Houd je van simpele, maar lekkere gerechten? Vind je Chicks love Food leuk? Dan vind je dit 5 or less kookboek vast en zeker fantastisch. Het boek ligt inmiddels in de boekhandels en is voor €18,95 hier te bestellen.

Meisjes, wij zijn heel erg blij voor jullie. Zo keihard gewerkt en dan is dit het prachtige resultaat. Jullie mogen heel erg trots zijn op alles wat jullie tot nu toe hebben bereikt en wij zijn niet verbaasd als Chicks Love Food nog vele malen groter gaat worden. Het blijft vast niet bij dit boek en als we jullie zo bij Koffietijd zien optreden, denken we: hmm, een kookprogramma zou ook niet gek zijn! Jullie zijn een groot voorbeeld voor ons. Gefeliciteerd met jullie boek!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

23 gedachten over “Review: Chicks Love Food kookboek

 1. Ziet er erg leuk en lekker uit. En zo zie je maar weer, lekker eten hoeft niet ingewikkeld te zijn.

 2. Zo leuk, jullie boek reviews. Naast de boeken, leer ik daardoor ook weer andere leuke blogs en sites kennen. Zoals nu Chicks Love Food. Thanks!

 3. Super leuk dat ze het boek gemaakt hebben en mooie review! Ik ga het boek denk samen bestellen met een abbo op het gezond eten magazine:)

 4. Oké, hier heb ik maar 1 comment op: volgend jaar wil ik een ‘Groene meisjes’ boek op de mat krijgen waar ik net zo’n lieve review over kan schrijven als hierboven. You girls ROCK!!

  Liefs Elise

 5. Zag het in de winkel liggen…niet meegenomen…en nu voel ik me zo’n oen! Ik ga er zeker om, het is erg leuk!

 6. Ik heb ‘m al op meerdere plekken langs zien komen en ziet er tof uit! Makkelijk & lekker koken is m’n favoriet! :)

 7. Ik heb hem gister gekocht! Inderdaad een mooie vormgeving en recepten die niet al te ingewikkeld zijn. Deze week staat het eerste recept op het menu!

 8. Erg leuk!! En ik wil hem graag kopen… Wacht alleen even tot december, want dan moet ik (helaas) weer verlanglijstjes gaan maken!

 9. Ik ken chickslovefood nog niet zo lang maar vind ze nu al super leuk. Gaaf een eigen kookboek. Hij komt op mijn wishlist!

 10. Wat een mooi boek! Ik zal hem zeker eens doorbladeren, want makkelijk te maken recepten zijn altijd meer dan welkom!

 11. Dit ziet er uit als een prachtig kookboek. Mooie foto’s. Ik wil deze aan mijn collectie toevoegen!

 12. Jaaaa, zo trots op de Chicks! Ik zag jullie op de boekpresentatie Groene Meisjes, ik ga jullie blog bookmarken. Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *