Rotterdam, Jamie’s Italian, STROOM en bloggersevent

rotterdam5

Afgelopen donderdag en vrijdag was ik in Rotterdam. Begint het al een beetje op te vallen dat ik hier steeds vaker te vinden ben? Ik ben echt heel erg van deze stad gaan houden, geloof ik. Ik ging naar verschillende events en mocht een nachtje slapen in STROOM, een fantastisch hotel aan de Maas. Ik heb foto’s gemaakt om jullie een indruk te geven van mijn twee dagen.

Ik kwam op donderdagmiddag aan en had ’s avonds meteen een bloggersetentje bij Jamie’s Italian, in de Markthal. Er is een nieuwe lentekaart gelanceerd en er was een groepje bloggers uitgenodigd om de gerechten te komen proeven. Ik was de enige vegan in ons gezelschap, wat interessant was, want Italiaans eten is toch al gauw met veel niet-vegan ingrediënten gemaakt. Toch was er voor mij genoeg om te kiezen en at ik meer dan ontzettend lekker. Dus: ook als veganist kun je prima bij Jamie’s terecht en ik kan het je alleen maar aanraden! Helaas had ik geen camera bij me deze avond, maar ik maakte wel een instafoto. (klik!)

Na het etentje ging ik met twee heel leuke meisjes nog allerlei drankjes doen en naar een feestje en uiteindelijk belandden we pas om 3 uur in een Uber. Ik geloof niet dat ik ooit zo’n leuk bloggersevent heb meegemaakt, haha! En ik kan je zeggen: ’thuiskomen’ in een urban loft (die naam verzin ik niet zelf,) in hotel STROOM is dan echt alles wat je wilt.

Iamreservations regelde een fantastische kamer voor me in dit mooie hotel en ik kon niet blijer zijn. Toen ik donderdagmiddag bij STROOM aankwam bleek al gauw dat ik niet zomaar een kamer had, maar iets wat ik eerder een suite zou noemen. Of een appartement. Zo groot en luxe! Wow. Het bleek alleen echt onmogelijk om foto’s te maken in de kamer. Althans, het bleek onmogelijk om op beeld over te brengen hoe het er echt uitzag, dus ik liet het maar bij wat Snapchat filmpjes en wat foto’s van het uitzicht op Twitter. De volgende ochtend maakte ik wel foto’s beneden, bij het ontbijt.

Waarschijnlijk was ik niet zo snel bij STROOM uitgekomen, omdat het niet echt in het centrum ligt bijvoorbeeld, maar omdat Iamreservations een ontzettend leuk aanbod van ‘apartere’ plekken om te slapen heeft, trok het toch mijn aandacht. En ik ben blij dat ik ben gegaan! De hele ervaring van boeken via Iamreservations was erg positief: klantvriendelijk, snel, behulpzaam en ik kreeg nog een leuke persoonlijke mail ook, met tips over wat ik in de buurt van het hotel kon doen, of wat er allemaal voor leuks in Rotterdam te vinden is. Dat maakt het boeken van een weekendje weg nog een beetje leuker dan het al is. Kijk dus zeker eens op hun site, als je net als ik houdt van ‘net even anders!’

rotterdam15

(voordat de vegan politie achter me aankomt: dit was niet mijn ontbijtbordje.) (wel mijn koffie met sojamelk en fruitsalade.)

rotterdam14 rotterdam12 rotterdam10

Tof hotel, tof restaurant, goed ontbijt. Nice.

rotterdam11

Sowieso vond ik alles in dit hotel gewoon ronduit mooi.

rotterdam13

En dan hebben we het nog niet over het uitzicht vanaf het dakterras. Hallo skyline van Rotterdam, fijn ben jij. (ik kon geen echte uitzichtfoto maken, omdat ze bezig waren met een fotoshoot op het dakterras en ik braaf op mijn loungebank bleef zitten – ik wilde niet in de weg lopen ;))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na een paar uur bijkomen was het tijd voor meer koffie bij Posse op Katendrecht. Ik ben totaal verliefd op Fenix Food Factory (waar Posse naast zit,) al sinds de eerste keer dat ik er kwam – en dat was in september 2014. (dat is dan weer zo’n leuk extra voordeeltje van het hebben van een blog, je kunt precies terugvinden wanneer je waar was!) Fenix heeft zo ongeveer alles wat ik leuk vind. Er ontbreekt alleen nog een vegan restaurantje, maar verder is het perfect. De hele buurt eromheen ook. Ja, misschien moet ik daar maar gaan wonen als ik terug ben uit Berlijn.

rotterdam7

Later die middag had ik nog een event: het Living Lettuce Bloggersevent, georganiseerd vanuit Love My Salad. En wow, de mensen die hier achter zaten wisten zeker wel wat ze deden. De aankleding (van de workshopruimte in de Fenix Food Factory) was perfect, er was een schoolbus geregeld waarmee we naar een sla-teler gingen en aan werkelijk alles was gedacht: hapjes, drankjes, geurkaarsen, verse bloemen… ja, dan heb je mij wel ja.

rotterdam9 rotterdam6 rotterdam8 rotterdam2 rotterdam3

 

We leerden van alles over verschillende soorten sla, mooie gerechten maken met sla en deze gerechten vervolgens mooi op de foto krijgen. Slim, want daarin is iedere blogger geïnteresseerd. Het was een gezellige middag en ik heb nu nog meer zin gekregen in de lente en zomer, omdat ik nu zeker denk dat ik heel veel salades ga eten.

Als ik zo door de foto’s van de afgelopen dagen scroll, dan voelt het als een minivakantie. Wat een zegen dat ik dit mijn werk mag noemen – dat is wel echt vrij onwerkelijk. Het minste dat ik kan doen is jullie een beetje mee laten genieten, dus ik hoop dat je het leuk vond om mijn fotoverslag te lezen :) Geniet van je zondag! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

34 gedachten over “Rotterdam, Jamie’s Italian, STROOM en bloggersevent

 1. Wat fijn om te lezen dat je zo hebt genoten. Rotterdam is echt een toestand. Er is zoveel te zien en te beleven. Misschien is het leuk voor jou om de site ‘de buik van Rotterdam’ en ‘Gers’ te volgen. Hier staan altijd leuke plekjes om te ontdekken van de stad

  1. Haha. Toestand moet top stad zijn. Wat een bijzondere auto correctie

 2. Hai Merel,
  Fijn dat je het zo naar je zin had in mijn mooie stad! Voor de volgende x dat je in Rotjeknor bent: schuin tegenover de Fenixloods zit een vegan lunchroom aan het Deliplein.

 3. Ik had je kamer bij STROOM via snapchat al gezien, en wow dat zag er zó goed uit. Ik ben in Engeland ’n keer naar een Jamie’s Italian geweest, ik moet er ook snel eens eentje opzoeken in Nederland, want dat was zooo lekker en super sfeervol.

  1. Ik wil ook een keer naar die in Londen. Maar goed, dat is eigenlijk gewoon omdat ik weer eens naar Londen wil, haha

 4. Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt! Ik kom regelmatig in Rotterdam, maar ik heb nog nooit bij Jamie’s Italian gegeten. Bedankt voor de tip!

 5. Ik ben nog nooit in Rotterdam geweest, maar ik heb nu wel echt het gevoel dat ik daar heel snel naartoe moet! Ik ben wel ontzettend benieuwd hoe je kamer er uitzag! Zo leuk dat je dit mag doen voor je werk inderdaad, kan er echt van genieten om te lezen wat voor een leuks je allemaal meemaakt! Geniet ervan!

 6. Leuke foto’s Merel! Ik woon zelf in Rotterdam en wanneer je de leuke plekjes hebt ontdekt is het echt een stad waar je veel vaker gaat komen! :)

 7. Mooi, zeg! Soms zijn zulke nachtjes weg inderdaad net een minivakantie. Heerlijk. Wij willen in juni nog een nachtje weg en ik denk dat ik Rotterdam wel zie zitten, soms zie ik zulke toffe plekken voorbij komen en mijn beeld van Rotterdam is dat het een hele ongezellige stad is. Maar dat volgens mij best mee ;)

 8. Ziet er echt super tof uit! En leuk zeg zo’n bloggersetentje, ik zag al verschillende bloggers tegelijkertijd bij Jamie’s Italian zijn dus toen dacht ik: dat kan geen toeval zijn. Fijn dat ze ook gewoon voor vegans Italiaanse gerechten kunnen maken.

 9. Ik hou van Rotterdam! Binnenkort maar eens naar Katendrecht om daar rond te wandelen :)

 10. Wat mooi! Ik ben nog maar 1x in Rotterdam geweest en toen was het heel slecht weer, dus toen heb ik de stad waarschijnlijk niet in al zijn charme gezien :p STROOM klinkt als een hele gave overnachtingsplek! Ik heb dit weekend zelf in een B&B overnacht in Maarssen met een paar vriendinnen en dat was ook supermooi :D Misschien is ‘niet thuis slapen’ gewoon heel leuk ^^

 11. Rotterdam, mijn stad! En wat schrijf je er leuk over!
  Keep up the lovely work. Ik kijk uit naar alle blogs over Rotterdam als je er woont ;)

 12. Ik begeleide gisteren een groep van de Vegan Hotspottour in Rotterdam (georganiseerd als onderdeel van de Vegan Challenge) en daar besefte ik nogmaals hoe ontzettend geweldig ik het vind om in deze stad te wonen :)

 13. Super leuk dat Rotterdam je zo bevallen is!
  Ik wilde je nog tippen om te ontbijten bij Lilith (net geopende amazing ontbijtzaak) maar dat was ik vergeten.
  Maar als je nou echt in Rotterdam komt wonen dan kan je er altijd nog heen :D. Doen!
  Ik kom uit Zaanstad en vind Rotterdam een heerlijke stad. Zoveel ruimte, water en lucht.
  En ik vind het juist leuk dat het even duurt totdat je alle fijne plekjes gevonden hebt, er is zoveel te ontdekken :).

  1. Allemaal Rotterdamliefhebbers hier <3
   Lillith is leuk! Was ik toevallig laatst!

 14. Grappig dat je zegt dat je er misschien na je Berlijnavontuur gaat wonen. Want toen ik de laatste tijd je blogs las dacht ik: waarom kom je niet in Rotterdam wonen? Naast het feit dat het een fantastische stad is (maar ik ben als Rotterdamse wel bevooroordeeld) zijn de woningen zó véél goedkoper dan in Amsterdam. Wat een flinke plus is.

  1. True :) En ik vind het een beetje op Berlijn lijken hier en daar. Een beetje dat industriële en minder fancy. Ja, ik hou van Rotterdam geloof ik haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *