Swan Market (Antwerpen)

swan market

Afgelopen zondag werd ik wakker met het idee: ik heb zin om naar Antwerpen te gaan. Oké, zondagen in Antwerpen zijn niet per se de aller handigste dagen, omdat praktisch alles gesloten is, maar dat is een bijzaak. Ik zag dat de Swan Market dit weekend in de stad was en ik had gewoon heel veel zin in een treinreis. Koptelefoon op, boekje mee en gaan. Camera in mijn tas, voor het geval ik nog iets interessants tegen zou komen. En dat deed ik, dus, hierbij: een fotoverslagje.

swan market

De Swan Market is trouwens van origine een Rotterdams initiatief (verbaast mij als aankomend inwoner van Rotterdam natuurlijk helemaal niks,) en de markt wordt op regelmatige basis (ik denk bijna maandelijks,) in Nederland georganiseerd. Maar soms ook in Antwerpen! Op de Grote Markt, wat natuurlijk een heel mooie locatie is voor zo’n markt.

Wat kun je verwachten van de Swan Market? Veel toffe spulletjes – zowel nieuw van beginnende ontwerpers en leuke webshops, als vintage – lekker eten, muziek en gezellige mensen. Eigenlijk wel alle ingrediënten voor een prima zondagmiddag!

swan market swan market swan market

Zúlke leuke vintage spulletjes. Beetje inspiratie opdoen voor mijn nieuwe huisje.

swan market swan market swan market

Planten overal. I like.

swan market swan market

Maar ook leuke nieuwe en handgemaakte spulletjes. Voor elk wat wils! (Die kussen met bladeren print zag ik wel op mijn toekomstige groene bank liggen)

swan market

Hoe fantastisch is deze mintgroene percolator? Kortom: genoeg dingen gezien die ik wilde kopen. Zo’n markt is niet goed voor je budget, dat kan ik je wel zeggen.

swan market

swan market swan market

En wat is een hipstermarkt zonder foodtrucks? Juist, kan niet. Ik moet er wel bij zeggen dat er een hoop non-vegan food was, dus ik heb niet alles op de foto gezet. Maar een koffietje, een Nice ijsje en een wrap met hummus en gegrilde groenten lust ik altijd :)

Voor meer informatie over de Swan Market – zoals nieuwe data en locaties waarop je de markt kunt bezoeken – check swanmarket.nl! (ah, ik zie nu dat de eerstvolgende editie komende zondag is, in Den Haag. Have fun!)

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

15 gedachten over “Swan Market (Antwerpen)

  1. Wat ziet het er gezellig uit! Laat ik nou net in de buurt van Den Haag wonen en zondag bijna niks te doen hebben ;)

  2. Ja leuk, zondag was ie ook in Utrecht en ben ik even geweest! Koop er zelden wat (nu toevallig wel!), maar voor de inspiratie is het altijd leuk.

  3. Wat ziet dat er leuk uit, al die verschillende spullen, heerlijk om tussen te snuffelen lijkt mij!

  4. Wauw, wat een fijne plek! Antwerpen staat zeker op mijn lijst, dus mocht je nog van dit soort leuke marktjes of iets weten, dan hoor ik het graag! Ziet er superfijn uit (en lekker spontaan ook!).

  5. Ah, altijd leuk om een dagje spontaan ergens met de trein heen te gaan. Ik ben nog nooit naar de Swan Market geweest, maar het ziet er erg leuk uit!

  6. Oh wat leuk! Als ik niet had moeten studeren voor de examens was ik er ook zeker naar toe gegaan (Antwerpen is maar een dik uurtje voor mij hihi :3 )

    Prachtige foto’s alweer!

  7. En had je nog spulletjes gekocht op de markt? (behalve het eten) :-)

  8. Ik ben er ook al eens heen geweest met een paar bloggers in september en da’s echt kei gezellig! Spijtig dat ik toen niet kon, afgelopen zondag. Zoiets is altijd een leuk momentje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *