Review: MÁDARA douchegels

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eerder testten wij een shampoo, conditioner en gezichtsschuim van het natuurlijke merk MÁDARA en we waren daar al erg enthousiast over. Het zijn stuk voor stuk lekker zachte, goed ruikende én ecofriendly producten. De review van deze producten lees je hier. We vonden het dan ook bepaald geen straf om een nieuw product van dit merk te mogen testen! We ontvingen twee douchegels in de geuren ‘Wild Fruit’ en ‘Mild Plum.’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De douchegel komt in een stevige fles met een pompje erop. Ideaal vinden wij dat; hierdoor gebruik je nooit teveel. De producten van MÁDARA zijn sowieso erg zuinig in het gebruik. Met gezichtsschuim heb ik bijvoorbeeld wel drie maanden iedere dag mijn gezicht gewassen. Dat vind ik netjes! Terug naar de douchegel: dat zuinige geldt ook voor dit product. Eén van de twee flessen staat nu al tijden onder de douche en nog is de fles niet leeg. Persoonlijk vind ik de verpakking erg mooi: lekker fris van kleur, dat geeft al een natuurlijke uitstraling aan je badkamer. Het oog wil ook wat!

Wat kunnen we zeggen over het product? De douchegels zijn niet helemaal helder, maar ook niet 100% crème. Ik zou zeggen dat ze ’troebel’ zijn. Hierdoor voelen ze erg zacht aan en zijn ze goed creamy op je huid. Ook zeker geschikt als vervanger van scheergel. Misschien wel het belangrijkste van een douchegel is de vraag ‘hoe ruiken ze?’ Mild Plum is megazoet. Sterker nog, de eerste keer deed de geur me denken aan marsepein. Daar moet je dus van houden. Wild Fruit is een pittiger geur met wat meer citrus erdoor. Ik denk dat ik Wild Fruit het beste kan omschrijven als een frisse, zomerse geur. Heel geschikt voor het komende seizoen dus.

Hoewel de geuren van de douchegels zeer goed en aromatisch zijn, is het niet zo dat je huid de hele dag naar wild fruit blijft ruiken. Persoonlijk vind ik dat een pluspunt, aangezien je toch ook weer een bodylotion en/of parfum op doet. Ik heb liever niet allemaal verschillende geuren door elkaar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De douchegels kosten €10,15 en zijn te koop via madaracosmetics.nl, Vitaminstore, drogisterij van Gelder (van Woustraat Amsterdam) en Organic Food For You in Bergen. We vinden de prijs van de douchegels aan de hoge kant, maar weten tegelijkertijd dat er veel mensen met ons zijn die een goede, natuurlijke én zuinige douchegel wel wat geld waard vinden.

MÁDARA werkt met natuurlijk ingrediënten en bestanddelen en test niet op dieren. Wij zijn erg enthousiast over dit mooie merk. De verpakkingen zijn lekker’clean,’ de geuren goed en de producten wérken ook gewoon. Ze doen wat je ervan verwacht. Kortom: MÁDARA is GroeneMeisjesProof, dat is met de test van deze douchegels maar weer gebleken! Meer over MÁDARA vind je op www.madaracosmetics.com.

Wie van jullie is al bekend met de producten van MÁDARA? En wie van jullie zou er wel eens een product willen proberen?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

8 gedachten over “Review: MÁDARA douchegels

 1. Ik had er nog nooit eerder van gehoord, denk ook niet dat ik het ga proberen, oa vanwege de prijs en omdat er nog zoveel meer keuze is van ook goede producten.

 2. Klinkt als erg fijne producten, en zeker niet duur voor goede kwaliteit!

  Wat feedback voor jullie beautyreviews:
  Ik ben heel blij dat jullie vaker aandacht besteden aan groene beauty en ik heb al veel nuttige reviews gelezen, maar ik heb het idee dat het nog iets beter kan. Vaak mis ik een foto van het product, dus een dotje douchegel op je handpalm om de consistentie te zien, of een swatch van een lipstick. Ook zou ik het fijn vinden als jullie altijd de ingrediënten vermelden. Bij deze douchegels ben ik bijvoorbeeld erg benieuwd of er geen alcohol en SLS/SLES in zit. Het zou het voor mij completer maken. Hopelijk kunnen jullie hier iets mee :)

  1. Bedankt voor je feedback! nou zijn de Groene Meisjes ook geen echte beautybloggers, en dat willen we ook niet zijn, dus vandaar dat we er niet zo goed in zijn. Maar we zullen kijken wat we in het vervolg wat beter kunnen aanpakken.

 3. Ik ben het met Esmee’s opmerking eens, meer info over bijv. ingrediënten zou handig zijn bij een beautyrecensie. Verder vind ik het duidelijk wat betreft geur bijvoorbeeld.

  Ik weet niet hoeveel invloed jullie hebben op de advertenties, maar bij mij verschijnt een banner onderin het beeld van grand italia pasta: een advertentie voor een recept van pasta met worstjes, inclusief foto. Best wel gek en tegenstrijdig op jullie blog. Ik heb hier persoonlijk geen probleem mee, jullie moeten ook je salaris verdienen, maar ik vond het wel gek.

  1. Hi Maaike, daar hebben we inderdaad weinig invloed op. Die advertenties worden weergegeven op basis van google-surfgedrag. Iedereen ziet dus iets anders en het wisselt tig keer per dag… dus helaas, er komt af en toe iets voorbij wat niet helemaal matcht. Hihi en wat betreft het salaris: dat verdienen we er niet mee hoor. Dat zouden we wensen ;)

   1. Ah, oke dan begrijp ik het! Kan me niet voorstellen dat ik als vegetarier ooit naar een worstrecept heb gezocht, maar de pasta zou inderdaad logisch zijn. En hopelijk wordt het ooit een baan, mochten jij/jullie dat wensen natuurlijk! Bedankt voor je reactie, ik lees jullie site graag vanwege de goede recepten en recensies en natuurlijk het persoonlijke aspect ervan. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *