Super snel naar Groene Hotspots op een MBK e-bike!

e-bike

In Amsterdam zijn er ontzettend veel groene hotspots. Dat is hartstikke handig voor groene meisjes die in de hoofdstad wonen. De Groene Meisjes wonen zelf in Oost maar bezoeken graag hotspots aan de andere kant van de stad zoals DopHert in West en leuke vintagewinkels in Zuid. De groene adressen zitten best verspreid door de stad. De afstanden onderling zijn te groot om in één keer te fietsen. Met de auto is helemaal ramp want waar ga je parkeren? (en bah, uitlaatgassen!). Je zou ook met de bus kunnen gaan inclusief de 12 keer overstappen maar ain’t nobody got time for that! Wij weten nu een andere oplossing waarmee je razendsnel al je lievelingsplekjes af kan gaan: de MBK e-bike!

Vorige week ben ik de hele stad doorgereden op een MBK e-bike, een elektrische fiets. Ik hoor je denken: een elektrische fiets is toch alleen voor oudjes die niet vooruit komen? Om eerlijk te zijn, dat is ook het eerste wat ik dacht. Maar na een een dag met de e-bike op pad te zijn geweest ben ik overtuigd!

hotspotcollage

Ik was razendsnel bij al mijn favoriete adresjes zoals Biolicious, WAAR & Nukuhiva. Door de elektrische aandrijving ging ik voor mijn gevoel 2 keer zo snel. De Panamakade, waar het altijd HEEL ERG waait, was een eitje voor de e-bike.
Het grote voordeel zit hem voor mij vooral in het feit dat hij elektrisch is en hierdoor geen uitlaatgassen uitscheidt. Hierdoor is het een ontzettend duurzaam alternatief voor een scooter of brommer. Je laadt de elektrische fiets s’nachts thuis op en in de ochtend is hij weer klaar voor gebruik. Ideaal voor groene meisjes! Daarnaast vind ik het fijn dat je toch nog in beweging blijft. Je zit niet stil zoals op een scooter maar trapt nog flink bij. Zo had ik toch nog een kleine work-out.

Het leuke is dat dit allemaal op film is vastgelegd zodat jullie kunnen zien hoe snel ik overal was! Bekijk hieronder het filmpje!
Jamie

In het filmpje rij langs ik verschillende hotspots waarvan sommige jullie al voorbij hebben zien komen op De Groene Meisjes:
WAAR / Bilderdijkstraat 57 – Ik ben natuurlijk niet helemaal onbevooroordeeld als ik over WAAR praat, ik werk er namelijk. Maar voor groene meisjes en jongetjes is het écht de moeite waard! WAAR verkoopt voornamelijk fair-trade en duurzame producten die naast goed voor de wereld ook ontzettend mooi en leuk zijn.
Vegabond / Leliegracht 16- Een winkel en lunchroom met alleen vegetarische en veganistische producten. Zoek je kokosyoghurt, boerenkoolchips of een veganistische kaassaus? Vegabond heeft het allemaal!
Nukuhiva / Haarlemmerstraat 36 – Nukuhiva is een mooie winkel met enkel fair & eco kleding. Denk aan merken als: People Tree, ArmedAngels, Kuyichi en Komodo.
Marbles Vintage / Haarlemmerdijk 64 – Een heerlijke vintage winkel met mooie jurken, rokken en jumpsuits voor een redelijke prijs!
DopHert / Spaarndammerstraat 49 – Moet ik nog meer lovende woorden over DopHert schrijven of is het nu wel duidelijk dat we er dol op zijn?
We Are Vintage (per kilo) / Eerste van Swindenstraat 43 – Nieuwe vintagewinkel waar je per kilo betaald. Leuk concept maar helaas viel de kleding een tikkeltje tegen. Het filiaal op het Waterlooplein daarentegen heeft een erg leuk aanbod!
Biolicious / Land van Cocogneplein 5 – Biolicious is een keten van 3 bio-winkels in Amsterdam. Ik ben vooral dol op de verse broodjes en koeken.

Natuurlijk zal ik altijd een fiets adviseren boven alle andere voertuigen. De MBK e-bike zie ik dan ook als duurzaam alternatief voor scooter, brommer en auto. Ik heb weer zin om super snel over de grachten te sjezen!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “Super snel naar Groene Hotspots op een MBK e-bike!

 1. Misschien denk ik er te serieus over na, maar ik vind elektrische fietsen (en auto’s) alleen duurzaam als je groene stroom hebt. Anders komt de energie nog steeds uit fossiele brandstoffen en wordt er nog steeds CO2 uitgestoten, alleen dan indirect.

  Maar leuk filmpje! Amsterdam is sowieso het mooiste (en leukste) per fiets.

  1. Daar heb je zeker een punt Jaap! Maar ik ga er stiekem een beetje vanuit dat groene meisjes lezers wel groene stroom gebruiken :) En zo niet: kies voor groene stroom, mensen!

   1. Ja, denk ik ook, al is groene stroom niet zo’n eenvoudig product. Ik werk zelf in de energiemarkt, en weet dat in Nederland zo’n 63% van de huishoudens groene stroom heeft, althans – op papier – want in werkelijkheid wordt maar 10% in Nederland duurzaam opgewekt. Maar discussie voor andere keer misschien :)

    1. Ja, daar heb ik wel het een en ander over gelezen. Groene energie certificaten zijn gewoon ’te koop’ toch? Of je nou wel of geen groene stroom opwekt als leverancier.

     1. Ja, in landen als Noorwegen kennen ze het begrip groene en grijze stroom niet, dus verkopen ze de groencertificaten aan bedrijven in Nederland. In Noorwegen hebben ze dus ‘op papier’ kolenstroom uit Nederland, in Nederland hebben wij veel ‘waterkracht uit Noorse stuwmeren’. Voor nog geen € 1,50 is een jaarafrekening van € 2000,- te ‘vergroenen’. Er zijn wel partijen die 100% groene stroom uit Nederland verkopen en niet in certificaten handelen. Dit zijn Raedthuys, Windunie, Qurrent en Vandebron (en bij die laatste werk ik!).

      Energiemarkt is gewoon een hele rare markt. De aflevering van Kassa van een jaar geleden geeft wel een goed beeld op de problematiek:
      http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/fragment/groene-stroom-uit-stopcontact-is-niet-groen/speel/1/
      (mocht je nog geïnteresseerd zijn)

 2. Zelf heb ik een elektrische fiets om naar school te reizen. Ik zit namelijk in Utrecht op school, wat 28km bij m’n huis vandaan is, wat mij betreft te ver om gewoon te fietsen en een elektrische fiets is goedkoper en milieubewuster dan met de bus.

 3. Leuk filmpje. Ik word zo moe van die uitlaatgassen in de stad! Als je een auto, brommer of scooter gebruikt moet je het zeker inwisselen voor een normale fiets of een e-bike. Ik dacht dat t ook voor oude mensen was, maar ze zien er toch wel hip uit.

 4. Ik heb precies hetzelfde vooroordeel over e-bikes: die dingen zijn toch voor bejaarden. Van Oost naar West is 5 kilometer, lijkt me best te doen op een ouderwetse, niet-geëlektrificeerde fiets als je een gezond jong groen mens bent.

 5. Mijn vriend wil heel graag een electrische fiets. Ik hou het nog even bik de gewone omdat ik in Leiden alles met mn barreltje kan. En ga de tijd nemen om die leuke plekkies te ontdekken als ik in A’dam
  Ben.

 6. Ik zou ook graag een E-bike willen hebben, ze zijn alleen zo duur! Maar ooit komt hij er wel. Ik heb een tijdje op een (geleende) scooter gereden omdat fietsen te zwaar is voor me (fibromyalgie) en in de stad fiets je overal naar toe. Maar ik merkte dat ik veel minder bewoog en moet zeggen sinds ik hem niet meer heb de scooter niet mis. Maar wat extra hulp bij het fietsen zou fijn zijn!

 7. Ik weet niet, als het met een elektrische fiets kan geraak je er dan met een gewone fiets ook niet? Ik vond het wel een leuk filmpje hoor, en Amsterdam lijkt me een heel mooie stad :)

 8. Gaaf zo’n e-bike,en ze gaan inderdaad megasnel…niet dat ik er zelf een heb maar mijn buurvrouw wel i.v.m haar reuma.Ook een oplossing voor mensen met reuma die weinig kracht kunnen zetten vaak. :-)

 9. Hoe snel gaat de fiets nou maximaal? Dit kan ik niet terug vinden op de site.

 10. Ik heb al een paar jaar een pedelec (zo heet een elektrische fiets waarbij je zelf nog moet trappen) i.v.m. gezondheidsproblemen, ideaal…kan ik weer fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *