Stressvrije decembermaand

IMG_9432

Kijk, op dit moment staat Jamie fulltime cadeautjes in te pakken bij WAAR. En ik sta fulltime voor de klas. Het zijn, voor ons beide, de drukste weken van het jaar. We maken lange dagen: om 6 uur ’s ochtends opstaan, ’s avonds om 6 uur pas weer thuis, dat werk. Dat gaat op zich allemaal prima, maar er zijn de laatste tijd een paar dingen gebeurd waardoor we dachten: misschien moeten we het iets rustiger aan doen.

Zo maakte ik gistermiddag, terwijl Jamie weer urenlang cadeautjes stond in te pakken bij WAAR, twee recepten. Oh en daarvoor ging ik naar de nieuwe Ekoplaza Conceptstore om foto’s te maken. Thuisgekomen (met een tas vol boodschappen) maakte ik een heerlijke kerstkoffie en een brownie met vegan witte chocolade en ik maakte er mooie foto’s van. Ik gebruikte de camera die ik te leen heb van mijn vader, een spiegelreflex. Op het kleine schermpje van mijn camera zag ik sfeervolle beelden verschijnen, dus ik was hartstikke blij. Het is hard aanpoten, die recepten maken. Vooral omdat je nu een enorme tijdsdruk hebt: het begint om 3 uur al donker te worden. Je moet echt om 2 uur alles klaar hebben, anders lukt het niet meer. Dat betekent twee recepten tegelijk maken en een keuken die een complete ravage is, maar dat is allemaal prima. Even een half uurtje afwassen, schoonmaken en opruimen en je merkt er niks meer van. (tel dit dus wel bovenop de recepten-maak-tijd) Toen ging ik net zitten met mijn laptop en mijn camera, om de foto’s te bekijken. En wat blijkt? De geheugenkaart uit de camera van mijn vader past niet in mijn cardreader. En ik heb sinds kort een nieuwe cardreader, want de oude ging na een paar jaar kapot. Kan dat ding ook weinig aan doen. Dus ja, daar zit je dan. Je ass eraf gewerkt om twee recepten te maken, maar op dit moment dus voor niks. Want ik kan de foto’s niet op mijn computer zetten. Daar gaan een paar artikelen voor de komende week. Ik zal moeten wachten tot ik een geschikte cardreader van iemand kan lenen of een nieuwe kopen. Maar wanneer? Nou goed, daar denken we nog maar even over na. Maar sorry jongens, de recepten laten nog even op zich wachten. (de foto die je boven dit artikel ziet, is een telefoonfoto die ik snel maakte om op Instagram te delen. Dan heb je in ieder geval alvast een beetje een idee van wat er nog aan zit te komen.)

Op zaterdag ging ik boodschappen doen en nam ik de zakelijke pas van de Groene Meisjes mee, omdat ik ingrediënten voor de twee recepten nodig had. Ik weet de pincode van die pas niet, dus Jamie gaf hem aan me mee. Ik voelde me net een klein kind dat iets voor haar ouders moest halen en de pincode op een briefje in haar jaszak bij zich draagt. Ik rekende af en oh victorie, ik wist gewoon de code uit mijn hoofd. Bij de volgende winkel had ik iets voor mezelf nodig, dus rekende ik af met mijn persoonlijke pinpas. Verkeerde code. Ok, misschien heb ik verkeerd gedrukt, nog een keer proberen. Weer verkeerde code. Ik kreeg het warm en koud tegelijk. De verkoopster keek meewarig naar me. Ik rekende maar gauw contant af. Toen ik buiten stond, sloeg de koude winterlucht tegen mijn hoofd. Dit is te bizar. Ik weet mijn eigen pincode niet meer. We zijn inmiddels een dag verder en ik heb nog steeds geen enkel idee. Het is gewoon volkomen blanco. Ik dacht eerst te weten welke cijfers het waren, maar niet de combinatie. Nu begin ik zelfs te twijfelen aan de cijfers. Ik probeerde het ’s middags nog een keer. Weer fout en dus werd mijn pas geblokkeerd. Ik moet nu een week wachten op een nieuwe pincode. Er zijn absoluut ergere dingen, maar handig is anders natuurlijk.

En verder merken we beide dat er op het blog steeds meer kleine foutjes insluipen. Dat we een artikel zonder foto’s uploaden bijvoorbeeld. Zit je ’s ochtends om 10 over 6, vlak voordat ik naar mijn werk moet, nog snel de foto’s erin te plakken. Of een artikel met linkjes die niet werken. Lees je op je werk tientallen reacties en tweets met allemaal hetzelfde bericht: de linkjes werken niet. SHIT. Of dat ik hele alinea’s teruglees in artikelen waarvan ik denk: heb ik dit écht geschreven? Kortom, we zijn er af en toe met ons hoofd niet helemaal bij.

Waar gaat dit verhaal naartoe? Naar een mededeling. En die luidt: de Groene Meisjes gaan het wat rustiger aan doen de komende tijd. In ieder geval tot de kerstvakantie. Maar misschien ook nog wel een tijdje langer. We verlangen allebei enorm naar wat  meer vrije tijd. Naar wat vrije momenten die niet achter een computer doorgebracht hoeven te worden. Want fulltime werken en fulltime bloggen, dat is toch eigenlijk niet zo haalbaar. Helaas. Dat betekent dat we voorlopig naar een artikel om de dag gaan, in plaats van iedere dag. We denken dat het maandag – woensdag – vrijdag – zaterdag of zondag wordt. Maar eigenlijk willen we het vooral een beetje aan het toeval overlaten. Het kan ook zijn dat het wat langer duurt voordat je mailtje wordt beantwoord, of tot je een reactie krijgt op Facebook of Twitter. Het kan namelijk zomaar eens zijn dat wij een paar uurtjes in de sportschool rondhangen. Of op de bank liggen met een boek. Of wijntjes aan het drinken zijn met vrienden. Of een gezichtsbehandeling laten doen bij een of andere veel te luxe bjoetiesalon. Dat hebben we namelijk al in geen duizend jaar meer gedaan. Of dat we onze Cineville pas aan het gebruiken zijn en een filmmarathon houden in het filmhuis. Of buiten de deur aan het eten zijn en de camera eens níet meenemen. Nou goed, je hebt een beeld. Wij gaan de komende tijd wat meer relaxen. Waarom wachten tot 1 januari om aan je goede voornemens te beginnen? Wij beginnen gewoon nu alvast!

Het is toch eigenlijk te idioot dat zoveel mensen in de decembermaand zo lopen te stressen? Cadeautjes kopen, bedenken wat er gegeten moet worden, en waar we naartoe moeten met oud en nieuw. Wat trekken we aan? En is het niet stom om dit jaar exact dezelfde kerstboom neer te zetten? Moeten we niet wat anders? En dan hebben we het nog niet over de afsluitende borrels, de pakjesavonden, het dobbelspel en de kerstontbijtjes. Alles in tienvoud, want één keer vieren is niet genoeg. Budgetten moeten op, kerstrapporten moeten worden opgesteld, winkels moeten leeg verkocht en campagnes moeten afgesloten. Want op 1 januari willen we allemaal met een schone lei beginnen. Het is best ironisch om te bedenken dat we ons op – bij wijze van spreken – 29 december nog uit de naad werken en dat dan drie dagen later alles anders en nieuw moet zijn. Het is gewoon drie dagen later hoor. Take it easy. Dat nieuwe jaar redt zichzelf wel weer.

Een paar tips om je decembermaand rustig door te komen

– Vier je komend weekend Sinterklaas met je vrienden? Spreek af dat iedereen iets lekkers meeneemt (zodat niet de gastvrouw of de gastheer alle boodschappen hoeft te halen) en dat jullie géén nieuwe cadeautjes voor elkaar kopen. Als iedereen twee leuke dingetjes van thuis meeneemt en die leuk inpakt, heb je net zo’n leuke avond. Speel een dobbelspel, zodat het nog een beetje spannend blijft wie welk cadeautje krijgt. (twee voorbeelden voor cadeautjes: een flesje nagellak met een kleur die niet echt bij jou past en een kookboek waar je toch nooit iets uit kookt)

– Begin op tijd met bedenken wat je wilt koken met kerst, maar houd het simpel. Kies voor gerechten die eenvoudig zijn om te maken en waarvoor je ook niet de halve supermarkt hoeft leeg te kopen. Wat kan helpen is om een thema in gedachten te houden. Zoals: Mexicaanse kerst. Of: een Italiaanse kerst. Waarom zou je altijd voor een traditioneel kerstmenu moeten gaan? Een thema maakt het zoeken naar recepten gemakkelijker (ik bedoel, ik zie door de kerstspecials van alle kookmagazines het bos niet meer hoor!) en je weet waarschijnlijk ook meteen hoe je je diner wilt presenteren/decoreren. (die spulletjes koop je natuurlijk gewoon bij de kringloop, wat al een leuke shopsessie op zich is)

– Skip hier en daar een oudejaarsborrel of een kerstontbijt. Je hoeft echt niet óveral bij te zijn.

– Geven jullie elkaar cadeaus met kerst, in plaats van met Sinterklaas? Spreek met familie en vrienden af dat jullie elkaar dit jaar allemaal een beleving cadeau geven. Dat kan zijn: buiten de deur ontbijten, een dagje sauna, een dagje pretpark met je kleine nichtje, een rondvaart door Amsterdam tijdens het Amsterdam Light Festival (nog tot midden januari,) een bezoekje aan de Botanische tuinen of een museum, een kaartje voor een concertje of voor het theater… het kan van alles zijn. Het leuke is: je hoeft de stad niet in om te stressen voor een cadeau én je bent meteen gegarandeerd van een dagje/avondje qualitytime met je loved ones. Hoe leuk zou het zijn om weer eens met je oma naar het theater te gaan? Of met je pubernichtje naar een concert van haar favoriete boyband. Veel leuker dan al die bergen cadeaus toch? Wat moet je ook met al die spullen? Reken maar dat de helft over een half jaar – als iedereen weer aan de voorjaarsschoonmaak is begonnen – bij de kringloop staat te verstoffen. Samen herinneringen opdoen is zóveel waardevoller.

– Waar ik ook aan heb zitten denken als cadeau is het volgende: (en dat is omdat ik het zelf graag zou willen krijgen, maar ook omdat het me leuk lijkt om het iemand te geven) hulp bij een activiteit, of : een dagje vrij. Dat zou kunnen betekenen dat iemand (vriend, vriendin of familie) je komt helpen bij het opruimen van je huis. Of dat je een dagje op het kindje van je vriendin past, zodat zij een dagje voor zichzelf heeft. Of dat je slimme neef je helpt bij het op orde brengen van je administratie. Het kan natuurlijk van alles zijn. Maar hoe fijn zou het zijn om als cadeau – dus gratis en voor niks-  gebruik te mogen maken van een dienst? Wat ik zou vragen? Iemand die me een dagje komt helpen bij het wegwerken van al het oud papier dat wij hier verzamelen op de gang, van alle pakketjes die hier wekelijks binnenkomen. En als we dan meteen zouden kunnen kijken welke spullen er van de zolder naar de kringloop kunnen (en deze dan ook meteen wegbrengen,) dan hoef ik een heel jaar geen cadeautjes meer hoor!

– The great escape: zorg dat je weg bent aan het einde van deze maand. Boek het laatste huisje dat nog leeg staat op één van onze mooie waddeneilanden en sluit jezelf daar op met eten, drinken, boeken en films. Of boek een last minute naar een toffe stad in Europa en vier daar de feestdagen. Wat denk je van Berlijn? Istanbul? Kopenhagen? Dublin?

– Plan in december wat extra me-time in. Regel nu alvast een afspraak bij de kapper of bij de beautysalon. Wacht daar niet te lang mee, want dan is er geen plek meer. Zet in het weekend je wekker een uurtje later, of ga juist een uurtje eerder naar bed. Let er bewust op dat je genoeg rust krijgt, dat heb je hard nodig de komende maand. Let ook goed op je weerstand. Drink een groene smoothie extra en eet – naast alle pepernoten en kerstkransjes – genoeg fruit.

We hopen dat jullie het begrijpen dat wij een beetje gas terugnemen. En we hopen ook dat jullie zelf ook een beetje rust kunnen vinden in de altijd zo drukke decembermaand. Wat is dat toch hè? Laten we vooral genieten van de komende gezellige maand, met zijn feestjes en zijn lekkere eten. Wij wensen iedereen een stressvrije decembermaand!

Wat ga jij doen om je decembermaand relaxed door te komen? We lezen het graag bij de comments! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

52 gedachten over “Stressvrije decembermaand

 1. Zoooo dit artikel moet ik echt opslaan. Ik ben deze week sowieso extreem gestrest. Geen idee hoe ik het ga redden met fulltime werken, m’n blog, een sociaal leven en ook nog 2 gedichten, cadeau’s en een surprise. HELP! En wat moet ik m’n vriend geven? Veel te laat met bedenken.

  1. Een dagje sauna? Een hotelovernachting? Een luxe ontbijt buiten de deur? Denk in activiteiten, niet in spullen :) Succes!

 2. Mooi geschreven weer en heel herkenbaar, ik denk voor heel veel mensen. Ik vind het een heel wijs besluit van jullie en ik weet zeker dat niemand het jullie kwalijk zal nemen. Ik wens jullie een hele fijne, feestelijke, gezellig maar vooral ontspannen decembermaand.

 3. Rustig aan en take your time! Ook met minder hard rennen kom je er wel. :)
  Heel herkenbaar stukje eigenlijk voor mij, mooi geschreven. Laten we er allemaal een stressvrije maand van maken. Of dat proberen tenminste! <3

 4. Ha merel,
  Volgend weekend 13 dec of rond de kerstdagen
  Kunnen we komen.
  Met aanhanger ? ☺

  1. Wat lief van je Yvonne! <3 Het is nu nog een beetje te vroeg voor het uitruimen van de zolder, maar als het zover is, houd ik je aanbod absoluut in gedachten! En langskomen binnenkort mag natuurlijk sowieso altijd. Zijn jullie binnenkort toevallig in Amsterdam? Liefs!

 5. Een paar bloggers gingen jullie al voor: Miss Lipgloss, Vega dutchie, eet goed voel je goed … You go girls! er is idd meer in het leven dan werken alleen.
  Happy new blog year!!

 6. Heel herkenbaar en goed om even gas terug te nemen. Uberhaupt knap wat jullie voor elkaar krijgen, naast je werk. Ik sta ook vijf dagen voor de klas, is echt bikkelen. Succes met jullie tijd voor jezelf, geniet ervan!

 7. Go GreenGirlz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. Dappere en healthy choice! Be proud en keep up the good work, dan maar lekker even minder dan ‘normaal’. Wij als jullie lezeressen en lezers genieten tóch wel.

 8. Heel goed. Even wat tijd voor jezelf! Geniet ervan en kom hopelijk echt even tot rust. En schik er niet van als je eerst even veel vermoeider wordt nu je het opeens meer toe gaat laten. Hele fijne decembermaand!! <3

  1. Ja! Ik heb daar mijn vraag gesteld, maar dat heeft helaas niet zoveel opgeleverd. Ja, alleen een meneer die zijn cardreader niet wilde uitlenen, maar ik mocht wel bij hem thuis komen om de foto’s op zijn laptop te zetten en dan naar mijzelf te mailen… vond ik een beetje apart, hihi.

 9. Ik vroeg me al af hoe jullie dat toch deden, voltijd werken en zoveel bloggen. Volkomen logisch dat dit niet haalbaar is, tenzij je Superman of Wonder Woman bent. Omdat stress op dit moment volksziekte nummer één is, vind ik het heel verstandig om russtig aan te doen. Zouden meer mensen moeten doen!! Ik heb zelf alvast twee weken vrij genomen eind december. Niet voor iets bijzonders, gewoon zimaar. :)

 10. Wat een leuke tips allemaal! Vraagje, waar zit die Ekoplaza conceptstore? En wat is er anders aan dan een normale Ekoplaza supermarkt? Ik ben erg benieuwd, klinkt interessant!

  1. Aan de Stadhouderskade! Het is een Conceptstore, die vooral heel erg groot is en waar je wat dingen zelf kan doen. Zoals notenboter maken, koffiebonen malen en smoothies drinken.

 11. Heb je het al geprobeerd met een USB kabeltje? Er zit meestal ook een micro-usb uitgang in zo’n camera en die kan je dan gewoon verbinden met je lappie.

 12. Ontzettend bedankt voor dit artikel. Blijf ze maar gewoon schrijven, misschien houd ik dan een keertje op met stressen en teveel dingen in een te korte tijd proppen. Goed dat jullie dit doen. Geniet van de filmmarathon en de bjoetiesalon, verdienen jullie dubbel en dwars!

 13. Ik geef jullie groot gelijk, het lijkt mij ontzettend zwaar om fulltime te werken en te bloggen tegelijk! Fijne tips allemaal om het rustiger aan te doen. Ik hoop dat de foto’s gauw van de geheugenkaart gehaald kunnen worden! Geniet lekker van wat extra rust, fijne films en mooie boeken!

 14. Misschien kan je een cardreader lenen via peerby.com?

 15. Ondanks dat de Kerstperiode een van de leukste tijden van het jaar is, gaat er inderdaad veel gestress me gepaard! Welk feestje wanneer, wat aan doen en wat klaar te maken… Het zijn allemaal goede tips! Ik denk dat niet ik ze ga kunnen naleven, maar ik zal ze proberen in het achterhoofd te houden als het allemaal wat te veel wordt.

 16. Ik snap heel goed dat het zwaar is! Heel fijn dat jullie de knoop doorhakken en zeggen het gewoon rustiger aan te doen :) De foto ziet er overigens érg lekker uit!

 17. Wat een goede tips. Mijn decembermaand stroomt ook al helemaal vol. Super gezellig maar af en toe heb ik ook even adempauze nodig. Ondanks dat ik gek ben op uitgebreid koken hebben we besloten om één kerst een afhaalmenu te doen van een restaurant in de buurt. 4-gangen die je helemaal voorbereid mee krijgt. Enige wat je nog hoeft te toen is wat dingen opwarmen en de borden mooi opmaken. Je krijgt een heel boekwerk mee hoe dit allemaal aan te pakken. Makkelijk, snel en eten van hele goede kwaliteit!!

 18. Wat een fijn artikel, dit moet iedereen lezen naar mijn mening. Geniet van jullie decembermaand, ik ga proberen ook minder tot niet te stressen. RELAX <3

 19. Kwaliteit over kwantiteit! Dan zijn de blogpost die er komen ook een soort kadootjes :)
  Fijne decemeber

 20. Nou, dan weet ik een cadeautjestip voor jullie: een sdkaartje met daarop wifi. Gaan die foto’s gewoon via de cloud naar je laptop! bijv: http://ca.transcend-info.com/Products/No-401

  Mijn vriend heeft dit op zijn camera (het is dus een extra kaartje dat je in de camera stopt) en het is echt zo fijn! Je zet de wifi van je camera aan (je kan er dus niet mee surfen op het internet he) en vervolgens kan je met je smartphone, tablet, laptop, pc verbinding maken met dat wifi kaartje op je camera. En je foto’s komen binnen :)

  En doe verder lekker rustig aan he!

 21. Ha! Ik doe zeker mee. Ik merkte in 2012 dat kerst me teveel stress was, dus ben ik in 2013 en ook voor dit jaar ook zo’n stressvrije december in gaan voeren. Cadeautjes heb ik al binnengehaald in oktober en november, het (vegan!!!! yay for vegans in the family!) kerstmenu staat al klaar om gekookt te worden en vanaf half december begin ik met voorsnijden, blancheren en invriezen terwijl ik me verder nergens druk om hoef te maken. Heerlijk zo. Een beetje planning in oktober kan je decembermaand echt zoveel rustiger maken, dan kun je je focusen op wat belangrijk is: tijd met familie en vrienden :)

 22. Hi Merel & Jamie,

  Dit lijkt me een uitstekende beslissing en ongeacht wat anderen wel of niet er over denken c.q. uiten, jullie weten zelf wat het beste is. Dus neem even lekker een tijdje gas terug en de lezers, die wachten wel.

  Liefs,
  Kim

 23. Een goede keuze! Wij doen gelukkig geen kadotjes maar hebben een dagje Winter Efteling gedaan afgelopen weekend. Ipv Sinterklaas vieren. Ik ervaar de decembermaand nooit als uiterst stressvol. Ik zou alleen willen dat mijn familie hun verwachtingen bij zouden kunnen stellen over mijn beschikbaarheid met de feestdagen. Alsof ik zit te wachten op 4 dagen in Brabant hangen. Nog kijken hoe ik me daar (voor een deel) onderuit kan wurmen.

 24. Wat goed van jullie dat jullie even een stapje terug doen! Vroeg me al af hoe jullie het deden allemaal. Je werkt om te kunnen leven, maar je leeft niet om te werken. Ik vind jullie blog ontzettend leuk, maar het moet ook leuk blijven voor jullie. Geniet lekker van jullie zeer welverdiende rust!

 25. De foto doet alvast verlangen naar meer maar neem gerust jullie tijd! Geniet van de tijd met vrienden en familie, het lekkere eten en de leuke babbels!

 26. Wat goed dat jullie het rustiger aan gaan doen, jullie mogen trots zijn op jezelf! Iedereen heeft tegenwoordig maar een druk leven en gaat maar door. Soms is het ook gewoon even genoeg geweest. Ik merk het ook heel erg aan mijzelf. Het enige nadeel is dat ik mijn scriptie moet schrijven om af te studeren en dit na de kerstvakantie moet inleveren. Mijn streven is dan ook om goed te plannen (ook rustmomentjes) en te zorgen dat ik het grootste gedeelte voor de kerstvakantie af heb. Zo hoop ik de kerstvakantie zelf even helemaal rustig aan te kunnen doen en lekker te kunnen genieten van mijn dierbaren en vooral ook even van mijzelf (dat mag ook wel eens).

  Hele fijne december!

 27. Groot gelijk meiden. Ik ga zelf een periode in december niet bloggen. Tussen 24 december en 1 januari is het stil. Fijne decembermaand gewenst.

  1. Eigenlijk ook wel een lekker besluit! Ik vind sowieso niet dat er dan iedere dag iets online moet. Veel mensen hebben toch geen tijd om het te lezen. Maar veel mensen zijn juist ook wel weer vrij en hebben juist wél tijd om bij te lezen. Nouja, dan duiken ze maar lekker jouw archief in ;)

 28. Jullie hebben al zoveel recepten geschreven en adresjes getipt, daar kunnen wij allemaal in rustig tempo jaren mee vooruit. Gelukkige decemermaand!

  1. hihi, ja dat is eigenlijk ook wel een beetje waar :)

 29. Wat een supergoed artikel! En vooral de tips erbij. Ik merkte ook al een paar jaar dag december niet helemaal mijn maand is en hier is wat ik er dit jaar aan gedaan heb. Allereerst begin ik bijna elk gesprek over een nieuwe afspraak maken met: “zullen we in januari weer even bellen / appen?”. Dan blijft je agenda leeg. Ten tweede heb ik een huisje geboekt met de Kerst en de periode tussen Kerst & Oud en Nieuw in Zweden. In the middle of nowhere. Zonder iemand. Leve AirBnB! Ten derde train ik voor een halve marathon. Dat is super in deze tijd, hoewel het een beetje koud is. Want nu heb ik altijd een reden om toch op tijd naar huis te gaan, niet op kerstborrels te hoeven verschijnen, etc. Mensen accepteren het makkelijker en ik kom fris & fruitig de feestdagen door. Vooral geestelijk :). Kerstdiner met het werk doe ik al een paar jaar niet meer, zeker nu ik veganist ben. De enige keer dat ik mijn veganisme als excuus gebruik. Maar het scheelt wat! En ik ben gek op Scandinavische crimi’s. Dus ik kom de feestdagen wel door :). Volgens mij is het niet zo moeilijk, we moeten alleen de keuze durven maken om niet zo gek te doen aan het einde van het jaar. Fijne feestdagen en tot in 2015!

  1. Wat HEERLIJK dat je naar Zweden gaat! Wat een rust zal je daar vinden zeg. Geniet ervan!

 30. Dat van de spullen exchange vind ik een goed idee en ook lekker een dagje uit doet het wel goed bij mij!
  Veel leuker als je elkaar al een tijd niet hebt gezien.

 31. Wat jammer, ik kijk altijd uit naar jullie stukken in de ochtend. Maar natuurlijk heel begrijpelijk, ik hoop dat het jullie wat rust biedt en dat jullie stressloos de kerst in kunnen =)

 32. Jullie hebben groot gelijk meiden! Als ik jullie berichtjes op Twitter lees, hebben jullie het onwijs druk. En gezondheid gaat voor!

  Liefs

 33. dit heb ik zelf ook vanochtend ingeluid op mijn blog. :) het is soms (stiekem altijd) nodig om gewoon even ru-stig aan te doen. al die drukte en vlugheid is niet goed voor je gezondheid, en zorgt ervoor dat we helemaal niet meer genieten van wat we echt doen en echt willen doen. goed besluit, en een fijne rustige december gewenst!
  xo, cheyenne

 34. Goed plan meiden, kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. Zorg goed voor jezelf dames!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *