“Tag der Deutschen Einheit!” – Dag van antieke meubels en veggie-brunch

Afgelopen woensdag heb ik in Berlijn van verschillende dingen genoten. Heerlijk weer, een lekkere vegan brunch met een vriendin en een te gekke grote vlooienmarkt die maar een keer per jaar plaats vindt.

We beginnen met het eten. Ik was te gast in het restaurantje “Viasko”. Het is gelegen in het midden van Kreuzberg, en het is echt nog een heel geheime tip om hier heerlijk te gaan eten. Alle gerechten zijn veganistisch – dus dat is niet moeilijk uitkiezen wat je mag of wilt eten of niet.
Naast een vaste menukaart wisselt het aanbod van gerechten iedere week. Het maakt niet uit wat je wilt.. een “currywurst” of een Italiaanse risotto – hier krijg je het zonder vlees en melk.
Wij hebben voor de vegan brunch gekozen. In het weekend of op feestdagen kun je tussen elf en drie uur zoveel eten als je wilt. Maar de medewerkers van Viasko raden je aan om op tijd te komen of een dagje van tevoren te reserveren, voor de zekerheid. Ik heb zelf meegemaakt dat ik geen plaats heb gevonden – dus stuur liever even een mailtje.

Voor het feit dat het helemaal vers en veganistisch is, vind ik 12 euro echt niet te duur. Ga het testen!

Je vindt restaurantje Viasko op Erkelenzdamm 49 in 10999 Berlijn.
Metrostation “Prinzenstraße” of “Kottbusser Tor”

Reserveer jouw tafel met behulp van een mailtje aan reservierung@viasko.de


Nadat wij voldaan waren van het eten, gingen wij verder naar het Ooststation van Berlijn. Een keer per jaar vind je hier een heel grote antiekmarkt. Omdat het weer zo goed was, waren er duizenden mensen. Ik laat de foto’s spreken:

Naast deze grote markt tref je hier iedere zondag een kleine antiekmarkt. Jullie bereiken het “Ostbahnhof” gewoon met de s-bahn.

Mijn catch of the day was deze keer een mooie analoge camera van het merk “Revue”

Veel plezier bij jullie volgende trip naar Berlijn!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

15 gedachten over ““Tag der Deutschen Einheit!” – Dag van antieke meubels en veggie-brunch

 1. Oké ik weet het nu gewoon zeker: ik hoor thuis in Berlijn.
  Wat is het toch een heeerlijke stad! Ben er in augustus geweest en heb verschillende vega(n) restaurants bezocht: Rootz, Goodies, Veganz en Freckles en bij Mauerpark een kraam waar je soep kan kopen (maar ik de naam niet van weet)
  Maar Viasko is duidelijk een plek wat ik echt heen ga wanneer ik weer in Berlijn ben!

  xx

 2. Ooh wauw! Looks like heaven to me!
  Ikwilookikwilookikwilook!!!!

 3. Wauwwww ik ga van februari tot en met mei stage lopen in het Berlijn, en met het lezen van jouw stukjes sta ik alleen maar nog meer te popelen om er heen te gaan! Blijf alsjeblieft door gaan met het geven van toffe tips. Was het voor jou eigenlijk makkelijk om aan woonruimte te komen?

  1. Ik (Merel) ben natuurlijk Susanne niet, dus ik kan je niet helpen voor wat betreft de woonruimte. Maar ik wil toch even zeggen: IK BEN JALOERS! Van februari tot en met mei (de mooiste maand, heb ik me altijd laten vertellen) in Berlijn zijn. Zucht…

   1. Ja ik weet het! Ik deed natuurlijk een enorme vreugdedans toen ik het kreeg te horen, en Berlijn is inderdaad enorm mooi in mei! zinin!

    1. heyhey – omdat ik sinds september 2009 in berlijn woon, was het inderdaad makkelijker om een kamer te vinden. helaas heeft dat nu een beetje veranderd. maar je zoekt alleen voor drie maanden, toch? dan zou je wel iets vinden, omdat dat ook de tijd is waar heel veel studenten in het buitenland zijn. mijn favoriete stadsdelen zijn neukölln en kreuzberg. de huurprijs voor een kamer in een “wg” is hier volgens mijn tussen 250 en 350 euro. kijk toch een keer op volgende web-paginas: http://www.wg-gesucht.de en http://www.studenten-wg.de.. da vind je zeker iets. verder zijn er ook somige facebook-groepen waarin huur-kamers zijn geplaatst. success!

     1. Ah bedankt, ik ga meteen op zoek!

 4. Wat een leuk stukje!! Wij gaan in februari naar Berlijn (enthousiast geworden door de eerdere blogpost van Merel en Jamie) en ik krijg er steeds meer zin in :) En die naaikastjes/koffers op de markt! Echt geweldig!!

  1. veel plezier. er gaan nog somige stukjes over leuke cafetjes en restaurantjes volgen. eerst laatste week heeft weer en italiaanse vega restaurant om de hoek zijn deuren geopened. dus – to be continued ;) …

 5. Wauw! ik krijg helemaal hartkloppingen als ik al die witte vaasjes zie!!!

 6. Afgelopen jaar ook bij Viasko gegeten. Wat een verwennerij was dat zeg!
  Daarnaast heb ik ook een heerlijke Vegan burger gegeten bij Rootz-Berlin.
  Verder kun je ook heerlijk Vegan eten bij: Café Vux (Lausitzer Platz 12), Papa NÔ (zit in heel Berlijn) en brunchen bij Cafe Morgenrot.

  Voor een veganist als ik kan ik het beste in Berlijn wonen! Maar ja, da’s helaas niet mogelijk. Gelukkig ga ik minstens 1x per jaar naar Berlijn.
  Mijn volgende vakantie is nu Hongkong! Ben benieuwd naar alle Vegan restaurant daar.

  1. Wat spannend, Hongkong! Hoe is het daar met de vegan gemeenschap gesteld? Leeft het daar erg?

   1. Ik ben zelf heel benieuwd naar Vegan Hongkong. Natuurlijk al research gedaan waar ik Vegan kan eten. Maar zo ver ik weet, is niets onmogelijk.
    Zodra ik daar ben horen jullie gauw van me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *