Stressvrije decembermaand #2

ADVERTORIAL

IMG_0172

Op maandag 1 december schreven wij een artikel over hoe wij de maand december stressvrij gingen doorkomen. We gaven onder andere suggesties over hoe je zonder stress de feestdagen kunt vieren. Bijvoorbeeld door geen cadeaus voor elkaar te kopen, maar elkaar een dienst of quality time cadeau te doen. We kregen ontzettend veel reacties – hier op de blog, maar ook in de social media. Te gek om te zien dat er zoveel mensen met ons meedoen! En? Hoe gaat het ermee? Het is vandaag 12 december, dus we zijn bijna twee weken onderweg. Wij hebben alles nog onder controle. Jullie ook?

We hebben inmiddels een aantal kerstige recepten met jullie gedeeld. (en meer is onderweg!) Zoals deze decadente vegan Christmas Coffee en deze goddelijke chocolade-kaneel amandelen. Beide heel eenvoudig om te maken, maar met een groot effect. Ook over de cadeautjes voor ’the loved ones’ wordt nagedacht. Zo zijn er al concert- en theaterkaartjes aangeschaft en is er een hotelovernachting geboekt. Bonus is dat dit meteen zorgt voor fijne vooruitzichten voor januari!

We zorgen dat de agenda een beetje leeg blijft, zodat er nog wat ruimte voor spontane kerstborrels overblijft. Dit brengt ons op een ander onderwerp: iets voor anderen doen in december. Is het niet een mooi moment van het jaar om iets extra’s voor een ander te doen? Boodschappen voor je oma? Wandelen met de hond van de bejaarde buurman? Meehelpen bij het kerstontbijt op de school van je zoon of dochter? Natuurlijk, dit zijn dingen die je het hele jaar door kunt doen. Maar als je bedenkt dat iedereen in december hartstikke druk is, dan is het misschien een extra mooi gebaar om je juist nú in te zetten voor een ander!

ahcampagne2

Albert Heijn heeft een supermooie video gemaakt die ingaat op bovenstaande onderwerp. En omdat het precies is waar wij op dit moment zelf ook zo mee bezig zijn, vinden we het tof om deze aan jullie te laten zien. De hoofdrolspeler van dit filmpje? Het bord met de blauwe kaartjes (gezocht/gevonden/gevraagd/te koop, enzovoorts) die je in ieder filiaal tegenkomt.

Je kunt het filmpje hier bekijken:


Klik hier als je het filmpje niet kan bekijken.

Wij zijn heel benieuwd hoe het met jullie stressvrije decembermaand gaat! Wat zijn jouw plannen? Heb je nog tips of adviezen voor december nodig? Wij maken graag tijd voor je :) Stel je vraag gerust hieronder bij de comments!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

6 gedachten over “Stressvrije decembermaand #2

 1. Ik heb nog niet veel stress gehad deze maand, gelukkig. Ik heb ook lekker veel daagjes verlof deze maand, dus dat helpt ook wel.
  En wat dat anderen helpen betreft: ik zag daarnet nog hoe een vrouw aan de kassa voor me spontaan voorstelde om een andere, oudere vrouw te helpen met het dragen van haar aankopen, heeft ook wel iets met die hele kerstperiode te maken, denk ik, dat mensen zo’n dingen sneller doen. :-)

  1. Goed bezig, houden zo! :)) Ja, ik denk het wel, dat mensen sneller iets vanuit de “kerstgedachte” doen voor een ander. Het zou wel zonde zijn als we dit in januari weer los zouden laten!

 2. De enige stress die ik heb is dat ik blutter dan blut ben door alle kerstaankopen, maar pay day is er bijna en de blije gezichten bij het zien van alle zorgvuldig uitgezochte cadeautjes maakt het helemaal waard :)

  Goede reclame van de Appie btw!

  1. Oh dit klinkt zó bekend! Is pay day in december altijd vroeger dan normaal? Ja toch? Laten we het maar hopen, haha!

 3. Vandaag de Christmas Coffee gemaakt … omekot!! So delicious!!
  Goed (alcoholvrij) alternatief voor de gluhwein wat mij betreft.
  En het ruikt nog steeds zo lekker in huis …
  Dankjulliewel dames!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *