Review Bio-D schoonmaakproducten

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je bent een groen meisje (of een groene jongen) en je wilt alles in het leven zo groen mogelijk aanpakken. Dan loop je best gauw tegen een paar dagelijkse dingen aan. Eén daarvan is het huishouden. Nou zijn er allerlei manieren om bijvoorbeeld zelf schoonmaakmiddelen te maken. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb er niet altijd zin in of tijd voor. Daarbij komt dat de eerlijkheid mij gebiedt te zeggen dat ik het té leuk vind om nieuwe groene producten uit te testen, dus ik ga soms toch voor de makkelijke weg. Zo kwam ik bij Bio-D uit. Een voor mij nieuw merk dat verkocht wordt bij Big Green Smile, een webshop waar wij alleen maar goede ervaringen mee hebben. Vandaag laten we je de producten zien. Ook kunnen we alvast verklappen dat we een winactie voor jullie hebben geregeld: we mogen maar liefst 3 pakketten met schoonmaakproducten weggeven!

Als eerste is het ons opgevallen dat de producten lekker fresh and clean zijn. Geen poespas, gewoon mooi strak en best ook wel hip eigenlijk. Alle producten hebben een eigen kleurtje, zodat je goed kan onthouden welk product voor welke toepassing is.Goed, laten we eerst even op een rijtje zetten welke producten we getest hebben!

 1. Handzeep
 2. Glas&Raam spray
 3. Toiletreiniger
 4. Allesreiniger
 5. Wasmiddel
 6. Badkamerreiniger
 7. Huis&Tuin reiniger
 8. Afwasmiddel

Zo, met deze 8 producten konden wij de Grote Voorjaarschoonmaak inluiden en dat hebben we natuurlijk ook heel serieus aangepakt. Dat wil zeggen: het huis werd opgeruimd en alle hoeken en gaten van het huis werden gesopt. Gaan met die banaan! Het huis ruikt heerlijk fris, maar dan op een natuurlijke manier. Zonder allerlei chemicaliën in te ademen, als je begrijpt wat we bedoelen. Wat ook heel tof is, is dat de producten biologisch zijn en compleet crueltyfree: vegan en niet op dieren getest. Ook verkoopt Bio-D navulverpakkingen, waardoor je niet steeds een nieuwe fles hoeft te kopen. Alle kleine beetjes helpen! We zullen je van een aantal producten vertellen wat wij ervan vinden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laten we beginnen bij het minst ‘fab’ product: de toiletreiniger. Hebben we dat maar gehad. Ik weet niet of jullie er wel eens iets over hebben gelezen, maar toiletreiniger (vaak met bleekmiddel erin) is dus echt vreselijk slecht voor het milieu. Veel mensen gooien er wekelijks liters van door het toilet, zonder zich er van bewust te zijn. De toiletreiniger van Bio-D is gemaakt van plantaardige ingrediënten en wordt verpakt in een bio-afbreekbare fles. Een literfles kost €3,50. Dit is natuurlijk wat duurder dan een gemiddelde reiniger uit de supermarkt, maarja, dan spoel je dus ook troep naar het riool. Waar je even aan moet wennen, is de geur van de toiletreiniger. Het ruikt echt helemaal níet zoals je gewend bent van een wc-eend of een ander merk. Deze reiniger ruikt een beetje azijnig, maar wel fris. Het maakt je toilet gewoon hartstikke schoon, dus wij hebben liever een iets typischer luchtje dan een ultra chemisch middel. Klik op deze link voor alle specificaties.

De handzeeep (zie eerste foto in dit artikel) ruikt gewoon helemaal nérgens naar. Dat is toch prima? Waarom zouden je handen ook nog eens naar amandelbloesem of kiwi-citroengeur moeten ruiken? Natuurlijk, het is wel lekker, zo’n geurtje. Maar bedenk je even wat voor stoffen er vaak aan een product moeten worden toegevoegd om het zo’n geur te laten hebben. Helemaal nergens voor nodig. Als je graag wilt dat je handen lekker ruiken, dan neem je toch een fijne natuurlijke dagcrème en smeer je je handen hiermee in? De handzeep van Bio-D is gewoon prima. Wast goed schoon, bezorgt je geen droge handen en ruikt nergens naar. Check deze link.

Dan het wasmiddel. Dit is de fles met de blauwe opdruk: “Laundry Liquid.” Tegenwoordig horen we steeds meer klachten van mensen die last van huid krijgen door het wasmiddel dat ze gebruiken. Dat is ook niet zo gek, want veel wasmiddelen staan stijf van de chemicaliën. We denken er misschien niet altijd zo bij na, maar deze chemicaliën komen wel de hele dag in contact met je huid. Dat moet je dus eigenlijk niet willen. Het wasmiddel van Bio-D bevat geen petrochemie, fosfaten, conserveringsmiddelen, enzymen of synthetische parfums. Dat maakt dus ook dat het wasmiddel heel neutraal ruikt. Geen bloemetjes of ‘sea-breeze,’ maar gewoon, een lekker fris gewassen t-shirt. Waarom zou altijd alles maar ergens naar moeten ruiken? Het wasmiddel wast hartstikke goed schoon, dus voor ons is dit meer dan prima. Het product is gemakkelijk biologische afbreekbaar, een liter is goed voor 22 wasbeurten en het wasmiddel is goed te gebruiken voor wasjes op een lage temperatuur. Een literfles kost €5,60. Heb je liever een waspoeder? Dit verkoopt Big Green Smile ook van Bio-D. Trouwens, ze hebben ook wasverzachters! Klik op deze link voor de specificaties.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een goede allesreiniger heeft ieder huishouden nodig. Zo ideaal om gewoon naar één fles te kunnen grijpen en hier van alles mee schoon te kunnen krijgen. Wij behandelen hier de keuken mee, maar ook de kastjes en de vloer als het moet. Ook dit product ruikt weer een beetje typisch. Of anders dan je misschien zou verwachten. Met typisch bedoelen we absoluut niet vies, maar gewoon anders dan we van standaard reinigers gewend zijn. Het middel maakt hartstikke goed schoon en laat frisse, schoonruikende oppervlakken achter. Check deze link voor de specificaties. Een flinke fles, van 1 liter, kost €4,20.

Winactie – gesloten!

Wij zijn hartstikke blij met de schoonmaakproducten van Bio-D. Ze zijn lekker fris, maken goed schoon en zijn stukken minder schadelijk voor het milieu dan de reguliere reinigers die we kennen. Omdat we het leuk zouden vinden als jullie ook kennis gaan maken met de producten van Bio-D, hebben we een winactie voor jullie georganiseerd. We mogen 3 mooie pakketten – zoals je op de eerste foto in dit artikel ziet en ter waarde van €33 – verloten onder onze lezers! Wat je daarvoor moet doen?

 1. Beantwoord de volgende vraag: “Om welke redenen vinden de Groene Meisjes Bio-D een tof schoonmaakmerk?
 2. Laat je reactie achter onder een geldig e-mailadres, zodat we je gemakkelijk kunnen bereiken. De winnaars krijgen een email.
 3. Optioneel, om extra kans te maken: check ons Facebookbericht over de Bio-D review en winactie.

Veel succes! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

99 gedachten over “Review Bio-D schoonmaakproducten

 1. Fijn merk is dit he :) Ik heb de handzeep (en de keer daarna meteen zo’n grote jerrycan-achtige navulverpakking) en de toiletreiniger gekocht! De toiletreiniger vind ik nog steeds heel erg vies, maar ik ben echt groot fan van de handzeep :)

  Jullie vinden Bio-D, net als ik, een tof merk omdat het heerlijk is om je huis mee schoon te maken zonder allerlei chemicaliën te gebruiken. Verder zijn de producten biologische afbreekbaar en zonder dierlijke producten en ook niet op dieren getest! Omdat er navulverpakkingen beschikbaar zijn bespaar je plastic uit!

 2. Ik ken dit merk nog helemaal niet, maar omdat ik een mega contact allergie heb voor heeeel veel soorten zeep en wasmiddel lijkt me dit ideaal! Geen rare toevoegingen, geen verschrikkelijke stoffen het riool binnengooien…wow!

  Ik denk dat jullie dezelfde mening delen, het is stukken beter voor het milieu én voor jezelf…

 3. Ik ben me steeds bewustervan de ‘onatuurlijkheid’ van veel producten die we dagelijks gebruiken en dat gaat me steds meer tegenstaan. Waarom zou ik iets willen gebruiken dat slecht is voor het milieu, de dieren en zelfs voor onszelf.
  Fijn is het dat er websites zijn zoals doe van jullie om een beetje te helpen bij die bewustwoeding. De BioD producten ken ik nog niet maar ze lijken me zeer de moeite ward om te proberen. Biologisch, diervriendelijk, zonder enge chemische stofjes doen wat (helaa)s toch telkens weer gedaan moet worden: schoonmaken.

 4. Ik vind het, net als de groene meisjes heel tof dat de producten biologisch zijn en compleet crueltyfree: vegan en niet op dieren getest. Ben al 20 jaar bewust en leed-vrij aan het eten, maar heb tot kort geleden over mijn schoonmaakmiddelen nooit zo nagedacht. Met mijn eerste kleintje op komst heb ik een hele goeie reden om de potjes vergif die nu in mijn kast staan om te ruilen voor een goed en echt fris product zoals bio-D!

 5. Yes , biologisch en vegan! Zeer prettig een product zonder geur, want daar krijg je alleen maar jeuk van en rare plekjes.
  Ben zeer benieuwd naar de geur van de toiletreiniger, kanniet viezer dan de chemische geur van wc-eend of chloor.
  Ik word daar namelijk misselijk van. Kende dit product nog niet, maar ga het met liefde uitproberen!

 6. Bio-D past bij jullie. Ik ken het niet maar het schijnt eerlijk, grien en duurzaam te zijn. En (groene) meisjes houden van schoon en schoonmaken. Een match dus! Leuk jullie review te lezen. Wordt zelf (bijna) enthousiast om ook te gaan soppen……

 7. Ik ben heel benieuwd naar dit merk!! Ik ken het niet, hoop het snel te leren kennen.
  Jullie vinden Bio D een goed product omdat het goed schoonmaakt, goed is voor mens, dier( heb twee katten rondlopen) en het milieu!

 8. Dit klinkt als een geweldig merk, Jamie en Merel, ik wil het heel graag een keer uitproberen!
  Wat mij aanspreekt is volgens mij ook de belangrijkste reden dat jullie Bio D een fijn merk vinden: er zit geen troep in! Geen nare chemicalien die vergif zijn voor het milieu, dus kun je met een gerust hart je handen wassen met de handzeep, je kleding wassen met het wasmiddel, je toilet doorspoelen nadat je het hebt schoongemaakt met de toiletreiniger, de allesreiniger gebruiken om je huisje ’s flink af te soppen. Aangezien de producten van Bio D biologisch afbreekbaar zijn en geen last voor het milieu, en ook nog ’s goed reinigen, is het een geweldig merk voor een Groen Meisje! Volgens mij is het enige waar je aan moet wennen de geur: niet vies of minder lekker, maar anders dan je gewend bent. Ik wil het graag uittesten, dus ik hoop dat ik win :)

 9. Ziet er goed uit. Ik ben momenteel bezig met mijn winkel op te zetten in het modekwartier in Arnhem DOT Hair. Ik vind het net Zo belangrijk als jullie dat mensen bewust worden wat ze op hun huid en haar smeren en ook wat voor een soort schoonmaakproducten ze gebruiken. Ik werk straks ook met crueltyfree eco producten parabeen en sulfaatvrij. Dus ik vind net zoals jullie super tof dat alle producten van BIO-d biologisch en crueltyfree . En ik ben erg benieuwd naar de geur en naar de werking want jullie zeggen: Ze zijn lekker fris, maken goed schoon en zijn ruiken minder schadelijk voor het milieu dan de reguliere reinigers die we kennen. Ik ben enthousiast en klinkt erg goed en zou het graag willen gebruiken.

 10. Wow wat geweldig, ik ben al een tijdje op zoek naar goede schoonmaakmiddelen die niet het milieu verpesten en als dierenvriend vind ik het heel prettig dat deze ook nog vrij zijn van dierenleed. Ook beter natuurlijk voor mijn lieve huisdieren (2 katten), die likken aan vanalles, beter dat het dan biologisch afbreekbaar is. Lijkt me heerlijk om de voorjaarsschoonmaak te kunnen doen met deze producten. Aangezien ik een Barefoot mineral gietvloer heb, ben ik ook aangewezen op minder agressieve middelen voor mijn vloer. Past dus helemaal bij dit Groene Meisje.

  1. Hoi Danielle,

   Hoe bevalt de gietvloer van Barefoot jou? Ik overweeg er ook een te laten plaatsen.
   In welke ruimtes heb je de vloer? En bevallen deze schoonmaakprodukten je?

  2. Hoi Danielle,

   Ik overweeg ook een barefoot mineral gietvloer te laten leggen en kwam, al zoekend naar reviews van die vloer, bij jouw reactie op deze site uit. Ik ben heel benieuwd hoe de vloer bevalt en waar je ‘m hebt “besteld”.

 11. Wauw, wat een knap setje! Hiermee kunnen we onze huizen reinigen zonder de wereld te verontreinigen. Mij heb je.

 12. Dit komt perfect uit! :) Ik moet nog een voorjaarschoonmaak houden en zou dat heel graag willen doen met producten waarvan ik weet dat ik het huis schoon krijg, maar zonder onnodige troep, zoals chemicaliën. Volgens mij vinden jullie dit om die reden ook goed.

 13. Wat een fijne spulletjes zeg! Ik ga binnenkort het huis uit en ben daardoor veel over dit soort dingen aan het nadenken. Waar ga ik mee schilderen? Wat wil ik gebruiken om mee schoon te maken? Wat ga ik eten?

  Gelukkig vinden jullie net als ik dat ons leven de dieren, de planten, de wereld om ons heen, zo min mogelijk moet schaden. Daarom zijn deze schoonmaakspullen zo tof! Ze doen wat ze moeten doen, zonder alle onnodige en schadelijke tierelantijntjes.

  Bedankt voor deze handige review!

 14. Wauw biologische schoonmaakproducten! Ik vind het super fijn dat er geen chemische stoffen in zitten en het daardoor goed is voor het milieu, want het milieu moeten we koesteren! En denk ook dat jullie er zo over denken! Producten gebruiken die puur en natuurlijk zijn! Vroeger werd er ook niks bewerkt, dus waarom zouden we dat nu opeens wel moeten gaan doen!? Ik zou echt super graag deze producten willen winnen zodat ik het uit kan proberen!

 15. Klinkt goed: Cruelty free en bio producten die lekker fris zijn, goed schoonmaken en minder schadelijk voor het milieu. Zeker nu ik zwanger ben ben ik op zoek naar fijne groene schoonmaak producten die ik wil blijven gebruiken. Ik hoop jullie mening te kunnen gaan delen! :)

 16. Yay wat zien deze producten er leuk en hip uit! Ik ben laatst uit milieu-overwegingen overgestapt op bio-afwasmiddel en heb gisteren mijn eerste pak ecologisch wasmiddel gekocht. Ik doe het in kleine stapjes maar mijn doel is om alle schoonmaakproducten in huis uiteindelijk te vervangen voor ecologisch verantwoorde. Mijn ‘normale’ allesreiniger is nu op en ik weet niet zo goed welke merken fijn zijn, dus dit pakket zou echt ideaal zijn om Bio-D eens uit te proberen!
  Trouwens superleuk dat jullie laatst bij Alexanders vegan pop-up diner waren, hij is een goede vriend van mij :)

 17. Ook hier ‘hoort’ de nesteldrang zich toch wel een deze dagen aan te dienen… Maar ik heb hier, helaas zoals gewoonlijk :P, nog geen last van. Laten we hopen dat dit pakket mij aan het schrobben en poetsen zet :) Mijn huis kan wel een bio-schoonmaak-beurt gebruiken. Ik ben ook erg benieuwd of deze middelen mij kunnen overtuigen om de niet bio-middelen te verbannen. Zou toch fijn zijn!

 18. Super, had nog nooit van dit merk gehoord. Ik moet zeggen dat ik bij schoonmaakmiddelen ook nog niet zo nadenk over de gevolgen. Ik probeer altijd wel het minimal nodige te gebruiken, maar verder ga ik vooral voor betaalbaar en goed. Maar lijkt me super om dit is te proberen.

  Jullie vinden dit een tof merk omdat: Er niet allemaal chemicalien in zitten, ze zijn biologisch, vegan en niet op dieren getest, de flessen kun je navullen. De fles van de toiletreiniger is ook nog biologisch afbreekbaar. En de flessen zien er gewoon clean uit, geen poespas. Ook ruikt het huis lekker fris, alleen niet chemisch fris.

  Wat heeft een groen meisje nou nog meer nodig :-)

 19. Lijkt me heel fijn om deze te proberen. Bio en dierenleedvrij en ik zou heel blij zijn met een neutral geur aangezien ikzelf en mijn zoontje prikkelgevoelig zijn, vooral ook qu as geur.

 20. Waarom de Groene Meisjes dit een groenweldig product vinden? Het is grown, belast het milieu niet of nauwelijks, dierproefvrij en de verpakking is ondanks de eenvoud mooi! En ja als ze toch het huis schoon moeten maken dan maar met een groen schoonmaakproduct!
  En het is ook wel prettiger dan dat de bleek in je toiletreiniger of sterke geurmaker in je zeep naar je hoofd stijgt, nee de groene meisjes gaan voor zo puur natuur mogelijk!

 21. Ja graag uitproberen, ben niet tevreden over het “gewone” aanbod.

 22. LOVE it! Kan niet wachten om deze hippe, hoogstwaarschijnlijk heerlijk ruikende schoonmaakmiddelen uit te proberen :)

  Jullie vinden Bio tof, omdat jullie houden van producten die goed zijn voor jullie zelf en voor de aarde! Doordat deze schoonmaakmiddelen geen chemicalien bevatten zijn ze een stuk beter voor je gezondheid. De aarde is je dankbaar voor het gebruiken van plantaardige stoffen die gemakkelijk afbreekbaar zijn en daardoor ecologisch verantwoord. Niet alleen het schoonmaakmiddel zelf, maar ook de flessen zijn recyclebaar. Een ander belangrijk punt is dat de middelen niet op dieren zijn getest.
  Kortom een TOP product!<3

 23. Ze zijn goed voor mens en omgeving! Ik woon op een boot en dus nog belangrijker goed om te gaan met omgeving en met kleine kinderen!

 24. Ah, het klinkt echt goed! Ook heerlijk om eens lekker het hele huis aan te pakken en flink schoon te maken, het geeft mij altijd een heel voldaan gevoel na afloop! Ik doe niet mee met de winactie, want eigenlijk heb ik niet echt schoonmaakmiddelen nodig, ik gun het iemand anders meer!

 25. Lijkt me heel fijn om uit te proberen, aangezien ik Ecover een beetje zat aan het worden ben. Verandering van middel doet poetsen :) Ik ga duimen! Ellen xx

 26. Jullie vinden Bio D een tof schoonmaakmerk omdat het Cruelty free en biologisch is, zonder chemicaliën en het maakt goed schoon! Om diezelfde redenen zou ik de producten van Bio D heel graag eens proberen! Fijn dat er navulverpakkingen te koop zijn, ik vind het altijd zo zonde om een hele nieuwe fles te kopen.
  Ik probeer veel schoonmaakproducten zelf te maken maar omdat ik midden in mijn afstudeerproject zit is dit er een beetje bij ingeschoten en ben ik nog niet begonnen aan de grote voorjaarsschoonmaak. Met deze producten zou ik gelijk aan de slag kunnen!
  Dat de producten geen typische schoonmaakgeur hebben vind ik wel prettig. Ik wil gewoon een fris huisje, een chemische bloemen geur is helemaal niet nodig (en ruikt vaak niet eens lekker).

 27. Jullie vinden Bio D heel tof omdat het biologisch is en niet op dieren getest. Daar kunnen wij alleen maar NATUUR-lijk achter staan. Het zou fijn zijn zelf te kunnen ervaren hoe goed ze werken. Dan kan heel die troep niet natuurlijke middeltjes hier eindelijk de deur uit!

 28. Omdat de Bio D producten er hip uitzien en eerlijk gezegd.. ook heel hip zijn! Bij de ‘groene manier’ van leven, wat gelukkig bij steeds meer mensen de standaard wordt, kunnen biologisch en dierproefvrije schoonmaakmiddelen niet meer ontbreken. Ook de navulverpakkingen vind ik (en jullie ook) een heel belangrijk aspect, lijkt een klein detail maar het schilt zooooveeel plastic afval. Ik zou het pakket heel graag winnen om mijn huis, toilet, kleding en handen lentefris (al dan niet met de geur van de lente :)) te houden! Probeer dit merk graag eens uit.

  groeten Zuraylah

  ps. Blijven de kleuren van jullie kleding met het wasmiddel wel ‘stralend’? Of in ieder geval hetzelfde? Ik heb het Puur en Eerlijk wasmiddel van de AH geprobeerd en daar leek mijn kleding toch een beetje grauw van te worden.. Dat had ook geen geur (al is dat inderdaad niet altijd nodig), maar dat heb ik uiteindelijk opgelost met wasverzachter van Ecover.

 29. Gave winactie!! Ik doe mee :-)
  Jullie vinden BioD een goed schoonmaakmerk omdat, de flessen er hip en clean uitzien én handig zijn in gebruik doordat ze navulbaar zijn en allemaal een eigen kleurtje hebben. Verder zitten er niet allemaal chemicalien in, zijn ze biologisch en heel belangrijk –> ze zijn niet op dieren getest! Geen poespas bij BioD schoonmaakmiddelen en het huis ruikt na het schoonmaken heerlijk fris!

 30. Klinkt als geweldige producten, ken het nog niet, zal het heel graag eens willen proberen.

  Om welke redenen vinden de Groene Meisjes Bio-D een tof schoonmaakmerk?“
  Omdat je heerlijk zonder allerlei chemicaliën te gebruiken je huisje kan poetsen,de afwas even weg kan werken en de was laten draaien en daarna lekker je handen kan wassen :) Verder zijn de producten biologische afbreekbaar en zonder dierlijke producten en ook niet op dieren getest! En omdat er navulverpakkingen zijn scheelt het een hoop plastic in deze wereld waar veel te veel plastic word gebruikt.

  Ik ga heel hard duimen :)

 31. Jullie geven een zeer goede aanbeveling voor dit merk,het klinkt als dat iedereen dit moet hebben, nou dan wil ik het wel proberen!
  Goede handzeep die tevens goed is voor mijn handen en ook nog lekker is, ook om de afwas te doen en geen vreselijk handen over te houden!
  Enfin, ik wil het graag testen en jullie laten weten hoe ik het vind/vond!

 32. Waarom jullie (en ik ook) het geweldig vinden is omdat het biologisch én niet op dieren getest. Ook ruikt het lekker! Tenminste dat moet ik nog even ervaren. ;) Zou mooi uitkomen, want heb nog niet zoveel schoonmaakmiddelen. Alleen ecologisch wasmiddel. Woon net op mezelf, dus mijn verzameling schoonmaakproducten mag nog wel even aangevuld worden!! :)

 33. Jullie vinden het geweldige producten omdat het niet op dieren is getest, geen dierlijke producten bevat, het de natuur niet vervuild en daardoor geen diertjes vermoord, ook goed is voor mensen omdat het niet vol met troep zit en daardoor alles waar de groene meisjes voor stann. Bovendien is het altijd fijn om schoonmaakproducten opgestuurd te krijgen, vooral met de lente aan de deur :)

 34. Wow, ik heb wel oren naar zo’n schoonmaakpakket. Ik zoek nog altijd naar een goede (natuurlijke) toiletreiniger.

  En De Groene Meisjes vinden Bio-D een tof schoonmaakmerk, omdat het hele huis weer fris is, maar wel met natuurlijke en cruelty-free producten. Kanniebeter!

 35. Wow.. het is echt een groene lente(schoonmaak!)
  Wat een ontzettend gave actie! Komt ook als geroepen. Al een paar weken ben ik bezig met het vervangen van reguliere en ontzettend milieuonvriendelijke schoonmaakmiddelen voor groene schoonmaakmiddelen. Omdat ik er nog niet helemaal uitkom lijkt het me super om producten van dit merk te testen.

  Waarom jullie Bio-D zo’n tof schoonmaakmerk vinden? Omdat het alles lekker schoon en fris maakt zonder schadelijk te zijn voor mens, dier en milieu. Schoonmaken met een goed gevoel en met liefde! En dat ze navulverpakkingen verkopen is natuurlijk ook een grote pluspunt. Afval is zo niet sexy. Nowaste!

 36. Jullie vinden dit een tof merk omdat het A) niet op dieren getest is, B) geen chemicaliën bevat, C) het hervulbare en biologisch afbreekbare flessen zijn en D) omdat het goed schoonmaakt en fris ruikt!

  Zo’n pakket zou ik graag willen winnen, al die troep in de reguliere schoonmaakmiddelen… En helemaal het wasmiddel; ik ben voor van alles allergisch dus dit zou ik graag willen uitproberen; geen uitslag lijkt me heerlijk!

 37. Tof, zo’n actie. Heel herkenbaar, want ik wíl best zelf aan de slag met homemade schoonmaakmiddelen, maar gun mezelf er de tijd niet voor. Dus dan grijp ik toch weer snel naar die o zo vervuilende bleek en badkamerreiniger (even sprayen en het vuil is weg; ik weet waar dat vuil heen gaat: rechtstreeks mijn longen in – ik begin meteen te hoesten en proesten, zo’n naar product…!)

  De Groene Meisjes zijn fan van Bio-D, omdat schoonmaken dan eindelijk een feestje wordt. Geen schuldgevoel omdat we chemicaliën in het riool gooien, maar juist fijne frisse producten, die ook nog ’s dier-, milieu- en mensvriendelijk zijn! Wat wil een mens nog meer? Nou, niet hoeven schoonmaken…

 38. Haha het voelt net een tentamen vraag! ;-) Omdat; geen chemicaliën in huis en dus ook niet in de natuur! Biologisch is de bom :-)

 39. Lieve groene meisjes, wat hebben jullie weer een leuk pakket op de kop weten te tikken voor ons! Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook bleekmiddel gebruik, maar iedere keer spuit ik het met afschuw door de wc, terwijl er gewoon een top alternatief voor is! Dank voor deze kennis!

  Jullie redenen waarom jullie Bio-D een tof schoonmaakwerk vinden: 1) ze zien er lekker fresh en clean uit en zijn gemakkelijk herkenbaar aan de kleuren! 2) de producten zijn biologisch en niet op dieren getest 3) jullie huis ruikt lekker fris zonder chemicaliëngeur (al geven jullie wel toe dat de wc-reiniger en allesreiniger even anders ruiken dan gewend, maar dat vinden jullie niet erg!) 4) er zijn navul-verpakkingen te koop (super goed!!) 5) van de handzeep worden de handen schoon zonder dat ze uitdrogen 6) Het wasmiddel van Bio-D bevat geen petrochemie, fosfaten, conserveringsmiddelen, enzymen of synthetische parfums en dat vinden jullie héél fijn voor jullie huid 7) het maakt allemaal goed schoon!

  Ik ben helemaal geen schoonmaaktype, maar ik denk dat mijn vriend heel blij wordt als ik binnenkort aan het poetsen sla. Ik krijg allemaal schoonmaakkriebels van jullie artikel. Bedankt groene meisjes!

 40. de groene meisjes vinden Bio-D een tof merk omdat de spulletjes Bio, vegan en cruelty free zijn, hun werk goed doen en navulverpakkingen verkrijgbaar zijn , maar daarnaast ook nog vrij van chemicaliën zijn , beter dus voor ons en het milieu
  klinkt idd als een fijn merk :j

 41. Ten eerste word ik al heel blij van de naam, hahaha groene meisjes schoonmaakmiddel… Ik zeg altijd; ik ga weer ff met mijn groene meisje aan de gang… Heb zelf namelijk 3 producten van dit merk… verder vind ik het Heeeeel goed dat het allemaal zo mileuvriendelijk mogelijk is…. De neutrale geur, die niet te sterk aanwezig is (zoals bij sommige schoonmaakmiddelen wel,) vind ik erg prettig!! Ik zal zeker heeeeel blij worden, mocht dit pakket in mijn schoonmaakkast terrecht komen:D:D

 42. De Groene Meisjes vinden Bio-D een tof schoonmaakmerk omdat het milieu- en diervriendelijk is (vegan en dierproefvrij!) en ook een strakke hippe uitstraling heeft en onderwijl ook nog eens gewoon goed schoonmaakt zonder al te veel poespas. En het is niet alleen tof voor groene meisjes maar ook voor groene jongens zoals jullie aangaven, dus kan ik mooi mijn vriend, die milieu- en diervriendelijkheid ook altijd heel belangrijk vind, hiermee prima aan het werk zetten ;)

 43. Door deze fijne producten te kunnen gebruiken nooit meer bang te zijn voor hoofdpijn na het schoonmaken! Door de chemische stoffen in andere schoonmaakproducten moet je hoesten, niezen, branderige ogen en erna hoofdpijn… Niet zo fijn… Bio-D geeft vast een uitkomst, ook voor in ruimtes zonder ramen. Helemaal healthy

 44. De Groene Meisjes vinden Bio-D tof omdat de producten biologisch zijn en compleet crueltyfree: vegan en niet op dieren getest! En daarom vind ik het ook een toffe merk!

 45. Jullie vinden Bio-D tof omdat ze geen gebruik maken van bijtende chemicaliën, ze zijn biologisch en cruelty-free. Daarnaast verkopen ook navulverpakkingen, scheelt een hoop plastic!
  Ik doe graag mee want ik heb nog niet gewerkt met biologische poetsmiddelen (naaast gewone azijn en baking soda).

 46. Wat een fijn merk! Jullie vinden dit natuurlijk ook zo omdat het goed is voor mens, dier, en milieu! Zonder harsh chemicals, niet getest op lieve dieren, en blijkbaar is alles biologisch afbreekbaar en gaat netjes mee met . Leuk dat jullie ze hebben kunnen testen :-)

 47. Dit merk ken ik nog niet. Jullie vinden dit een tof merk om dezelfde redenen als iedere “groene”! Toch?

 48. Je bent een groen meisje of je bent het niet. Jullie zijn dit 200% van wel daarom kiezen jullie voor Bio-D. De producten zijn lekker fresh and clean. Geen poespas, gewoon mooi strak en best ook wel hip eigenlijk. Alle producten hebben een eigen kleurtje, zodat je goed kan onthouden welk product voor welke toepassing is.

  De lente is alweer begonnen maar de grote schoonmaak thuis moet nog gebeuren. Hopelijk kan ik dat met Bio-D in één keer doen. Het huis is gelijk fris, schoon en ik ben heel milieuvriendelijk bezig. Ik heb er nu al zin in.

 49. Dit merk kende ik nog niet! Jullie vinden dit een tof schoonmaak merk omdat het lekker fris is, het goed schoon maakt, het niet op dieren getest is en er geen chemicaliën inzitten en dus stukken minder schadelijk is voor het milieu.

  Met dit merk wordt de grote lente schoonmaak vast een stuk leuker!

 50. Hi! Wat een toffe actie is dit weer! Graag zou ik de producten van Bio-D eens uitproberen. Ik ben de grote lenteschoonmaak ietwat voor me uit aan het schuiven, maar ik denk dat ik met deze spullen niet kan wachten om te beginnen:D

  De reden dat jullie Bio-D zo tof vinden (en ook de redenen waarom ik het zo’n tof merk vind) is omdat het ten eerste biologisch is. Daarnaast ruikt je huis na het schoonmaken niet naar vieze chemicaliën. Bovendien is het vegan en niet op dieren getest. Daarnaast beschikt Bio-D over navulverpakkingen, wat plastic bespaart op de vuilnisbelt. Ten slotte heeft het merk een mooi design: simpel maar toch hip.

  Ik wacht in spanning af… :D

 51. Goh, zo’n leuke èn praktische give away wil ik graag winnen. Schoner kan het hier altijd, in alle betekenissen van het woord. Ben al deeltijds Froggy & Ecover-gebruikster, maar afwisseling scherpt de schoonmaakwoede toch weer wat aan :-)
  Milieubewust kunnen leven zonder persé aan hedendaags comfort te moeten inboeten, is dè reden waarom ik eco-schoonmaakproducten zo leuk vind. Als het er dan ook nog een beetje oogstrelend uitziet, is het helemaal een winner.

 52. Ja graag! Als part time studente en part time werkzoekende probeer ik mijn groene hart te volgen, alleen laat mijn rode bankrekening dit niet altijd toe. Toch vraagt mijn studio om een flinke poetsbeurt. Het idee dat chemicaliën uit ‘gewone’ poetsmiddelen weer terecht komen in ons water en het milieu en zich zo ook weer een weg vinden naar ons lijf, geeft me kippenvel. Redenen waarom ik enthousiast word van jullie win-actie en graag een dergelijk pakketje in huis zou willen hebben. Na de review van Earthlings op jullie site gelezen te hebben, heb ik vervolgens de docu gekeken en de tranen rolden letterlijk over mijn wangen. Dit heeft me een boost gegeven om nog groener te gaan leven. Dat deze producten niet op dieren worden getest, stemt mij dan ook goed. De beelden van Earthlings zullen nog wel even in mijn hoofd blijven hangen, elke keer als ik boodschappen doe word ik eraan herinnert. Het is dan ook mijn missie om ook met weinig geld je eigen idealen en levensstijl te volgen en vol te houden.

 53. De reden dat jullie het een gaaf merk vinden: Ze zijn lekker fris, maken goed schoon en zijn stukken minder schadelijk voor het milieu dan de reguliere reinigers die we kennen… En daar ben ik nu ook heel benieuwd naar!

 54. Jullie vinden het goede producten, omdat ze én goed schoonmaken en niet zo slecht voor het milieu zijn. Dat zijn dingen die mij ook wel aanspreken!

 55. biologisch, geen nare chemicalieën en crueltyfree! en ook nog goede, afbreekbare verpakkingen. Klinkt goed! Zou ik wel heel graag willen uitproberen!

 56. Hoi groene meisjes,

  Jullie vinden het een goed merk omdat het vegan is, niet op dieren getest wordt, er geen schadelijke chemicaliën gebruikt worden, het verpakkingsmateriaal biologisch afbreekbaar is, er navul verpakkingen beschikbaar zijn en omdat de producten gewoon goed werken en doen waar ze voor gemaakt zijn!
  Fantastisch dat jullie ook hier reviews over schrijven, het is goed dat meer mensen op deze manier met alternatieve en betere producten zoals deze in aanmerking komen!

  En jullie maken het mij erg makkelijk, loop ik zelf niet meer het risico iets in huis te halen wat toch niet naar verwachting blijkt te zijn.
  Dank jullie wel!

 57. Jullie vinden dit een tof product om precies dezelfde reden als ik: het gaat om goed werkende schoonmaakmiddelen die doen wat ze beloven en daarbij véél minder schade aan het milieu toebrengen dan standaardschoonmaakmiddelen! Dat doen ze o.a. door geen chemicalieën toe te voegen, niets op dieren te testen en hun spul in afbreekbare verpakking te stoppen (die bovendien kunt navullen). Super!

 58. In een paar woorden:

  B- biologisch en crueltyfree.. heel belangrijk!
  I- in ieder geval niet schadelijk voor het milieu.
  O- oh ja, en niet te vergeten wordt je huis er ook nog eens lekker fresh en clean van..

  D- Dit zegt genoeg toch? En nu iedereen aan de schoonmaakproducten van BIO-D..!!

 59. Wat een super toffe winactie!
  Net zoals bij mij, vinden jullie dit een tof schoonmaakmerk omdat het beter is voor het milieu zonder te vervuilende of agressieve stoffen. Het is biologisch en er zijn navulverpakkingen, ook heel erg belangrijk. En last but not least: dierproefvrij!

  Het enige groene merk dat ik ken qua schoonmaak is Ecover, ook een uitstekend merk!

 60. Ik denk dat vooral het feit dat deze producten milieu-vriendelijk zijn (proefdiervrij!) de doorslag gegeven heeft om fan te zijn…maar ja, ook omdat ze handig zijn in gebruik, navulverpakking, makkelijk te onderscheiden en vooral: ze maken ook echt goed schoon.

  Heel benieuwd naar deze producten! Nu ik deeltijds bij mijn vriend woon, wil ik zo snel mogelijk zijn chemische troep de deur uit hahaha… dit zou heel erg van pas komen. :)

  Fijn weekend!
  Lindsay

 61. Dat vinden jullie tof spul om alle goede redenen die de meisjes en jongens hierboven al gaven!
  Ben benieuwd,lijkt op Lilys eco maar die hebben geen handzeep..

 62. Ze zijn lekker fris, maken goed schoon en zijn stukken minder schadelijk voor het milieu dan de reguliere reinigers (zowel qua inhoud als verpakking).

 63. Ik wil en grondig schoonmaken en minder schadelijk zijn voor het milieu !!

 64. ik zou het graag winnen voor mijn zoon.hij heeft net zijn huis verbouwd en nu komt het schoonmaken aan de beurt.en het is ook fijn als hij een product gebruikt dat minder schadelijk is voor het milieu , want er moet nogal wat schoon gemaakt worden

 65. De producten biologisch zijn en compleet crueltyfree: vegan en niet op dieren getest. Ook verkoopt Bio-D navulverpakkingen, waardoor je niet steeds een nieuwe fles hoeft te kopen.

 66. Geweldig product dat minder schadelijk voor het mileu is en dat wil ik wel omdat ik zelf ook groen ben.

 67. Wowie, geweldig om schoon te maken met producten die heel wat minder schadelijk voor het milieu zijn als de ‘gewone’ schoonmaakmiddelen. Ik doe graag mee!

 68. Ze ruiken lekker fris, maken goed schoon en zijn stukken minder schadelijk voor het milieu.

 69. Ik ben benieuwd naar deze producten, minder schadelijk voor het milieu, daar ga ik voor

 70. producten die minder schadelijk zijn voor het milieu !! Die wil ik wel eens uitproberen

 71. Dat wil ik wel proberen, ondanks ik schoonmaken haat. Hoop dat er ook iets bij zit, om de tegels in de tuin te schrobben.

 72. Schoonmaken is niet mijn hobby, maar zo wordt het nog leuk!
  Het antwoord op de vraag is namelijk: het is minder schadelijk voor het milieu.

 73. Minder schadelijk voor het mileu.
  We zouden het allemaal moeten gebruiken!!!

 74. Omdat ze zijn cruelty free, het huis ruikt fris én alles is natuurlijk en dus niet schadelijk voor het milieu!

 75. hoi hoi! Omdat de producten minder schadelijk zijn voor het milieu… dus je huis is bewuster schoon! :-)

 76. het lijkt mij een topproduct omdat het minder schadelijk voor het mileu is en daar heb ik wel oren naar

 77. Deze producten zijn minder schadelijk voor het milieu en zijn geheel cruelty-vrij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *