Winactie: Talking Dress

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vorig jaar maakten we kennis met Marieke Eyskoot, het gezicht achter Talking Dress. Kijk, Marieke weet gewoon álles over eerlijke mode. We kennen Marieke inmiddels wat beter en we hebben al heel veel van haar geleerd. Natuurlijk hebben we haar boek ook al gelezen. Onze review uit 2013 kan je hier teruglezen. Toen we Talking Dress voor het eerst lazen en kennismaakten met Marieke, waren wij nog helemaal niet met eerlijke mode bezig.

Inmiddels is er het een en ander veranderd. In positieve zin, kunnen we gelukkig zeggen. We maken bewustere keuzes, kiezen voor kwaliteit en hebben een aantal te gekke eerlijke merken leren kennen. Ook ruimden we onze kledingkasten op en onderzochten we of eerlijke mode duur moest zijn. Talking Dress heeft ons hier heel erg bij geholpen. Keer op keer pakten we het boek er weer bij of stelden we Marieke een vraag. Het is best wel een proces, dat verduurzamen van je garderobe. Het gaat niet vanzelf. Als jij ook geïnteresseerd bent in mode en hoe je hier verantwoorder mee kan omgaan, is Talking Dress helemaal jouw boek. Aangezien er nu een nieuwe druk van het boek is uitgebracht, met up-to-date info, leek het ons een leuke gelegenheid om weer even bij het boek stil te staan. Ook mogen we een aantal exemplaren verloten!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Talking Dress behandelt een aantal belangrijke vragen. Zoals: wat is eerlijke mode? Waar komen onze kleren vandaan en wie maakt onze kleding? Wat kunnen wij doen om bij te dragen aan eerlijke mode? Maar voordat je denkt dat het een belerend boek is, of dat het alleen maar gaat over de ellende in de modewereld: absoluut niet. Talking Dress is luchtig, vermakelijk en zeer informatief. Maar het is vooral praktisch. Zo staan er heel veel DIY’s in maar ook allerei tips op het gebied van vintage kleding. Want dat is waar Talking Dress ook vanuit gaat, net als wij: vintage mode is ook eerlijk, omdat je het hergebruikt. Het is beter voor het milieu, want er hoeft minder nieuwe kleding gemaakt te worden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat tof is aan Talking Dress is dat Marieke het standpunt huldigt dat eerlijk mode absoluut niet hoeft af te doen aan jouw persoonlijke stijl, comfort of luxe. Je hoeft er absoluut niet als een sloeber bij te lopen in een t-shirt van hennep, op bamboe sokken. Net als dat mensen denken dat vegan eten saai en eentonig is, denken ook veel mensen zo over eerlijke mode. Niks daarvan is waar. Althans: dat hoeft niet, als je de goede stukken kiest en een beetje kan stylen. Marieke helpt je daarbij, met haar lange lijsten van winkels en merken die de moeite waard zijn:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Misschien sta je wel eens met een t-shirt gemaakt van organic katoen in je handen en denk je: is dit nu eerlijk of niet? Het kan erg handig zijn om de keurmerken op het kledingstuk te checken. Ook hier helpt Talking Dress je bij:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En even totaal niet belangrijk om te vermelden, maar we doen het toch omdat we freaking proud zijn: de Groene Meisjes worden ook genoemd in Talking Dress! WOW.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Talking Dress is onder andere te koop bij bol.com voor €19,95.

Winactie

Kortom: Talking Dress is hét boek als je je wilt verdiepen in de wereld van (eerlijke) mode. Wil je weten hoe deze industrie écht in elkaar zit? Dan zit er maar één ding op: Talking Dress lezen ;) En daar gaan we drie mensen bij helpen. We mogen namelijk drie exemplaren van het boek verloten onder onze lezers! Je leest hieronder wat je moet doen om kans te maken op de prijs.

 1. Laat een reactie achter onder dit artikel waarin je vertelt of en (zo ja) op welke manier jij met eerlijke mode bezig bent. Als jij nog niet met het verduurzamen van je garderobe bezig bent is dat natuurlijk absoluut geen reden om minder kans te maken op de prijs! Misschien kan je dan vertellen waarom je het boek goed kan gebruiken.
 2. Like de Facebookpagina van Talking Dress.

Let op: we checken of iedereen beide stappen gezet heeft! ;) 

Heel veel succes!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

57 gedachten over “Winactie: Talking Dress

 1. Leuke actie! Ik volg Talking Dress al een hele tijd op twitter. Erg leuk hoe ze haar followers welkom heet! Behalve er hier en daar kleine artikelen over lezen, en het installeren van wat hulpapps, doe ik nog niet veel aan het verduurzamen van mijn kledingkast. Simpelweg eigenlijk omdat ik de laatste tijd weinig koop. Een aantal basics heb ik wel al duurzamer ingekocht. Ik zou graag meer willen weten over de kledingprocessen, de beste keuzes en misschien wel de beste van de slechte keuzes in het geval van een kleine portemonnee. Iedere stap is er eentje nietwaar?

 2. Wat een leuke actie, het boek klinkt heel veelbelovend! Hoewel ik al heel lang het leuk vind om ‘nieuwe’ kleding te scoren via ruilacties of vintage in tweedehands winkels, ben ik pas sinds kort bezig met me te verdiepen in duurzame merken. Dit boek komt voor mij dus helemaal als geroepen, omdat het juist de extra informatie geeft waar ik naar op zoek ben, het steuntje in de rug dat ik nodig heb bij het 100% verduurzamen van mijn garderobe! Zou super gaaf zijn als ik win!

 3. Ik ben nog niet echt bezig met het verduurzamen van mijn kleding, maar heb de afgelopen tijd ook niet veel kleding gekocht en wil mijn kleding wel duurzaam gaan kopen. Het boek lijkt me daarom handig voor mij.

 4. Wat een leuk boek lijkt me dat. Mijn moeder is een paar jaar geleden een bedrijfje begonnen als image consultant en biedt daarbij ook garderobeplanning aan. Ik zou haar dit boek graag geven want dit kan ze absoluut als een nieuwe dimensie meenemen in haar advies!

 5. Het boek lijkt mij echt een aanwinst! :). Ik ben sinds enkele maandjes bezig met eerlijke mode. Omdat ik een arme scholiere ben, is dit niet makkelijk, maar daarom probeer ik alert te zijn op aanbiedingen. Zo heb ik een prachtige WunderWerk broek voor de helft van de prijs weten te scoren op internet :D. Maar verder ligt mijn kledingkast grotendeels nog vol met dingen uit de H&M en Primark. Ik vind het wel tijd dat daar verandering in komt! Ik denk dat dit boek mij daarbij heel goed kan helpen. Verder zit ik nu midden in mijn examenperiode en lijkt mij dit een onderwerp waar ik heel goed ik kan duiken als ik daarmee klaar ben :D. Dan heb ik toch de tijd van de wereld.

 6. Wat een leuke winactie en talking dress lijkt me een interessant boek! Ik merk dat ik me steeds meer aan het verdiepen ben in eerlijke kleding, toevallig heb ik gisteren uitgebreid gezocht naar betaalbare fair trade mode (naar mijn kledingsmaak) op internet, maar dit bleek nog lastig. Ik weet er daarnaast zelf nog maar weinig van af, dus ik zou er graag meer over leren met dit boek!

 7. Mijn kleding is nog niet heel duurzaam, voornamelijk omdat ik het idee heb dat duurzame kleding duur is en ik het niet kan betalen. Ik vind het wel belangrijk om gaandeweg mijn garderobe te verduurzamen, dus wellicht kan dit boek me tips geven waar ik op moet letten.

 8. Een erg leuke winactie!
  Ik ben al wel enige tijd met eerlijke mode bezig. Ik probeer zeker het laatste jaar toch het meeste eerlijke mode te kopen. Ik vind het toch soms wel lastig, ik woon in een kleine stad met wel wat winkels waar ik een paar eerlijke merken kan kopen (bijv Kuyichi) maar ja dat zijn twee winkels en dan houdt het wel op. Dus ik ga veel online opzoek, maar ja dat vind ik ook wel lastig. Ik zou toch wat tips willen waar ik nou op moet letten. Ook dingen als ondergoed, die koop ik meestal gewoon bij de hema ofzo.. maar ik heb eerlijk gezegd geen idee of dat eerlijk is.

  Vintage/2e hands mode ligt me niet zo, nou hebben wij één grote kringloop winkel, maar daar hangt veel waarvan ik snap dat mensen het weg doen, ik had hetzelfde gedaan zeg maar.. Dus daar heb ik voor mezelf nooit goede kleding gescoord.

  Hulp is zeker welkom!

 9. Toen ik de titel van deze blogpost zag, dacht ik meteen: ja, dat boek moet ik nog kopen! Met cosmetica gaat het nog, maar ik hou niet zo van kleding kopen en vind het moeilijk me te verdiepen in duurzame winkels. Maar de laatste tijd heb ik toch echt wat nieuwe basics nodig! (Lees: er ontstaan gaten in mijn kleren). Daarbij vind ik dat het anno 2014 echt niet meer kan om bij dubieuze kledingwinkels te shoppen, als je bijna zeker weet dat daar slechte arbeidsomstandigheden achter zitten. Dus ja, om mijzelf te helpen, en dit hopelijk over te dragen aan anderen, zou ik dit boek heel graag lezen!

  Staat er trouwens ook iets in over baby- en kinderkleding?

 10. Ik koop het liefst, voor mezelf en de kinderen, tweedehands kleding en verkoop onze gedragen kleding ook weer door. Op deze manier ben ik dus al wel een beetje bezig met eerlijke kleding maar er valt nog een hoop te leren en zou dus graag het boek lezen.
  Groetjes Maud

 11. Afgelopen zomer was ik met een vriendin in Groot Brittannië, in Londen sliepen we bij 2 meisjes die verzot waren op vintage kleding. Na 1 keer met hun geshopt te hebben was ik om, vintage kleding shoppen werd voor mij een nieuwe sport. vanaf dat moment heb ik alleen nog maar vintage kleding gekocht, zo ga ik iedere maand naar vintage voor een kilo. Toch merk ik dat het lastig is om daar basics te vinden, vandaar dat ik zelf meer zou willen weten over eerlijke mode. Ik wil begin september vrijwilligerswerk doen in Oeganda, aangezien daar andere mode wordt getolereerd (rokken tot over de knie en schouders bedekt) ben ik nu bezig met kleding te verzamelen die ik daar kan dragen, en wat is nou leuker om eerlijke kleding daar te dragen :)
  Groetjes Jetske

 12. Heel bewust ben ik niet bezig met duurzame kleding. Wel ben ik onwijs fan van jasjes en tasjes en deze koop ik vaak bij de kringloop! Ik volg De Groene Meisjes nog niet zo lang en ben daarom ook pas sinds kort aan het nadenken over “groene” kleding. Om er meer over te lezen en beter toe te kunnen passen in de praktijk is dit boek een mooie aanwinst. Daarnaast ziet het boek er ook prachtig uit!

 13. Ik heb de Talking Dress app al vanaf dat ie gelanceerd werd, maar heb er helaas nog niet veel mee gedaan. Hoewel mijn garderobe nu niet heel duurzaam is, heb ik met mezelf afgesproken dat ik dit langzaamaan wel ga doen. Ik ruil al een tijdje kleding en als ik nieuwe kleding koop doe ik dit in een duurzame webshop. Meestal dan. ;-) De zoektocht op zich vind ik leuk, maar het lastige vind ik dat ik maar een beperkt aantal winkels kan vinden die duurzaam zijn. Ik kan niet meer spontaan even de stad in duiken, want dan zie ik alleen maar winkels die niet aan mijn eisen voldoen. Ook lastig is dat er toch wel veel dure winkels bij zitten. Een (in mijn ogen) goede levensstijl (gezond, biologisch eten, gezonde verzorgingsproducten en goede kleding) is voor een student toch wel erg duur. Ik kies ervoor omdat ik me er goed bij voel, maar een steuntje in de rug is af en toe wel fijn! Dit boek zou me er vast bij kunnen helpen om méér te vinden waar ik goed kan slagen!

 14. Ik ben al een tijd bezig met duurzamer leven, maar ik vind het in de waan van de dag soms ook ingewikkeld – er wordt nu eenmaal zoveel aangeboden! Vorige jaar heb ik een redelijk rigoreus besluit genomen, namelijk een jaar lang niets nieuws kopen. Dit jaar is echt een aanrader, ik ben nog bewuster geworden en kom er achter dat ik Best Veel in de kast heb hangen! Maar ik kijk ook uit naar weer nieuwe spullen in mijn kast – en die moeten dan wel duurzaam en groen zijn: dit boek zou echt een uitkomst zijn dus! Ik hoop dat ik hem ga winnen.

 15. Sinds ik mij steeds meer bewust word van het gigantische ingewikkelde web achter de voedselindustrie en de kledingindustrie ben ik hard bezig met bewustere keuzes te maken. Dit is echter een hele kluif, want hoe meer ik me erin verdiep des te ingewikkelder het allemaal wordt (en vrolijker word ik er ook niet van!) ;) Ik HOU van kleren, misschien nog meer van winkelen om te genieten van alle mooie spulletjes, dromend van hoe het zou zijn als ik het me allemaal kan veroorloven. De laatste tijd is de lol van het winkelen er wel een beetje af. Ik zie enkel ofwel dierenleed, ofwel mensenleed ofwel chemische rotzooi aan de haakjes hangen. Maar er is hoop! Door winkeltjes op te zoeken die met zorg op al deze gebieden te werk gaan word ik weer helemaal blij. Ik zou heel graag dit boek gebruiken om nog meer plezier en kennis te krijgen over dit alles, om mijn bijdrage te kunnen leveren aan verandering!

 16. Al geruime tijd ben ik bezig met “zero waste”: ik ga met eigen zakjes naar de winkel, haal geen onnodige verpakkingen in huis, maak eigen zeep, maar ook geen junk mail en social media (ik kan de facebookpagina dus niet liken van Talking Dress…). Ik heb ook al mijn kledingkasten uitgemest en het hoognodige bewaard en de rest gerecycled of naar de kringloop. Nu kom ik op het punt dat ik niet veel kleding meer koop, maar soms heb ik wel iets nieuws nodig (vervanging etc.) en daarom ben ik me nu aan het verdiepen in duurzame kleding, niet alleen kwalitatief, maar ook gemaakt met de juiste “spirit”. Dit boek staat al een tijdje op mijn wensenlijstje. Ik heb bijvoorbeeld de boeken “Overdressed, responsible shopping in the age of cheap fashion”, how luxury lost its lusture” en “no logo” gelezen, heel interessant om te lezen, maar de oplossingen zijn erg op America gericht. Uniek aan Talking Dress is dat het een Nederlandse inslag heeft.

 17. Ik ben zelf nog niet zo heel lang met duurzame mode bezig, maar onder andere door de artikels op jullie blog werd ik er mij steeds meer van bewust dat dit toch een belangrijk aandachtspunt is. Ik vind kledij heel leuk, maar eens je beseft dat de meeste kleren die je draagt in ontzettend slechte omstandigheden gemaakt zijn en dat jij die omstandigheden steunt door die kledij te dragen, wordt het plots veel minder leuk. Om meer te weten te komen over duurzame kleren ging ik enkele dagen geleden de eerste editie van Talking Dress nog in de bib halen, maar het zou natuurlijk nog fijner zijn om zelf het nieuwe exemplaar in de kast te hebben staan! :)

 18. Ik heb net deze site van De Groene Meisjes ontdekt ( sorry, nu pas !? ), omdat ik mij juist wil verdiepen en ook daadwerkelijk te handelen om ‘groener’ te leven, daarom lijkt mij dit boek “Talking Dress” leuk om daarover meer te weten te komen en mij op weg te helpen naar een duurzamer leven, maar ik hou ook deze site natuurlijk in de gaten!

 19. Wow dat klinkt als het ideale boek in mijn zoektocht naar eerlijke kleding. Ik ben er al even mee bezig, maar mis nog de juiste tools. Marktplaats, kinderkledingbeurzen en enkele groene en of FT merken voor jeans en kinderschoenen heb ik ontdekt, maar daar stopt het helaas. Het idee dat kinderen (en volwassenen uiteraard ook) in kleding zouden kunnen lopen gemaakt door andere kinderen vind ik echt afschuwelijk!

 20. Wát een fijne winactie! De eerste keer dat ik met dit boek in aanraking kwam was op een kledingworkshop die ik volgde over eerlijke kleding, een onderwerp waar ik tot op die dag eigenlijk niet écht eerlijke keuzes in maakte. Die workshop heeft tot gevolg gehad dat ik: tegenwoordig beter oplet op wat ik koop, meer tweedehands kleding koop, kledingruil avonden voor vriendinnen organiseer en -als klapper op de vuurpijl- dit boek heb gekocht! Leuk! zullen jullie denken, maar helaas was het voor een vriendin, stiekem jaloers ben ik wel als ik het boek in haar boekenkast zie pronken. Vorige week heb ik zelf -mijn eerste- workshop gegeven over kleding, waarna ik bedacht dat ik veel dingen zelf nog niet goed weet en me afvroeg of mijn keuzes niet eerlijker en duurzamer konden. Ik vind het namelijk lastig om goede basics tweedehands te kopen (hemdjes, shirtjes, onderbroeken, sokken) en over keurmerken lees je op internet heel tegenstrijdige berichten. Dit boek zou me zeker helpen bij het maken van die keuzes en misschien wel van het houden van meer workshops!

 21. Ik probeer mijn garderobe te verduurzamen dit veel vintage te kopen. Wel vind ik het nog lastig om bij nieuwe kleding te checken hoe duurzaam het is en ik denk dat in dit boek genoeg tips staan om een duurzame keuze makkelijker te maken. Zou het héél graag winnen dus!

 22. Weer een heel fijne winactie! Het is niet altijd gemakkelijk om fairtrade/bio katoen kledij te vinden! Daarom lijkt mij dit boek mij een hele goede leidraad =)

 23. Vandaag ‘ontdekte’ ik jullie website en dat sprak me meteen aan. Met twee dochters in de puberleeftijd en een beperkt budget, kies ik al vaak voor hergebruik en het slim kiezen van kledingstukken die tijdloos zijn en goed te combineren. Maar ik zou dat eigenlijk nog bewuster willen doen, er (veel) meer over willen weten en dat ook meegeven aan mijn meiden, die langzaamaan steeds vaker zelf hun kleding gaan kopen. Het boek zou dus zéér goed van pas komen!!

 24. Wat een leuk boek en wat een leuke actie! voor mijn kindjes koop ik alleen maar biologische kleding, merk dat het voor mij zelf nog wel wat beter kan! Ik heb gewoon nog niet de juiste adresjes gevonden. ik ben benieuwd:-)

 25. Ben erg nieuwsgierig naar dit boek. Er valt nog zo veel te leren :)!

 26. Ik moet tot mijn schaamte bekennen dat ik me nooit heb bezig gehouden met eerlijke kleding. Een paar maanden geleden heb ik mijn eetpatroon drastisch omgegooid. Ik eet veel gezonder (ik vermijd geraffineerde suiker en e-nummers) en ben als bonus flink afgevallen. Bij het uitzoeken van mijn te grote kleding besloot ik om gelijk het hele huis eens flink uit te mesten en ben ik gaan lezen over minimaliseren en consuminderen. Eerlijke kleding kopen lijkt me een volgende logische stap.

 27. Jaaa, dit vind ik een hele leuke actie! Mede door jullie blog ben ik de afgelopen tijd ook meer bezig met het verduurzamen van mijn garderobe: ik heb veel weggedaan/verkocht, en heb op de Groene Meisjes Facebook pagina tips gevraagd voor geschikte webwinkels/winkels in Utrecht, waar heel behulpzaam op werd gereageerd! :) (nogmaals iedereen bedankt voor de tips!) nu wil ik hier verder mee, en het boek zou me heel goed kunnen helpen!

 28. Pagina geliked & bij deze een reactie. Super leuke winactie! Ik ben altijd dol op (kook)boeken dus deze past weer helemaal in mijn straatje. Ik zou graag het boek willen winnen omdat ik ook bezig ben met het verduurzamen van mijn kledingkast, maar ik tegelijkertijd heel dol ben op kleding en het dus best wel eens moeilijk vind om dat ene leuke jasje of die ene leuke broek te laten hangen omdat ik niet zeker weet wat de achtergrond van het kledingstuk is. Ik hoop dat dit boek mij daarmee kan helpen zodat mijn kledingkast een steeds duurzamere en eerlijkere collectie word!
  Misschien staan er ook wel tips in hoe ik de kledingkast van mijn vriend kan verduurzamen, want vrouwenkleding fair & eerlijk zoeken is één ding maar ‘standaard’ herenkleding (dus niet te opvallend anders dan anders…) vinden is ook behoorlijk moeilijk!
  Ik hoop dat ik dit boek win, het zou prachtig staan op mijn nachtkastje om elke dag een stukje uit te lezen ;-)

 29. Ik vind het wel lastig hoor, ik heb ik 2012 3 maanden mee gedaan met de 365 challenge waarbij het de bedoeling was om een heel jaar lang geen kleding te kopen. Iedere maand kreeg je een opdracht zoals bijvoorbeeld je hele kast leeghalen en stapels maken: weg, niet weg en misschien weg. (weg was in mijn geval op marktplaats zetten of weggeven aan het goede doel). Dit ruimde ontzettend op en ik was er ook super bewust van dat ik echt te vaak impulsief kleding kocht. Ik hield het maar drie maanden vol maar ik ben me er wel bewuster van geworden dat ik niet alles moet kopen wat ik maar leuk vind. Toen ik de titel van dit boek zag dacht ik meteen dat ik hier veel van kan leren aangezien het nog beter kan! Ik wil graag goed doen, maar soms weet je gewoon niet waar je moet beginnen. Ik verwacht niet dat ik in mijn eentje de wereld verbeter, maar ik draag er graag een steentje aan bij!

 30. Leuk artikel en een leuke winactie. De app staat al een tijdje geïnstalleerd, maar ik doe er nog niet zoveel mee. Dat komt ook omdat ik überhaupt heel weinig kleding koop, maar ik ben op dit moment juist wel weer toe aan wat nieuwe items. Ik wil die nieuwe aankopen heel graag duurzaam doen, dus dit boek zou me daarbij heel goed kunnen helpen.

 31. Nu alweer een jaar geleden besloot ik mijn leven om te gooien. Ik zat niet meer lekker in mijn vel en wilde bewuster leven. Ik ben onder andere begonnen met gezonder en bewuster eten. Dit resulteerde in gewichtsverlies van 10kg. Veel van mijn kleding is nu te groot, kapot, verwassen etc. Ik wil al heel lang mijn kleding kast verduurzamen en dit lijkt mij het moment om daarmee te beginnen. Alleen weet ik dus niet echt hoe en stel ik het steeds maar uit. Op dit moment ben ik aan het verhuizen en hoe fijn zou het zijn als ik met de tips uit dit boek meteen mijn hele kleding kast kan herzien en kan beginnen met mijn duurzame, eerlijke kast?!

 32. Dit boek zou IEDEREEN in huis moeten hebben!!! Bewuster met kleding, eten etc. omgaan: want hoe klein de stapjes zijn alles is meegenomen wat je doet op dit gebied. Zelf ben ik fan van de kleding van Miss Green, prachtige, draagbare kleding voor alle leeftijden.Dus ik hoop dat dit boek mij verder op deze mooie ‘weg” kan helpen!!

 33. I need help! En dit boek kan mij daar zeker bij gaan helpen. Ik zou zo graag bewuster kleding willen kopen, maar ik heb ook een hekel aan overpriced kleding. De H&M en Primark lonken en proberen me met allemaal leuke kleding hun kant op te lokken, maar ik wil veel liever een jurkje of broek die lang meegaat en die ik zonder schuldgevoel kan kopen. Maar ik vind het heel lastig leuke plekjes te vinden waar ik die kleding kan vinden. Ik woon in het oosten van Nederland en winkel af en toe in Arnhem, daar hebben ze een aantal leuke vintage-winkels maar de laatste tijd sluiten ze allemaal en blijft die H&M lonken, er komt binnenkort zelfs een Primark in Arnhem. Hoe kan ik toch zorgen dat ik goede, milieuvriendelijke kleding kan kopen. Ik heb tips nodig, en daar kan dit boek mij heel erg bij helpen.

 34. Mooie actie!! Het enige wat ik doe is gewoon drie keer nadenken wat ik koop. Verder gooi ik weinig weg. Ik weet verder niet goed waar ik moet beginnen met het zoeken van informatie… dus dit boekje zou heel goed van pas komen!! Ik vroeg me ook af of er ook aandacht is besteed aan zelfmaak-mode (waar kan je bijvoorbeeld duurzame stoffen/wol/katoen aanschaffen?.

 35. Erg duurzaam is mijn garderobe nog niet. Toevallig koop ik wel steeds meer biologisch katoen van de C&A en koop ik never-nooit wat bij dingen als de Primark. Ook gaan mijn te klein geworden kleding of de dingen die ik niet meer leuk vind altijd naar het Leger des Heils.
  Zelf zou ik wat duurzamer willen worden op dit gebied, maar ik weet niet zo goed hoe en waar ik beginnen moet.

 36. Mijn garderobe is nog niet echt duurzaam! Ik probeer de laatste jaren wel te investeren in wat betere kwaliteit zodat kleding langer mee gaat en ik koop ook niet zoveel meer. Als ik kleding weg doe, geef ik het wel altijd weg of maak ik er iets anders van. Ik vind het wel een heel interessant onderwerp en ik zou er graag meer over willen weten!

 37. Wat leuk, dit boek staat nog op mijn wish list.
  Ik heb vanaf 1 mei 2013 tot 1 mei 2014 een shop-stop gehad, dit hield in dat ik een jaar lang geen nieuwe kleding heb gekocht. Ik was dit van plan en na het grote ongeluk in Bangladesh wist ik het zeker, dit ga ik doen!
  Ik heb het jaar wel geruild op kledingruil feesten en met vriendinnen via een facebook groep.
  Ik shopte sowieso al veel vintage en via de kringloop en kom ook veel te weten via internet, maar ik kan nog zo veel extra informatie gebruiken om wat ik straks eventueel nieuw ga kopen ook duurzamer te kopen (in dit jaar zag ik pas dat je dus echt kleding verslijt …)
  Ik ben dus echt wel steeds bewuster aan het worden en zou graag meer hierover te weten willen komen.

  Succes allemaal!

 38. Het boek inspireerde mij om een jaar geen nieuwe kleding te kopen. Dat was best een uitdaging, want ik werd vlak daarna zwanger. Maar elke keer als ik mijn glamour-blauwe-jurkje-van-Marktplaats droeg had ik een yes-gevoel. Het was het beste jaar ooit, op kledinggebied. En het jurkje? Daar heb ik weer iemand anders blij mee gemaakt! Dit boek moet elke vrouw gelezen hebben!

 39. Hallo!!
  Wat een super actie zeg! Ik ben eigenlijk nooit echt bezig geweest met eerlijke mode totdat het hele schandaal rond het plukken van angorakonijnen. Helaas woon ik in het hoge noorden en is hier minder toegang tot winkels die eerlijke kleding verkopen. Wel heb ik geparticipeerd in kledingruils of kledingbeurzen. Een boek met DIY tips lijkt me echter zeer handig om wat meer stapjes te zetten in de goede (lees: eerlijke) richting.

  Heel veel succes iedereen,
  Roos

 40. Wat een super leuke winactie! Boeken zijn altijd leuk, maar deze lijkt me helemaal geweldig! Eerlijke kleding is voor mij nog iets waar ik me heel erg in aan het verdiepen ben, maar wel ben ik van het maken ipv nieuw kopen principe. Of althans, dat probeer ik zoveel mogelijk.

  Ik zou in ieder geval super blij zijn met zo’n leuk boek, maar waarschijnlijk veel mensen met mij :) Mocht ik winnen, dan deel ik graag mijn opgedane (groene en duurzame) kennis op mijn blog.

 41. Leuke actie!! Ik doe duurzaam met kleding door jullie tips! Armed angels via jullie leren kennen! Verder regelmatig een bezoekje aan de kringloopwinkel!:)
  Heel benieuwd naar dit boek!

 42. Ik ben helaas qua kleding nog niet duurzaam genoeg. Wel maak ik mijn garderobe leger en geef ik kleding weg aan kringloop winkels of zet ik het op marktplaats.
  Soms koop ik duurzame kleding in de uitverkoop. Maar het kan zeer zeker nog beter. Dit boek zou leuk zijn om me op weg te helpen!

 43. Ik denk nooit zo heel erg na over de afkomst van mijn kleding. Ik probeer wel volgens het principe ‘één erin, één eruit’ te werken. Dat valt soms ook niet mee! Ik zou best graag bewuster kleren kopen; een betere wereld begint bij jezelf, and all that, want we kunnen niet zo door blijven gaan met de wereld en de mensen erop stuk maken, alleen maar om er zelf ‘beter’ van te worden. Egoïsme is zo jaren ’60, daar moeten we nu toch echt vanaf. Kortom, het boek zou helpen om de eerste stap te zetten in het aanpakken van een aspect dat in mijn leven in ieder geval belangrijk is.

 44. Ik heb maar een goede reden om dit boek heel graag te willen: je kunt niet met liefde dragen wat niet met liefde geproduceerd is. Ik wil geen pijn meer in mijn kleren, maar weten dat ik iemand help vooruit te komen met de aankoop die ik doe. Helaas is het heel moeilijk om zeker te weten of een kledingstuk nu echt voldoet aan duurzame en eerlijke eisen in de wereld van onechte keurmerken, dus ik hoop dat dit boek ons en heel veel mensen om ons heen mag helpen om mooiere keuzes te gaan maken.

 45. Hallo *Groene meisjes* ,
  IK zou graag dit boek winnen om nog betere keuzes te kunnen maken in het aanschaffen van mijn kleding en dat van de kinderen.
  Ook op het gebied van werk zou het wellicht, een fijne hulp van informatie zijn waar ik mooie duurzame stoffen etc. kan inkopen, voor de kleding accessoires die ik ontwerp en produceer.
  Het aanbod in duurzame materialen is veel kleiner en daarom ook moeilijk om aan bijzondere en mooie stoffen te komen en die zoek ik !!
  Ben heel benieuwd naar dit boek :) Mv Groet, Marian

 46. Mijn huidige garderobe en die van mijn kinderen is absoluut niet gevuld met “schone kleren”. Een van de verbeterpunten op mijn lijstje, maar ik moet dan ook zo hard vechten tegen de aantrekkingskracht van de goedkope ketens. Die zijn nu eenmaal makkelijk te vinden, en aan het tempo dat de broeken hier verslijten en schoenen & kleren te krap worden, kreunt de portemonnee “nee” als ik dan eens een duurzaam item tegenkom… Dit boek zou me hopelijk een duwtje in de goede richting kunnen geven?

 47. Heel tof boek! Ik probeer al tijden mijn leven te verbeteren, als het gaat om kleding. Met mijn studentenbudget blijkt dit toch telkens weer erg lastig. Het resulteert tot nu toe vooral in het niet kopen van kleding om vervolgens weer impulsaankopen te doen. Dit komt mijn kledingkast niet ten goede, maar vooral mijn voornemen om bewustere keuzes te maken gaat hiermee keer op keer weer verloren. En dat terwijl ik het zo belangrijk vind om de juiste keuzes te maken hierin. Dus tips en trics om met een studentenbudget op een zo goed mogelijke manier aan mijn kleding te komen zijn altijd welkom! :)

 48. Heey groenemeisjes ;)
  Ik werk zelf in de kledingbranch, in de C&A en deze winkel staat nou niet bekend om zijn eerlijke kleding. Nu gaan wij als werknemers vaak opzoek naar de labeltjes in de kleren om te kijken waar het gefabriceerd is en tot ons grote genoegen is dit heel vaak in Duitsland! Ho maar China en Thailand. Ik kan helaas niet vertellen of dit op een ecologische manier gebeurd.. Maar we hebben nu ook weer een recycle actie lopen waar we 2e hands kleding recycelen. We gebruiken de plastic tasjes weer en als ik achter de kassa sta kijk ik altijd eerst of meneer/mevrouw nog geen tas heeft om het bij te kunnen stoppen. Dus al werk je in de kledingindustrie er zijn zoveel dingen die je bij jezelf kan veranderen en dat wil ik graag leren in de leuke en interessante boek! :)

  xoxo Hilde-Marije de Jong

 49. Ik ken dit boek en zit al een tijdje te twijfelen of ik het moet kopen. Het lijkt me een super handig en fijn boek omdat ik er eigenlijk nog niet echt mee bezig ben, met duurzame mode. Ik lees er wel dingen over en wordt me er ook steeds meer bewust van wat er allemaal fout gaat, maar de actie is nog niet echt gestart op kleding gebied. Dit wil ik wel heel graag! Dus dit boek zou een mooi hulpmiddel zijn :)

 50. Goede actie! Soms denk je dat iedereen het weet maar dat is echt helemaal niet zo. Daarbij is dit informatie waar je best een beetje verdrietig van wordt en die je niet de hele tijd bij andere mensen kan opdringen. Ik noem mezelf tegenover vrienden een kledingvegetarier, in de hoop dat ze het een beetje begrijpen. Ik denk dat er via dit boek (+mariekes social media) en deze fantastische blog ook een positieve manier is om dit probleem te benaderen, zodat mensen blij worden van mooie kleding, in plaats van verdrietig.

 51. Met eten ben ik al een tijd bezig om bewuste keuzes daarin te maken. Ik wil dit ook steeds meer in kleding gaan doen, maar weet niet goed waar en hoe te beginnen. Belangrijk vind ik het zeker, want het is zo gemakkelijk om goedkope kleding te kopen zonder dat je het verhaal erachter kent. Hopelijk kan het boek me daar goed bij helpen!!

 52. Al een aantal jaar zet ik nooit meer een voet binnen H&M en consorten. Check ik ieder merk zo goed en kwaad als het kan op of ze goed omgaan met de makers, en koop ik bergen vintage en tweedehands :). Omdat het vaak toch moeilijk is om te achterhalen of de kleding écht verantwoord gemaakt is, zou ik dit boek graag als hulpje willen gebruiken!

 53. Wellicht heb ik het volledig gemist, maar zijn de winnaars al bekend gemaakt? Of wanneer dit zal gaan gebeuren? Vol verwachting klopt namelijk nog steeds mijn hartje…. :)

 54. Leuk, leuk, het boek is verkrijgbaar in onze lokale bibliotheek… Ik kan niet wachten tot het volgende bezoekje aan onze bib.

  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *