Terugblik: (solo-) reisjes in 2023

Ja hallo, ben je daar? Ik ben er wel. Maar dat is ook voor het eerst sinds november 2022. Ik wist amper nog hoe ik de weg terug naar dit platform moest vinden, maar hee, we hebben elkaar gevonden! Erg leuk dat je er bent.

Lange tijd heb ik gedacht: ik ga nooit meer bloggen. Het is ook niet echt iets wat mensen nog heel actief lijken te doen. Maar zo nu en dan heb ik toch die gedachte: zou het niet lekker zijn om weer eens wat langere stukken tekst ergens kwijt te kunnen? Met wat stilstaand beeld erbij enzo? Hoewel ik vrij recent heb ontdekt dat ik het heel leuk vind om videocontent te maken (ik Reel me een slag in de rondte op Instagram,) mis ik deze ouderwetse vorm van langzame content soms gewoon toch. Je mag me nu heel ouderwets noemen, be my guest, maar ik ga het gewoon lekker doen.

De laatste week van het jaar lijkt me een uitstekend moment om deze semi professionele hobby weer eens op te pakken. Ik voel een onbedwingbare neiging om terug te willen blikken op het afgelopen jaar én om alvast wat plannen voor 2024 te maken. Blijkbaar zijn er ook mensen die dat sentiment totaal niet voelen – bless you, dan ben je vast niet voor de helft zo melancholisch als ik kan zijn.

Vanmiddag maakte ik in mijn stories een collage met een paar foto’s van de reisjes die ik in 2023 maakte en toen dacht ik; daar wil ik eigenlijk nog wel wat meer over kwijt. Ik moest dit jaar echt een beetje zin maken om op vakantie te gaan. Dat kwam doordat ik het heel erg druk had met werk en eigenlijk al blij was als ik gewoon eens even thuis kon zijn. Met Poppie op de bank, dat idee. Toch ga ik het na een tijdje (in dit geval: een halfjaar) ook altijd weer missen en dan moet het weer gebeuren. Dan moeten er nieuwe plekken worden ontdekt en avonturen worden beleefd. Nou, dat is gelukt!

München – midden juli

Deze zomer bezocht ik eíndelijk mijn lieve vriendinnen Suus&Sabrina in München. Suus ken ik al 12 jaar eerder woonde zij in Berlijn, waar ik haar door de jaren heen geregeld opzocht. Maar sinds een jaar of drie is ze gaan samenwonen met haar partner Sabrina, die al in München woonde, en om de één of andere reden was het niet eerder gelukt om daar naartoe te treinen. Maar nu dus wel en het was een feest! München bleek een prachtige, groene en rustige stad. Compleet anders dan Berlijn, in elk opzicht. Ik logeerde bij S&S en dat was heel erg knus. We wandelden en fietsten door de stad, aten heerlijk (restaurant Giorgia is een grote aanrader,) en lachten heel wat af. In 2024 komen zij naar Rotterdam en ik kijk al uit naar de gezellige dagen die dat ongetwijfeld ook weer gaan worden!

Brussel – begin augustus

Voor mijn verjaardag gaf ik mezelf een overnachting in het overheerlijke (en toe nog maar net geopende) Hoxton hotel in Brussel cadeau. Het was jaren geleden dat ik in Brussel was geweest, dus dat was sowieso leuk. Maar ik kwam eigenlijk vooral omdat ik had begrepen dat dit hotel kamers had met MEGA baden. En jullie weten hoeveel ik van een goed bad houd. Het was alles waar ik op had gehoopt en meer. Ik heb er drie bathbombs van Lush doorheen gewerkt, ik ben mijn kamer amper uitgeweest (ok, ik overdrijf, maar ik had het makkelijk gekund,) ik heb een boek gelezen en B&B gekeken, chocolade gegeten – allemaal in bad. Mijn kamer had een heerlijk bed met fantastisch uitzicht over heel mooie tuinen; ik had het erg romantisch met mezelf daar en ik zou het zo opnieuw doen. Als je een bijzonder hotel zoekt: The Hoxton it is. (dit geldt eigenlijk voor al hun filialen over de hele wereld.)

Oslo – midden oktober

Wat ik óók zo opnieuw zou doen: SOLO naar OSLO*. Wat was dit een waanzinnig geweldige stad. Eerder was ik al in Stockholm en Kopenhagen geweest, maar Oslo was nieuw voor me. Ik kwam erachter dat de stad perfect bij me paste; het was er rustig, extreem herfstig, de natuur is dichtbij en schitterend, de mensen zijn vriendelijk en stijlvol. Ik had een fijne tijd met mezelf en het was ook nog eens het mooiste herfstweekend van het jaar: heel veel zon, heel veel vallende blaadjes. Ik krijg gewoon heimwee als ik naar de foto’s kijk. Ik wil terug!

*Merch, anyone?

Monnickendam – eind oktober

Oók een heel herfstig tripje, maar veel dichterbij: Monnickendam. Ik werd uitgenodigd om te komen slapen in het prachtige Fortuna Spinoza en wow, wat een fijnheid trof ik daar aan. Een brandende openhaard bij het ontbijt, een sjieke kamer met mega comfortabel bed en een gigantische badkamer – mét bad. Monnickendam bleek – zelfs in de stromende regen – een knus stadje te zijn waar ik me prima heb vermaakt en dit tripje bewees voor mij maar weer eens: je hoeft echt niet altijd ver weg, zelfs niet eens naar het buitenland, om toch het vakantiegevoel te ‘vangen.’

Valencia – eind november

Maar goed, dat neemt niet weg dat het toch wel leuk is om je vertrouwde omgeving soms even te verlaten voor iets héél anders. En zo genoten mijn bestie Dirk Jan en ik van een heerlijk zonnig lente-achtig weekend onder de palmbomen, terwijl jullie hier in Nederland in de sneeuw zaten. Het voelde best wel gek om overal kerstversiering en kerstbomen te zien, terwijl het ondertussen voelde als april. Ons tripje was niet alleen mega gezellig; die zon deed ons écht goed. Ik kan me er nu al niks meer bij voorstellen dat we daar in een trui (en zonder jas) rondbanjerden en koffie dronken op een terras, maar het was toch echt zo! Ik zie het zelf op de foto’s.

Reisjes in 2024

Voor het nieuwe jaar staan er tot nu toe drie trips gepland. In januari ga ik naar Manchester (solo en privé) en naar Friesland (solo en werk) en in februari reis ik met mijn Club Gewalt collega’s af naar mijn geliefde stad Berlijn, waar ik veel te lang niet ben geweest. Verder heb ik nog niks concreets gepland staan, maar wat ik me wél heb voorgenomen om ieder seizoen een solotripje maken. Manchester is dus het wintertripje, maar voor de lente heb ik nog geen plan. Heeft iemand een suggestie? Graag een plek die ik met een trein of auto kan bereiken en waar ik me als solo Queer veilig voel :)

Mocht je daar iets over kwijt willen: welke reisjes maakte jij dit jaar? Is er een bestemming die je in het bijzonder is bijgebleven? Waar zou je volgend jaar graag naartoe willen? 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

18 gedachten over “Terugblik: (solo-) reisjes in 2023

 1. Wat leuk om weer een blog te lezen! Ik geniet daar echt van :D Dit jaar ging ik voor het eerst solo op vakantie en dat was echt top! In de zomer een paar dagen naar Hamburg, en in het najaar naar Kopenhagen, Vilnius en Riga (de laatste twee met een vriendin die daar woont!). Echt heeeerlijk, en zin in meer van dit soort tripjes volgend jaar!

 2. Gezellig dat je weer een blog hebt geschreven!
  Mocht je nog eens naar München gaan, dan heb ik nog een tip: Secret Garden heeft vreselijk goede vegan sushi!

  1. Deze zet ik op mijn lijstje voor mijn volgende bezoek. Dankjewel!

 3. Joepie een blog!!! Superleuk <3 Als (en alleen als) je zin hebt om meer te bloggen: ik lees ze sowieso.
  Ik vond Gent en Brugge erg leuk. En anders Straatsburg of Metz (evt gecombineerd)?

 4. Welkom terug! Ik ben overigens nooit gestopt met bloggen ;).
  En tip: ik ga zeer graag op mijn eentje naar Parijs!

 5. Wat fijn zo’n langzaam blogje. Mooie reisjes dit jaar, op naar meer moois in het nieuwe jaar

 6. Fijne blog! Ik heb The Hoxton op mijn lijstje gezet. Wou graag volgend jaar een nacht op hotel dus dat lijkt me de ideale plek, zo mooi!

  1. Jaaa het is echt iets geweldigs om jezelf te gunnen. Het hele hotel, maar vooral die kamers met die XXL baden <3

 7. Leuk dat je terug aan het bloggen gegaan bent, leve trage content! Ik vind Londen altijd leuk, en recent kon ook Dusseldorf me heel erg bekoren.

 8. Solo op vakantie gaan vind ik fantastisch. Lekker doen waar je zelf zin in hebt en geen regels. En je hebt een prachtige blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *