#studyspo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ben jij – net als wij – inmiddels ook een beetje klaar met al die #fitspo foto’s op Instagram, Facebook en Twitter? De slanke, gespierde lijven, blisballs (ieeeuwl,) proteinbars en groene smoothies blíjven je maar om de oren vliegen. Leuk voor een tijdje, maar op een gegeven moment wil je toch eens wat anders zien. Daarbij komt dat #fitspo foto’s een behoorlijk verkeerd beeld van de realiteit op kunnen roepen. Immers, wie van ons houdt er zich nou écht dagelijks aan dat hele ‘clean eating’ en sportgebeuren? Er moeten toch dagen zijn dat je daar even geen zin in hebt? Anyhow, wij hebben het dus wel een beetje gezien, voorlopig. Nu lazen we bij the amazing Selfhelphipster (a.k.a. blogvriendinnetje Lianne) over de nieuwste trend: #studyspo. Totaal iets anders, maar wel heel erg leuk!

In het kort gezegd komt het hier op neer: #studyspo is een samenvoeging van ‘study’ en ‘inspiration.’ De foto’s die er geplaatst worden onder deze hashtag zijn stuk voor stuk inspirerende plaatjes van mensen die hun study-stash laten zien. Onder deze hashtag vliegen de markers, notitieboekjes, pennen, studieboeken en studie-food (of drankjes) je om de oren. Uiteraard hier en daar een selfie of een quote. Maar zo tof, want je ziet dat de foto’s overal en nergens vandaan komen. Altijd grappig om te zien wat voor spulletjes een student uit Oslo heeft. Toch?! Loving it. Big time. Het klinkt misschien heel suf, maar echt, ga maar even kijken op Instagram en je ziet wat wij bedoelen.

IMG_7970 IMG_7969

En misschien verwacht je het niet, maar voor ons werkt het echt. Dat komt misschien ook doordat wij altijd al een zwak voor dit soort spullen hebben gehad. Laat ons los bij – bijvoorbeeld – Paperchase en je hebt geen kind meer aan ons. Maar het heeft toch ook wel degelijk te maken met het feit dat je ziet dat zoveel anderen ook aan het studeren of aan het werk zijn en dat er dan bij jou iets wordt geactiveerd: misschien moet ik ook maar even aan de slag gaan. Kortom, het zou best eens kunnen werken als motivatie-kick aan het begin van een lange werkdag.

Op dit moment zitten Jamie en ik niet meer op school. We werken beide. Maar Jamie is Italiaans aan het leren en is hier een paar avonden in de week heel druk mee. Door mijn werk in het onderwijs ben ik iedere dag bezig met het voorbereiden van lessen en volgend jaar wil ik graag weer een studie gaan oppakken. We kunnen dus beide wel wat #studyspo gebruiken! Trouwens, ook als je al lang niet meer bezig bent met studeren of leren, kunnen deze foto’s aanstekelijk werken. Immers, of je nou gaat studeren of werken, it’s all about getting shit done.

Bonus material 

Schermafbeelding 2014-09-30 om 08.00.55

Maar! Het gaat nog verder. Zo begon Lianne over playlists, die je kan draaien tijdens het studeren/werken. Ik dacht eerst: mwah, dat is toch niet echt nodig? Maar het blijkt toch wel heel relaxed te werken. Check bijvoorbeeld eens deze 8tracks pagina met ‘studiemuziek’ maar eens. Deze afspeellijst is echt heel erg fijn:

Schermafbeelding 2014-09-30 om 08.14.54

Ook heeft Lianne nog een aantal tips voor je voor studie-apps en boeken, maar daarvoor zal je toch écht even haar artikel moeten lezen!

Denk je dat #studyspo iets voor jou zou kunnen werken? Waarom wel of niet? We zijn heel benieuwd wie van jullie er al een studyspofoto heeft geplaatst of dat gaat doen! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

23 gedachten over “#studyspo

 1. Ik plaats al best veel van deze #studyspo’s op instagram zonder ze zo te noemen! Ik vind het heerlijk ok andermans foto’s te zien van boekjes en pennen, dus vind dit helemaal leuk! Alleen die muziek.. Nehhh dat vind ik niks. Het moet echt super stil zijn in huis, anders kan ik niet leren.

 2. ja, 8tracks staat standaard op tijdens het studeren! of coffitivity, het geluid van een cafe in je eigen kamer ;)
  xo, cheyenne

 3. Oeh, dit komt me best wel goed van pas! Over twee weken begint mijn toetsweek, en ik kan nog best wel wat motivatie gebruiken. Leuke ideeën geven jullie, ik ga zeker een aantal #studyspo accounts volgen!

 4. Jaja, inspiratie voor je aan de slag gaat en voor je het weet ben je weer een paar uur verder met inspiratie opdoen alleen ;)

 5. Jaja jongens, hier wordt ik nou echt blij van :) En de studying playlists van 8tracks zijn voor mij echt een geweldige hulp als ik iets moet doen waarbij ik me moet concentreren.

 6. Wauw! Wat ontzettend leuk dat #studyspo! Erg inspirerend! Ik ben zelf altijd ontzettend gek op leuke schriftjes etc. Ik pimp mijn agenda ook altijd op om ervoor te zorgen dat deze me kan inspireren (ik doe er leuke foto’s en inspirerende quotes in). Misschien heel kinderachtig maar mij helpt het enorm om mezelf ertoe aan te zetten hard te gaan studeren! Ik ga zo ook maar eens een #studyspo posten op Instagram!

 7. Ik heb haar artikel ook gelezen, zo leuk! Ik moet dat ook meer gaan doen haha, lekker knutselend leren ;)

 8. Leuk!! Ik hou ook zo van schoolspulletjes, ik gebruik ze dan natuurlijk ook gewoon op kantoor. Ben trouwens benieuwd wat voor studie je gaat oppakken! :D

 9. Grappig, en ja Paperchase is geweldig <3. Een beetje inspiratie kan ik vaak genoeg gebruiken voor tijdens de studie:)

 10. Wat leuk dat dit bestaat!! Ik ben zelf al afgestudeerd maar dit zou me destijds wellicht gemotiveerd hebben. Eigenlijk zijn al die markers en leuke schriftjes vergelijkbaar met sport-bh’s en nieuwe Nikes, ze motiveren je om (weer) te gaan sporten ;).

 11. Dit is ook een leuke! Fitspo is niks voor mij. Het stoort me zelfs. Inderdaad vanwege het vertekende beeld wat er gegeven wordt. Ik ben vrijwilliger op een eetstoornisforum en het kan (kan, kan, kan!) een zeer verkeerde invloed hebben op jonge meiden. Doe mij maar studyspo!

 12. Paperchase is ook echt een favoriet van mij, zo veel leuke schriftjes en boekjes! En tegenwoordig heeft HEMA ook een steeds grotere collectie in de schappen liggen, ideaal qua prijs vergleken met Paperchase.

 13. Pff ik ben inderdaad al dat supergezonde gedoe ook een beetje zat! Als ik op kantoor zit en m’n Instagram check zie ik meiden die om 11:00u naar de sportschool gaan om daarna een super healty snack te eten, waar halen ze de tijd vandaan?! Ik post dan maar vrolijk mijn gebakje en bakkie leut en ga weer vrolijk verder!
  Leuke # om voor de verandering eens te checken, thanks voor de tip!

 14. ahhh wat leuk! ik wist dit echt helemaal niet!
  (komt ook heel erg goed van pas want momenteel ben ik extreem studie-ontwijkend bezig, hahaha)
  Liefs! X

 15. Nice! Tijdens mijn afstuderen kan ik wel een heeeeeeeeeeeele grote stapel #studyspo gebruiken ;)

 16. Je zou zo een excuus gaan verzinnen om eraan mee te gaan doen XD ik ga ook weer studeren hihi

 17. Oooh, leuk dit!! Ik ben zelf fan van klassieke muziek bij het leren.. Liedjes met tekst leiden me af, omdat ik dan meezing/luister met de tekst.. Klassieke muziek heeft ook vaak iets opzwepends, bombastisch, dan blijf ik goed wakker, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *