TIP VAN DE GROENE MEISJES: GOOD&GREEN GUIDE: HOLLAND

Zoals jullie misschien wel weten houden de Groene Meisjes ervan om op pad te gaan en te kijken wat er in de kringloopwinkels te vinden is. Soms doen we dat in Belgie, maar vaak ook in eigen land. Voordat we onderweg gaan kijken we dan even op internet waar we bijvoorbeeld lekker kunnen lunchen en of er nog meer adresjes zijn waar wij echt naartoe moéten. We hebben al een paar keer gedacht: wat zou het handig zijn als er een gids of website was waarop je alle leuke ‘groene’ tips bij elkaar zou kunnen vinden, voor heel Nederland. Niet wetende dat zoiets gewoon al bestaat! En wel in de vorm van de Good&Green Guide Holland. We hadden al wel eens gehoord van deze gids in de Amsterdam, Rotterdam en Den Haag editie, maar de complete Holland-gids kenden we nog niet.

Het is een gids met 320 pagina’s. Een behoorlijk boekwerkje dus! De steden zijn op alfabetische volgorde gesorteerd, te beginnen met Almere en te eindigen met Zwolle.
In totaal worden er 19 steden besproken; Almere, Amsterdam, Arnhem, Assen, Breda, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Den Haag, ’s Hertogenbosch, Leeuwarden, Lelystad, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zwolle. Een flinke lijst dus!

De steden worden aan de hand van verschillende categorieën besproken. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan: eetgelegenheden, parken, winkels (ook kringloopwinkels!) en hotels. Hierbij wordt natuurlijk iedere keer gekozen voor ‘groene’ plekken in Nederland. Laten we zeggen dat deze gids een gezellig biologisch sapbarretje boven een fastfoodrestaurant prefereert.

Achterin de gids vind je routes door bepaalde streken in Nederland. Wat denk je van een aardappel-fietsroute? Grappig toch? Leuk wanneer je logees uit het buitenland op bezoek hebt en je wilt ze iets oer-Hollands laten zien (en je houdt, zoals wij, niet zo van palingroken in Volendam.) Maar ook leuk om zelf eens op onderzoek uit te gaan!

De gids is in het Engels geschreven, omdat het van origine een reisgids is. Wij zelf vinden deze gids ook heel erg geschikt voor Dutchies die hun eigen land wat beter willen leren kennen op groen-gebied. Persoonlijk vinden wij deze gids een mooie aanvulling op onze boekencollectie.

De Good&Green Guides kosten 19,90 euro en zijn te bestellen via www.goodandgreenguides.com Er zijn ook apps beschikbaar, voor de mensen die er niet van houden om met een boekje door een stad te sjouwen, of misschien uit papierbesparende overwegingen. En let op: binnenkort komt er ook een Good&Green Guide voor Londen uit… Wow, daar kijken wij naar uit!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

4 gedachten over “TIP VAN DE GROENE MEISJES: GOOD&GREEN GUIDE: HOLLAND

  1. Wat leuk! Goed onthouden als cadeau-tip.
    Voor het zoeken naar vega-restaurantjes in het buitenland gebruik ik meestal de site van ‘Happy Cow’, kennen jullie dat? Vorig weekend heb ik zodoende een paar keer helemaal verantwoord gegeten in Málaga in eetgelegenheden die je niet snel zomaar spot.

  2. […] verrassend zijn om eens dichterbij huis te blijven en de auto in te ruilen voor de fiets. Je zou de Good&Green Guide Holland kunnen gebruiken om te bekijken wat voor leuks er in jouw eigen woonplaats, of in de omgeving, te […]

  3. GEWELDIG! Me rot lopen zoeken voorgaand jaar, toen ooit eens bij magazine ‘hapinez” en tien steden city guide gehad met voor 10 steden 10 hotspots (waaronder vooral groene/alleen maar) maar een echte holland kaart kon ik niet vinden. En nu ’tada’ hoe kan het ook anders , het staat op jullie site. HEBBEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *