Review: veganistische kauwgom van PÜR GUM

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als veggie zijnde loop je nog wel eens tegen wat onverwachte, of zelfs onaangename verrassingen aan. Zo kan het zomaar voorkomen dat een ogenschijnlijk onschuldig product, dat je misschien al eeuwen gebruikt, helemaal niet vega(n) blijkt te zijn. Of misschien heb je net besloten veggie te willen worden en kom je erachter dat toch wel heel veel producten afvallen. Tsja, zo is het nu eenmaal. Zo is kauwgom ook zo’n product: vaak zit er gelatine in. Of bijenwas. Of allebei. Not so vegan dus. Dit geldt voor veel kauwgoms die je in de supermarkt tegenkomt. Bij de biowinkel heb je al kans om een alternatief merk tegen te komen, maar helaas wil de kwaliteit van deze kauwgom nog wel eens tegenvallen. Daar hebben wij nu een oplossing voor gevonden: PÜR GUM! Deze vrolijke pakjes kauwgom uit Canada (sinds 2010) zijn te koop bij Veggiedeli.nl en wij zijn er echt over te spreken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PÜR GUM komt in vier smaken: Peppermint, Spearmint, Wintergreen en Granaatappel-mint. Vier frisse smaken, waarvan eentje natuurlijk een fruitige is. Fruitig maar fris en niet mierzoet, anders dus dan veel fruitkauwgom die je vroeger misschien at.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat is er nu zo bijzonder aan deze kaugwom? Ten eerste het feit dat de kauwgom vegan is. 100 procent plantaardig, dus geen bijenwas en gelatine.  Verder is de gum glutenvrij, nootvrij en diabetes-friendly. Wat zit er dan wél in deze kauwgom? Xylitol, gombasis, natuurlijke smaakstoffen, Arabische gom, witte thee extract, carnaubawas en tocoferolen. Deze kauwgom wordt dus gezoet met xylitol, in plaats van met aspartaam of suiker. Een goede zaak!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat vinden wij van de kauwgom?

Wij zijn geen heel grote kauwgom-eters. Nooit geweest ook. Maar zo af en toe kan het toch lekker of handig zijn om een pakje in je tas te gooien. In dat geval vinden wij PÜR wel een fijne optie. De Wintergreen gum is favoriet: deze is superfris! Echt van het kaliber: als ik in de winter wolkjes ga blazen bevriest mijn adem waar je bij staat. De gum behoudt ook vrij lang zijn smaak. De Granaatappel-mint vinden wij niet zo. Dit is de enige variant waar de smaak nogal snel van verdwenen is. Zonde! Daarbij komt dat wij gewoon meer van frisse smaken houden: ik eet voornamelijk kauwgom om er een frisse smaak/adem aan over te houden, niet om iets zoets te willen eten.

Kortom, good to know voor alle veggies out there: PÜR GUM is een prima alternatief voor non-vegan supermarkt kauwgom! Te bestellen via Veggiedeli.nl, voor €1,15 per pakje met 9 stuks kauwgum.
Met de code ‘Meisjes5’ krijg je 5% korting op je totale bestelling bij Veggiedeli.nl. En natuurlijk hebben ze nog veeeeeeel meer dan alleen kauwgom, dus ga zeker een kijkje nemen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

10 gedachten over “Review: veganistische kauwgom van PÜR GUM

  1. Ziet er prachtig uit. En ja, weer dus zo’n overwachtse niet aangename verrassing, gelatine in kauwgum….. Tja en ik maar denken dat ik alleen op aspartaam en andere rotzooi moet letten bij kauwgum. Dus op naar veggiedeli.nl

  2. Toch misschien eens het overwegen waard om aan te schaffen, ik kauw best wat kauwgom weg per week…

  3. Oh ik eet echt te veel kauwgom, maar naast dat het dus blijkbaar niet vegan is, zitten daar vaak zulke vieze stoffen in! Dan lijkt dit me wel een gezonder alternatief eigenlijk. Vind de prijs ook nog wel gebruikersvriendelijk :)

  4. Ik zou het alleen al kopen voor de verpakking! Supermooi. Ik hoop dat ik ze in Canada voor een mooi prijsje kan scoren..

  5. Het is wel een E-nr bom: xilytol E967, glycerol E422, Arabische gom E414, appelzuur (malic acid) E296, citroenzuur E330, Tocoferolen E306 t/m E309, Carnauba was E903

  6. Persoonlijk ben ik voor het gebruik van bijenwas omdat de bijen bevolking momenteel dusdanig achteruit gaat dat we bijenteelt moeten bevordigen.
    Wel superleuk product :) Echt blij om gelatine vrije kauwgum te vinden :D

  7. Veggiedeli verkoopt het niet meer en de neiuwe eigenaren lijken nog nooit van Pur Gum te hebben gehoord. Je kunt het alleen nog in Canada bestellen, maar dan heb je een credit card of Paypal nodig én je betaalt je blauw aan verzendkosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *