Roomtour: Merel’s Home Office

DE GROENE MEISJES

Al heel lang droomde ik (Merel) van een eigen “kantoortje.”  Ik was het zat om altijd met mijn laptop op schoot op de bank te moeten zitten, met allerlei snoeren om me heen.
En nu we van de week de Groene Meisjes als officiele onderneming hebben laten registreren van de Kamer van Koophandel ging de knop om: we worden nu ECHT serieuze bloggers.Daar hoort een serieus kantoor bij.
En zo geschiedde. Met de hulp van mijn ouders heb ik een iMac (ook al jaren een droom) aangeschaft, waarvoor nogmaals 100 triljoen keer dank! Ik had anders veel langer moeten wachten met het aanschaffen en dit is gewoon het goede moment om op zo’n mooie machine te werken. Zo’n iMac moet natuurlijk wel tot zijn recht komen, dus ik moest de boel opnieuw inrichten.
Ik heb heel veel spullen naar de kringloop gebracht en grondig opgeruimd. Dat zorgde voor veel nieuwe ruimte, onder andere voor een bureau en praktische bergruimte.
En voor heel veel leuke spulletjes die ik al had, maar die totaal niet tot zijn recht kwamen. Waar zo’n “verbouwing” al niet goed voor is!

DE GROENE MEISJES

 

DE GROENE MEISJES

Dit is het hoekje. Lief he? Ik wilde natuurlijk eigenlijk graag een retro bureautje, maar helaas kon ik dat nergens vinden bij de kringloop. Tot die tijd heb ik daarom gekozen voor een vrij standaard bureau, omdat het precies in het hoekje paste. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik op een dag tegen een prachtig retro exemplaar aanloop. En dan is ie van mij! Het stoeltje komt wel van de kringloop en is ook een tijdelijke oplossing. Dit is natuurlijk geen bureaustoel te noemen… maarja, volgens mij moet de eerste mooie bureaustoel nog worden uitgevonden. Ik vind ze over het algemeen echt spuuglelijk.

DE GROENE MEISJES

Op de bovenste van drie planken staat een lijst met een prachtige neonroze poster van Zilverblauw. Anki, ik ben nog steeds onwijs blij met dit cadeau! Het blik met de katjes komt van de kringloop. Net als… de rest. De hondjes komen uit Antwerpen, het blik weet ik niet meer. Maar het komt allemaal van de kringloop en niks heeft meer dan 2 of 3 euro gekost.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op de middelste plank staat mijn favoriete pennenblik. Ook uit Antwerpen. Zulke mooie vind je echt alleen in Belgie. Het Berlijn bordje kreeg ik van vriendinnetje Sus. De koptelefoon is van Urban Ears en ja, ik hou van roze. Mocht het nog niet zijn opgevallen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De kaarsen komen van de Hema en kostten 1 euro per stuk in de sale. Woop Woop! De te gekke kattenprint is gemaakt door Anke Panke.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanuit deze hoek ziet het er ook leuk uit he?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze naaibox is superhandig. Mega veel laatjes en dus bergruimte. Ik heb hem vorig jaar geel geschilderd, maar had na 1 laagje niet zo’n zin meer. Daarom ben ik toen gestopt. Beetje jammer, maar ach. Het idee is leuk. Op het kastje staat een plantje van IKEA. Onderin het kastje staat een groot blik van de kringloop.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op het stoeltje ligt een kussentje dat gehaakt is door vriendinnetje Mieke. Toen zij deze hoesjes voor mij maakte kon ik zelf nog niet haken. Inmiddels wel, maar ik gebruik toch nog steeds met veel plezier Mieke’s hoesjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is heel afgezaagd, maar ik adoreer de Hema toch nog steeds als het om kantoorartikelen gaat. Schriftjes, agenda’s, notitieboekjes… heerlijk. Op de voorgrond zie je een geel pennenblik. Dit is mijn “etui” die ik ook meeneem naar mijn werk. Ik heb al heel vaak vragen gehad over waar ik hem gekocht heb, maar je raadt het antwoord al: bij de kringloop. Voor een euro geloof ik. Hij is helemaal niet meer mooi, maar toch ben ik er nog steeds heel gek op.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Beppie is helemaal op haar plek hier. En eigenlijk is ze toch ook wel de mooiste accessoire.

Ik ben ongelooflijk blij met mijn fijne hoekje. Hier zit ik echt lekker te werken en dat is toch heel belangrijk heb ik gemerkt. Ik hoop hier heel veel uurtjes bloggend door te brengen!
Laten jullie me weten wat jullie van mijn kantoortje vinden? Vind ik leuk!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

42 gedachten over “Roomtour: Merel’s Home Office

 1. Wat prachtig! Echt, ik word meteen verliefd! Het ziet er echt heel mooi uit.

  Wanneer ik zulke mooi ingerichte hoekjes/huisjes zie kan ik niet wachten tot ik/wij ook eindelijk eens ergens voor het echt gaan wonen en het allemaal van ons is zodat ik het allemaal mooi kan maken en inrichten.

   1. Hey, jij ook? Dat is toevallig.

    Ik kijk hier vaak, bij gebrek aan groen en vintage hier in de stad. Althans, ik ben het nog niet tegengekomen ;)

    1. Het is er wel, maar je moet goed zoeken. Meer in de buurt van Gulou/Dongsi dan in Chaoyang.

 2. Gefeliciteerd met jullie registratie als “officiele onderneming”! Geen wonder dat je daar een echt kantoortje voor nodig had. Het is geweldig leuk geworden, je kunt er zeer trots op zijn! <3

 3. Mooi hoor! En hele fijne computer :) Ooit komt die er bij mij ook! Maar eerst een Macbook Air haha.

 4. Supermooi. Was net op zoek naar inspiratie voor mijn werkplek. Aangezien ik net verhuisd ben, heb ik nu EINDELIJK ruimte voor een eigen werkplek!

 5. Leuk leuk! Dit is wel een heel echt ‘blogger kantoor’ zo. Lijkt me heerlijk om van daaruit te werken. In het bijzonder als de kat er zo naast zit :) Wat is ‘ie mooi!

 6. Wat een fijn hoekje :) erg leuk ingericht. En beppie past er goed tussen haha :)

 7. jaaaaa een imac wat heeeerlijk!!!! Gaan jullie dan ook weer filmpjes doen? Editten is zo easypeasy dan! hint hint.
  Nogmaals gefeliciteerd met het maken van De Groene Meisjes een echt bedrijf en het aanschaffen van je nieuwe grote liefde, ja echt waar!! Super schattig hoekje enne Bepster staat er prachtig bij als accessoire of als muze. Mag ik d’r een x lenen?

  1. :) dankjewel lievie! Ik ben ook heeeeeel blij! Spannende dingen allemaal. Tuurlijk mag je Beppie een x lenen ;)

 8. omgggg MEREL! dat blik uit Belgie met die rozen! dat kussentje! ik smelt! <3 gefeliciteerd met je onderneming en je mooie office! ik ga je snel iets leuks sturen voor aan de muur :) xx

 9. Gefeliciteerd met jullie KvK nummer, serieuze boel hoor!
  Je kantoortje vind ik erg super schattig en leuk uit zien :)

 10. Vind je deze ook niet leuk? http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/20121647/ Is geen vintage/tweedehands, maar een bureaustoel moet goede ondersteuning bieden en een nieuwe is dan wel beter omdat het langer meegaat.

  Je kan er ook voor kiezen om er eentje uit te kiezen die echt goed zit en dan opnieuw stofferen. Dan staat het niet zo uit zijn plaats in je kantoortje.

 11. Ben een keer toevallig op jullie blog terecht gekomen en ondanks dat ik geen vega(n) ben blijf ik jullie blog steeds weer bezoeken. Dat komt door al het enthousiasme en passie die van het scherm spat. Ook bij deze post geniet ik weer van hoe dankbaar en happy jij (maar dat geldt voor beide) overkomen!
  Geniet van het kantoortje en keep up the good work!

  1. Dankjewel Milou, dat is echt superlief van je. We zijn blij dat je ons blog kan waarderen :)

 12. Erg mooi! Wat lief van je ouders dat je een imac kreeg (of een deel er van haha). Ik wil mijn slaapkamer ook echt heel erg veranderen, maar denk niet dat mama en papa daar blij mee zullen zijn haha

 13. Ik word er hebberig van, leuk al die spulletjes! Ik wil mijn bureauhoekje altijd heel rustig houden maar het lukt nooit, er komen uiteindelijk steeds weer meer kaartjes en andere hebbedingetjes bij na een opruimbeurt, oeps. En volgens mij bestaan er echt geen mooie bureaustoelen inderdaad! Althans, niet voor mooie prijsjes. Ik zit ook op zo’n simpel stoeltje en krijg er steeds nekpijn door maar ik vertik het om zo’n lelijke bureaustoel in m’n studio te hebben staan :’)

  1. Ja, is wel echt heel slecht zo’n stoeltje. Ik heb echt last van m’n nek idd! Misschien moeten we op zoek naar van die hippe retro bureau stoelen. Maar of die nog goed zullen zijn en veel steun zullen bieden? Ik betwijfel het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *