Snailmail

Een tijdje geleden zag ik het begrip ‘snailmail’ voorbij komen op Instagram. Ik zag foto’s van vrolijk versierde enveloppen, gevuld met allemaal kleurige, leuke dingetjes. Aangezien ik al sinds ik een klein meisje ben een zwak heb voor alles wat met vrolijk gekleurde papier (en stickers, etiketjes, strikjes, noem maar op) te maken heeft, moest ik hier meer van weten. Dus ik ging op onderzoek uit. Ik benaderde vijf ervaren snailmailers en we begonnen! 

Snail…mail?

Langzame post. Ofwel post waar geen haast achter zit. Klinkt misschien als iets voor oma’s (immers: “vroegah stuurden we elkaar nog wel eens een brief, tegenwoordig whatsappen we alleen nog maar”) maar niks is minder waar. Snailmail is hip&happening. De tijd nemen om elkaar weer eens oldskool een kaartje sturen is upcoming. Elkaar blij maken met een enveloppe vol met vrolijkheid (denk: kaartjes, mini cadeautjes, confetti, bloemzaadjes, noem het en je kan het door een brievenbus duwen) is het helemaal. Mensen leren kennen, misschien aan de andere kant van het land (of zelfs in het buitenland) is dan natuurlijk een leuke bijkomstigheid. Hoe je aan die contacten komt? Bijvoorbeeld via Instagram, zo bleek. Je reageert op wat foto’s, mensen zeggen: “ik zoek nog penpals” en je reageert. Het is net zo simpel als vroeger met de advertenties in de PennyClub. Wil jij mijn penvriendje zijn? Was alles maar zo makkelijk in het leven.

Ik benaderde een vijftal ervaren snailmailers. Te weten: Miny, Bienke, Tara, Nienke en Ruchama. Vijf meiden die ik zelf nog nooit heb ontmoet, maar wel “ken” via Twitter, Instagram en De Groene Meisjes. Ik vroeg hen onder andere wat ze zo leuk vonden aan het sturen van snailmail.

“Ik vind het echt super leuk om te doen omdat ik er blij van word om wat te zitten prutsen en leuke pakketjes te maken, waar je iemand blij mee kan maken (althans dat hoop ik dan toch :)) En niet onbelangrijk om natuurlijk leuke post op je eigen mat te zien liggen. Het is mooi om te zien hoeveel tijd, energie en liefde er meestal in is gestoken. En hoeveel creatieve en lieve mensen er zijn!” Aldus Bieneke. (en als er één iemand creatief is, dan is het Bieneke wel, leerde ik tijdens onze snailmailsessie.)

Ook Ruchama spreekt uit ervaring als ze zegt: “Post maken ontspant me, ik ontmoet geweldig lieve en leuke mensen met dezelfde liefde voor papier en post. Ik kijk elke dag hoopvol (soms meerdere keren hihi) in de brievenbus, in de hoop dat er een leuke envelop ligt. Maar ook van het naar de brievenbus lopen met een stapeltje enveloppen en weten dat iemand morgen heel blij wordt, geeft mij zo’n fijn gevoel.”

Misschien ben ik heel sentimenteel als ik zeg dat ik het bijzonder vind dat mensen die elkaar helemaal niet kennen, zoveel moeite voor elkaar doen. Toen ik mijn snailmail (hierover straks meer) opende zei ik het zelfs hardop: “dit is toch gewoon te gek?! Ik kèn haar niet eens!”  Zeker in deze snelle tijd vind ik het opvallend. Soms denk ik dat ik überhaupt geen tijd heb om mijn vrienden te zien, laat staan dat men tijd neemt om iets te maken voor iemand anders. Maar het kán dus wel. Het is natuurlijk maar net wat je belangrijk vindt.

Dat brengt me op de vraag waarom snailmail een trend is en Miny heeft het antwoord!

“Ik denk dat snailmail een trend is, omdat mensen steeds meer terug lijken te verlangen naar het gezellige en vertrouwde van vroeger. Net als dat mensen weer meer thuis gaan koken voor vrienden in plaats van uit eten gaan en een eigen moestuin aanleggen (wat ik iedereen aan kan raden).  Vooral in deze tijden van crisis en een verharde samenleving grijpen mensen weer terug naar echt contact. Bovendien is echte post krijgen veel leuker dan mail en sms.”

Ik denk dat Miny hier de spijker op zijn kop slaat. Het vertrouwde, gezellige gevoel van vroeger weer opzoeken… dat doen we steeds meer. Dat is vast ook de reden voor het opnieuw ontdekken van kringloopwinkels, crafting in allerlei soorten en maten en moestuinieren. Noem me een huismus, maar ik hou ervan.

Tara legt uit waarom volgens haar juist de vrolijk versierde post zo hip is. Immers, we zouden er ook voor kunnen kiezen om een kant-en-klaar kaartje op de post te doen. Krabbeltje erop en sturen maar. Maar Tara denkt:“Omdat we nu zo in de wereld van smsen, whatsappen, facetimen, mails, Facebook en Twitter leven en we de échte post een beetje vergeten zijn. We zijn nu met z’n allen aan het herontdekken hoe leuk snailmail eigenlijk is. En met nieuwe trends als masking- en papertape, zelfgemaakte postzegels, vrolijk inpakpapier wordt het ons ook wel erg makkelijk gemaakt om iets heel leuks naar iemand op te sturen.”

Het gaat er dus vooral om dat het LEUK moet zijn. Nou, ik kan jullie vertellen; dat is het ook! Via Instagram organiseerden we een snailmailsessie. Dat wil zeggen dat ik met de vijf bovengenoemde dames adressen uitwisselde… en we begonnen. Ik was een beetje onzeker. Het was immers mijn eerste keer en lichtelijk onder de indruk van alle foto’s die ik op Instagram voorbij had zien komen. Ik heb altijd leuke creatieve ideeën.. maar ze uitvoeren is een tweede. Maar goed, ik heb mijn best gedaan op zelfgemaakte kaarten (van oude borduurpatronen uit een handwerktijdschrift uit 1982), zelf gevouwen enveloppen en broches van strijkkralen. Het vosje is inmiddels al een beetje mijn handelsmerk geworden, dus die moest erbij. Sturen maar!

Als je hier naar kijkt en denkt: goh, dat ziet er leuk uit! Kijk dan alsjeblieft even verder hieronder. De onderstaande foto’s laten namelijk zien hoe fan-tas-tisch de post die ik van de anderen kreeg eruit zag. Wat was hier een werk ingestoken! Een grote berg creativiteit ligt hier op mijn eetkamertafel en ik word er intens blij van. Wat dat betreft ben ik net een klein kind: als het kleur heeft, is het per definitie al leuk.

Als je denkt dat het alleen maar briefjes en kaartjes waren heb je het mis. Er zaten vier-kantjes-lange getypte (ik heb het hier over op een oude tiepmasjien getypte!) brieven bij, maar ook zakjes thee, confetti, bloemzaadjes, broches, een gehaakte strik, een magneetje en nog veel meer leuke goodies. Iedere envelop was een feestje om open te maken! Maar naast dat het natuurlijk erg leuk is om deze post te ontvangen, vond ik het ook een leuk idee om gewoon eens iets voor een ander te maken. Om rustig aan tafel te zetten, je werk en alle andere drukte even te vergeten en creatief bezig te zijn. Je begrijpt dat ik het ontzettend leuk vond om te doen. Sterker nog, ik ga nog eens een rondje starten!

Natuurlijk hebben we ook nagedacht over hoe we snailmailer nog wat groener kunnen maken. Immers, er gaat (soms veel) papier in zitten en het zou zonde zijn om alles nieuw te kopen. Je zou natuurlijk kunnen denken aan recycle papierwaren (met keurmerk) of schrijven met een eco-potlood, maar er is nog veel meer mogelijk! Ik citeer even wat opties uit de brief van Nienke: “Eigenlijk hoef je niets nieuw te kopen, post maken is eigenlijk nog leuker als je spullen hergebruikt. Zelf bewaar ik kartonnen verpakkingen om labels en kaartjes van te knippen. Die labels en kaartjes kan je dan weer vast maken met touwtjes, lintjes en elastiekjes die je ook weer hebt bewaard van bijvoorbeeld cadeautjes. Wat je zelf niet hebt, hebben mensen in je omgeving misschien wel. Ik heb wel eens een oproepje gedaan op Facebook. Toen kreeg ik van allerlei mensen oude tijdschriften en ander materiaal. Gered van papierbak! Van mooie grote bladzijdes vouw ik zelf enveloppen, van leuke klein plaatjes maak ik kaarten. Kringloopwinkels en weggeefwinkels staan vol met oude boeken die niemand meer wil lezen. Deze boeken zijn juist heel geschikt om postspullen van te maken, zoals cadeauzakjes, enveloppen en kaartjes. Heel origineel ook! Meestuurcadeautjes zijn ook altijd leuk, vooral als ze zelfgemaakt zijn. Je kan dit natuurlijk ook zo groen maken als je zelf wilt. Voor mij is het een sport geworden om iedere keer weer nieuwe, verstuurbare cadeautjes te vinden. Denk aan theezakjes (yogi tea is favoriet onder snailmailers, omdat er zo’n leuke spreuk op het labeltje staat – red.) wierook, bloemzaadjes enzovoorts. Van delen wordt niemand arm.”

Nienke, ik had het niet mooier kunnen zeggen!  We zijn heel erg benieuwd naar jullie ervaringen met snailmail. Of: wie van jullie overweegt er na dit artikel om ook eens een snailmailpoging te wagen? Mocht je meteen willen beginnen en je hebt nog geen penpals, dan zou je hieronder bij de reacties gewoon eens een oproepje kunnen doen. Lekker ouderwets :) Wie weet vind je iemand!

Nog meer inspiratie opdoen op het gebied van snailmail? Zoek op instagram met #snailmail en kijk eens op: Round Robin Project, Bij Gebrek aan Beter, en Hei Marlou.

Ik wil Tara, Ruchama, Nienke, Miny en Bieneke heel hartelijk bedanken voor hun medewerking aan dit artikel.
Ik vond het te gek! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

113 gedachten over “Snailmail

 1. Wat een heerlijke post! Ik had vroegah (jaren 90) heel veel penpals. Zodra mijn huiswerk af was ging ik aan de slag. Alles werd opgeleukt met plaatjes, tekeningen, stickers etc. Zooo leuk!

  Ik had penpals uit Australië, Engeland, Spanje, Japan, Canada etc. Die vond ik dmv FB’s, oftewel friendship boekjes. Dit waren kleine zelfgemaakte boekjes die je nadat je je eigen naam, adres, hobbies etc erin had geschreven doorstuurde. Was het boekje vol dan werd deze naar de maker ervan teruggestuurd. Ik heb nog stapels van die dingen, want ik maakte ze graag. Benieuwd of deze nog steeds worden gebruikt :-)

 2. Hoi Merel,

  Wat een super leuk artikel!! Ik ben helemaal trots dat ik hier aan mee heb mogen werken :) En surprise surprise er is vandaag nieuwe post naar je toe gegaan.

  Liefs Miny

 3. Ohh wat lijkt het me heerlijk om zo’n envelopje te ontvangen :) Het ziet er mooi uit! Ook ik had vroeger ‘penvriendinnen’ en ik was iedere keer zo zenuwachtig wanneer ik naar de brievenbus liep. Herkenbaar, dus, en misschien dat ik mijzelf ook maar iets meer in snail mail moet verdiepen!

  1. Wie zoekt een snailmail vriendinnetje!
   Ben 42 jaar,hou ontzettend van post en post sturen..en lijkt me heerlijk weer ouderwets te posten op deze gezellige manier!!!

   1. Hallo Jellie,

    Ik ben ook op zoek naar iemand om leuke en gezellige post te versturen.
    Heb jij interesse om samen te gaan starten?

    Groeten,
    Fenna

     1. Hoi, dames, hebben jullie plaats voor nog een snailmailer ?
      Mijn naam is Anne, ben 49 en verzot op alles wat met papier, washi en knutselen te maken heeft.
      Dit is mijn email anneravoet@gmail.com en ik hoor het graag van jullie

 4. Leuk zeg! Ik maak zelf kaarten met van alles en nog wat (Mixed Media) en in dat ‘wereldje’ wordt er ook veel gedaan met swaps, round robins (een boek wat doorgestuurd wordt en waar vaak met een thema wordt gewerkt en je 2 pagina’s versiert) en elkaar leuke goodies toe stuurt. Als er hier iemand is die wil ruilen houd ik me aanbevolen :-) groetjes Esther

  1. Wat een vrolijke post. Ik wil hier ook graag aàt deelnemen. HOE doe ik dat? Fanphi

 5. Superleuk!

  Zelf doe ik aan postcrossing(ansichtkaarten sturen naar mensen over de hele wereld) en leuk mijn kaarten ook altijd op met allemaal leuks!

  Ziet er super uit dit!

 6. Erg leuk! Geinspireerd door jullie artikel heb ik net een oproepje op Instagram gezet :-)

 7. Vandaag mijn eerste echte snailmail gemaakt! Ben ook wel een beetje onzeker of het leuk genoeg is allemaal. Maar ik heb er mijn best op gedaan. En zin om het te gaan posten!

  Wat een leuk stuk heb je geschreven, je (jullie 5 eigenlijk) hebben mij weer verder op weg geholpen!

  Thanks,
  Lfs, Lies (blossom1975 @ instagram)

 8. Oh wat een leuk idee! Lijkt me enig om te doen! Ik heb weleens gevulde luciferdoosjes over de hele wereld gestuurd, ook erg leuk!

 9. Ik doe ook aanmpostcrossing, erg leuk! Ik heb ook sinds kort een penvriendin, maar dan gewoon brieven die een beetje versierd zijn, en geen cadeautjes eigenlijk.

 10. Wow, dit is echt iets voor mij! Ik hou van knutselen en dingetjes versturen en ontvangen. Lijkt me ontzettend leuk. Ik had er nog nooit eerder van gehoord. Ik ga eens rond kijken op instagram :)

 11. Wauw wat een leuk artikeltje! En wat voel ik me vereerd dat ik hier vernoemd word op jullie blog zeg :)

 12. Wat gaaf!
  Super leuk idee, om een keer leuke post binnen te krijgen i.p.v. alleen die blauwe enveloppen!

 13. Ik had het al op enkele andere blogs zien passeren, dat snailmailen! Wel leuk, was ik verzot op als kind/tiener :-)
  Nu vind ik het altijd jammer dat ik geen verjaardagskaartjes en kerstkaartjes meer in de bus krijg :-( Wel leuk die vele smsjes en facebookberichten met mijn verjaardag en de e-cards met Kerst maar dat kan toch niet op tegen een leuk kaartje!
  Zelf maak ik wel elk jaar nog een aantal home-made kerstkaartjes voor mijn familie die dan ook nog ouderwets met de post verstuur :-)

 14. Ik had het al op enkele andere blogs zien passeren, dat snailmailen! Wel leuk, was ik verzot op als kind/tiener :-)
  Nu vind ik het altijd jammer dat ik geen verjaardagskaartjes en kerstkaartjes meer in de bus krijg :-( Wel leuk die vele smsjes en facebookberichten met mijn verjaardag en de e-cards met Kerst maar dat kan toch niet op tegen een leuk kaartje!
  Zelf maak ik wel elk jaar nog een aantal home-made kerstkaartjes voor mijn familie die ik dan ook nog ouderwets met de post verstuur :-)

  1. Ik dacht precies hetzelfde! Samen een poging wagen om te snailmailen? :)

 15. Heeel gaaf zeg! Ik hou er van om spontaan een leuk kaartje te sturen naar iemand om iemand op te vrolijken bijv.. En de PennyClub, die ken ik nog, haha :D

 16. Ik vind het een super leuk artikel, maar vraag me wel af hoeveel tijd jullie in z’n snailmail steken?
  Het lijkt me hartstikke leuk!
  Jullie brengen me op leuke ideeën:)

 17. Ik ben sindskort ook weer begonnen met schrijven naar meiden… Maar nog niet echt op deze manier zoals je beschrijft vind het wel super leuk. En zoek nog wel wat mensen die met me willen pennen. Stuur ook regelmatig kaartjes en krijg er vele terug. Echt heerlijk vrolijk wordt je van zulke post te krijgen maar ook om te sturen.

  1. Hallo Debbie,

   Ik ben ook op zoek naar iemand om leuke en gezellige brieven mee te gaan schrijven.
   Heb je interesse?

   Groeten,
   Fenna

 18. hey, instagram gebruik ik niet, maar ben wel helemaal enthousiast over het snailmail-idee!! dus wie zin heeft om ook wat uit te wisselen: lien_roelandt@yahoo.com , Belgische groetjes!

  1. Ondertussen reageerden er al enkele snailmailers, dus ik zet hier een stopje op mijn oproep :) Veel creatief plezier aan allen die iets verzenden!!

   1. @ groene meisjes: indien het mogelijk is dan mag mijn oproep & mailadres hier verwijderd worden, zo hoef ik nieuwe snailmailers niet teleur te stellen

 19. Hoi Eva, ik wil ook wel :-) je kunt me mailen op estherbroekema apestaartje live.nl en dan kunnen we adressen uitwisselen

 20. Wat onwijs leuk! Wie houd er nou niet van mooie zelfgemaakte kadootjes en post! Ik zag op Instagram bij Ankepanke leuke foto’s van snailmail en zij wees mij op jouw blogpost :-)

 21. Hey Merel,
  dank voor de inspiratie. Ik had je post al eerder gelezen, maar ben erg blij met de fijne snailmail tips en wilde het je toch nog even laten weten!
  Groet,
  Tjielp

 22. […] te snailmailen? Ik vroeg haar wat het was en kreeg een zeer uitgebreid antwoord in de vorm van een blogpost van De Groene Meisjes. Dus, snailmail is “trage post”, een briefje – want het […]

 23. Hoi Hoi,

  Wat een onzettend leuk idee dat snail-mail.
  Lijkt mij ook erg leuk om te doen.
  Ik houd wel van al die vrolijke spulletjes en ben zelg ook een crea-bea.
  Dat geeft mij energie! =)
  Vroeger had ik ook een penvriendin, zo leuk!
  Nu kan ik niemand vinden om met mij de snail-mailen.
  Iemand die het mij wil uitproberen?

  Liefs Corien

  1. hai ik wil dat wel met jou uitproberen ik ben beslist ook creatief!!

  2. hoi hoi

   ik vind het ook heel erg leuk om te snail mailen.
   lekker bezig zijn voor iemand die er blij en vrolijk van word wat wil je nog meer.
   ik wil wel met je snail mailen corien. je berichtje is leuk en enthousiast.

   mail me als je dat wel ziet zitten.

   groetjes roos

  3. Hallo Corien,

   Ik ben ook op zoek naar iemand om leuke en gezellige post mee gaan te versturen.

   Grt Fenna

 24. Hallo dames ik deedt dat vroeger al pennen en swappen van die deco’s en fb’s en natuurlijk altijd neuzelen naar stikkertjes en stempels, leuke gelpennen en postpapier. En dan waren er die pen pall meetings! Zo leuk zo ontspannend. Ik ben er een tijd mee gestopt ben nu mama, en via instagram kwam ik ook snailmail tegen wat gaaf die mooie klaine gifts en prachtig versierde enveloppen … dat maakte me blij en ik had zoiets van dat wil ik ook. Bij deze dus zoek ik vrouwen die met mij willen snailmailen. Ik woon in zutphen, ik ben 39 jaar en heb 5 zonen. Mail me maar naar: geraldina@hotmail.nl

 25. Hallo!
  Viaviavia kwam ik hier terecht en meteen begon het weer te kriebelen, lekker knutselen, schrijven ik werd er weer helemaal heppie van!
  Via Instagram werd ik ook helemaal enthousiast dus eigenlijk ben ik ook op zoek naar mensen die willen snailmailen………
  Ik ben Sacha, 40 jaar, woonachtig in Vught. Getrouwd en een dochter van 6 jaar.
  Mocht het je leuk lijken om met mij te snailmailen dan kun je me altijd mailen op sacha72@gmail.com

  Groetjes van Sacha

 26. Oooh superleuk – alleen de naam al!
  Mij lijkt het ook leuk om mee te doen hoor (moeten jullie niet teleurgesteld zijn he; aan die foto’s hierboven kan ik niet tippen haha)

  snailmailen? bernadettehop@hotmail.com

  Lieve groetjes. (Bernadette, 21 jaar)

 27. Hallo allemaal,

  Via instagram en twitter kwam ik snailmail tegen met foto’s…
  Ik maar denken wat is dat? Na deze blog gelezen te hebben vind ik het een super leuk idee!
  Wanneer ik een kaart stuur is het altijd met een lieve persoonlijke tekst, wat is nou niet leuker om op je mat een leuke envelop te krijgen en dan bedenken van wie die is!

  Ik hou me aanbevolen voor snail mail, wie wilt met mij snailmailen??
  Y.schuffelers@gmail.com

  Groetjes uit het zuiden
  Yvonne

 28. Ik vind dat er zo leuk uitzien!
  Heb er nog geen ‘ervaring’ in maar zou het denk ik wel leuk vinden.
  Heerlijk moment van ontspanning na een drukke dag.
  Ik ben 28 jaar, moeder van 3 zonen.
  Mocht het je leuk lijken dan hoor ik het graag op Prsj@live.nl

  Groetjes Priscilla.

 29. Hoi hoi

  Dit lijk me echt superleuk!
  Wie willen er met mij snailmailen?

  Gr Dilek

 30. Ik zie het snailmailen steeds vaker voorbij komen en ik moet zeggen dat ik erg nieuwsgierig ben geworden! Ik ben Kim, 21 jaar en net samen wonend.
  Wie mailt mij? Kimoostervink@live.nl

 31. Jaaaaaa wat vind ik dit wen feestje!! Wie wil er met mij snailmailen? Elkaar heerlijk verrassen? Ik ben 27 jaar en ben mama van 3 meisjes, de jongste is 6 weekjes oud. Verder hou ik van lezen, koken, op vakantie gaan :) en van mijn fam. en vrienden ;) en van nog veel meer… mail mij op Jannemiekestegeman@live.nl

 32. Ook ik ben enthousiast geworden nadat ik de foto’s zag en het artikel had gelezen. Ik ben 55 jaar, hou van kaarten maken, scrappen, haken, breien, recepten uitwisselen, brieven schrijven en nog veel meer! Wie wil mij snailmailen?

 33. Wat een leuk artikel! En wat lijkt het me superleuke om te snailmailen ;-)
  Ben 30 jaar, mama van Ot, bijna 9 maanden. Hondje, twee katten en twee cavia’s! Als mijn zoontje ’s middags op bed ligt heb ik genoeg tijd om iets moois in elkaar te knutselen! Wie wil???

  Zjenjaverkoeijen@outlook.com

 34. Hier nog een enthousiaste, beginnende snailmailer!
  Ik ben 43, heb een jongetje van 4 (en driekwart, zoals hij zelf roept)en ben dol op papier, wol en stof…vooral als het uit Japan komt. Iemand zin om te snailen? Mijn emailadres is beyertje@gmail.com

 35. wat ontzettend leuk! ik hou het tot nu toe op postcrossing, maar als ik wat creatiever zou zijn zou ik het zeker uitproberen!

 36. Geinig dat dit tegenwoordig een naam heeft. Mijn moeder doet dit al jaren, en ik ontvang met veel plezier haar enveloppen :-).

 37. Ook mij lijkt het leuk om mee te doen met snail mail.
  Ik hou van leuke post versturen en krijgen. Ik maak graag zelf enveloppen en stuur graag iemand kleine zelfgemaakte verassing-kjes….:-) ik ben 43 jaar en werk als onderwijsassistent op een basisschool.

  1. Hallo Petra,

   Ik ben ook nog op zoek naar iemand om leuke en gezellige post mee te versturen.
   Schrijven vindt ik heel leuk om te doen,en er dan iets leuks van te maken.
   Misschien ben je nog op zoek?

   Groet Fenna

 38. Hi hoi,

  Precies wat ik nodig heb op dit moment in mijn leven, SNAILMAIL!!! Ik word er helemaal vrolijk van. Dat spannende en nieuwsgierige gevoel lijkt me heerlijk, als je die mooie met liefde gemaakte envelop op je deurmat vind. Helemaal leuk lijkt me dat. Mocht jij nou denken, ik ben een beginnende of ervaren snailmailer en heb je zin om iets moois te maken om iets met veel liefde gemaakt terug te ontvangen. Aarzel dan niet en mail me!! Nancyhengeveld@live.nl

  In het kort:

  Ik ben Nancy 27 jaar oud en woon samen met mijn vriend en zoontje Dean van 2.5 in Arnhem. Ik heb veel hobby’s althans ik vind sommige dingen heel leuk. Ik hou van ‘dingetjes’ en geluksmomentjes die ik uit allerlei dingetjes dus kan halen.

 39. Hier nog eentje die ook al een tijdje aan postcrossing doet! Alleen zo jammer dat je er je creativiteit niet altijd volledig kan in uitleven. Tot ik ook per toeval ergens iets las over snailmail. Effe gegoogled en zo kwam ik dan hier terug :)

  Ik ben Katrin, bijna 42 jaar en woon in Brasschaat (ten noorden van Antwerpen). Meer ga ik hier nog niet vertellen, zo blijft er nog een beetje suspens en heb je weer wat te lezen als we snailmailen met elkaar, toch ?

  Reageren mag uiteraard altijd, mail maar naar: katzje.scrapthings@gmail.com

  Groetjes
  Katrin

 40. Hoi,

  mijn naam is Nancy, ben 42 jaar en woon samen met man en dochtertje in België.
  Wat word ik vrolijk van bovenstaande foto’s en uitleg ! Ik schrijf al jaren brieven en heb net de snailmail ontdekt ! Superleuk ! Het spijtige aan vele briefschrijfsters is dat ze het na één of 2 brieven opgeven en niets meer van zich laten horen. Ik ben dus op zoek naar penvriendinnen (liefst uit Nederland) die heel graag brieven schrijven, gek zijn op snailmail en graag een mooie penvriendschap uitbouwen voor jaren en niet voor even.
  Ik ben benieuwd naar de reacties !

  Groetjes,
  Nancy

 41. Hoi

  Ik ben Myra en las gisteren voor de eerste keer iets over snailmail..mijn vraag is wat schrijf je dan allemaal, of is het alleen creatieve dingen naar elkaar sturen…het lijkt me beide leuk…ik ben 24 jaar en een groentje op gebied van snailmail haha..maar het lijkt me leuk om te doen!
  Xo

 42. Wat een leuk artikel.
  Ik zag laatst op instagram ook snailmail (mijn naam is xx_Annelies)
  en het lijkt me leuk om een paar keer te gaan snailmailen om te kijken hoe het is. Als het bevalt lijkt het me leuk om een vast iemand te hebben.
  Ik zal mezelf even voorstellen, Ik ben Annelies en bij 20 jaar.
  Ik hou van lezen en knutselen/creatief doen. Het lijkt mij erg leuk om vrolijke snailmails te gaan versturen en te krijgen.
  Bij interesse, mail mij graag!

  Hierbij mijn emailadres: anneliesvernooij@hotmail.com

 43. Wat ontzettend leuk! Ik ben Nancy, 31 jaar en heb 2 dochters van 1 en 5 en woon in Apeldoorn. Vindt het heerlijk om creatief bezig te zijn dus wil mij graag hierbij aansluiten :-)
  nancy.brand@live.nl
  tot horens

 44. Ik ben Sarah , 26jaar en zou graag willen snailen. ik woon in Zandvliet dat is het noorden van Antwerpen. Zijn er nog mensen die willen snailen met mij? mijn mail = saartjestoop@hotmail.com

 45. […] brief… dat blijft toch het belangrijkste! Wil je meer over snailmail weten dan kun je hier, hier en hier wat meer informatie […]

 46. Inspiratie genoeg! Nu nog wat mede snailmailers! Lijkt het je leuk om af en toe wat over en weer te snailmailen?
  Ben altijd aan het frobelen, knippen en plakken, mooie plaatjes aan het verzamelen. Doe aan postcrossing, alhoewel ik daar vaak mijn creatieve ei niet in kwijt kan, lijkt het je leuk?
  dinnisje@gmail.com

 47. Ik doe ook aan postcrossing, maar vaak vind ik dat kleine vakje te klein om alles in kwijt te kunnen – zowel qua tekst als creatieve dingetjes.
  Hoe meer ik de respons hier op lees, hoe meer ik zin krijg om er ook aan te beginnen!
  Ik ben Alison, 25 jaar en wonende in het kleine Lier (niet zo ver van Antwerpen) in het kleine België. Ik studeer nog (steeds) en hou van alles dat creatief is.
  Aangezien ik al hele leuke ervaringen heb met postcrossing, wil ik me hier ook aan wagen!
  Als iemand zin heeft om naar dit Belgje post te sturen én ervan te ontvangen (Belgjes of Nederlandertjes, maakt niet uit!), mailen naar:
  alison.vermeirsch@outlook.com
  Ik wacht in spanning af!

 48. Het is midden in de nacht en ik kan niet slapen omdat ik moet weten wat nou toch Snailmail is. Nou, gevonden! Ik vind het een super leuk en totaal niet truttig idee. Verbeter de wereld, begin bij jezelf (ofzoiets). Ik kan wel wat vrolijke snailmail gebruiken en ik ben creatief genoeg om zelf wat te maken en sturen.Ik ben 36 jaar, 1 dochter en woon in Almere. Wie maakt mij blij en snailmailt met mij? Mail dan: art4you@live.nl Buiten Nederland snailmailers ook welkom. Outside Holland snailmail is welcome.

 49. Ik heb ook aan postcrossing gedaan en ben nu op zoek naar mensen die met mij willen snailmailen. Hou van alle soorten mooi papier en fröbel graag.
  En natuur de echte post via de brievenbus. Daarom vindt ik de kerstperiod ook zo leuk.
  Ik ben 43 en heb 2 kinderen van 10 en 15 jaar.
  Wie durft het aan om een dikke enveloppe van mij door de bus te krijgen.
  Mail me mamsbi@hotmail.com
  Ik hou mijn mailbox in de gaten.

 50. Oo wauw ! Wat een mooie creaties :) Ik ben een beetje opzoek gegaan naar inspiratie voor snailmailing. Op m’n laatste vakantie in Amerika heb ik namelijk een meisje ontmoet met wie ik ga “pennen”. Eigenlijk vind ik het zo ontzettend leuk dat ik ook een oproepje ga plaatsen op instagram en iedereen die het hier leest, je bent welkom om een mailtje te sturen !

  shelleyjanknegt@iamfabulous.nl

  xxx

 51. Wat een leuk idee. Om helemaal vrolijk van te worden! Ik ben Inge,26jaar en woon in België.
  Ben creatief en graag met papier en stempels en alles wat er bij hoort bezig. Snailmail lijkt me erg leuk om te doen.
  Wie graag met mij wil snailmailen mag mij een mailtje sturen.
  inge_kowalewski@hotmail.com

 52. Wauw,wat een leuke blog en reakties! Ook ik ben nog van de garde FB’s (friendship books) en dat was altijd geweldig om doorheen te snuffelen en de leuke stickertjes te bewonderen.
  Ik ben sinds kort met snailmailen begonnen en t lijkt me wel erg leuk om meer hiermee te doen.
  Ik ben 40 jaar, getrouwd en mama van een stoere jongen van 10. Ik werk part-time en freubel erop los met vilt en stof.. Verder ben ik dol op mooi papier, tape, pennen en nog veel meer ’troep’ zoals de heren het thuis zo mooi noemen.. gelukkig heb ik een eigen kamer waar dat mooi opgeruimd kan worden ;-)
  Als je t leuk vind met me te snailen hoor ik t graag middels een berichtje naar mijn email laxbydebs@hotmail.com.

 53. Ge-wel-dig! Ik lees deze blog eigenlijk voor het eerst omdat ik gewoon heel nieuwsgierig was naar Snailmail, je hebt het perfect voor me uitgelegd! Dankjewel!

 54. Wow, dit ga ik echt meteen doen! Superleuk, vooral als je alles recycled! Ik weet wat ik in de vakantie ga doen!

 55. Leuk leuk, wie wil er met mij snailmailen?
  Mail me dan maar raindancer @ hotmail. nl ( aan elkaar dan he ;-)

 56. Hoi,

  ik zou niet weten hoe ik mijn advertentie/reactie moet verwijderen… ik ben ondertussen hartstikke voorzien van mede snailers,e n kan het anders echt niet meer bolwerken en dat zou ik toch ook niet helemaal eerlijk vinden, dus als jullie mijn berichtje willen verwijderen, graag.

  Groetjes Ciska

 57. Hai! Ik kom er wellicht nogal achteraan, maar ik kreeg deze site als tip toen ik zei dat dat snailmailen mij wel wat leek! Dus mocht je nu net als ik nog opzoek zijn naar een snailmailbuddy, mail me dan even: jebrandwijk@gmail.com.

  Ik hoop wat van je te horen!

 58. Heeii

  Super leuk dit ik ga ook op zoek naar “penvrienden” lijkt me super leuk wie heeft er zin in om met mij een xtje te snailmailen:D

 59. Lijkt me leuk, snailmail. Doe een mailtje als je met me wilt snailmailen javanderwal (at) yahoo.co.uk

 60. Er zijn natuurlijk ook heeeel veel pagina’s waar je een oproepje kunt plaatsen.

  Ik heb een Facebook pagina als link bijgevoegd, daar kun je ook een oproepje plaatsen. Niet alleen voor normale penvriendinnen/vrienden maar ook kun je er oproepjes plaatsen voor projecten als een rondreisboekje, een doorstuur-envelop, een abc correspondentie, nu is er pas een regenboogsnail gestart…

  Ik weet niet of ik dit hier mag melden maar…Als het niet goed is dan haal het er maar af… en excuses hiervoor
  anyway de Facebookpagina: https://www.facebook.com/groups/snailmailontmoeten/

 61. Oooo ik ben helemaal weg van het idee.
  Snailmail… Ook ik kom het af en toe tegen op FB van een Nederlandse kennis, nu wou ik toch eens weten wat het was, dus meneertje Google… En zo kwam ik hier.
  Ben er helemaal enthousiast van geworden. Dit wil ik ook gaan doen! :-)

  Wie wil er met me snailen?
  severine.geurs at live.be

 62. erg leuk!!
  iemand zin om met mij te schrijven?:)
  ik heb geen ervaring met snailmail…
  ben 17 jaar en gek op tekenen..
  laat het horen!:)
  gerdienvg@live.nl

  1. Hallo Esmee,

   Ben ook op zoek naar iemand om leuke en gezellige post mee gaan te versturen.

   Grt Fenna

 63. Hallo dames,

  Ik ben op zoek naar iemand om leuke en gezellige post mee gaan te versturen.
  Wie o wie is daar ook naar op zoek?

  Groeten,
  Vlinder

 64. Wat ontzettend leuk om te lezen. Ik ben sinds 2 jaar een grote Postcrossing fan en schrijf ansichtkaarten met mensen over de hele wereld. Nou lees ik ook steeds over Swappen en Snailmail. Dus ik er even op Googlen en kwam hieruit. Het klinkt ontzettend leuk en graag zou ik ook met een aantal mensen willen Snailmailen ?. Groetjes Chantal

  1. Hallo Chantal,

   Het lijkt me ook heel leuk om samen leuke en gezellige post te gaan versturen.
   Had ook nog nooit van Snailmail gehoord,dus ben er ook sinds beetje mee begonnen en echt leuk.
   Lees graag van je…

   Groetjes Fenna

 65. Dag iedereen!

  Ik zie dat hier recent nog enkele reacties zijn geplaatst over snailmail en post! Ik organiseer vanaf vandaag een ‘cirkelbrief’, waarbij iedereen één brief stuurt en er één weer terugkrijgt. Natuurlijk zoek ik nog veel creatievelingen om mee te doen. Het maakt niet uit of je het al eens geprobeert hebt of niet, je mag altijd meedoen! Kijk maar op mijn blog voor meer informatie.

  Ik hoop op veel reactie en mailtjes!

  Liefs Laura – achttienn

 66. Hallo ik ben Jellie..42 jaar oud,lijkt me zo gezellig snailmail vriendinnetjes te hebben,en weer gezellig post te ontvangen en te versturen!!

  1. Hi Jellie,

   Lijkt me ook helemaal geweldig. Ben je nog opzoek?
   Ik wil er graag ook mee beginnen maar heb nog geen
   ervaring :(

   Groetjes,
   Bibi

 67. Wat een heerlijke post over snailmailers, dit. Ik heb intussen zelf de smaak ook te pakken. Echte brieven schrijven is zo fijn, zowel in het geven als in het krijgen. Met nog bruikbare materialen spring je inderdaad al een heel eind verder. Ook mijn project life vulde ik op die manier aan, door – zoveel mogelijk – te hergebruiken. Al zondig ik daar zeer zeker ook wel tegen. Er zijn zoveel leuke dingen om snail mail mee aan te vullen en helemaal niet duur. Hiermee hebben jullie me in elk geval veel inspiratie bezorgd, waarvoor dank!

 68. Hallo, Wat een inspirerend artikel. Ik ben me net aan het verdiepen in snailmail en het lijkt me ontzettend leuk! Zowel het versturen als het ontvangen. Ik heb direct het plan om mijn nichtjes er eens mee te verblijden al verwacht ik niet direct wat terug. Je mag me koppelen aan iemand die er ook aan wil beginnen. (ik begrijp dat jullie dat hier doen)
  Ik ben een creatieve 60-jarige knutselaar, uit de buurt van Amsterdam. Ik maak zelf sieraden, doe de laatste tijd een beetje aan bullet journalling en vind het altijd leuk om met papier bezig te zijn. Het lijkt me ook leuk om inderdaad zoveel mogelijk te hergebruiken en niet alles nieuw te kopen. Ik ben niet zo van het schrijven van lange brieven maar een kort briefje en allerlei leuke dingen in een envelop lijkt me al een mooi begin.
  Ik ben benieuwd naar reacties
  Groetjes, Marjon

 69. Hoi merel
  Echt een heel leuk artikel, ik heb er lekker van geknutseld!

  Groetjes, mij

 70. Ik vind dat zooooo leuk, dat snailmailen ( alleen het werkwoord al hahaha)
  Ik heb dit nog nooit gedaan maar wel altijd 3D kaarten gemaakt, ge-scrapbooked, armbandjes gemaakt en nu is haken mijn passie. Maar wat ik zo leuk vind aan snailmailen is dat gefreubel en dat je daar iemand heel blij mee kunt maken en er eens echt de tijd wordt genomen om iets te vertellen via een ouderwetse brief.
  Maar ik heb dus geen idee hoe ik in contact kom met mensen die dit ook doen.
  Maar zolang als ik geen adressen van mensen heb waar ik iets naar toe mag sturen maak ik lekker al van alles. Daar alleen amuseer ik mij al kosteloos mee en komt vast wel eens van pas ;)

  Groetjes
  Erica

  1. Hallo Elvira,

   Het lijkt me heel leuk om samen gezellige en leuke post te gaan versturen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *