Supereasy veggiewraps

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vandaag deel ik graag een supermakkelijk, snel én gezond lunchreceptje met jullie. Het is maar een eenvoudig recept en misschien denk je: honey, what’s new? Maar voor mij was het alweer een tijd geleden dat ik zoiets maakte en ik was meteen weer verkocht. Het doet me denken aan de ‘wraps’ die ik vroeger at toen ik het South Beach dieet volgde. Alleen maakte ik de wraps dan met ijsbergsla, shoarmavlees (!!!) en knoflooksaus(!!) Dus ja, beetje anders toch wel. Maar toch doet dit me eraan denken :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat heb je nodig voor een stevige lunch voor 2 personen? (ongeveer 3 wraps per persoon)

* 1 pakje biologische gekruide tofublokjes van AH
(natuurlijk mag je ook je eigen tofu marineren, maar ik vind deze erg goed bij dit gerecht passen)
* 3/4 avocado
* Romeinse sla (dit is lekker stevige, knapperige sla vol goede vitamines)
* hummus

Wat moet je doen?

1. Bak de tofublokjes even kort op. Hiervoor hoef je overigens geen olie in je pan te doen, een pan met een goede anti-aanbaklag does the trick.
2. Leg wat slabladeren op een bord. Je kan de sla van tevoren nog even wassen als je dit een prettiger idee vindt.
3. Smeer hummus op de slabladeren. Ik adviseert een theelepel per slablad, maar als jij meer of minder wilt doen… alles prima!
4. Snijd de avocado in  dunne reepjes en verdeel over de slabladeren.
5. Verdeel de tofublokjes over de slabaderen.
6. Je kan het zo eten, of een poging tot oprollen doen. Dit gaat niet heel erg gemakkelijk, maar als je het met beleid doet lukt het uiteindelijk wel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Enjoy! Ik zelf vind dit de lekkerste lunch die ik in tijden heb gegeten. Geen idee waarom ik zo lang niet aan veggiewraps met slabladeren heb gedacht, het is zó lekker! Ik ga nu nadenken over variaties. En trouwens, dit is ook een ideaal lunchgerecht om mee te nemen naar school of je werk. Het is weer eens wat anders dan een boterham!

Wie van jullie gaat deze veggiewraps proberen? 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

29 gedachten over “Supereasy veggiewraps

  1. Lekker! Maar ik zou zelf marineren, vind die van de AH niet lekker. Hebben jullie goede tips voor marinades voor tofu en tempeh? Misschien een idee voor een artikel?

    1. Tempeh: eerst even stomen en daarna marineren met soja of tamarisaus, chilivlokken en een beetje ketchup!

  2. Ziet er lekker uit! Ik zie die wraps met slablad wel vaker voorbijkomen, maar heb ze nog nooit gemaakt. Ze zijn natuurlijk veel gezonder dan de ‘normale’ wraps. Toch maar eens proberen.

  3. * Wat toevallig dit heb ik gisteren ook gemaakt, ik deed er zoete aardappel, pompoen, avocado, tomaat en julienne wortel in. -lekker!

  4. Dat ziet er zeer smakelijk uit! Het lijkt me ook heerlijk als lunch op m’n werk, maar ik zou bang zijn dat ze de reis in m’n broodtrommel niet heelhuids zouden overleven. :P

    1. Hmm, zou kunnen. Maar je kan ook de lose ingredienten meenemen en de wraps op je werk vullen?

    1. Je moet het ook absoluut niet kaal of onbewerkt eten hoor, dat vind ik ook niet lekker. Lekker marineren, grillen, bakken, enzovoorts.

  5. Dat ziet er goed uit, ik heb nu al zin om het te proberen. Wat variatie op de saaie boterham als lunch is erg fijn (van de zoete couscoussalade geniet ik nu ook regelmatig en ik heb al een aantal mensen aangestoken om dat ook te gaan doen). En wat een mooi bord, die heb ik ook en ben er al jaren blij mee! :)

  6. Dat ziet er heel fijn uit. Ik ben sowieso wel fan van de vegetarische producten van de Albert Heijn. De gegrilde stukjes zijn ook een aanrader, ik vind ze enorm lekker!

  7. Hier krijg ik trek van! Heb van de week ook slabladeren gevuld met humus en tomaat en nu krijg ik ook zin om er tofu of tempeh tussen te doen, lekker knapperig en een licht gerecht!

  8. hahah, even off-topic, maar hier naast staat een reclame voor BBQ vlees bij de C1000. Via google ads, geen idee waar google denkt dat ik dat zou willen kopen.

    1. haha, geen idee! wij zien hem zelf niet! Dat heeft toch te maken met google-gedrag en dergelijke. We hebben zelf niet zoveel invloed op wat er wel en niet in beeld verschijnt.

  9. Ik heb dit vandaag voor het eerst geprobeerd en het was echt heel erg lekker! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *