Swiss Grand Tour – deel 3

We namen de toeristische route naar St Gallen in Zwitserland. En bekeken Lake Constance, de eeuwenoude bibliotheek en de kathedraal. We genoten van rondrijden door de heuvels, uitkijken over bergen en meren. Lees de blog over deze prachtige omgeving
Swiss Grand Tour

Vorige week publiceerde ik deel 2 van mijn Swiss Grand Tour verslagen. Ik kan bijna niet geloven dat het inmiddels alweer bijna drie weken geleden is dat ik daar rondliep – af en toe lijkt het nog heel dichtbij. En nu is het tijd voor deel 3. Ken je dat gevoel dat een reisje zoveel indruk op je maakt dat alles heel erg binnenkomt en je dan ook heel lang bijblijft? Dat heb ik absoluut met Zwitserland. Door deze verslagen te schrijven komen alle herinneringen ook weer naar boven en dat is een fijne manier van terugkijken op een mooie week.

Na een bezoek aan het bruisende (lees dit met een beetje ironie, maar ook met een goede dosis weemoed, want wat was het er fijn,) Schaffhausen, was het tijd om naar St Gallen te rijden. Dat betekende: maandagochtend half 8, sojalatte en een ontbijtje achter de kiezen en gaan. We hebben ruim twee uur de tijd om naar St Gallen te rijden, dus we nemen de toeristische route. Immers, we volgen de Swiss Grand Tour. We willen niet te veel snelwegen zien. Daarvoor zijn we hier niet.

Swiss Grand Tour Swiss Grand Tour

En zo kwam het dat we zo’n anderhalf uur later met onze voeten in het water zaten. Lake Constance was goed voor ons. Wat een rust. En wat een besef: het is maandagochtend, het is géén vakantie (want persreis,) en toch zitten we hier met onze voeten in het water. Dat maakte me heel erg gelukkig.

Swiss Grand Tour Swiss Grand Tour Swiss Grand Tour IMG_0686

Maar, dat deed St Gallen ook. Want moet je nou kijken, hier is het Openluchtmuseum toch helemaal niks bij? Die kleuren, die architectuur en al die details overal. Zo mooi! Geen wonder dat St Gallen op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Swiss Grand Tour

Onze gids, de super enthousiaste Claudia, liet ons de mooiste plekken van St Gallen zien. Zoals de eeuwenoude bibliotheek, die we alleen met sloffen aan mochten betreden en waar we geen foto’s mochten maken, en de kathedraal. Ik ben zelf niet iemand die op regelmatige basis kerken bezoekt, maar een kathedraal als deze maakt dat ik dat toch eens wat vaker wil doen, wanneer ik op reis ben.

IMG_0692

Na de rondleiding door St Gallen pakten we de auto. Hop, de stad uit. Rondrijden door de heuvels, uitkijken over bergen en meren, boodschappen doen bij een supermarkt en op een strandje neerploffen voor een picknick. Fijner werd het niet.

IMG_0709

Dacht ik. Totdat de zon begon onder te gaan.

IMG_7693

En we met de auto per ongeluk in Oostenrijk belandden.

IMG_0716

En op de weg naar huis Zwitserland belachelijk romantisch begon te doen. En we het nummer Tilted (Paradise remix van Christine and the Queens – luister hem door op de link te klikken) op repeat zetten. Ja, toen bleek alles nog net een beetje beter te kunnen. (je snapt dat ik terwijl ik dit zit te schrijven Tilted luister en de heimwee in volle glorie terugkomt)

Na deze dag wachtte er nog maar één programmadag op ons. Een dag van eerste keren. Maar daarvoor moet je nog even op het volgende verhaal wachten. Jongens, ik ga even checken wat het kost om met een camper naar Zwitserland te rijden. Tot later! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “Swiss Grand Tour – deel 3

  1. Wat prachtig zeg, al die meren en dan die mooie zonsondergang! Het lukt jullie prima om de mooie plekjes van Zwisterland te laten zien! ;) Snap helemaal dat je terug wilt mét camper! ^^

  2. Zwitserland heeft ook een heel goed spoorwegnetwerk. Wij gaan deze zomer weer met de trein naar een klein dorpje waar we eerder zijn geweest. Het maakt niet uit welke kant we op wandelen of treinen, overal is het mooi :)

  3. Deze blogpost kwam precies op het goede moment. Deze week ben ik in Zürich en na het lezen van dit enthousiaste verhaal, besloten we om een dagje naar St Gallen te gaan. Het was prachtig (vooral die bibliotheek!). Bedankt voor de goede tip :)

  4. Okido, St. Gallen stond al op mijn verlanglijstje, maar omdat natuur bij ons meestal voorrang krijgt, kwam het er nog niet van en dat terwijl we hier al twee jaar wonen, tsss ;-) Duidelijk dringend tijd om daar verandering in te brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *