The Green Market Berlin

greenmarket4

Misschien heb je afgelopen december gelezen dat we naar The Green Market Christmas edition waren geweest. Een 100% vegan kerstmarkt in Berlijn. Ik dacht: oké, dat was fantastisch. En door. Maar nee! De markt kwam gewoon terug! En wel met een Spring Edition. Gehouden op dezelfde plek: het RAW Gelände in Friedrichshain. Ik ging samen met mijn goede vriend Maarten, met wie ik samen in Berlijn ben deze week. Het was GEWELDIG.

greenmarket6 greenmarket11 greenmarket12

Organiseer een vegan markt in Berlijn en er staat een rij tot het einde van het terrein. Zoveel mensen die voor the vegan food komen, dat is alleen al heel erg leuk. De sfeer op de markt was, weer, heel erg gezellig en relaxed. Ik denk niet dat er alleen maar vegans op deze markt afkomen, maar wel veel natuurlijk. Wees niet bang, vegans zijn eigenlijk heel leuke mensen.

greenmarket9 greenmarket10 greenmarket3 greenmarket5

Er waren duizend soorten eten. Van Vöner (vegan döner) tot donuts. En natuurlijk drink je kombucha, want dat is 1) heel erg lekker en 2) je wordt er heel gelukkig van.

greenmarket2

Dat jullie even weten met welk knap gezelschap ik op de markt was. Maarten blendt zo lekker met het Berlijnse decor.

greenmarket1 greenmarket8 greenmarket7

Naast héél veel vegan eten waren er ook veel toffe spulletjes te koop. Uiteraard alles vegan (dus ook kleding bijvoorbeeld,) en met een groen tintje. (eco/fairtrade/lokaal) Een paar voorbeelden: mooie ansichtkaarten, tassen van vegan leer (erg prijzig, helaas) en vegan condooms in unicorn verpakkingen. Zelden zoveel leuke spullen bij elkaar gezien!

Denk je na het lezen van dit fotoverslagje: JA, ik wil? Dan zeg ik: houd de Facebookpagina van The Green Market heel goed in de gaten om te checken wanneer de volgende editie is. Het zou me niet verbazen als er ook een zomermarkt komt, dus wie weet komen we elkaar dan tegen!

(voor het lieve meisje dat gisteren naar me toekwam en met wie ik op de foto ging: ik vond het heel erg leuk je te ontmoeten! Zo tof, een Nederlandse lezer tegenkomen in Berlijn!) 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

30 gedachten over “The Green Market Berlin

 1. Ik wil zó graag nog een keertje naar Berlijn, maar dat is er nog altijd niet van gekomen. Nu weet ik wel dat als ik ga, ik dat moet doen wanneer The Green Market plaatsvindt, want daar moet ik heen! ^^

 2. Ik ben nu in Berlijn en Twijfel nog om straks even naar de markt te gaan

  Xx

 3. Wat ziet dat er leuk uit! Ik ga vrijdag voor t eerst naar Berlijn. Zo veel zin in! Alleen nog geen idee wat ik wil doen en zien…kunnen jullie niet een artikel schrijven over wat je de eerste keer in Berlijn allemaal moet zien?? Dan ga ik daar blind op af ;)

  1. Oh jeetje, dat is zo lastig om te zeggen.. alles is leuk! Misschien kun je onze zoekfunctie gebruiken en gewoon alles wat we over Berlijn hebben geschreven (wat aardig wat is onder hand, haha) even doorscrollen? Er is zooooveel leuks, het is gewoon bijna niet te doen om daar alleen de beste plekken van te geven, sorry!

 4. Jaloers, heel heel jaloers.
  Ik hoop dat er een summer editie komt, en dan graag op/rond 21 juni wanneer ik toch in Berlijn ben voor onder andere Fete de la Musique :-D

  1. Oh leuk! Is dat niet het begin van de zomer toevallig? Dan zou het nog best wel eens zo kunnen zijn, want volgens mij kijken ze altijd naar de data rondom nieuwe seizoenen en feestdagen :)

   1. Toevallig ja. Ik zie dat er vorig jaar een editie was op 20/21 juni. Ik ga duimen!

    En heel veel plezier nog in Berlijn. dat komt vast goed.

    1. Dit jaar op 18 en 19 juni dus misschien ben je er dan al?
     Ook op 17 en 18 september en de wintereditie is 17 en 18 december.

 5. Jeeej wat leuk!! Ik heb gisteren geboekt, eind april/begin mei hebben we 4 hele dagen en een avond in Berlijn :D en onze airbnb zit in Friedrichshain, hopelijk is er dan meer tofs te doen!! <3 Berlijn!

  1. Er is ALTIJD iets tofs te doen in Berlijn :) en zeker in Friedrichshain en Kreuzberg, dus je bent helemaal op de goede plek.

 6. Wat een super toffe markt, ik ga zeker de Facebook pagina in de gaten houden. Duimen dat het ook in de zomer komt!

 7. Wow wat ziet dit er leuk uit zeg. Hmmm ik ga die fb pagina maar in de gaten houden. Zou er ook een najaarseditie komen….?

 8. Aaawhh, wat zijn die emaille mokken ontzettend leuk zeg!! Ik smelt echt hier achter mn laptop haha. Ik ga denk ik eventjes google uitpluizen en kijken of ik ze heeeeel misschien online kan vinden en kopen, want ze zijn zooooo leuk!!

 9. Wauw, wat een ontzettend leuke markt lijkt me dit! Heel hard duimen voor een zomereditie, dan ga ik absoluut naar Berlijn! Alleen al voor die vegan donuts, yum!

 10. Ahh lief, Merel! Dit lieve meisje (hihi) vond het ook erg leuk om jou te ontmoeten! Ik ben 3 maanden in Berlijn voor mijn masteronderzoek over veganisme. Mocht je héél toevallig tijd en zin hebben, dan zou ik heel graag eens ervaringen uitwisselen onder het genot van een kopje thee, koffie, smoothie, kombucha? (can’t blame a girl for trying haha)

  1. OFCOURSE! Ik ben er nog tot volgende week. Stuur me even een mailtje (meisjes@degroenemeisjes.nl) en we maken een afspraak :)

 11. Waarom zijn de leukste markten toch altijd in Berlijn xD Ziet er hartstikke tof uit, maar hadden jullie geen foodkeuzestress? Zou ik wel hebben :P

  O, enneh… is Maarten toevallig single? =D

    1. true that. Gelukkig ben ik gezegend met veel gay vrienden, dus heb ik allemaal fijne mannen om me heen ;)

 12. Hoi Merel! Vandaag naar aanleiding van dit berichtje naar de green market geweest zomer editie. Vond het eerlijk gezegd een beetje tegen vallen. Er waren denk ik 20 etens tentjes en 20 kraampjes met spullen. Ik had wel iets meer verwacht. Klopt het dat dit ook een beetje de aantallen waren bij jou destijds of was het gewoon anders deze keer. Heb ook een donut geprobeerd maar vond hem erg droog helaas. Al met al niet echt geslaagd voor mij. De rest van Berlijn is natuurlijk wel super hihi xx

  1. Oh wat jammer! Het klinkt alsof het kleiner is dan normaal… jammer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *