Review: Soja Würfel (via Veggiedeli.nl)

foto 2
– Gastblog door Nicolette – 

Ik mocht voor de Groene Meisjes een product testen dat verkrijgbaar is bij Veggiedeli.nl, namelijk: “Soja Würfel” van het merk Vantastic Foods. Het is een gedroogd soja product dat lang houdbaar is. De zak die ik heb blijft, mits droog bewaard, goed tot juni 2015. Handig dus om op voorraad te hebben! Je moet je het product voorstellen als kleine dobbeltjes, ter grootte van een soepballetje, die je 10 minuten voordat je ze gaat gebruiken, moet wellen in kokend water of een groenten-, kruiden- of paddenstoelenbouillon.Daarna druk je iets het vocht eruit en kan je ze verder verwerken. De verpakking geeft aan dat ze goed te gebruiken zijn  in een pastasaus, ragout of goulash, maar natuurlijk mag je er ieder gerecht naar keuze mee maken! De Soja Würfel hebben een lekkere bite en een heel neutrale smaak die ik bij een vleesvervanger prettig vind. Het is ook nog eens een lekker low-budget product, dus al met al de moeite van het proberen waard.

foto 3
Hier zie je het verschil tussen de gedroogde dobbeltjes (links) en de gewelde (rechts.)

foto 1-1

Ik koos ervoor ze te gebruiken in een Oosterse wok waarvan je de ingrediënten op bovenstaande foto ziet. Tijdens het roerbakken heb ik nog een teen knoflook (geperst) toegevoegd en wat sambal.
Ik heb eerst de dobbeltjes licht gewokt en daarna de sambal en knoflook toegevoegd en daarna de groenten en de sesamolie als smaakmaker. Hierop zijn natuurlijk allerlei eigen variaties mogelijk!
Ik serveerde het gerecht met zilvervliesrijst. Het resultaat was zeer smakelijk en ik ga ook zeker nog diverse andere toepassingen van dit product uitproberen!

Soja Würfel van Vantastic Food komt – bij Veggiedeli- in twee verpakkingen: van 300 gram (€2,19) en van 1500 gram (€7,79.) Voor de grootgebruikers, zullen we maar zeggen! Klik hier om het product in de shop van Veggiedeli te bekijken.

Kortingscode
Let op! Met de code ‘Meisjes5’ ontvang je 5% korting op je totale bestelling bij Veggiedeli. Maak er een goed gebruik van!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “Review: Soja Würfel (via Veggiedeli.nl)

  1. hee dat ziet er leuk uit! Nog nooit van gehoord eigenlijk. Ik ga er eens naar op zoek hier. Ben een soja-grootgebruiker en dit toevoegen aan mijn gerechten lijkt me wel wat.

  2. Ik geloof dat ik zoiets soortgelijks zag bij De Tuinen! Nooit geprobeerd, doet me ergens denken aan “wel je eigen soja gehakt”? Haha

  3. Jeetje, dat doet me denken aan de sojabrokken die zo’n 20 jaar geleden ongeveer de enige (eetbare ;)) vleesvervangers waren ;) Veel mee gekookt toen. Grappig.

    1. haha, zal je zien dat het nu weer “hip” wordt ;)

  4. Toen ik een tijdje in Nepal woonde at ik deze ook vaak, je had ze daar overal (want: veel vegetariërs daar). Supermakkelijk. Ik vind het geen echte delicatesse maar ‘prima te kanen’. En inderdaad niet duur! Ik ga jullie recept eens proberen.

  5. Mijn hindoestaanse collega eet dit echt onwijs vaak, omdat ze ook vaak vegetarisch eet. Ze koop dit gewoon bij de surinaamse toko. Al is het dan niet biologisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *