Review door de vriendinnetjes van De Groene Meisjes

Eens in de zoveel tijd komen we met een vriendinnengroepje bij elkaar. Heel gezellig en vooral ook altijd heel lekker, want we eten héél véél met elkaar. De laatste keer dat we elkaar zagen gingen we niet alleen eten, maar ook producten testen. Onze vriendinnetjes (Jaimie, Jildau, Mieke, Jori en Nora) mochten namelijk allemaal iets leuks uitzoeken op Big Green Smile en deze producten gingen ze voor ons reviewen. Superleuk om te doen! Ben je benieuwd naar de producten die er getest zijn?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Allereerst: het eten. Jamie bakte een kersentaart, Jildau een bananenbrood. Ik (Merel) maakte zoete balletjes, Mieke bracht lekkere smeersels mee. Nora kookte pompoensoep en Jori bracht broodjes en snacks mee. Oh en laat ik het toetje niet vergeten: Jaimie maakte een goddelijke chocolademousse. Extra leuk om te vermelden: alles wat op tafel kwam was zowel vegan als glutenvrij. Yay!
Oke, dan nu over naar waar dit artikel écht over gaat. De producten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit is Jildau. De trotse eigenaresse van het roze huisje waar wij ons eetfestijn hielden. Zij testte deze nagellak van Zoya. Een mooi dierproefvrij en veganistisch nagellakmerk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jildau: “Ik hou van roze. Dat is een understatement. Ik aanbid het. Als roze een persoon was zou ik ermee trouwen. Om je een idee te geven hoe serieus deze obsessie met de kleur roze is geef ik je een aantal voorbeelden. De muren van mijn huis zijn knalroze. Niet aleen de kozijnen of de vensterbank, maar alle muren. KNAL-ROZE. I aint talking ‘bout van dat lullige baby-roze maar echt pink to the max. Mijn meeste kledingstukken zijn ook roze. Ik heb ook lange tijd roze haar gehad, alleen was dat op een gegeven moment niet zo handig meer ivm met mijn werk in het onderwijs. (immers, de roze kleding dreef menig adhd-er al tot wanhoop) Mocht ik ooit moeder worden dan noem ik mijn kind ‘roze’. Ja, ook als het een jongen is. Je begrijpt dat ik in de zevende hemel was toen ik deze nagellak van ZOYA mocht uitproberen. Deze kleur genaamd Charisma (what’s in a name…) is een prachtige diepe magenta-roze kleur. Zoals ie er in het flesje uitziet komt ie ook op je nagels. Pluspunt, want dit is lang niet bij elke nagellak zo. Riiiight, girls and boys? Het aanbrengen gaat ook prima, goed kwastje en de kleur is erg dekkend dus je hoeft maar één laagje aan te brengen. (ik heb zelf twee laagjes gedaan voor een nog iets dieprozer effect, maar ja, dat zal niemand meer verbazen na de roze-rave hierboven.) So far so good. Alleen, ja helaas, er komt een alleen, en het doet me pijn om dit te zeggen; hij bladdert als een tiet. De volgende ochtend moest ik mijn nagels alweer bijwerken omdat er overal stukjes af waren. En dat na één avond! Het bijwerken mocht helaas niet baten want de volgende ochtend had ik hetzelfde probleem. Gelukkig waren de nagellak goden aan mijn zijde en kreeg ik het briljante idee om een base- en topcoat aan te brengen. Je weet wel, van die doorzichtige nagellakjes die je voor en na het opdoen van je kleurtje aanbrengt zodat ie langer blijft zitten. Dit hielp gelukkig. Crisis afgewend, de nagellak heeft er vanaf toen nog ongeveer vijf dagen mooi opgezeten, dus wat ik gewend ben van de meeste nagellakken. Dus, ladies and gentleladies, het vergt iets meer werk maar het is het dubbel en dwars waard, want die kleur! Die KLEUR!!!”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dan hebben we Mieke, die voor ons een getinte lippenbalsem van Burt’s Bees testte. Het gaat om deze balsems. (klik op de link voor verdere productinfo)

Mieke: “Ik mocht van Jamie en Merel iets moois uitzoeken om te testen op de website en ik koos voor de getinte lipbalm van Burt’s Bees, want ik heb altijd erg veel last van droge lippen in de herfst en ik ben dol op een kleurtje op m’n lippen. Op zich werkte de lipbalm prima, het verzorgde m’n lippen goed. Helaas was hij niet vet genoeg om mijn kapotte lippen weer te helen. De tint viel een beetje tegen, het was eigenlijk meer een gloss. Maar als je zware oogmake-up op hebt en je wilt een mooi, verzorgend glimmertje op je lippen, dan is Burt’s Bees een goeie!”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Showt Jaimie deze Burt’s Bees Baby Bee Shampoo&Wash niet beeldig?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het testpanel aan het werk. Er werd uitgebreid gesnift, geroken en gesmeerd.

Jaimie: “De gemiddelde DIY-bloggerfanaat heeft het vast weleens uitgeprobeerd: honinggezichtsmasker, honinghaarmasker, honinglipscrub. De gemiddelde DIY-bloggerfanaat heeft dan waarschijnlijk ook weleens meerdere shampooflessen binnenstebuiten moeten keren, omdat het haar maar bleef plakken, ook na de vierde wasbeurt. Mede daardoor was ik een beetje skeptisch voor het Burt’s Bees Baby Bee Shampoo & Wash, gebasseerd op honing. Ook ben ik niet zo van de twee-in-een producten, ik ben van mening dat ieder lichaamsdeel specifieke daarvoor bedoelde producten nodig heeft. Maar.Ik ben overtuigd! Niet voor mijzelf, voor mijn eczeem en droge, geverfde haar doet het niet veel. (lees: haar ruikt lekker, maar wordt droger en lichaam reageert niet positief op het product, vanwege de aanwezigheid van kokos) (Jaimie is allergisch voor kokos – red.)

Voor Binck (mijn zoontje) daarentegen is het een heerlijk product om te gebruiken. In bad schuimt het heerlijk subtiel (je kind verdwijnt niet onder de bubbels, wel zo veilig). Het ruikt naar een zoete honinggeur, zo heerlijk dat je maar blijft ruiken aan de flacon. Het laat na het wassen geen laagje over op zijn huid en zijn huidje voelt zacht aan, zodat je na het baden niet zoveel bodylotion hoeft te gebruiken. Bij het haren wassen, voelt de Burt’s Bee in eerste instantie wat stug, dan schuimt het gigantisch en na het uitspoelen (ZONDER PRIK IN DE OGEN!), was het heel goed doorkambaar, zonder drama. Zijn haar voelt lekker zacht en glanst. En de geur. Zo bedwelmend! Binck heeft meerdere pogingen gedaan zijn haar te ruiken, helaas zijn lokken waren net te kort…

Het Burt’s Bees Baby Bee Shampoo & Wash raad ik daarom zeker aan, voor kindjes en/of volwassenen, die niet gevoelig zijn voor één van de bestanddelen. Dat het artikel voor 98.9% natuurlijk is, maakt het zeer aantrekkelijk. Prijstechnisch: €9,99, vind ik het oké, aangezien het toch een twee-in-een product is. Het flesje is handig doseerbaar, ik vind het een goed formaat: 235 ml. Enig puntje van kritiek is dat er geen Nederlandse vertaling op het etiket staat. De tekst op het label doet vriendelijk en betrouwbaar aan en het onwijs schattige plaatje van een bijenkorf -dat mij doet denken aan Winnie The Pooh- maakt het product wat mij betreft een topper voor mijn topper! Zo fijn kan badderen en haren wassen zijn.”

foto-2

Bedankt voor het testen, Binck!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dan gaan we door naar Jori. Onze hockey-keepster. Jori komt regelmatig thuis met blauwe plekken óveral en spierpijn is haar ook niet vreemd. Bij Big Green Smile hebben ze daar wel iets op! Jori testte deze Badger Balm Muscle Rub. Hoe leuk ziet dit blikje eruit?!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zeg eerlijk, het blikje staat haar prachtig.

Jori: “Mag ik allereerst wat zeggen over de verpakking? Hoe schattig is die das die erop staat ?! Op de zijkant staat: “you deserve it!” En zo is het. Als je de verpakking openmaakt komt de geur van gember en citroengras je tegemoet. Fijn! De geur is aanwezig maar niet overheersend. Als je de crème uitsmeert op een (pijnlijke spier) ruikt het fris en zoet, naar gember thee met honing. Wel even je handen wassen want die cayenne peper die erin zit wil je niet in je ogen natuurlijk! De crème is makkelijk uit te smeren, wat erg handig is na een stevige training. Ik gebruik de crème na de training na het douchen vlak voordat ik mijn bed in duik. De plek waar je de crème aanbrengt wordt heerlijk warm! Je voelt de crème in de spier trekken. In de ochtend heb ik dan geen spierpijn meer! Ik ben echt fan van deze Muscle Rub geworden! De prijs (€5,25) vind ik oké omdat je maar weinig nodig hebt. Na mijn trainingen is het vaste prik. Heerlijke geur, bio ingrediënten, niet op dieren getest en het werkt echt!”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tot slot hebben we hier Nora. Nora was op vakantie toen de andere vriendinnetjes hun spulletjes mochten uitzoeken, dus voor haar hebben we op de gok een bodylotion besteld. Gelukkig was Nora er blij mee! We kozen voor deze Yes to Carrots bodylotion.

“Ik mocht van Merel en Jamie de “Yes To Carrots – Nourishing Bodylotion” testen. Mijn eerste indruk van dit product is heel positief. De fles ziet er leuk uit, lekker overzichtelijk want er staat duidelijk wat het is en wat er in zit. Alleen het “97% natural product” vind ik jammer, maar aan de andere kant zijn ze er tenminste wel eerlijk over.  De bodylotion is wit, en heeft een fijne substantie. Als je ‘m opsmeert is de bodylotion niet heel vloeibaar en je moet even smeren voordat hij intrekt, maar dat gebeurt gelukkig wel. Ik heb persoonlijk namelijk een hekel aan bodylotion die een laagje op je huid achterlaat, en dat doet deze absoluut niet. Hij ruikt mild zoetig, ik meende er zelfs worteltjes in te ruiken :) De geur is niet overheersend, toch moest ik er erg aan wennen, want hij ruikt best typisch…niet vergelijkbaar met de meeste bodylotions. Maar naarmate hij intrekt ruik je ‘m steeds minder op je huid. 

Tot slot: de bodylotion doet precies wat hij belooft, hij is “nourishing” en mijn hele droge huid voelde goed en gevoed aan, ook ’s avonds nog. Voor een second opinion heb ik ‘m ook door Jaimie laten testen, en zelfs haar extreem gevoelige huid (eczeem) reageerde goed op de bodylotion. Met een prijs van rond de 8 euro is deze bodylotion duurder dan “gewone” bodylotions, maar voor een (bijna helemaal) natuurlijke bodylotion is de prijs heel redelijk. Al met al dus een fijn product, dat doet wat het belooft en ook nog eens (97% ;) ) natuurlijk is.” 

Lieve vriendinnetjes, dankjulliewel voor het testen van de producten. We hopen dat jullie er nog veel plezier van hebben!

Lieve lezers, naar welke producten zijn jullie benieuwd geworden? Check BigGreenSmile.nl voor kortingen en andere leuke acties :)

 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “Review door de vriendinnetjes van De Groene Meisjes

 1. Wat een gezellig stel leuke vriendinnetjes hebben jullie! En ze kunnen nog heerlijke dingen koken ook! Dankjewel dat je ze aan ons hebt voorgesteld. Krijgen we ook nog recepten van jullie feestmaaltijd, alsjeblieft? :)

   1. Sorry, het was helemaal niet bij me opgekomen om jullie Zoekfunctie te raadplegen, want ik dacht dat dit nieuwbedachte recepten waren.
    Het ziet er allemaal zo gezellig uit, vooral door de vintage bordjes en schoteltjes!
    En de pompoensoep heb ik al gemaakt. H.e.e.r.l.i.j.k.!

 2. Wat hebben jullie dit tof gedaan en wat een leuke vriendinnengriep, zeg! Doet me een beetje denken aan die van mijzelf, hihi. Ik ben vooral heel benieuwd naar de musclerub omdat ik vaak na mijn bokstrainingen last heb van spierpijn. Lijkt me heerlijk als dat minder is!

 3. Echt super leuk! En wat doen jullie leuke dingen! Wou dat ik vrienden had, haha :P

 4. Hoe leuk is dit!!! Beetje jaloers natuurlijk, maar écht leuk om te lezen. En als jullie nog eens een testmeisje kunnen gebruiken……. :-D
  Fijn weekend

 5. een tip voor je vriendin Jildau!

  In België zijn er twee meisjes die net zo obsessed zijn met roos, feest en girliness!

  Elfi Glam (blogster, nail art en pink stijl icoon)

  Tutu Chic (mode-ontwerpster die roze kleding maakt en helemaal de pink way of life wil promoten, leuk om even mee te lachen (niet uitlachen, maar glimlachen!)

  1. Dankjewel voor je berichtje! Ik heb het aan Jildau doorgegeven en ze vond het heel leuk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *