Rich man’s trash

IMG_0111

Toen ik vorige week bij vriendinnetje (en gastblogger) Merlin op bezoek ging, was ik meteen helemaal weg van haar nieuwe stoel. Vol trots vertelde ze dat ze de stoel op straat, bij het grofvuil, had gevonden. Alleen al om die reden moet je van Amsterdam houden; als je goed zoekt, vind je overal toffe dingen op straat. De stoel zag er niet zo goed meer uit, maar was zeker nog wel te redden. Merlin sjouwde de stoel alle trappen naar haar stadse appartement op en thuis gekomen dacht ze eens na over hoe ze dit opknapproject ging aanpakken. Schuren, verven en lakken, dat was in ieder geval nodig. Ook moest de zitting opnieuw worden bekleed. En omdat de stoel wit moest worden, kon hij wel wat kleuraccentjes gebruiken. Deze kwamen in de vorm van kussens.

 • De verf die Merlin gebruikte komt van “Eco-logisch,” een duurzame bouwmarkt in Amsterdam Westerpark.
 • De stof voor het bekleden van de zitting komt van de stoffenmarkt op de Noordermarkt in de Jordaan. Deze markt is iedere maandag en je vindt er naast stoffen ook te gekke vintage kleding. Zeker de moeite waard!
 • Het mintgroene kussen komt van H&M, het fantastische vossenkussen was een cadeautje. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik was meteen verliefd. Als jij dit kussen ook graag wilt hebben, hebben we in de webshop van Peter Hahn een vergelijkbaar exemplaar gevonden: deze!
IMG_0112

Ik ben een beetje jaloers. Sowieso op het huis van Merlin, want dat is een regelrecht paleis. Check bijvoorbeeld die prachtige kast op de achtergrond: Scandinavisch design. Woooow. Maar ik ben ook een beetje jaloers omdat het alweer zo lang geleden is dat ik een meubeltje-van-de-straat heb opgeknapt. Ik moet maar weer eens op jacht!

Wat vinden jullie van Merlin’s DIY-project? En hebben jullie zelf recentelijk nog goede vondsten gedaan, op straat of in de kringloop?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

12 gedachten over “Rich man’s trash

 1. Het vossenkussentje komt van de primark.
  Daar zag ik hem vorige week nog liggen.

 2. Oooh wat issie mooi geworden! :D heel gaaf! Zo knap dat zij dingen ’tegen komt’ op straat. Ik zie altijd alleen maar smerige, kapotte dingen en heb echt dat oog niet dat dan meteen ziet wat je ermee kan!

 3. Zeker geslaagd!

  Goed uitgezochte kast ook, en toffe versterker :P

 4. Dat soort opknap-projecten zijn leuk. Zeker omdat je van andermans vuilnis toch weer iets heel moois en bruikbaars kunt maken. Dat levert vaak unieke meubelstukken op. Niet zo’n Ikea huis zoals ik zelf nu bijvoorbeeld heb (shame on me). Mensen gooien vaak goede spullen gewoon op straat. Zonde, maar extreem handig voor dit soort leuke projecten ;)

 5. Heel erg tof! Is Merlin niet te porren voor een editie van Tweedehandsliefde in Huis? Want zo gebaseerd op één foto ziet haar huis er prachtig uit!

 6. Fantastisch gedaan, Merlin! En dat vossenkussen is inderdaad prachtig, en zo is die die jij gevonden hebt, Merel!
  Heb je ook hun biggetjeskussen gezien? ZO schattig! :)

 7. Wauw, wat een styling! Ziet er super tof uit! Sabine zei het al zie ik, maar ik dacht ook direct, daar zou ik wel meer van willen zien! Is dit niks voor Tweedehandsliefde in Huis?

 8. Van welke swedish design is die kast? Ik zoek nog een soort gelijke kast, maar dan kleiner!

 9. Hi Lisa,

  Het is een wat apart verhaal, maar het is gegaan via een kennis die een bedrijf heeft die Zweeds design importeert. Prachtige spullen! Dit is ’t:

  http://www.tenzo.se

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *