Soy Scents

Afgelopen zondag hadden wij een ontzettend gezellige dag met de meisjes Verbon: Larissa en Tara van Kittehs Cupcakes en Serena van Beautylab. Wat een lieve meiden en wat hebben we het leuk gehad! Hierover later nog meer in mijn Instagram-weekoverzicht dat komend weekend weer online zal verschijnen. We kregen ook nog eens een heel fijn cadeautje van ze: een pakketje met Soy scents en een brandertje erbij. Deze Soy Scents worden door de moeder van Larissa, Tara en Serena met de hand gemaakt. Dat maakt het een nóg specialer cadeautje!

De Soy Scents kan je zien als kleine cupjes met (soya)wax, die je bovenin de oliebrander legt. Als je het waxinetje eronder aan doet, smelt de wax en wordt het vloeibaar. De geur verspreidt zich over de hele woonkamer, heerlijk! Als je het kaarsje uitblaast, stolt de wax weer en wordt het weer hard. Je kan de wax eventueel uit de brander ‘scoopen,’ als je genoeg hebt van de geur en een andere geur wilt branden in de tussentijd. Ook kan je er voor kiezen om niet het hele cupje, maar bijvoorbeeld de helft eraf te snijden en in het brandertje te leggen.

Wij kregen een flink pakketje met allerlei fantastische geuren, zoals fine herbs, spring, vanille, komkommer-meloen, rozen, groene thee-peer, babypoeder, olijf en nog veel meer. De cupjes geven ongeveer 10 uur lang geur af, dus je kan er lang van genieten!

We zijn heel erg blij met deze Soy Scents, omdat we eigenlijk al allerlei dingen geprobeerd hebben; geurkaarsen, wierrook of druppeltjes olie in een brandertje. Gek genoeg vind ik veel van deze dingen of niet lekker ruiken, of ik krijg er traanogen of hoofdpijn van. Komt dat iemand bekend voor? Wierrook vind ik vaak té overheersend en de geuren zijn soms ook niet zo subtiel. Hele dure, goede geurkaarsen koop ik niet snel omdat ik dat dan toch een beetje zonde vind…dus kortom: deze (helemaal niet dure!) Soy Scents kwamen als geroepen.

De Soy Scents worden gemaakt van 100 % ecologische sojawax en worden gegeurd met kwalitatief hoogstaande parfumoliën. Er komen geen dierlijke producten aan te pas, dus als veggie zijnde kan je deze Soy Scents met een gerust hart gebruiken!

Op Pearl Mania, de site van Rita Verbon, vind je alle informatie over de Soy Scents en kan je ze ook meteen bestellen.

Brand jij wel eens geurkaarsen of oliën? Wat is jouw favoriete geur voor in huis?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

23 gedachten over “Soy Scents

  1. :) Ik heb nu iets met vanille aan staan, die is echt lekker! Verder vind ik die ‘fine herbs’ echt heerlijk fris! (nouja, eigenlijk vind ik ze allemaal lekker)

 1. Dat maakt me nieuwsgierig, aangezien ik altijd in slaap val met een geurkaarsje aan… En in huis brand ik vaak wierook! De kaarjes zijn vaak vanille geur en de wierook is amber… Heerlijk als je huis lekker ruikt!

 2. Ik vind ze er zo leuk uitzien! Het is altijd zo jammer dat je niet door de computer kan ruiken, haha :P
  Ben er wel heel erg benieuwd naar :) Brand zelf altijd de wax melts van Yankee Candle, die hebben ook heerlijke geuren :D

  1. Yankee Candles zijn natuurlijk de beste geurkaarsen op aard. Tenminste, dat hoor ik altijd. Maar wel prijzig :) Deze Soy Scents ruiken echt heerlijk, heel aromatisch.
   Niet té aanwezig, gewoon een lekker ‘achtergrondgeurtje’ haha!

 3. Vegan geurtjes! Ik brande voorheen graag amber wierrook, totdat ik tot de ontdekking kwam dat één van de ingrediënten walvis schijnt te zijn. Dit lijkt me echt een uitkomst :)

   1. Ja, maar wat dat betreft verbaas ik me er keer op keer weer over waar dierlijke producten allemaal in verwerkt worden :(

  1. Jeetje, daar schrok ik wel van. Van die Walvis, dus ik heb het gelijk even op-/uitgezocht. Maar de wierook van De Moeders Geuren bevatten geen Walvis, gelukkig! Anders had ik ze gelijk weggegooid, want dat had ik inderdaad vreselijk gevonden…

 4. Ik hou van soy scents! Ik maak ze altijd zelf, dat is namelijk heel erg gemakkelijk en ook nog eens leuk om te doen :) Ze zijn ook leuk om cadeau te geven inderdaad!

 5. Amber of Ambergris is vooral op een natuurlijke manier afkomstig uit het darmstelsel van walvissen en/of potvissen, maar soms wordt het ook wel gevonden in geslachte potvissen. Zoals ik het begrijp worden de stranden hievoor afgestruind naar dit zeer kostbare goedje. Pasgeleden is er een 45kg vondst in het nieuws geweest.
  Ik kan me dan ook niet voorstellen dat natuurlijke amber gebruikt wordt voor de productie van wierook. Er is parfumolie met zo’n soort geur gemaakt en zelfs deze synthetische geur is een stuk duurder dan normaal. Niet bang zijn dus als je deze geur een keer in mijn soyscents aantreft :).

  En groene meisjes, dankjewel voor dit leuke artikel, dankzij jullie heb ik al een paar extra bestellingen ontvangen.

 6. Ik heb eigenlijk nooit geurkaarsen in huis omdat ik de geur vaak veel te sterk vind, of gewoon toch echt niet lekker. Ben altijd een beetje huiverig om het te kopen omdat ik bang ben dat het dan veeeel te overheersend is. Maar dat is bij deze niet zo dus? (Ik ben erg nieuwsgierig, stiekem.)

  1. Ik vind ze zelf totaal niet overheersend! dus ik zou ze je zeker aanraden :)

 7. Wierook van Morning Star, de geuren green tea, Lotus of amber, is heerlijk. In mijn brander ‘zeebries’ van Chi.
  Ik ga NU op de site van Rita Verbon kijken!

 8. Oh dit lijkt me heerlijk! Ik hou van alles met vanille erin, dus soy scents in vanille aroma zullen ook heeerlijk zijn!

 9. Ik heb heel vaak (geur)kaarsen aan, vind dan bloemige geuren of vanille heel erg lekker. Verder heb ik wel eens een oliebrandertje aan (met water en 1 a 2 druppels olie ivm mijn kameroppervlakte) en dan vind ik ocean en sinaasappel erg lekker! Leuke post, ben ook wel benieuwd hoe je die soy melts zelf kunt maken (las bij de comments dat dat kan), maar even opzoeken dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *