The Dutch Weedburger 1 jaar!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gisteren was een regelrechte feestdag. Waarom? Omdat het 1) World Vegan Day was, 2) de laatste dag van de Groene Meisjes Feestweek was en 3) The Dutch Weedburger werd 1 jaar en dat werd gevierd in Amsterdam Noord!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foodies hebben vast al wel over de The Dutch Weedburger gehoord, maar voor wie het nog onbekend is: het is een 100 procent plantaardige burger op basis van zeewier. Ofwel: gezond en vegan fastfood. Nu denk je misschien; als ik fastfood eet moet het lekker zijn, dus dan maak ik wel een keer een uitzondering en ga ik voor een Big M. U koos het verkeerde antwoord! The Dutch Weedburger ís namelijk ontzettend lekker. Absoluut lekkerder dan welke hamburger die wij vroeger ooit hebben gegeten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

The Dutch Weedburger is een enorme hit. Nu de burger een jaar bestaat  vinden we hem op allerlei plekken terug. Zo aten wij deze zomer een Weedburger op het Milkshake festival en serveert Noorderlicht, een van onze favoriete hotspots in Amsterdam, de burger als lunchgerecht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is ook wel logisch dat de burger zo’n succes is. Niet alleen vanwege de fantastische smaak, maar ook omdat de burger voldoet aan alle moderne eisen op het gebied van duurzaamheid. Dit is waar de wereld behoefte aan heeft. Al die kleffe broodjes met een lullig stukje vlees erop, dat kan toch gewoon niet oke zijn? De website van The Dutch Weedburger zegt:  “The Dutch Weedburger ademt duurzaamheid, van het algenbroodje waarop die geserveerd wordt en de vegan mayonaise, tot de umami-wakamesalsa die een waanzinnige smaakexplosie garandeert.” 

Het was superleuk om gisteren aanwezig te zijn bij het vieren van het 1-jarige bestaan van The Dutch Weedburger. Het maakt ons trots. Revolutie willen we zien! En het is te gek om hier een onderdeel van uit te mogen maken. We vierden een gezellig feestje, met beats, beer en burgers.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Deze pretty vegan taart werd gebakken door Maartje Borst.

We willen hierbij van de gelegenheid gebruik maken om Lisette Kreischer, 1 van de bedenkers van The Dutch Weedburger en bekend van de tofste Nederlandse vegan kookboeken, in het zonnetje te zetten. Lisette was gisteren namelijk ook nog jarig! The Vegan Queen, jarig op World Vegan Dag. Hoe krijg je het voor elkaar?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niet de allerbeste foto, maar zie de trots!

Toen wij twee jaar geleden begonnen met vegan eten, kwam dat vooral doordat Lisette ons heel erg had geïnspireerd. Haar kook-en bakboeken hielpen ons op weg. We hadden een gezellige meeting met Lisette, waarin ze ons vertelde hoe zij over vegan eten dacht. Ik weet nog goed dat ze zei; “Het is alsof er van binnen bloemetjes groeien.” Dit samen met haar prachtige voorkomen (lang glanzend haar, een grote, mooie glimlach en kleurrijke een tatoo op haar arm) en haar positieve, creatieve insteek, maakten dat wij dachten: we gaan het gewoon doen. We gaan vegan eten. Maar niet alleen dat, we besloten er ook over te gaan bloggen. Nu hopen wij, op onze beurt, ook weer heel veel mensen te inspireren. Net zoals Lisette dat voor ons deed. Dankjewel!!

Check de website van The Dutch Weedburger voor meer info en verkoopadressen. Seriously peope, je MOET een keer zo’n overheerlijke burger proberen. Geloof ons maar, je wilt niet meer anders.

Tadadadaaaa…we’re sustaining it!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

28 gedachten over “The Dutch Weedburger 1 jaar!

  1. jammer :( Kom maar snel een dagje naar Amsterdam dan!

 1. ( op een of andere rare manier wordt een bericht met gsm niet volledig geplaatst) Maar kan niet wachten!! Lisette was ook mijn aanstichter, maar jullie de dagelijkse stimulans! Thnx!

 2. Ik vind het zo grappig dat ze zo’n M op z’n kop hebben gezet. Lijkt erg op de M van de Mac Donalds haha;)Bijzonder dat er zulk soort burgers bestaan, ik had er nog nooit van gehoord.

 3. Ik heb hem geprobeerd (shhht twee keer!) op Mysteryland! Echt dat was het beste eten op het hele festival!

  1. Echt he!! Same here. Echt genieten met deze burger op een festival!

 4. Ik wordt altijd zo gelukkig van the dutch weed burger. Het betekent namelijk dat je als vega ook gewoon lekker(der) kan eten tussen alle vleessnacks en frituur.

 5. Het klinkt al zo lekker! Weten jullie of ze ook optie bieden ivm glutenvrij? Anders ga ik vandaag eens een triple Amsterdam doen:)

  1. Nee, dat weet ik eerlijk gezegd niet. Maar voel je vrij om een bezoekje te brengen aan de site (link in artikel) en een vraag te stellen aan 1 van de gezichten achter de burger!

 6. ohhh, hier heb ik nog nooit van gehoord! het ziet er inderdaad heerlijk uit,
  als ik de kans krijg er eentje te proberen ga ik dat zeker doen!
  xo, cheyenne

  1. grappig he!! zou ik ook wel willen. Is toch een mooie samenloop van omstandigheden om jarig te zijn op die dag!

 7. Helaas in Zeeland nog niet te verkrijgen, maaaar ik heb ‘m gelukkig al wel mogen proeven; vorig jaar bij het Viva las Vega’s food festival. Heerlijk!

 8. Ik dacht altijd dat er marihuana inzat met die naam… :$ Zeker omdat je hem veel op festivals enzo ziet haha. Zit er iets van hennep in ofzo dat ze hem weed-burger hebben genoemd?

 9. Een zeewier burger op een algenbroodje…. het klinkt erg vis-achtig. Maar als ze naar Canada komen, zal ik er beslist eentje proberen! Te gek!

  1. Grappig he? ik vind het overigens helemaal niet vissig smaken. Het is lastig om uit te leggen hoe het dan wel smaakt. Hartig, ziltig, maar ook wel weer heel zacht van smaak en vooral heel erg vol van smaak. Heel erg fastfood, maar je voelt en proeft gewoon dat het gezond is. Lastig uit te leggen!!!

  1. Ja, heel erg gezellig! Nogmaals gefeliciteerd en bedankt voor het gezellige feestje :)

 10. Nom ziet er super uit! Jammer dat ik niet zoveel vegan/vegetarian plekjes ken hier in Brussel :/

 11. Ik ben dol op Lisette! Door haar boek Veggie in Pumps ben ik meer gaan letten op het milieu, eigenlijk heeft zij mij ook aangezet door anders te kijken naar keuzes die we maken. Zowel op basis van eten (ik ben geen vegan maar toch…) als ook op basis van onze volledige lifestyle.

  Wat leuk dat jullie erbij aanwezig waren bij het event en vooral ook erg leuk dat zij jullie heeft weten te inspireren om vegan te worden! Cool!

 12. Mjammie de Dutch Weed Burger!!! Ik at hem voor het eerst op mijn verjaardag in juli en sindsdien ging ik 5x terug naar dat restaurant. Enerzijds vanwege de goede bediening, fantastische kaart (eet altijd hetzelfde, maar mijn lieve disgenooit varieert graag) en mooi puur eten, anderzijds vanwege die goddelijke Burger. Ik ben er gek op, verslaafd aan en gun hem me af en toe. Lang zullen ze, de burger en Lisette, leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *