Review: Oh She Glows Cookbook

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Al toen ik hoorde dat Angela – van het wereldberoemde blog Oh She Glows – een kookboek ging maken wist ik: must have. En toen ik hoorde dat het boek in Nederland te bestellen was, werd het erg lastig om mezelf te beheersen. Eigenlijk had ik mezelf een koopverbod opgelegd, omdat ik mijn geld beter even niet aan kookboeken uitgeef momenteel. Maar de geest was zwak. Vergeef het me, ik heb het boek toch gekocht. Hopelijk voor jullie geen probleem, want nu kan ik jullie laten zien hoe geweldig het Oh She Glows Cookbook is. Ik houd het kort en laat de foto’s voor zich spreken.

Even heel kort vooraf: Oh She Glows is dus een wereldberoemd blog. Het gaat over de vegan lifestyle. Angela kookt echt waanzinnig geweldige recepten. Echt alles wat zij maakt is lekker EN ziet er amazing uit. Ze houdt, net als wij, van lekker eten (check hieronder op 1 van de foto’s de enorme chocoladetaart,) maar eet meestal ook erg gezond. Een mooie balans dus. Angela is hersteld van een eetstoornis en eet sindsdien veganistisch. Ze straalt van binnen en van buiten. Angela is altijd een voorbeeld voor ons geweest. We love her.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het boek bevat een informatief deel en een groot deel met recepten. Het zijn meer dan 100 recepten, dus je kan even vooruit!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Superhandig: het boek begint met een uitleg over welke foods handig zijn om altijd in huis te hebben, als je vegan wilt eten en haar recepten wilt maken. Je kan dan denken aan: verschillende meelsoorten, lijnzaad (om eieren te vervangen in recepten) en edelgistvlokken. Bij elk product vertelt ze kort wat het is en waarvoor je het nodig hebt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De recepten zijn opgedeeld in categorieën, zoals: ontbijt, drankjes, diner, taarten…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ziet het er niet geweldig uit? Echt, mijn maag knort bij iedere foto een beetje harder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Van een lezer kreeg ik de tip om te beginnen met dit recept: burritos met broccoli en ‘kaas.’ Wow, looks delish!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Al zou ik er ook geen problemen mee hebben om met deze recepten te beginnen..hihi!

Jullie merken het: ik ben ongelooflijk enthousiast. Dat was ik al voordat ik het boek had. Dat was ik nog meer toen ik het boek doorbladerde (zo’n dik boek VOL met inspiratie!) en dat zal ik NOG meer zijn als ik straks aan de slag ga met de recepten. Ik kan niet wachten!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oh nog even: dit is Angela. What’s not to love about here? Ze lijkt me zo lief. Kijk nou hoe blij ze die boerenkoolchips in haar oven schuift. Jaja, ik houd al op. Fangirl!

Wil jij ook de trotse eigenaar van het Oh She Glows Cookbook worden? Voor €19,49 (wat ik echt niet duur vond!) bestel je het boek hier.

Wie van jullie heeft of kent het boek al? En wie kan zich, net als ik, niet langer beheersen? (you go girl/boy! Je verdient het ;))

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “Review: Oh She Glows Cookbook

 1. Ik mocht dit boek voorlopig echt niet kopen van mezelf (weinig geld, heel veel kookboeken..) maar na het lezen van deze review kan ik me nog moeilijker beheersen ;)
  De recepten van Angela zijn geweldig, ik ben fan van haar blog en alle gerechten zien er even lekker uit! Na het zien van deze foto’s heb ik opeens heel veel zin in chocolade taart!

 2. Oh ik vind haar recepten en blog ook zo leuk. Was heel benieuwd naar haar boek dus ben blij dat ik zo even een kijkje in het boek kon nemen :) staat op mn wishlist !

 3. Of koop het in een boekhandel!
  Ik heb hem gekocht bij The American Book Center in Amsterdam :)
  Ik had hem gekocht daar en kreeg gelijk een voucher voor 15 % korting bij de Dophert!

  1. Oja dat is deze maand een actie he? Leuk! Maar ja, niet iedereen komt regelmatig in de buurt bij the ABC, dus online bestellen is toch altijd wel makkelijk ;)

 4. Jaaaa je hebt hem! :D Wat goed. Ik heb hem in februari besteld en gebruik hem echt meerdere keren per week. Het is zo’n fantastisch fijn boek. Mijn tip is om te beginnen met de enchiladas en de glo bars hmmm. Heel veel plezier ermee! (Dit was het waard om je no-buy voor te doorbreken ;) )

 5. Hihi ik kon me ook niet beheersen en heb hem paar dagen geleden toch maar gekocht. Ik volg haar blog al vanaf het begin bijna en tjah dan kan het boek natuurlijk niet achterblijven. Er zitten voor de mensen die niet het boek willen kopen best wel aardig wat recepten van haar blog in (ik denk bijna 25% wat ik al kende) maar ik vond dat persoonlijk niet zo heel erg want ik had ze nog zeker niet allemaal gemaakt omdat ik liever uit een kookboek wat ik echt in mijn handen heb kook. Voor geldbesparing staan er echter rond de 400 recepten op haar website die van hetzelfde niveau zijn en een aantal die dus in het kookboek staan. Aan de andere kant is het echt een pareltje en precies de goede sfeer wat mij betreft.

 6. Deze gaat op de wishlist, samen met het groene smoothie en groentenbijbel. Ik heb besloten kookboeken voor mijn verjaardag te gaan vragen in juli ;-)

 7. Ik heb hem ook en het is een geweldig boek. Ik blader hem regelmatig door ’s avonds voor ik ga slapen, mooie plaatjes kijken, haha, i know, veggie nerd alert! De vegaburgers zijn vet lekker, en ik ben ook heel erg benieuwd naar de glo bars en de “life affirming nacho dip”. Hebben jullie al een paar recepten gemaakt ?

  PS : dit is een heerlijke blog, leuk zoals jullie soms echt iemand kunnen raken met “mening”-artikelen, maar ook gwn luchtig blijven met lekkere recepten en reviews.

  1. Fijn om te horen Eline :) thanks. Ja, ik ben ook zo’n nerd. Ik lees kookboeken alsof het literatuur is ;)

 8. Lijkt me een super kookboek, meteen op mijn verlanglijstje van bol.com gezet! En zie dat de prijs nog is aangepast €17,99, nog leuker!

 9. Ik volg haar blog ook al een aantal jaar en maak regelmatig haar recepten. Tot nu toe is alles even lekker. Zucht ik had mezelf ook een koopverbod voor kookboeken opgelegd omdat ik al een aardige verzameling heb. Alleen deze zou ik er toch nog wel heel graag aan toe willen voegen (dus hoopla op de wishlist).

 10. Oh she wants!! Dit is al het zoveelste geweldige boek dat ik dankzij jullie op mijn verlanglijstje bij bol.com zet… Ik ga ook haar blog volgen, ben erg benieuwd!

 11. Ja! Ik ben absoluut fan van dit boek! Ik heb hem zelfs al dubbel. Echt elk recept wat ik heb geprobeerd is een hit maar dat is hetzelfde als met de recepten van haar blog.

 12. Tjeetje ook ik moet minderen met kopen!!
  Maar kon helaas niet meer onderuit komen door al deze reacties,het is een leuk prijsje en morgen heb ik dit mooie she glows cookbook in huis.
  hopelijk is het niet al te moeilijk in t engels?
  happy me!

 13. hoop dat hij nog in Nederlands uit komt dus ik wacht nog even. haar blog vind ik te gek net als die van jullie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *