Review: Wilmersburger kaasvervangers van Veggiedeli.nl (met kortingscode)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Soms wordt er van vegetariërs gezegd: als je geen vlees wilt eten, dan moet je ook geen producten willen eten die op vlees lijken. Soms wordt er zelfs beweerd (vaak door vleeseters) dat het hypocriet is om geen kip, maar wel nepkip te willen eten. Ik zou niet zo goed weten wat daar hypocriet aan te noemen is, immers: je doet er niemand ook maar enig leed mee aan, maar dit terzijde. Hetzelfde wordt ook wel eens gezegd over vegans die, hoewel ze volledig achter hun dieet en levenswijze staan, soms toch kunnen verlangen naar producten als kaas of witte chocolade. Producten die, als je ze in de reguliere supermarkt koopt, verre van veganistisch te noemen zijn. Je bent natuurlijk helemaal vrij om ervan te vinden wat je ervan wilt vinden, maar wij zijn toch wel zo ontiegelijk blij dat er een webshop is die alle vegans die zo hun cravings hebben uit de brand helpt! We hebben het over Veggiedeli.nl, een webshop met alléén maar vegan producten. Onder andere dus met kaas en witte chocolade, maar nog zoveel meer: worstjes, chocoladepasta, visvervangers, kokosslagroom, eivrije mayo en zo zou ik een uur door kunnen gaan. Kortom: het aanbod is groot. Erg groot. Dus tot zover al: hulde aan Veggiedeli!

Al een tijdje was ik benieuwd om eens wat goede kaasvervangers te testen. Het is geheim dat ik enorm dol ben op kaas. Altijd geweest, always will be. Maarja, echte veggies eten geen kaas, dus ja, dat mis ik heus wel eens. Van heel veel lezers kreeg ik de tip om eens de kazen van Wilmersburger te proberen. Deze zouden nauwelijks van the real deal te onderscheiden te zijn. Zoiets hoef je maar één keer tegen me te zeggen en het ligt in mijn winkelmandje. Zo simpel is het. Ik bestelde de naturel kaasplakjes, de cheddarstyle kaas én de pizzakaas. O My lordie, een halve kilo pizzakaas. Ik had grote plannen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laten we beginnen bij de topper: Wilmersburger kaasplakjes Classic. What you see is what you get. Doodnormale plakjes kaas, niks bijzonders aan te zien. Van sommige lezers had ik begrepen dat zij een pakje Willemsburger zo in één keer leeg eten, omdat het zo lekker is. Ik kon dus echt niet wachten! Het eerste dat ik deed was een plakje op een goede cracker leggen en besmeren met een beetje mosterd. Deed ik “vroeger” ook altijd zo graag, heerlijk vond ik dat. Ik nam een hap en ik wist meteen hoe laat het was. Dit was awesome. Deze Willemsburger kaasplakjes smaken zo ongelooflijk natuurgetrouw, je denkt bijna dat je genept wordt. Helaas zitten er maar een paar plakjes in een pakje, want ik lust hier wel een kilo van. Een pakje van 150 gram kost €2,99 en nee, dat is niet goedkoop. Maar we hebben het hier natuurlijk ook wel over een bijzonder product: nepkaas die waanzinnig echt en lekker smaakt. Ik heb daar graag een keer 3 euro voor over. Die bespaar ik dan wel weer door een keer geen chai-latte te drinken bij de Coffee Company.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ben je als veggie zijnde ook opzoek naar een lekkere kaasvervanger? Deze plakjes kan ik je écht aanraden. Ze zullen je niet teleurstellen! De andere smaken heb ik nog niet geproefd, maar de komijn-variant is naar het schijnt ook briljant. Die belandt dus bij een volgende bestelling in mijn winkelmandje!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dan de Wilmersburger kaasplakjes Cheddar. Cheddar kaas ken ik eigenlijk alleen van het smelten op een burger en dat vond ik vroeger altijd waanzinnig lekker om te doen. Ik herinner me nog goed een burget met een gefruit uitje erdoor en een plakje cheddarkaas, gesmolten tot het draderig was geworden, erop. Die sensatie zou ik graag weer ervaren. Dus ik probeerde het, op een veggieburger van Provamel. Ik moet zeggen, de cheddar smolt niet zo goed. Misschien komt dat doordat er natuurlijk uit een echte hamburger altijd wat ‘sap’ komt, en uit deze ietwat droge veggieburger absoluut niet. Maar de cheddar smolt gewoon niet goed en bleef daardoor een stevig plakje. Het lijkt me dat als je de cheddar op de goede ondergrond laat smelten dat het dan wel moet werken, aangezien de pizzakaas van Wilmersburger wél heel goed smelt. Met andere woorden: dit merk weet wel hoe het werkt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En als laatste in de categorie ‘kaas’, de Wilmersburger Pizzakaas. Je ziet het goed: 500 gram. Asociaal he? Ja ik dacht, als ik zoiets dan een keer ga doen, dan doe ik het goed. Mag het een onsje meer zijn? Dat idee. Voor een halve kilo pizzakaas betaal je €5,99 en dat vind ik echt helemaal niét duur. Zeker als je de prijs vergelijkt met de prijzen van de kaasplakjes. Dan is dit veel meer en goedkoper. Daarbij komt: met pizzakaas kan je natuurlijk wel meer dan alleen maar pizza’s beleggen. Zo maakte ik, op aanraden van Linda en Paul van Veggiedeli.nl, deze heerlijke boterham met gesmolten kaas.

Ik ga heel zuinig met deze zak kaas om, dat snap je misschien wel. Ik blijf het gewoon zoiets bijzonders vinden: het is geen kaas, maar zo smaakt het wel. Want ook deze pizzakaas heeft precies datzelfde effect als het echte werk. Wel ging er de eerste keer dat ik de kaas gebruikte iets niet goed. De kaas smolt niet goed. Toen attendeerde een lezer mij erop dat ik de kaas direct op de bodem moest aanbrengen, dichtbij het vocht. De kaas neemt dan het vocht een beetje op en smelt daardoor makkelijker, of zoiets dergelijks. En jahoor, dat werkte! Het resultaat? Keurig smeltende kaas, net echt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mocht je de pizzakaas gaan kopen, dan moet je dit receptje echt even proberen! Het is heel simpel: je hebt een boterham, 2 champignons, wat gedroogde bieslook, vegan pizzakaas en peper en zout nodig. Wat moet je doen?

* Snijd de champignons in dunne plakjes en bak ze met wat gedroogde bieslook en peper en zout in een pannetje.
* Als de champignons beginnen te verkleuren, strooi je er lekker wat pizzakas overheen. De champignons mogen goed bedekt zijn.
* Strooi er nog wat gedroogde bieslook overheen.
* Als de kaas goed gesmolten is, druk je de boterham in de kaas.
* Draai de boterham om als de kaas een stevig korstje krijgt. Je (waanzinnig lekkere) boterham is klaar!

Mijn favoriete product? Hoewel je met de pizzakaas enorm veel kan, denk ik toch dat de ‘Classic’ plakjes mijn favoriet zijn. Omdat dit product mij echt weer het gevoel van een lekkere cracker of boterham met kaas terug geeft. En dat heb ik stiekem toch best wel gemist.

Goed nieuws!

Voor alle veggies (en niet-veggies mogen ook bestellen, begrijp me goed) die net als ik nieuwsgierig zijn geworden naar de kaasvervangers: alle Wilmersburger kazen zijn vanaf MORGEN, 1 JUNI 2013, in de aanbieding. Dit geldt de hele maand juni. Je krijgt 10 procent korting. Top!

Nog meer goed nieuws: Veggiedeli is zo lief om de lezers van De Groene Meisjes korting te geven op hun bestelling. Voer de code “Meisjes5” in en krijg 5% extra korting op je bestelling. Mooi meegenomen!

Wie van jullie gaat de Wilmersburger kazen proberen?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

66 gedachten over “Review: Wilmersburger kaasvervangers van Veggiedeli.nl (met kortingscode)

 1. Heb de classic en pizza-kaas al eens in Duitsland besteld en geproefd. SUPER! Blij dat het nu ook in NL verkrijgbaar is :) Ga het zeker bestellen in juni!

  1. te gek he! Vanmorgen kunnen we met korting bestellen! WOEHOEEE! En vergeet dan vooral de groene meisjes code ook niet te gebruiken!

 2. Ik zou kaas veruit het meeste missen als ik volledig vegan zou gaan, dus dit is goed nieuws :D maar wat ik me dan wel afvraag; wat zit er ín die nepkaas? Is het niet mega chemisch vol nepsmaakjes e.d.? x

  1. Dat wilde ik ook net vragen. Ik ben ook gek op kaas zou echt niet zonder kunnen! bv een plakje kaas met kiemen erop en dat oprollen, hmmmm zo goed!

  2. De ingredienten kan je vinden op de website van Veggiedeli: 100% plantaardig, lactosevrij, melkvrij, zuivelvrij, gentechvrij, glutenvrij, sojavrij.
   Water, ongeharde plantaardige olie (23%), aardappelzetmeel, stabilisator: gemodificeerd zetmeel, zeezout, emulgerend zout: natriumpolyfosfaat, plantaardige aroma’s, conserveermiddel: sorbinezuur, kleurstof: beta-caroteen.

 3. Ik vind andere nepkaas dus echt smerig, maar jullie maken me zo enthousiast en nieuwsgierig! Ik ga bestellen!

  1. Ik ook! Ik heb nog nooit eerder iets geproefd wat ik lekker vind. Totdat ik een keertje in Berlijn een pizza met nepkaas at, ook van Wilmersburger. Zo blij dat Veggiedeli dit merk verkoopt!

 4. Ik ben allergisch voor melk en ben inderdaad ook héél benieuwd wat er precies in zit!! Ik zie op de verpakking dat het melk en lactose vrij is, maar dan kan er alsnog wat inzitten wat fout gaat, vandaar. Ik weet dit pas net en word inmiddels goed ziek als ik zuivel neem, maar ik ga kaas zó missen… :( In zóveel recepten zit iets van zuivel. Om over gewoon brood en koekjes nog maar niet te spreken.

  1. Water, ongeharde plantaardige olie (23%), aardappelzetmeel, stabilisator: gemodificeerd zetmeel, zeezout, emulgerend zout: natriumpolyfosfaat, plantaardige aroma’s, conserveermiddel: sorbinezuur, kleurstof: beta-caroteen

 5. Ik ben al 18 jaar vegetariër maar ben er kortgeleden achtergekomen dat ik migraine krijg van koemelk producten. Dus nu eet ik schapenkaas en geitenyoghurt en rijstemelk in m’n thee. Maar gewone jonge kaas mis ik wel. Ik ga die kaas van wilmersburger dus zeker proberen (als ik weer een inkomen heb welteverstaan :s ).

 6. yo, check ook de rookkaas van wilmersburger, awesome.
  en als je een keer zin hebt in pittigere kaas, in stukjes op de borreltafel bijvoorbeeld, check de no-muh kazen ook eens! smaken oprecht supergoed!

  1. Yay! dus er is nog meer lekkers te proberen! thanks :)

 7. Heel erg handig! Ben al veggie maar ga vanaf morgen meedoen aan de Vegan Challenge waarbij ik 30 dagen veganistisch ga eten en ik had al een beetje nachtmerries over een kaasloze maand. Dit komt precies op het goede moment!

  1. :) dat komt helemaal goed met jou Andrea! enjoy je maandje vegan!

  2. Mie toe!
   Ik vertrek zo dadelijk naar de bio winkel.
   Nederland heeft wel veel meer keus in vegan lekkers dan België…

 8. Ik zeg dit niet vaak, maar:
  O – My – Gawd!!! Deze webwinkel heeft de vegetarische Dandies marshmallows waar ik al zo lang naar op zoek ben!!!!!
  *huilt van blijdschap en plaatst een bestelling*

  1. i KNOW!!! maar wacht even tot morgen he, als je ook kaas wilt bestellen! Want dan gaat de korting voor de kaas in :)

 9. Werkelijk FAN-TAS-TISCH. Zonnetje: kom maar door, het voelt extra goed met dit artikel. Meiden, thank you.

 10. Ziet er goed uit, bedankt voor de tip! 6 euro voor een pond is inderdaad niet duur, kaas van biologische melk kost vaak ook tussen de 10 en 15 euro per kilo. De plakjes zijn dan wel uit verhouding weer wat duur, maar ja, je kan tosti’s e.d. ook maken met geraspte kaas natuurlijk!

  1. Precies, ik heb de prijzen ook vergeleken met gewone kaas en dan denk ik: valt best mee. :)

 11. Wat ben ik blij voor jullie dat je zulke heerlijke kaasvervangers hebt ontdekt! Ik kan me een dag zonder kaas gewoon niet voorstellen!
  Zou hun worst ook lekker zijn? Die moet ik hier proberen te vinden…. boerenkool met veggie worst! :)

  1. Fijn he? Ben er ook heel blij mee! Kaas mis ik inderdaad best wel. Wij vinden de mini wiener worstjes lekker!

 12. Eh, ik mis in jullie artikel hoe de cheddar smaakt… Ik lees alleen dat ie niet smelt, maar smaakt ie naar cheddar??

 13. jeetje wat zijn die verzendkosten duur! 10 euro!!! houd me een beetje tegen :(

  1. Tsja, dat is misschien een beetje een nadeel. Maar het zijn allemaal bijzondere producten die uit Duitsland (en verder) moeten komen, vandaar…

 14. O mijn God, dit ziet er zo lekker uit! Jammer dat de verzendkosten zo hoog zijn, maar misschien dat ik binnenkort toch ga bestellen!

  1. Snap ik! Ik heb het er wel voor over, zo af en toe. Het zijn toch bijzondere producten die je ergens anders helaas niet tegenkomt.

 15. Wat mij een beetje doet twijfelen is de houdbaarheid, hoe lang kan je de kaas enz bewaren?

  1. Hi Willeke, ik heb het even voor je nagekeken. De 3 kazen die ik in huis heb zijn zo’n 2 maanden houdbaar.

 16. Dat recept van die boterham met kaas en chamignongs, gouden combi! Heerlijk:D

 17. ben ik dan de enige die een chemisch nasmaakje heeft? ik probeerde ze vorige jaar en heb ze allemaal in de vuilbak gekapt! Jammer, want ik keek er zo naar uit… :(

  1. Ja Els, Dat vind ik als die-hard-kaasverslaafde ook! Heb het gisteren voor het eerst gekocht en er vandaag 2 plakjes van op brood gedaan. Structuur etc. is prima, maar ik proef ook duidelijk een chemische (na)smaak. Échte kaassmaak (de natuur) valt denk ik moeilijk na te bootsen.

  1. oh toch wel! dat vroeg ik me al af. Dan ga ik de helft van mijn zak invriezen, want ik krijg het nooit op ;)

 18. Els, ik moet zeggen : de pizzakaas viel mij ook tegen qua smaak. Hoe hun andere kazen smaken weet ik (nog) niet, maar zou zelf de pizzakaas niet meer kopen.

  1. echt niet? ik vind hem superlekker! Ja ik weet niet of je echt verwacht dat het PRECIES als echte kaas smaakt, maar dat lijkt me sowieso vrij onmogelijk…

 19. Booh vanaf 35 pas bestellen plus verzendkosten a 9,95 :( niet echt heel fijn voor een alleenwonende vegetariër.. Iemand in Haarlem die een bestelling wilt plaatsen samen? :D

  1. Kicky lees je dit nog? Ik woon namelijk in Heemstede (=bij Haarlem) dus ik vind het prima als we een bestellig met de verzendkosten en alles kunnen delen!! :D Wel handig! Je kunt me mailen op sanny_d@hotmail.com

 20. Ik heb al twee keer je onderste-boven champignon-kaas boterham gemaakt. Wat een enorm leuk idee, en ook met gewone kaas superheerlijk!
  Bedankt trouwens voor AL jullie makkelijke en leuke recepten, zoals de dadel dip, de warme zoete couscous, de havermout met frambozensaus, en de pannekoeken met champignons en edelgist!

 21. Eindelijk een webshop met vegan kaas. Want eerlijk is eerlijk, dat is de enige reden waarom ik nog niet fulltime vegan ben. Voorverpakte biologische kaas kocht ik deze week voor 2.75/175 gram dus in vergelijking daarmee valt de prijs nog mee! Toch maar eens proberen en hopen dat wij ook verkocht zijn ;)

 22. Inderdaad, ik heb zo nu en dan een sojakaasje geprobeerd uit de biowinkel maar elke keer kon de 4 of 5 euro die ik voor een paar plakjes betaalde rechtstreeks weer de prullenbak in! Ik ben dus erg benieuwd nu ik deze recensie zo lees, want ik voel me al wel een tijdlang schuldig elke keer dat ik kaas eet. Heeft iemand de kaasfondue al geprobeerd (zie ik ook staan bij Veggiedeli van No Muh)??

  Ik ben nu al 10 jaar veggi maar de stap naar vegan kon ik helaas ook steeds niet maken vanwege mijn vreselijke voorliefde voor kaas (melk, yoghurt en eieren at ik sowieso al niet meer, en ook geen gelatine-snoepjes). Nu met de Vegan Challenge maand krijg je zulke goeie recepten elke dag dat de stap om het daadwerkelijk te doen steeds makkelijker wordt. Al vind ik het nog wel lastig met koekjes (waar dan weer melk en eipoeder in zit), ik ben nogal een snoepkont. Maar toen ik laatst in de Appie rond liep kwam ik erachter dat zo’n 99,5 procent van de koekafdeling nu tot de verleden tijd behoort. Gelukkig zie ik bij VeggieDeli ook wel koekjes enzo staan maar het is allemaal zo duuuurrrrr! Zucht. En ben ook niet zo’n bakliefhebber dus om het steeds zelf te maken gaat hem ook niet worden :) Ik ben dus nog een beetje aan het worstelen, maar met bepaalde filmfragmenten over melkkoeien in mn hoofd moet het wel lukken om de stap te zetten!

  1. Soms moet je jezelf ook gewoon iets gunnen he! En als dat dan in de vorm van een wat duurder, maar wel waanzinnig lekker, product is… dan is dat maar zo, denk ik dan altijd!

 23. Dit zocht ik!

  Wat fijn, sinds kort volledig overgegaan op een vegan lifestyle na tien jaar strikt vegetarisch leven. Kaas en chocolade waren de ‘boosdoener’, al smaakt dat met leed steeds minder goed.

  Enfin, zojuist een kilo(!) pizzakaas besteld, dank voor de review en kortingscode!

  Nb. Eh ja, ook een chocoladereep met mint, witte chocolade, zalmmoten en koffiemelkpoeder, hahaha! Érg benieuwd! Dank!

 24. Hallo iedereen,

  Er staat bij Veggiedeli ook een stukje van veggiedealers en veggiedelers op hun pagina. Je besteld dan met meer mensen in je omgeving tegelijk en deelt op die manier de verzendkosten.
  Staat jouw stad/gebied er niet bij? Dan kun je je natuurlijk altijd aanmelden als deler of dealer of kijken of je zelf wat mensen kan optrommelen in je naaste omgeving om samen mee te bestellen.

  http://www.veggiedeli.nl/word-veggiedeler

  Groetjes :)

 25. Heb vandaag ’the classic’ plakjes gekocht bij de Marqt. Ga ze morgen is proberen, maar na jouw woorden gelezen te hebben, kunnen ze toch niet meer tegenvallen :-D

 26. Hallo allemaal,

  Ik wil jullie pret niet bederven maar ik was ook geïnteresseerd tot ik googlede op Natriumpolyfosfaat:

  Natriumpolyfosfaat E452 / Natriumpolyfosfaat / Kaliumpolyfosfaat is een slecht-e-nummer E452. Het is een synthetische emulgator en stabilisator. Het vergroot het risico op verminderde opname van mineralen en kan darmstoornissen veroorzaken, ook vermindert het de vruchtbaarheid.

  Voor mij geen Wilmersburgerkaas

 27. Hallo Allemaal,
  Was ook overgestapt op wilmersburgerkaas maar nu blijkt na lang zoeken en voelen dat ik er toch allergisch voor ben. Heeft er nog iemand zo,n ervaring?

 28. […] vinden wij zeer oké. Zo hebben we wel eens de geraspte kaas gebruikt voor een broodje met gesmolten kaas, kruiden en champignons. Dit werd erg lekker! Ook de tosti’s die bij DopHert worden geserveerd worden gemaakt met […]

 29. Ondanks dat het een oud artikel is wil ik graag de tip geven dat ze de plakjes kaas gewoon bij de meeste Jumbo’s te koop zijn!! De pizzakaas heb ik nog niet kunnen ontdekken..

  Die liggen bij mij met het kerstontbijt op tafel, haha. Speciaal geniet momentje

  1. Oe, ik zie op de site dat je wel gewoon kan bestellen bij Jumbo.

   Hier hebben ze dan de pizzatopping kaas 250gr, een stukje van 300gr, de Classic plakjes of tortellini met de pizzatopping!

   Heb je dus een Jumbo in de buurt kan je dit gewoon gratis bestellen en dan ophalen :D
   Goodjob Jumbo!

 30. Ben ik de enige kaasliefhebbende vegan die deze kaas echt niet zo lekker vind? :(

 31. Na 7 verschillende kazen van 5 merken te hebben geprobeerd (en te hebben afgekeurd en meteen alles in de vuilnisbak te gooien = zo zonde geld) wilde ik nog 1 poging doen.
  Dus ik koop ook de kaas van Wilmensburger. Zowel de plakken als de pizzakaas.
  Bloemkool in de oven, knoflook erbij en de laatste 5 minuten wilde ik de kaas erbij doen.
  Ik doe het zakje van de pizzakaas open. Oei. Van die geur wordt ik niet echt blij. Eten wordt voor een groot deel met de neus gedaan. Dit is niet bemoedigend.
  Maar ik zet door en wacht tot de kaas gesmolten is. Duurt langer dan ik verwacht.
  En dan de ultieme test. Het proeven. Voorzichting een hap. Ewh… nee??? Nog een hapje dan? Dubbel ewh.

  Zucht. Nee. Sorry. Heel erg vies. Dit krijg ik niet weg. Dus ook deze kaas is in het grijzze stadsarchief verdwenen.

  Ik geef het op. Geen kaas meer voor mij. Heel erg jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *