ROO’bar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We blijven het zeggen, omdat we het menen: een raw/energy/granolabar is ons favoriete tussendoortje. Zeker in tijden van drukte, wanneer je weinig tijd hebt om na te denken over verantwoorde snacks, of om zelf dingen te maken. Of wanneer je continu on the road bent. Wanneer we een review over bars of repen schrijven, krijgen we standaard de reactie: “voor dat geld maak ik het liever zelf.” Helemaal prima natuurlijk, maar we merken dat er met ons nog veel meer mensen zijn die hier niet altijd zin in hebben. Voor deze mensen hebben we een nieuwe tip: de ROO’bar.
We zagen ROO’bar voor het eerst bij Seed of Life in Antwerpen. Aangezien wij nogal suckers voor leuke verpakkingen zijn, trokken de ROO’bars meteen onze aandacht. Wat een vrolijke kleurtjes! Inmiddels hebben we de ROO’bars voor jullie getest en lezen jullie in dit artikel wat wij ervan vonden.

Info

ROO’bar is 100% organic en komt uit Bulgarije. Het zijn stevige repen, gemaakt van noten, gedroogd fruit en superfoods. Denk aan chiazaad en macapoeder.
Er zijn een aantal verschillende soorten ROO’bars: 100 % raw bars en 80% raw + superfoods bars. Dit zijn de smaken die op dit moment verkrijgbaar zijn:

 • Goji berry; 100% raw + superfoods
 • Cacao Nibs & almonds; 100% raw + superfoods
 • Chia & coconut; 100% raw + superfoods
 • Maca & Cranberry: 80% raw + superfoods
 • Rosehip; 100% raw
 • Cacao; 100% raw
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ons oordeel

ROO’bar is een reep met een stevige bite. Het is geen ‘koekje bij de thee,’ maar eerder een reep om je te helpen de dag te overleven. Vooral de smaken Rosehip en Chia&Coconut vielen hier erg in de smaak.
Wat ons opvalt is dat de repen lekker zoet zijn, in tegenstelling tot veel rawbars die een wat gronderige smaak kunnen hebben. En dat zonder toegevoegde suikers!
Een ROO’bar kost €1,79 en dat is een vrij gemiddelde prijs voor een rawbar. En nee, het is niet goedkoop. Maar JA, het is supermakkelijk én lekker om jezelf af en toe zo’n reep te gunnen. Ik kijk er al naar uit om deze bars mee te nemen naar mijn werk en dan in de middag, als ik bijna naar de supermarkt wil rennen voor een foute snack, een ROO’bar uit mijn tas te toveren. Alleen al de verpakking zal me blij maken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ROO’bar is te koop bij Bewustgoed. Via deze site kan je per reep de ingrediënten checken. Wij vinden ROO’bar een mooie aanvulling op het toch al fantastisch groene en vegan assortiment van deze webshop. Over de service zijn wij erg te spreken, dus jep: dit is een absolute aanrader van De Groene Meisjes!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

29 gedachten over “ROO’bar

  1. Ik had de roo’bar met spirulina & lemon.
   Super mega lekker.
   Ik ga ze allemaal proberen.

 1. Die verpakking is echt cute! Ik ben ook fan van dit soort repen, ik ga ze zeker eens een keer proberen!

 2. Op zich heb je wel een punt dat voor 1,79 je best zo’n goed vullende reep die ook nog eens lekker is, als gemakje mee kunt nemen voor onderweg. Trouwens, ik denk dat je in dit geval vrij dicht in de buurt komt van die prijs als je de repen zelf zou maken?

 3. Deze repen zijn echt heerlijk en geven inderdaad echt energie ’to go’!
  Ik woon in Zutphen, en kan ze hier gewoon bij de biosuper om de hoek krijgen. Heel makkelijk! :)

  1. Te gek! Ik heb 10 jaar in Zutphen gewoond! Naar welke bio super ga je? De Coehoorn? Fijne winkel!

   1. Ik weet dat je in Zutphen hebt gewoond, ja! Ik woon zelf aan de Groenmarkt, dus ga altijd naar het supermarktje schuin tegenover ons, Super Natuur (Lange Hofstraat). Heel klein maar een breed assortiment. Ik haal daar altijd spelt- of zuurdesembrood voor maar 1,50 euro, hoe leuk is dat? Maar ik kom ook regelmatig bij de Koehoorn, inderdaad ook een hele fijne winkel!

 4. Hier in Haarlem zijn de repen ook te koop, bij de Natuurwinkel. Dan zijn ze 1,95 geloof ik, maar het is het zeker waard! In ben dol op de variant met cacao nibs :)

 5. Haha, inderdaad, wat een leuke verpakkingen! Oeh, er is er eentje met amandel… :)
  Een leuke verpakking, gecombineerd met een raw bar met zoete smaak, lijkt me een doeltreffend anti-ochtendhumeur-recept. :D

 6. Oh dat ziet er echt leuk uit! En lekker. Ik neem ook alles mee dat er leuk uit ziet, haha :D

 7. Jaaaa de ROO’bar! Toen ik in Engeland studeerde had ik die altijd mee naar colleges, lekker en klein. De cacao en rosehip zijn favoriet. :)

 8. Ik ben blij dat jullie ze lekker vinden, want ik zou nooit iets kopen om de leuke verpakking alleen. Maar je hebt gelijk, ze zien er vrolijk uit! :) Ik zal eens zien of ze hier te krijgen zijn.

  1. Haha, het is ook niet zo dat als we een product niét lekker vinden, we het vanwege de verpakking nog eens zouden kopen hoor ;)

  1. O ja! Die hebben we ook wel eens gehad. Lekker ook! Wij zijn gewoon dol op bars :)

 9. Ohhh dit is zo oneerlijk, zulke verpakkingen zijn zó slecht voor mijn portemonnee. Die smeken om gekocht te worden. Ze klinken heel fijn als tussendoortje. Ik ben vooral benieuwd naar Maca & Cranberry, volgens mij heb ik nog nooit een reep op met die combinatie!

 10. Klink erg goed! En het is indd niet goedkoop maar je kan er dan juist extra van genieten omdat je er minder van mag hebben.. je eet het niet zomaar gedachtenloos weg :D

 11. Mmm, ik heb ze onlangs ontdekt bij Vermeyden Delicatessen in Rotterdam…

 12. Mmmmmm!!! Ik betaal vol liefde en plezier die 1, 79. Zelden zo’n gezonde, maar
  vooral heerlijke snack geproefd!!

 13. Een enorme uitkomst deze heerlijke reepjes! Ik kan ze nu ook bij mij in de buurt kopen en heb altijd wel een op voorraad in mij bureaula.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *