The green tour – London City

Graag deel ik met jullie mijn crush van eind 2012. Ik ben verliefd geworden op Londen. Een week geleden besloot ik op het laatste moment om oud en nieuw daar te vieren samen met mijn zus. Lang leve de social media; ik twitterde een oproepje voor de zoektzocht naar vegan eetgelegenheden en vintage marktjes in de Engelse hoofdstad en voila, Londen bleek (al voordat we vertrokken,) een walhalla voor dit groene meisje!

Eerst een paar goede tips:

1.     Londen is gigantisch! Zodra je voet aan wal zet, zorg dat je in het bezit komt van een map en een kaart voor de Undergrounds. De metro’s rijden om de minuut en elk plekje is supergoed bereikbaar. Als je een goede metromap hebt, heb je heel Londen binnen handbereik.

2.     Wij kochten een OV weekabbonement voor 29 pond. Bedenk van te voren welke zones je ongeveer wil gaan bezoeken, ik had aan zone 1 en 2 genoeg.

3.     En de allerbelangrijkste tip; wil je de stad heelhuids kunnen bewonderen, kijk altijd naar rechts voordat je oversteekt! Het verkeer in Londen werkt totally au contraire ;)

West London

Whole foods
De eerste plek die ik bezocht verdient naar mijn mening eigelijk een heel eigen artikel, maar ik zal het kort houden; Whole Foods. Een gigantische supermarket met schappen vól  met producten waar je heel blij van wordt. Natuurlijk en organisch, een open buffet waar je makkelijk een hapje mee kan nemen naar huis, of op kunt eten in hun kantine, en een hele cosmetica afdeling waar je verantwoord je poedertje of nachtcrème kunt kopen. Van de vijf dagen dat ik in Londen was, heb ik vier keer een bezoek gebracht aan dit paradijsje en hebben mijn zus en ik daar drie keer gegeten.

Oh and did I mention dat ze hele afdelingen hebben met “VEGAN” gemarkeerde producten? Ons favoriete schap was die van de Cupcakes en Raw pies. (duh! – red.)

Adres: 20 Glasshousestreet, 63 – 97 Kensington High street, 49 Parkway.

Saf
Naast een succesvolle vestiging in Istanbul, opende Saf ook haar deuren voor de Londenaren om kennis te maken met een plantaardige keuken die haar voedzame gerechten niet verhit boven de 48 graden. RAWfood dus. Mijn zus en ik genoten hier van een smaakvolle en goedvullende salade, een supervoedzame smoothie en glutenvrije broodjes. Het interieur is strak, Saf maakt gebruik van een open keuken en het personeel was heel hartelijk.

Adres: 63 – 97 Kensington High street

Green master Detox salad: boerenkool, spinazie, rucola, gekiemde mung bonen, gekiemde linzen, coconut-lime dressing, walnoten en nori croutons.

Pumpkin, spinach and pomegranate salad: Verse spinazie, nootmuskaat, gemarineerde pompoen, granaatappel, sinaasappel-balsamico dressing en pompoenpitten.

Nothing Hill
Julia Roberts en Hugh Grant heb ik er niet gezien, maar wel trof ik op de Portobello Market in Nothing Hll kleurrijke huisjes, boetiekjes en op zaterdagen een groot aanbod aan tweedehandse en antieke artikelen.

North London

Camden Town & Inspiral
Sinds 1974 is Camden Town razendsnel aan het groeien en helemaal hip and happening onder veel jongeren. De straten broeien van gezelligheid en je kunt hier terecht voor een drankje, een boottochtje, genieten van de straatmuzikanten  en slenteren over de marktjes, maar mijn hoogtepunt was absoluut het dineren bij Inspiral. Geen chique maar absoluut een gezellig tentje aan het water waar je vegan en veel raw kunt eten, fresh juices kunt drinken en vooral verantwoord kunt genieten van hun goddelijke taartjes die ze overigens ook aan de Whole foods leveren. Absolute aanrader: Raw Banana/toffee pie, melkvrij, glutenvrij, suikervrij en goddelijk!

Adres: 250 Camden high street.

East London

Spitafieldmarket, BrickLane & Petticoatlane
De Petticoatlane Market is een van de populairste straatmarkten in Londen, die bekend staat om haar ruime aanbod aan vintage kleding. De Spitafield Market is een regenbestendige, overdekte markt waar je voor nieuw, vintage, speelgoed, sieraden en andere hebbedingetjes terecht kunt. Op zondagen schijnt hier een Vegan kraampje te staan; Rainforest Creations die je voorziet van raw/vegan foodies, wraps en cakes. Helaas waren ze afgelopen zondag, tot mijn grote teleurstelling, niet op de markt omdat ze met vakantie waren. Rondom de Spitafieldmarket vindt je veel leuke boetiekjes die ons een beetje deden denken aan de Negen Straatjes in de Amsterdamse Jordaan.

Op zondag moet je als vintage lover over de Bricklane struinen. Van falafel tot Aziatische keuken; op de foodmarket kun je smullen tot je erbij neervalt en van kleding tot lomofotografie, hier vind je van alles wat! Op nummer 146 kun je geheel verantwoord een vegetarisch, vegan of glutenvrije gebakje verorberen in de Cake Shop.

Ook trof ik wat oudvertrouwde tentjes. Tijdens de urenlange wandelingen stopten mijn zus en ik af en toe bij de Starbucks voor een soylatte en een pipipauze (ja dat moet ook gebeuren,) haalden we een blueberry-apple-ginger raw juice bij de Wagamama en hebben we een ontbijtje genuttigd bij Le pain Quotidien. Wat betreft vintage was ik niet weg te slaan uit de vele vestigingen van Urban Outfitters. Een hippe, toffe winkel die naast kleding grappige snuisterijen verkoopt (a la expo, toen het nog hip was) en in elke winkel is een vintage afdeling waar je armyjackets, oldskool Levis shorts en oversized, kleurrijke, gebreide truien  vindt.

Dear Londen, slechts vijf dagen duurde onze vakantieliefde en ik ben nog lang niet op je uitgekeken! Er zijn nog zoveel tentjes die ik niet heb kunnen bezoeken dus ik hoop snel weer met je herenigd te zijn.

 Kennen jullie nog leuke vegan hotspots in Londen? 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

38 gedachten over “The green tour – London City

 1. Ik mis al het lekkere eten in Londen soms zo! Krijg altijd het idee dat vegetarisch/veganistisch daar veel toegankelijker is gemaakt, zelfs de normale supermarkten liggen vol met gezonde opties. Hopelijk vliegt dat het kanaal ooit nog over! :D

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   ik ook!! De marqt en de natuurwinkel hier zijn er niks bij haha

 2. Super leuk om te lezen! ik ben afgelopen zomer voor het eers londen bezocht en was vanaf de allereerste minuut al verkocht, verliefd en fan! Een tripje terug staat zeker op de planning (ergens, ooit?) dus heel erg leuk om je foto’s en tips te zien!:D

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   Dankjewel! heerlijke stad he ik krijg kriebels als ik de foto’s terugkijk

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   40 minuutjes in t vliegtuig en je bent er al, begin die koffer maar te pakken haha

 3. *abonnement*

  Groene Meisjes, mijn oog ziet net iets teveel vautjes op jullie leuke site!

 4. Bedankt voor de leuke tips, ik ga binnenkort naar Londen! (Het linkje is bij deze opgeslagen in Favorieten ;) )

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   jaloerssss! heel veel plezier, geniet ervan :D

 5. Leuk verslag om te lezen!
  Toen ik met mijn zusje in Londen was, zijn we 1x uit gaan eten en dat was toevallig bij het Vegan restaurant uit het artikel. Het was erg lekker en de (veganistische)groene mayo die ze hadden was overheerlijk! haha

 6. Leuk! Ik probeer ook elk jaar naar Londen te gaan, geweldige shop & food stad. Had geen idee dat er ook hier een Whole Foods zat, daar moet ik volgende keer ook heen! Er zit bij mij om de hoek een Engelse supermarkt waar ik graag kom: ze hebben daar de lekkerste vegan burgers, vega worstjes, “bacon” etc! Iets wat ook erg fijn is (volgens mij een wetgeving in Engeland) dat op alle snacks duidelijk “suitable for vegetarians” staat (wanneer er geen karmijn etc in zit). Zo zondig ik af en toe met een reep chocolade of koekjes uit deze winkel, want Engelse snacks zijn echt goddelijk :D

  1. *Merel zet dit op To Do lijstje voor als we gaan beautyshoppen *

  2. Loulou Groene Meisjes schreef:

   Elk jaar?! ik kom mee haha! ja ik vind dat hier ook veel duidelijker aangegeven moet worden of iets vega of vegan is, die etiketten zijn me vaak nog een groot raadsel.

 7. Oooh, wat super tof! :) Ik wil dit jaar naar Londen gaan, dus kan dit lijstje goed gebruiken! Klinkt goed!

 8. Oh supercool! Ik wil echt dolgraag een keer naar Londen, als ik nou eens geld (en tijd?) had *droomt weg*

 9. Wat een leuke blogpost! Ik herleef weer helemaal al die leuke dagen die we daar hebben gehad! :) London is ZO leuk! En bedankt dat je me hebt meegenomen naar al die fijne eettentjes :) x

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   tenx ies! was leuk he kan niet wachten op ons volgende tripje :) xxx

 10. Wat een heerlijk artikel! Heb helemaal zin om weer terug naar Londen te gaan. Bricklane en de Spitafield market zijn mijn favoriete plekjes in Londen :)

 11. Oh wauw! Al vraag ik mij af hoe die man aan al die camera’s komt! haha ik kan niet wachten om in het najaar naar Londen te gaan! Het staat gepland! Yay!

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   HAHAHAHA ja nou je het zegt die meneer heeft wel een mooie versmalling camera’s ja, misschien van de vrachtwagen “gevallen” :P superleuk dat je in het najaar naar Londen gaat, enjoy!!

 12. Geweldig een Whole Foods Market. Deze zomer was ik in Amerika en daar zijn ze ook volop, hoera. Ik kon helaas weinig meenemen naar huis maar dat kon de pret niet drukken. Het was heerlijk om doorheen te struinen, er was zoveel te zien.

  Zouden we ze hier ook nog krijgen…

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   ohhhh de Whole foods in Amerika is echt mijn grote droom haha ik wil daar ook heen!!! Nou wij hebben hier de Marqt maja vergeleken met de Whole foods is dat niks he, iemand MOET ze hier ook openen:D

 13. Ik heb zelf een keer gegeten in een Hari Krishna (schrijf je dat zo?) restaurant in het centrum van Londen. Heerlijk op het terras in een leuk straatje. Het eten was super lekker (en niet duur want al het eten dat ze serveren wordt gezegend door Krishna :s beetje weird maar voordeel is dat ze het volgens hun geloofsovertuiging niet kunnen maken om hun restaurant onbereikbaar te maken voor de gewone man). Met veel Indiase invloeden maar ze hadden bijvoorbeeld ook pizza liggen. Allemaal even lekker. Of het vegan was weet ik niet meer helemaal maar vegetarisch (ik ben zelf vegetariër) was het in elk geval zeker.

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   ahh dat klinkt bijzonder! mooie ervaring, heel benieuwd naar!

  1. Loulou Groene Meisjes schreef:

   jaaaaaaa Oxfordstreet whaaaa topshop, primark, new look, urban outfitters, all saints goh zo kan ik nog wel ff!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *