Review: Lush Herbalism

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zoals jullie al in mijn review over het gezichtsmasker Oatifix konden lezen, ben ik bezig met het testen van een aantal skincare producten van Lush. Zo gebruik ik momenteel ook cleanser ‘Herbalism’ en vandaag vertel ik jullie wat meer over dit product.

Herbalism is een reinigingsproduct dat je dagelijks kan gebruiken. De basis is Chinese klei en verder zitten er ingrediënten als rozemarijn, brandnetel en kamille in. Dit maakt dat Herbalism, de naam zegt het al, behoorlijk kruidig ruikt. Het is een geur waar je misschien even aan moet wennen, of misschien moet je er gewoon van houden. Ik was er niet meteen weg van, maar ben inmiddels redelijk aan de geur gewend. Het product werkt zuiverend en ontgiftend en hoewel ik dat altijd ietwat twijfelachtige termen vind, moet ik echt zeggen dat dit product je huid écht schoon maakt. Zo schoon dat mijn huid na het wassen licht tintelend aanvoelt en dat is wel prettig! Nadat ik Herbalism een week had gebruikt, begon ik te merken dat mijn huid rustiger werd en ook zachter. Dit komt ook doordat het product licht scrubbend werkt. Overigens, je kan Herbalism op twee manieren gebruiken. Eén manier is door de reiniger over je huid te ‘wrijven,’ dit is de scrubmanier. Maar je kan de reiniger ook over je huid verdelen en meteen weer afspoelen. Iedere dag scrubben is natuurlijk geen heel goed idee, je zou dan ook de goede laagjes teveel wegscrubben!

 

Dit product is veganistisch en dierproefvrij. Dit laatste geldt overigens voor alle producten van Lush.

Zoals je kan zien komt Herbalism in een potje en heeft het een vrij vaste structuur. Eerst verwijder ik mijn oog make-up (bijvoorbeeld met ‘9 to 5’ ook van Lush) en daarna gebruik ik Herbalism. De bedoeling is dat je een beetje uit het potje haalt en op je handpalm legt, een paar druppels water toevoegt en op deze manier een ‘papje’ maakt. Daarna smeer je het groene goedje op je gezicht. Het ziet er niet uit en nogmaals, echt lekker ruiken doet het niet (vind ik) maar op het moment dat je je gezicht afspoelt met koel water en je je zo lekker fris voelt, ben je dat weer vergeten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een potje (100 gram) Herbalism kost €9,90 en ik weet zeker dat je heel lang met dit product toe kan. Het is namelijk erg zuinig in het gebruik. Een tip van een lezer: vries een gedeelte van het product in. Herbalism is namelijk één van de verse producten van Lush, met een beperkte houdbaarheid van ongeveer drie maanden. Dus mocht je iemand zijn die héél zuinig met producten omgaat, dan is het invriezen misschien wel een idee!

Herbalism is te koop in alle Lush winkels, maar ook in de online shop. Trouwens, wist je dat als je vijf lege Lush potjes (schoongemaakt en ontdaan van etiket) terug brengt naar de Lush winkel, je een gratis potje vers gezichtsmasker cadeau krijgt? Op deze manier levert Lush samen met jou een bijdrage aan het sparen van het milieu.

Ken jij Herbalism al? Welke producten van Lush gebruik jij graag?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “Review: Lush Herbalism

 1. Op zich handig dat je er lang mee zou kunnen doen, maar zo te zien is het een vers product met een vrij beperkte houdbaarheid. Hoewel ik dat bij voeding niet zo nauw neem, is mijn ervaring met Lush dat het product al rap gaat schimmelen/stinken. Er lang mee kunnen doen lijkt me dus niet echt het geval helaas. :( Heb je het product maandelijks elke dag gebruikt? Had je daarna nog veel over? Anders vries ik na aanschaf de helft in.

  1. Hi Barbara,

   Dat is wel een goed idee, een deel invriezen. Want ja, ik heb het bijna dagelijks gebruikt en houd toch nog over!
   Ik zal het er even bij zetten in het artikel, dank.

 2. Allemaal kleine balletjes rollen, zoals je doet met gehaktballen, en die dan op een schaaltje in de vriezer leggen.. Aangezien je ongeveer een knikker per keer nodig hebt… En zodra ze vast gevroren zijn, doe je ze in een bakje. Anders plakken ze zo aan elkaar, wanneer je ze al gelijk in een bakje doet. Heb ik ook gedaan, werkt echt fijn :)

 3. Ik gebruik meerdere verse producten van Lush ( angels on bare skin, aqua marina.. ) en ik bewaar ze in de douche, pak elke keer een beetje om mijn gezicht schoon te maken en heb nog nooit iets in hoeven vriezen omdat het zou bederven :)

 4. Oe volgens mij zit het verkeerde ingredienten label erop! Zo te zien is dit het label van de Oatifix :)

  Ik werk bij Lush in Utrecht en in mijn ervaring kan je de verse cleansers veel langer bewaren dan gebruiken dan op het label staat (meestal is dat drie maanden), maar dan moet je ervoor zorgen dat het product goed droog blijft. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een beetje Herbalism in een kleiner potjes te doen en die in de douche te zetten om te gebruiken. Zo heb je nog langer plezier van de lekker skincare producten van Lush!

  1. Oooh! dat is het! Ik was al in de war! Ik ga het even aanpassen :)

 5. Ik heb al bijna 5 lege potjes staan, dan ga ik gauw iets halen haha! Ik ben wel heel benieuwd naar dit product :) snel weer een keer de stad in om te proberen en te ruiken.

 6. Ik gebruik Herbalism nu ook een tijdje en vind het ook echt een fijn product! De geur vind ik niet erg, doet me een beetje denken aan groene thee, alleen dan wat kruidiger. Lekker fris in ieder geval! Alleen volgens mij zijn een paar mensen een beetje in de war, want dit product heeft niet een beperkte houdbaarheid zoals bijvoorbeeld de verse maskers hebben. Dit komt omdat het product nogal droog is, waardoor het niet kan gaan schimmelen. (wel goed droog bewaren en ook oppassen met natta handen etc.) Die van mij heeft in ieder geval een houdbaarheid van zo’n 3 maanden, dat vind ik persoonlijk goed te doen!

 7. Zou het niet helpen met de houdbaarheid om het in de koelkast te bewaren? Dat doe ik met een aantal producten, en zo’n koud smeerseltje op je gezicht voelt extra lekker fris.

 8. Ik heb laatst Angels on bare skin gebruikt, mijn zus had een tester gekregen en ik vond het fijn in gebruik:) Binnenkort maar eens langs de lush om deze uit te proberen in de winkel om te kijken of ik het wat vind, moet namelijk nog een nieuwe reiniging

 9. Dit is mijn lievelings Lush product denk ik. Ik ben er gek op, het heeft mijn huid echt verbeterd. Invriezen is echt een slim idee, ga ik thuis gelijk doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *