Super snelle bonenschotel

kidney7

Na vier jaar bloggen denk ik altijd dat ik al mijn (J’s) favoriete recepten wel eens met jullie heb gedeeld, maar neen! Deze super snelle bonenschotel, zoals ik het maar even zal noemen, is een gerecht dat ik heel vaak maak, maar toch echt nog nooit met jullie heb gedeeld. Dat kan natuurlijk niet, want het is heel lekker en ik zou het jullie niet willen onthouden. Daarbij komt dat het ook nog eens het perfecte weekend-comfortfood is, dus het moet er toch maar eens van komen.

Al sinds ik ben begonnen met veganistisch eten – nu rui vier jaar geleden –  laat ik me graag inspireren door de mooie website Lunch Box Bunch/ Healthy Happy Life. Ook dit recept is een afgeleide variant van het recept op deze site. Het is lekker, het is makkelijk en snel. Wat wil een groen meisje (of een groene jongen) nog meer? Laten we maar gauw overgaan naar het recept!

kidney1

Wat heb je nodig?

1/2 ui
1 blik kidneybonen (1 1/2 cup)
1 teentje knoflook
2 eetlepels citroensap of appelazijn
2 tomaten in blokes gesneden, optioneel
2 eetlepels maple syrup
paar snuffen peper
1/2 – 1 theelepel chilipoeder of chipotlepoeder

Wat ga je doen? 

1. Verhit een scheutje olie in de pan en bak de uien voor een paar minuten.
2. Voeg alle andere ingrediënten nu toe (mag allemaal tegelijk) en verwarm voor ongeveer 5 minuten.
3. Garneer met peterselie. Ik eet deze bonenschotel graag met zoete aardappel of boerenkool, maar op een broodje (of in een pita) is het ook erg lekker.

kidney2 kidney4 kidney6

Kan niet veel aan misgaan hè, zou je denken? Dat is ook zo. Dit kan echt iedereen. En het leuke is ook nog eens dat je dit gerecht helemaal verpakkingsvrij kunt maken, omdat je natuurlijk met gemak gedroogde kidneybonen kunt gebruiken, die je eerst weekt en kookt. Lekker groen!

Laat je het ons weten als je dit recept gaat maken? We hoeven je niet meer te vertellen dat we het leuk vinden als je een foto met ons deelt hè? Dit kan het makkelijkste op Instagram, met #degroenemeisjes. Eet smakelijk alvast en dankjewel! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

31 gedachten over “Super snelle bonenschotel

 1. In t recept staat een blik kikkererwten bij de ingrediënten ipv kidney bonen.
  Verder ziet t er heerlijk uit!

  1. Dat krijg je ervan als je ’s avonds om half 12 nog een recept zit uit te werken… oeps ;) Thanks! aangepast.

 2. Ah ik houd van comfort food en dit ziet er heerlijk uit! Ik ga dit zeker maken maar dan wel eerst de bonen weken, helemaal natuurvoeding :-)
  Fijn weekend,
  Eva

 3. Ziet er heel lekker uit,ga ik maken enne je foto’s zijn prachtig :)

 4. mooie blog van Kathy he! als je er van houdt ZEKER ook eens naar de blog ‘The Fullhelping’ van haar vriendin Gena Hamshaw gaan, die ook blogt voor Food 52 en pas haar tweede kookboek Vegan uit heeft. naast prachtige recepten ook elke zondag ook een reeks wetenschappelijke en andere boeiende artikelen en gespotte receptjes (een soort leuke dingen voor gevorderden :D . mbt het recept, bonen zijn altijd goed, al is dit bij mij meer een weekgerechtje, voedzaam en snel klaar, in het weekend sta ik graag wat langer in de potten!

   1. Kort geleden ben ik begonnen met koken in een ecostoof/hooimadam/pannentent. Dit recept is er super lekker in gelukt, dus dankjewel.
    Op deze manier bereiden is nog milieuvriendelijker en ook heel geschikt voor het voorbereiden van de bonen.

 5. Ziet er óók alweer heerlijk uit, vooral met de zoete aardappel erbij. Volgens mij probeer ik echt elk recept van jullie :p Waar heb je dat mooie okergele servet vandaan?

 6. Mmm, heerlijk lijkt me dit! Ik ben dol op kidneybonen en in een salade doen ze het ook heel goed! Wij eten het vaak in combinatie met sinaasappelschijfjes, verrukkelijk!

 7. Dit recept kwam gisteren als geroepen. Moe kwam ik thuis met nog net genoeg energie om dit te maken. Wat was het lekker!! Zo lekker dat de restjes vanmorgen als ontbijt diende ? Ideaal recept voor avonden dat je iets snel en makkelijks wilt maken. Een blijvertje! Ik heb het overigens in een pitabroodje gedaan. Easy peasy mjammmm

  1. Oh wat goed zeg! Ik denk dat je de eerste was om het te maken :)

 8. Gemaakt en ozo goedgekeurd door zoonlief en mezelf,dit gaat regelmatig op tafel komen :)Bedankt meiden!

 9. Wat ligt er naast de boerenkool? Ziet er ook lekker uit namelijk!

   1. Oke, dat is één dus, in mijn geval :P Thanks! Ik ga trouwens vanavond voor de tweede keer jullie chili cheese fries maken (zooo lekker, al de hele week zin in) ben alleen paprika vergeten! Ideëen waarmee te vervangen? Vast bedankt :)

 10. ha eindelijke een oplossing voor de blik bonen dat hier al een jaar staat waar mee ik maar niet weet wat ik er mee moet. klinkt goed en snel

 11. Wat is ‘Maple syrup’ precies, en waar kan je het kopen? Is het eventueel ook te vervangen door iets anders? Ziet er lekker uit btw :)

  1. Het is een zoete siroop en het is te koop bij de biowinkel. Je kunt ook agavesiroop, rijststroop of, als je niet vegan bent, honing gebruiken.

 12. Net vegan en nog volop aan het experimenteren. Makkelijk en heerlijk! Voor herhaling vatbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *