Studio JUX + co.

jux6

Studio JUX is al jaren één van mijn favoriete eerlijke (en dan bedoel ik fairtrade/ecofriendly) labels, maar nu ze een prachtige winkel hebben geopend aan de Amsterdamse Ceintuurbaan, ben ik echt fan voor het leven. Want wát een mooie spullen hangen, staan en liggen hier. Ik wilde letterlijk alles kopen.

Misschien is een klein beetje info vooraf handig: Studio JUX heeft een eigen kledingfabriek in Nepal, waar op kleine schaal alle kleding wordt gemaakt. De collecties zijn iedere keer weer prachtig en ik verbaas me over hoe je met zoveel eenvoud, zóveel stijl kunt neerzetten. Snappen jullie dan wat ik bedoel?

jux3 jux9 jux10

Eerder was de kleding alleen online en op shop-in-shop basis te koop. Totdat het tijd werd voor een eigen winkel en tadaa! Daar is ie! En nee Studio JUX  heeft niet zó’n grote collectie  dat je er een ruime winkel mee kunt vullen, dus er was genoeg ruimte voor andere mooie labels. En dat is alleen maar leuk, want door te delen kom je verder en daarbij komt: er zijn nog veel te veel mooie eerlijke merken die wat meer aandacht kunnen gebruiken.

jux2 jux4

Bovenop de kleding vind je bij Studio JUX en co. ook een heleboel mooie ‘lifestyle spullen,’ – om het maar even zo te noemen. Van kaarsen tot kussens en van servies tot notitieboekjes. Maar ook: cosmetica én food. Kortom, alles wat het leven leuker en groener maakt. Precies waar ik van hou.

jux5 jux7 jux8 jux1

Ik ga verder niet te veel vertellen over alles wat ik in de winkel heb gezien, want dat kun je a) op de foto’s voor een deel al zien, maar ook, en dat is b), hoop ik dat je zelf een bezoekje aan de winkel zult brengen. Studio JUX en co. zit aan de Ceintuurbaan en in de omgeving vind je genoeg leuke tentjes en restaurantjes, dus je kunt er makkelijk een dagje van maken. Echt doen, hoor!

Studio JUX en co. 
Ceintuurbaan 252 Amsterdam
Website 
Facebook 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

19 gedachten over “Studio JUX + co.

 1. Oeh hier moet ik zeker naar toe! Als ik naar Amsterdam ga dan breng ik zeker een bezoekje aan deze mooie winkel!

 2. Ziet eruit als een hele toffe winkel! Wat ik wel erg lastig en raar vind dat dit soort toffe winkels met fairtrade en eco goodies vaak veel leer en wol verkopen maar dan wel aangeven dat je er ‘guilt-free’ kunt shoppen. Dat rijmt toch niet helemaal met elkaar.

  1. Hi Sanne,

   Carlien hier, een van de eigenaren van studio JUX. Fijn dat je je gedachte over leer en wol deelt. We kiezen altijd bewust, ook als het gaat om dierlijke producten en kunnen daar veel over vertellen. Hier en in de winkel. De tas op de foto is van het vegan label Kaliber. We hebben ook twee vegan schoenenmerken. Het leer dat we wel verkopen is gerecycled of biologisch en/of natuurlijk gelooid. In de zomer is onze kleding 100% vegan (we verkopen dus geen zijde!). In de winter verkopen we wel wol maar die komt uit sociale projecten in Nepal en is, indien mogelijk (gelukkig steeds vaker), biologisch.
   Het is niet veel en als we het al doen, dan doen we het zo goed mogelijk.

   Vriendelijke groet,
   Carlien

  2. Ja, daar heb je een punt. Op dit moment hangt er in deze winkel bijna geen wol, maar er zijn wel leren schoenen en tassen. Wel fairtrade/eco leer. Maar goed, leer blijft leer.

 3. Wat een prachtige spulletjes zie ik langs komen op je foto’s. Echt een winkeltje waar ik graag naar toe ga, helemaal met hun verhaal erbij. X

  1. Ja, echt fantastisch! Spulletjes kopen met een verhaal erachter is toch sowieso veel leuker he?

   1. Zeker weten! Eigenlijk zou ik het liefst in een vintage winkel of flohmarkt een briefje vinden met een verhaaltje van het product. Heel tof om dat soort dingen te weten, zie het al voor me: bij een stoel: “op deze stoel heeft Flip 10 jaar lang zijn verjaardagstaart gegeten” haha! X

 4. Gisteren heb ik één van de mensen áchter studio JUX horen spreken en vandaag gelijk wat foto’s van de prachtige winkel zien maakt het plaatje compleet. Ik kan niet wachten om een dagje Amsterdam in te plannen om heerlijk te gaan shoppen!

 5. Wat een toffe winkel!
  Ik ben blij om weer iets te lezen dat terug in de groene lijn ligt van jouw blog.
  Het is natuurlijk jouw blog, en ik begrijp best dat je hier graag je verhalen kwijt wilt, maar ik begon het groen en eco-lifestyle een beetje te missen in de posts van de laatste weken.
  Hoe zit het eigenlijk nog met het low-waste project? Ik zou graag eens een update lezen over hoe jij/jullie voor minder afval gaan, ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk nieuwe grondstoffen aangesproken moeten worden enz. (eerst hergebruiken, dan recycleren en als laatste optie een nieuw maar 100% duurzaam product kopen was toch één van jullie deviezen?)
  Ideetjes voor eco schrijfgerei ter vervanging van de klassieke balpen (ugh!) of vulpen (toch al iets beter denk ik :/ ) mogen ook altijd :)

  1. Hi Laura, dankjewel voor je feedback. Hoewel ik eerst van alles wilde zeggen over: ik heb op dit moment behoefte aan heel andere dingen, wil ik nu alleen maar zeggen: je hebt gelijk. Ik wil daarmee niet per se zeggen dat er de komende tijd van alles gaat veranderen op de site, en dat de groene artikelen uit de lucht komen vallen, maar ik neem je feedback mee. Dus dankjewel en een heel fijn weekend :)

 6. Fijne foto’s, ik word er heel enthousiast van. Leuk om het mooie spul van Jux (en meer) eindelijk eens in het echt te kunnen besnuffelen. Ik ga gauw een nieuw tripje Amsterdam plannen!

 7. Oh wat fantastisch, dit is echt 3 minuten vna mij vandaan!! Komende week maar even een kijkje nemen!

 8. […] het me vergeven ;) Op vrijdag kwam er daarom een ander artikel online, namelijk over de mooie conceptstore van Studio JUX. Hier hangen, liggen en staan alleen maar duurzame en eerlijke producten. Echt een prachtige winkel […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *