Review: Simply Italian

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In dit artikel reviewen we het boek ‘Simply Italian’ voor je. Een boek dat je zeker níet moet lezen als je trek hebt.

Sinds wij zijn begonnen met bloggen (in oktober alweer drie jaar geleden) hebben we ontzettend veel kookboeken gereviewd. Kookboeken vervelen ons nooit. Meestal kiezen we voor een vega of een vegan kookboek – logischerwijs omdat we dan alle recepten kunnen uitproberen – maar dit keer maakten we een uitzondering. We reviewen vandaag het boek ‘Simply Italian.’ Een prachtig vormgegeven een origineel kookboek met recepten uit de traditionele Italiaanse keuken. Aangezien groen meisje Jamie half Italiaans is en ze op dit moment ook Italiaans aan het leren is, mochten we dit boek natuurlijk niet voorbij laten gaan.

Zoals je op de kaft van het boek kunt lezen heeft het boek als ondertitel ‘Thuis koken met de Chiappa Sisters.’ Nu schijnen de Chiappa Sisters (drie zussen met Italiaanse roots) een televisieprogramma te hebben. Eerlijk gezegd hebben we nog nooit van dit programma gehoord, dus we kunnen jullie hier weinig over vertellen. We hebben het boek dus ook niet uitgekozen vanwege de zusjes, omdat ze ons vrij weinig zeggen. Maar het idee van eenvoudige gerechten uit de Italiaanse keuken was hetgeen dat ons aansprak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alle gerechten die je in een goed Italiaans kookboek verwacht zal je in Simply Italian vinden. Van homemade pizza’s, tot gekleurde of gevulde pasta en natuurlijk tiramisu. Iedereen die wel eens in Italië (op vakantie) is geweest, weet dat je thuis altijd denkt; zo lekker als in Italië wordt het nooit. Maar met dit kookboek zou je wel eens dicht in de buurt kunnen komen. Of in ieder geval weet je met dit kookboek zeker dat je nooit meer een diepvriespizza wilt eten. Een greep uit de gerechten:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ziet er onvoorstelbaar lekker uit, toch? Persoonlijk vinden wij de vormgeving van het boek echt prachtig. Die foto’s! Alsof je echt eventjes in Italië bent.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nogmaals: dit boek is niet vega en zeker niet vegan. Er staan wel gerechten in die gemakkelijk te veganizen zijn en voor vega’s is er zeker wel genoeg keuze. Maar voor een liefhebber van de eenvoudige, authentieke Italiaanse keuken is dit kookboek echt een aanrader.

Simply Italian is onder andere hier te koop en kost €25. Het boek is ook in het Engels te koop en kost dan €22,99.

Liefhebbers van de Italiaanse keuken hier?

Ps in de herfst gaat Jamie weer naar Italië en dan gaat ze daar op zoek naar toffe vegan hotspots. We hebben al een hele lijst samengesteld!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “Review: Simply Italian

 1. Ziet er uit als een fijn boek, mooie foto’s ook! (Dat vind ik stiekem nog het leukst aan kookboeken…de PRACHTIGE plaatjes altijd!) X
  (link verwijderd)

 2. Zeker weten een liefhebber van de italiaanse keuken! Simpele & heerlijke keuken blijkt maar steeds. Ik heb echt een kookboekenverslaving.. Mag deze er nog bij? ;)

 3. Oh wat gaaf! Steve houdt van alles dat Italiaans is en het liefst wil hij er wonen (jaaaa dat zie ik nog niet zo zitten eigenlijk) dus ik vind dit echt een leuk kookboek :D Want vaak als ik in Italiaanse kookboek blader in boekenwinkels zie ik vooral veel vlees en vis, daar heb ik niet zoveel aan, dus leuk om te lezen dat hier ook veel vegetarische recepten in staan.

 4. De recepten zien er echt heerlijk uit! Ik wist helemaal niet dat jamie half italiaans is, vind je het moeilijk om de taal te leren? Ik woon nu bijna 8 jaar in italie maar ik vond het best lastig in het begin. Waar ga je naartoe in italie? Veel plezier in ieder geval!

 5. De Italiaanse hotspot Dolce Vegan in Florence mag je zeker niet overslaan. Hemelse ravioli! Misschien kunnen jullie het recepten ontfutselen?

 6. Als ik naar de link gaat van het boek in het Nederlands.
  Dan kom ik bij Bol en kost het boek €129.😱🤤
  Ik heb het gekend bij de bieb, maar zal het ook graag zelf willen hebben 😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *