Review: Creamy Risella

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We krijgen wel eens de vraag van lezers of wij écht altijd maar enthousiast zijn over álle producten. Ik snap wel waar deze vraag vandaan komt: de meeste artikelen op de Groene Meisjes zijn inderdaad enthousiast. Dat wil niet zeggen dat wij over alle producten die wij ontvangen, testen en of proberen enthousiast zijn. Dat zou ook echt niet kunnen, gezien het feit dat we wekelijks meerdere pakketjes met testartikelen binnenkrijgen. Dat kan onmogelijk allemaal geweldig spul zijn, toch? Echter, we willen de Groene Meisjes graag een zo positief mogelijke site laten zijn en daarom kiezen we er voor om bijna alleen maar te schrijven over de producten die we tof, leuk, goed, mooi, fantastisch of op z’n minst oké vonden. Daarbij komt dat ik heel eerlijk zeg dat het gewoon niet zo leuk is om negatief over dingen te schrijven. Het zou ook gewoon een beetje saai worden. Maar omdat er wel veel vraag naar is en we het ook eigenlijk wel zo eerlijk vinden, heb ik vandaag een minder enthousiaste review voor jullie. Oops, I just gave it away.

Creamy Risella dus. Ik bestelde dit bij Veggiedeli uit nieuwsgierigheid. Is er een nieuwe kaasvervanger in town? Ik wil het proberen. Creamy Risella zou een goede vervanger voor mozzarella moeten zijn. Vroeger was ik DOL op mozzarella. Ik gebruikte het voor pasta’s, pizza’s, broodjes en salades. Heerlijk. Dus oh yeah, zeker wel dat ik Creamy Risella wilde proberen. Nou, ik kan er vrij kort over zijn. Het werd een desillusie. Al toen ik het pakje openmaakte rook ik het: een heel sterke chemische geur. Sommige kaasvervangers hebben dat. De laatste keer dat ik deze geur rook, was bij een creamcheese-vervanger. Precies dezelfde geur en deze vond ik niet lekker. Dat beloofde niet heel veel goeds.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maar goed, ik dacht: misschien smáákt het wel goddelijk. Dus laten we het toch maar proberen. Ik sneed plakjes van de rol. Ziet er goed uit!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En ik belegde een speltboterham met de Creamy Risella en gegrilde paprika. Mmm, tosti maken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik moet eerlijk zeggen: de ‘kaas’ smelt als een trein. Dat kan je niet van alle kaasvervangers zeggen. Het is een perfecte smeltkaas, die het bijvoorbeeld heel goed zou doen op pizza’s. Kijk eens hoe goed het eruit ziet! (ik maakte een pan-tosti, omdat ik geen tosti apparaat heb)

Maar helaas. Ik vond het gewoon echt niét lekker. De chemische geur- en smaak overheerst enorm en ik proef helemaal niks wat te maken heeft met mozzarella. De enige overeenkomst die ik kan bedenken is dat deze ‘kaas’ ook heel goed smelt. En oké, dat je er (witte) plakjes van kan snijden. Nope, Creamy Risella en ik, dat wordt hem niet.

Gelukkig zaten er nog veel meer producten in het pakket van Veggiedeli en dat zijn bijna allemaal dingen die ik heel erg lekker en goed vind. Dus ik heb weer genoeg stof om positieve reviews te schrijven. Hè, gelukkig!

Wél een pluspunt: het product is biologisch en vrij van gluten en  soja. Creamy Risella kost €3,99 en is hier te bestellen via Veggiedeli.nl.

Wat is jullie favoriete kaasvervanger? Ik ben zelf best wel fan van Wilmersburger. Daiya heb ik nog nooit geprobeerd… ben ik wel heel benieuwd naar!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “Review: Creamy Risella

  1. Wilmersburger en edegistvlokken. Vooral dat laatste is makkelijk verkrijgbaar en relatief goedkoop.

  2. Bute Island is toch wel mijn favoriet. Is er eigenlijk wel een goede mozzerella vervanger? Ik gebruik nu die van Cheezly, maar die eigenlijk ook niet zo heel lekker. Misschien moet ik dat recept voor cashewnootmozzerella eens proberen (maar dat is zooo veel werk).

  3. Jammer dat het zo tegenvalt, die tosti zag er juist zo lekker uit! Ik heb pas een keer vegan kaas gekocht, maar dat was net rubber (qua structuur én qua smaak, bah) en daarna heb ik nooit meer kaasvervangers durven kopen haha.

  4. Ja iew, ik ben echt heel erg tegen voedselverspilling maar dit kreeg ik toch echt niet op :(.. Ik heb de luxe dat ik om de hoek woon bij een veganistische supermarkt en probeer eens in de zoveel tijd weer iets wat op kaas lijkt, maar zonder veel succes. Willemsburger is inderdaad nog ’t smakelijkst, maar of t ook echt gezond is..?

  5. Wouw, echt super WOUW dat je zelfs van een negatieve beoordeling een leuk positief verhaal kan maken!!!
    Ben blij dat ik het toch nog niet gekocht heb zeg… Stond er al een paar keer mee in mn handen te twijfelen of ik het welles nietes zou proberen, maar legde het dan toch steeds weer terug. Impuls/op gevoel kopen heeft dus ook zijn positieve kanten ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *