SECONDHAND TOP 3 (NEDERLAND)

Zonder enige schaamte noemen De Groene Meisjes zichzelf ‘kringloopexperts’.
Geen kringloopwinkel is veilig voor ons. Er is geen tweedehandszaak in de regio te vinden waar de meisjes nog niet zijn geweest. Maar ook buiten de stadsgrenzen wordt gespeurd naar antiek servies, jaren ’80 kleding en oma-stijl meubilair.

Een tijdje geleden schreven we een artikel over onze lievelingswinkel in mortsel; OPNIEUW&CO. Hieronder volgt onze top 3 van second-hand adresjes in nederland.

1. DE KRINGLOPER IN NAARDENΒ (link)
Al was het maar vanwege het beste logo. De opgestoken duim doet het altijd goed.
De kringloper is groot (groooot) en ze hebben veel (veeeeeeel) spullen. Fijne prijzen en vriendelijk personeel. Kringlopen op stand!

naarden

2. NOPPES IN ZAANDAMΒ (link)
Niet zo zeer voor de spullen, maar des te meer voor de kleding. Bij Noppes weten ze wat stijl is. Jaren ’80 en ’90 kleding in overvloed. We love it.

noppes

3. DE VLOOIENMARKT IN DE IJ-HALLEN; AMSTERDAM-NOORDΒ (link)
Urenlang rondstruinen tussen oude meuk en ware schatten. Daarna een wijntje bij cafe noorderlicht, ook op het NDSM terrein. Gratis parkeren!

markt

de groene meisjes stonden deze zomer met een kraam op de vlooienmarkt. Buitenmarkt. Leuk, deze zomer, dachten we. Bakken met regen kregen we over ons heen. Maar..we hebben goed verkocht en we zijn nog een beetje beroemd geworden ook! Gefotografeerd door een fashionblogger voor antfashionmagazine.com.

Doe vooral je voordeel met deze tips. Maar… laat ook wat voor ons staan!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

10 gedachten over “SECONDHAND TOP 3 (NEDERLAND)

 1. Jaaa de Kringloper in Naarden, dat is ook mijn favo adresje (en maar 20 minuutjes fietsen vanaf thuis) ^^ Volgens mij is het wel omdat mensen in ’t Gooi veels te veel weggooien!

  1. Yay! Een mede-Kringloper-fan!
   Wij zeggen wel altijd dat er opvallend veel nog supermooie dingen bij de Kringloper liggen. Alsof mensen in ieder geval sneller iets wegdoen. Ook staan er soms heel bijzondere dingen. Misschien van mensen die zijn overleden en families die niet weten wat ze met en de huisraad aan moeten? In ieder geval, wij komen er graag! :)

 2. Kringloop in Gorredijk, Kringloop in Roden, Kringloop in Oosterwolde, Kringloop in Assen…..Tante uit Arnhem wordt al aardig de Kringloop Queen van het Noorden ;-))

  1. Daar liggen de ware schatten nog! Lekker bezig! Groen meisje Jamie gaat binnenkort naar Drenthe, misschien kan zij daar ook eens even op zoektocht gaan!

 3. Naarden is absoluut mijn favoriet! Ik kom er zeker wekelijks. Helaas hebben ze er zelf ook goed door dat ze hip zijn, want de prijzen worden steeds hoger! In Zaandam is de kringloop naast Loods5 ook erg leuk. En kennen jullie de Schalm in Haarlem al? Zeker die in het centrum is de moeite waard. Helaas gebruiken ze een beveilingsysteem, waarbij ze labels door de kleding heen prikken, met als resultaat: gaatjes in de kleding!! Doodzonde!Goed opletten dus bij de kassa! Ook een aanrader: Het Goed in Lelystad en Emmeloord…vooral heel veel kleding en schoenen.

 4. Jaaa, mag ik jullie hartelijk bedanken voor de kringloper- in- Naarden- tip? Ook namens mijn zus :) We zijn net terug en helemaal blij! Wat een feest!

   1. Zou ik ook een vraag mogen stellen die niets te maken heeft met deze topic? Ik wil namelijk een keukenmachine aanschaffen, maar weet niet goed welke. Hebben jullie tips? Ik kan daar nergens info over vinden op jullie site. Nu heb ik alleen een handmixer en een blender en dat is voor de meeste bakrecepten kansloos heb ik gemerkt. Van welk merk is jullie machine? Alvast bedankt!

    1. Hi Marjolein,

     Wij hebben een keukenmachine van Kenwood en daar zijn wij heel tevreden over!

 5. De Ceres in Uithoorn al ontdekt? Grote, lekker rommelige, winkel, lage prijzen, goeie vondsten. En de Boemerang in Amstelveen? Soms wat duur maar wel vaak bijzondere spullen. Mooie, vrolijke site trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *