Tattoos for veggies

vegantattoos

Denk jij erover om een tattoo te laten zetten en wil je eens wat anders? Misschien is een veggie tattoo iets voor jou! We selecteerden wat voorbeelden voor je en zochten voor je uit wat het hebben van een vegan tattoo inhoudt. Benieuwd? 

8ed8debeabfa9860ba00a9aff083aacc

20130326_181435

Dit (officiële) vegan logo staat getatoeëerd op de arm van Emiel, een van onze lezers. Hier kunnen geen misverstanden over ontstaan: Emiel eet vegan!

-1

Dit is een iets meer girly manier om duidelijk te maken dat je veganistische cupcakes boven gewone cupcakes prefereert, hihi!

IMG_4327
Laura, lezeres en eigenaresse van Dophert Vegan Catering, heeft het vegan-logo laten verwerken in een bloem. Superleuk!

Irina, één van mijn lieve en immer behulpzame studenten,  wees me erop dat er een Tumblr bestaat met alleen maar foto’s van tattoos met het vegan-logo. Die Tumblr vind je hier. Het blijkt toch wel een beetje een dingetje te zijn, die vegantattoos! Verder wees Irina me op allemaal achtergrondinformatie en showde ze me websites met foto’s van tattoos waar ik echt geen weet van had. Er ging een wereld voor me open! We hebben genoeg stof om nog een paar artikelen mee te vullen. Thanks Irina!

Misschien wil je wel laten zien dat je veggie bent, maar gaat het je wat te ver om het vegan-logo op je lichaam te laten ‘schilderen.’ Dan is een groente of fruit tattoo misschien iets voor jou!

FoodTattoos03
Watermelon tattoo by Thomas Kenney

Deze knoflook is van Silke, een van onze lezeressen. Silke vertelt: “Ik ben gewoon een groot knoflook fan. Zo erg, dat als mensen bij me komen eten ze verbaasd zijn als ik door een gerecht geen knoflook doe. Het is voor mij ook een symbool voor veganisme/vegetarisme. Ik ben nu zelf ongeveer 15 jaar vegetariër en daarvan ben ik zo’n 2 jaar veganist geweest. Ik heb de tattoo zelf ontworpen en had dit ontwerp al 10 jaar liggen voordat ik hem 2 jaar geleden liet zetten. Ik ben er helemaal blij mee!”

tat_02

Deze avocado is al heel lang onze favoriet. wow!

cute+tattoo

 

 

image

Via Irina kwam ik in contact met Björn, trotse eigenaar van deze bloemkool. De foto is een beetje crappy, maar dat komt doordat Björn zo aardig was om gisteravond laat nog een foto voor me te maken met zijn iPad, zodat ik het artikel vandaag online kon plaatsen. Waarom een bloemkool? Björn vertelt: “De tattoo van  de bloemkool ( het is een stronkje bloemkool dus geen hele, sommige mensen denken ook dat het broccoli is,) heb ik laten zetten na het overlijden van mijn kat, genaamd Bloemkool. Deze naam had hij omdat hij bloemkooloortjes had omdat hij waarschijnlijk door zijn vorige eigenaar is mishandeld.” Wat een prachtig gebaar! Overigens, ik ken Björn natuurlijk niet persoonlijk, maar hij vertelde me ook dat hij een sleeve (een gedeelte van de arm) met daarin een prei, wortels, druiven en andere groente. Hmm, misschien toch ook wel een tikkeltje ‘obsessed’ door groente en fruit? Leuk!

IMG_4328

Ook van Laura: meneer wortel. Wat een schatje he?

Misschien wil je voor subtiel gaan.

3631212901 naominailsnyc-palm-tree-leaf-nail

 

Of misschien juist niet.

tumblr_mddlqbKJCi1rp79v5o1_500

 

view;_ylt=A2KJkPgGXilQrl8AqwyJzbkF

Welke tattoo je ook kiest, je kan ervoor kiezen om je te laten tatoeëren met vegan inkt. Nu denk je misschien: is tattoo inkt normaal gesproken niet vegan dan? Nee, niet altijd!

Waarom is niet alle inkt vegan? 

Omdat ik zelf absoluut geen kenner ben, citeer ik hieronder “Veganista.” Als je op de link klikt, kom je bij het oorspronkelijke artikel.

“Tatoeage-inkt bevat vaak naast pigmenten en metalen ook dierlijke glycerol. Ik bespaar je de chemische details, maar glycerol wordt gewonnen door hydrolyse (splitsing van chemische stoffen door toevoeging van water) van onder andere dierlijk vet of olie. Deze kan overigens ook van plantaardige oorsprong zijn. Waar bijna altijd dierlijke bestanddelen in worden gebruikt is de zwarte inkt, de meest gebruikte ‘kleur’ dus. Hiervoor worden vooral verbrande dierlijke botten gebruikt. Niet bepaald veganistisch dus.” – Veganista. 

Er zijn wel degelijk inktmerken die helemaal veganistisch en dierproefvrij (crueltyfree dus) zijn. Een lijst van vegan merken tattoo-inkt vind je hier.

Waar kan je vegan tattoos laten zetten?
Na rondvragen op Facebook en Twitter kregen we de volgende namen en adressen door als zeker-weten-vegan-tattooartists en tattoo-artists die bereid zijn om vegan inkt te gebruiken: Toryumon Tattoo in Gent, Koko Loko in Dordrecht, Candy Cane, Desperado Tattoo, en Cindy Frey (België.)

Nazorg
Op Facebook werden we door lezer Kurt ‘gewaarschuwd’ voor het feit dat veel nazorg zalfjes verkocht worden als ‘vegan,’ maar dat niet blijken te zijn. Kurt adviseert Ohana Organics als aftercare. Wendy, een oud studiegenootje van me, geeft het advies om Sebamed of Calendula-zalf te gebruiken. We weten niet zeker of deze middelen veganistisch zijn. Volgens Kurt en Wendy is het belangrijk om je tattoo niet te ‘verstikken,’ wat met bijvoorbeeld vaseline (wat heel veel aangeraden werd en nog steeds ook wel wordt) gebeurt.

Van mijn studenten kreeg ik nog de volgende tips: Vegan Tat2butt’r via alloverpiercings.nl. Deze webshop verkoopt overigens ook verschillende vegan aftercare producten voor piercings! Een ander vegan merk dat erg goed bekend staat is ‘Hustle Butter Deluxe,’ maar helaas is daar vrij lastig aan te komen in Nederland.

Als je er eerst nog even goed wilt nadenken over een tattoo (wat volgens ons niet onverstandig is,) dan kan je eerst ook voor deze toffe fakers van Tattly gaan.

Schermafbeelding 2013-03-25 om 19.22.43

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen! Heb jij een tattoo en zo ja, is hij vegan of niet? En zou jij bewust voor een vegan tattoo gaan, of maakt het je niet zoveel uit? Wie houdt er ook van fruit&groente tattoos? Ik lees jullie reacties graag bij de comments hieronder!

Lieve lezers en studenten, heel erg bedankt voor jullie input voor dit artikel! Ik vond het te gek om er samen met jullie aan te werken. Liefs!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

41 gedachten over “Tattoos for veggies

 1. Super leuk! Kan niet wachten tot ik zelf een nieuwe mooie cruelty free tattoo er bij heb. Hoop dat er nog vaker van zulke artikel komen :)

  1. Cool! heb je veel tattoos? Ik heb in ieder geval nog 1 artikel (over tattoos) in de planning :)

 2. Wat een supergaaf stukje! Ik heb zelf een aantal tattoos en geen flauw idee of deze vegan zijn ( waarschijnlijk niet ). Maar wil er zeker een aantal bij zetten en je begrijpt natuurlijk dat ik nu alleen nog maar voor de crueltyfree tattoos kan gaan;) ontzettend bedankt voor het stukje over vegan tattoos, had er anders helemaal niets vanaf geweten!

 3. Leuk, verfrissend stuk, en weer nieuwe inspiratie voor tattoos! Ik ben nog tattoo-loos en heb er moeite mee om een goed ontwerp te bedenken voor de eerste. Dus: bedankt :)!

 4. Leuk stuk! Ik wil zelf ook een tattoo maar heb gelezen dat je er allergische reacties van kan krijgen. Anngezien m’n huid best gevoelig is heb ik er maar van af gezien. Het lezen van dit stukje geeft weer hoop…. Hoe zit het met allergische reacties op vegan tattoos?

  1. Ik heb een vegan (arm) en een niet-vegan (buik) tattoo en ook een gevoelige huid. Van mijn vegan tattoo nooit last gehad qua jeuk, van de niet vegan tattoo (in de eerste jaren) incidenteel een klein beetje. Was in elk geval geen reden om er niet nog een bij te nemen. :)

   Oh en ik kan me ook voorstellen dat de plaats nogal verschilt qua gevoeligheid. Armen kunnen nu eenmaal meer hebben dan een buik, denk ik.

   1. Ik heb ook jeuk gehad aan mijn tattoo maar nooit eraan gedacht dat het daaraan zou kunnen liggen! Naast alle andere nog een goede reden!

 5. Oh en als kok-en-vegan ben ik inderdaad een van die mensen die aan het plannen is om mijn favoriete groenten ergens op mijn lijf te tattoueren. Al was het maar omdat de kleuren van groente en fruit zo mooi zijn.

  De cover van Vegan Eats World van Terry Hope Romero bijvoorbeeld (een grote rooie granaatappel met daar doorheen een oldschool banner met de titel van het boek) zou ik zo ergens op mijn lijf zetten. Nouja, met andere tekst dan.

 6. Leuk artikel! :) Maar om eerlijk te zijn ben ik niet zo’n fan van Toryumon Tattoo in Gent…

 7. Ik had al zin in weer een nieuwe tattoo en nu nog meer ;)

  Hoop dat iemand ons kan vertellen of de Calendula-zalf van VSM en de Sebamed-producten inderdaad vegan zijn!

 8. Candy Cane Desperado zit in Eindhoven trouwens. Wellicht handig om te weten zonder te hoeven klikken :)
  Ik heb inmiddels meerdere Tattoos van haar en zou echt niet meer van een ander willen.
  Zeker een aanrader!

  1. Geweldig is ze he! Ze heeft geloof ik wel vrij lange wachttijden he?

   1. Iedere keer maakt ze reserveringen voor drie maanden. Binnenkort begint ze daar weer mee. Even op tijd binnenwippen is raadzaam inderdaad.
    Maar goed, eventjes moeten wachten voor iets moois en goeds dat je de rest van je leven draagt is natuurlijk geen enkel probleem.
    Ze is inderdaad geweldig :)

 9. Wat een leuk stuk is het geworden!! Super leuk om te lezen. Ben ook benieuwd naar je andere !! :D

 10. Wat een leuk artikel!
  Ik ben 10 jaar geleden vegetariër geworden en 1,5 jaar geleden veganist. Qua eten en verzorgings producten gebruik ik alleen maar vegan spullen, maar heb hier en daar nog wel wat niet vegan kledingstukken achterin mijn kast liggen en wat schoonmaakmiddelen die niet vegan zijn. Op 18 mei wordt ik echter 30 en ik heb die datum voor mezelf als deadline gesteld om alles helemaal vegan te hebben. Ben dus druk bezig met laatste dingen weg te geven en vervangende -vegan- producten te kopen. Na mij verjaardag wil ik dan eindelijk mijn lang verwachtte vegan tattoo laten zetten, dezelfde als die in de foto van Emiel. Heb er nu al zin in!

 11. ik ben zelf geen vegan,dus ik eet vlees.
  Maar ik eet alleen vlees waarvan ik weet dat een dier een normaal leven heeft gehad, ik ben altyd heel erg bewust bezig met cruelty free producten te kopen zoals make up en make up brushes , Ik heb zelf 6 tattoo’s en wil altyd al een cruelty free tattoo, ik wou het cruelty free symbooltje wat je vaak op make up ziet staan (dat konijntje) maar dan zou ik het wel willen pimpen want ik vind het symbool niet heel erg mooi om op mijn lichaam te zetten. oh en ik vind die tattoo’s die je op je blog heb staan echt super creatief en leuk!

 12. Ik blijf het lastig vinden, qua tattoo. Een tijd geleden heb ik me erin verdiept maar van alle tatooeerders die met vegan inkt werken wordt ik niet enthousiast. Bij de shop waar ik wel enthousiast van wordt werken ze juist niet met die vegan inkt omdat ze aangaven er minder goede resultaten mee gehad te hebben. Dubio!! Ik heb nog een andere studio op t oog, eens kijken wat ze daar zeggen. T wordt trouwens geen verwijzing naar mijn flexanist zijn. Maar dat is natuurlijk geen excuus om hem niet vegan te zetten..

 13. Leuk stuk! Ik ben zelf aan een bodysuit aan het werk, deze is niet vegan. Mn voeten zijn wel vegan (gezet door Candy Cane)

  Wil je zelf ook nog (meer) tattoo s?

  1. Hmm, weten we nog niet zeker! Het begint wel te kriebelen hoor! (we hebben beide geen tattoos )

 14. Oh en nog iets: bij tattooshop Artcastle in Zeist (www.facebook.com/Artcastletattoo) hebben ze op verzoek vegan transfer sheets besteld, en vegan transfer cream. Check hun portfolio en vraag naar een vegan tattoo! En anders kun je altijd aan jouw eigen favoriete tattoo artiest vragen om vegan transfer sheets en cream te bestellen. Artcastle heeft overigens standaard vegan inkt.
  Groetjes, Sam

 15. Ik ben zelf veganist en tattoeerder bij the ink society in Utrecht. Bij ons is het gehele proces veganistisch. Er zijn verschillende vega inkten beschikbaar en daar kun je zeker wel dezelfde resultaten mee behalen als met niet vega inkt. We zijn deze in eerste instantie ook niet gaan gebruiken omdat ze vegan zijn maar gewoon het beste. Als je tattoeerder deze dus niet wilt bestellen is dat misschien omdat ze geen extra kosten willen maken. Je zou dan zelf een flesje kunnen bestellen en meenemen. Ik zou dit eerst overleggen anders koop je het misschien voor niets. Of uiteraard naar een andere shop op zoek gaan. Het enige wat bij ons niet veganistisch is is de aftercare. Maar dat komt om dat we wettelijk verplicht zijn om aftercare met een bepaald keurmerk aan te raden. Er is helaas geen vegan aftercare op de markt die we in onze shop mogen aanbieden. Maar klanten kunnen dan zelf een vegan aftercare product op het internet Bestellen. Ik las net ook een reactie van iemand dat de niet vega tattoo jeukt en de vega tattoo niet. Ik heb zelf alleen veganistische tattoos en sommige jeuken ook wel eens. Het heeft dus niets te maken met of ze wel of niet veganistisch zijn.

  1. Hoi Alex!
   Werk je nog steeds als tattoo artist? Ik wil heel graag een vegan tattoo en zou het nog toffee vinden als de tattoo artist zelf ook vegan is.
   Hoe kan ik het beste contact met je opnemen?

   Mvg,
   Gwen.

 16. … ik kom alleen dit artikel maar tegen wanneer ik zoek naar alternatieve tattoo shops.

  Want vegan betekend niet perse dat het ook natuurlijk is, toch?
  Het is diervriendelijke en diervrij maar is het ook van natuurlijke kom-af.

  Tijd voor een nieuw artikel?
  Zou tof zijn.

  De afgelopen jaren heeft de ‘groene’ koorts wel beetje toegeslagen dus…

  1. Edit: MIA’s in Zwolle verkoopt inmiddels TattooMed (ook vegan) i.p.v. Hustle Butter. :) xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *