TIP VAN DE GROENE MEISJES: VEGGIE CHALLENGE

Zin in een leuke uitdaging? Doe dan mee aan de Veggie Challenge! We zullen je uitleggen wat deze actie inhoudt. De Veggie Challenge is een initiatief van jongerenstichting ‘Viva las Vega’s.’ De website van de stichting zegt het volgende over de actie: “De VeggieChallenge daagt jou uit, samen met 3000 anderen, om 30 dagen lang (met startdatum 1 juni of 1 juli, naar eigen keuze) minimaal 1 dag in de week minder dierlijke producten te eten dan dat je normaal doet. Dit doen we voor onze eigen gezondheid, het milieu, de dieren en onze medemens.”

Je kunt op verschillende manieren meedoen, afhankelijk van hoe jouw eetpatroon eruit ziet.
Stel je voor dat je zeven dagen per week vlees of vis eet, dan zou je gedurende een maand bijvoorbeeld 1 of 2 keer in de week vegetarisch kunnen eten. Of: je bent flexitariër (en eet dus af en toe nog vlees,) dan zou je voor een maand kunnen proberen je aantal vleesloze dagen te verhogen. Maar wat als je al 100 % vegetarisch eet? Dan zou je kunnen proberen een aantal dagen veganistisch te eten! Kortom: de VeggieChallenge vul je zelf in, op jouw manier.

Je kunt je hier inschrijven voor de Veggie Challenge. Op dit moment doen er ruim 800 personen mee aan de challenge. Het streven is 3000 aanmeldingen… dat zou natuurlijk fantastisch zijn! Wat een geweldig idee, om samen met 2999 anderen deze uitdaging aan te gaan! Op de website van de Veggie Challenge kan je meepraten op een forum, recepten vinden of vragen stellen aan een voedingsdeskundige.Als je je aanmeldt voor de Veggie Challenge krijg je een maandlang de heerlijkste recepten toegestuurd. Ook voorziet Viva Las Vega’s je van restauranttips. Geweldig geregeld en helemaal Groene Meisjes-stijl! Overigens, natuurlijk kan je ook op onze website terecht voor de nodige inspiratie.
Denk bijvoorbeeld aan het Veggie Eetdagboek, iedere zaterdag. Of de recepten die hier regelmatig verschijnen!

Waarom zou je meedoen aan deze challenge? Bovenal omdat het goed voor dier, mileu en mens is. Maar daarbij komt: het is een erg leuke uitdaging om nog creatiever te worden in de keuken! Je familieleden en vrienden zullen verbaasd staan te kijken van je kookkunsten, als je ze uitnodigt voor een vegadiner. Het is een supertof idee dat er zoveel mensen zo positief bezig zijn en stil staan bij hun eetpatroon en… er zijn leuke prijzen te winnen! Zoals culinaire workshops, kookboeken, een biologisch groentenabonnement of een vrijkaart voor het Viva Las Vega’s festival*. Reden genoeg, toch?! Waar wacht je nog op? Ga de uitdaging aan en schrijf je in!

Wij zijn ontzettend benieuwd: wie doet er mee? Laat van je horen bij de comments! :)

*Binnenkort meer over het Viva Las Vega’s Festival!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “TIP VAN DE GROENE MEISJES: VEGGIE CHALLENGE

 1. Wat een leuk initiatief! Ik ga eens uitzoeken op welke manier ik hier aan mee kan gaan doen :) Ben al flexitariër, maar dat kunnen we vast nog wat verder terugschroeven!

 2. Eet samen met m’n zoontje vegetarisch, maar ga zeker ‘ns kijken of ik wat vaker veganistisch kan eten. Gisteren een raw vegan bosvruchten ‘cheesecake’ gemaakt! Super lekker, dus dat smaakt naar meer!
  Leuke blog van jullie trouwens, lees ‘m met veel plezier.

  Denise

  1. Oehww, volgensmij heb ik een keer precies dezelfde gemaakt als jij.. Wat een heerlijk (en machtig!!) ding was dat!

  2. raw vegan taartjes zijn zoooo delicious! Vooral met bosvruchten. Love it!

 3. Ik heb me toevallig net gisteren aangemeld voor de Veggie Challenge. Ik vind het mooi dat ieder met zijn eigen doelstelling mee kan doen; zelf ben ik al heel lang vegetarier, maar nog niet zo heel lang bezig te proberen meer veganistisch te eten, dus ik ga proberen het aantal veganistische dagen op te hogen.

 4. Leuk initiatief. Ik eet al vegetarisch en probeer de laatste tijd wat meer veganistisch te eten. Mooie uitdaging om dat nog meer uit te breiden.

 5. Ja leuk initiatief, ik doe mee in juli. Het streven is 3 dagen veganistisch te eten.
  Dus ik zal hier nog wel wat recepten afpikken :-)

 6. Gaaf idee. Ik ben zelf al veganist, maar mijn gezin nog niet. Ik ben al bezig ze allerlei veganistische dingen voor te zetten, en ze vinden het lekker. Ik ga de uitdaging aan voor mijn gezin.

 7. Goed idee! Ik begin langzaamaan richting veganist aan het gaan, dus dit is een leuke manier om het een tijdje uit te proberen :)

 8. Yaaaaaaaaaaay! Wat een leuke reacties allemaal! De Groene Meisjes zijn trots op alle deelnemers :) We hopen dat jullie weer anderen aansteken met jullie enthousiasme!

 9. Ik ben dan wel geen jongere, meer een oudere jongere maar je bent perslot nooit te oud om iets uit te proberen of te veranderen!
  Hier gaan we dus meedoen vanaf 1 juni en ik denk dat dat geen enkel probleem moet zijn :)
  Succes voor alle deelnemers!!

  1. Het is zeker niet leeftijd-gebonden hoor! Top dat jullie meedoen :)

 10. yep! Ik doe ook mee. Het zal een echte challenge gaan worden, we zijn eigenlijk behoorlijke vleeseters namelijk…. We gaan proberen om 2 dagen in de week vegetarisch te eten.

  1. Dan vinden we het helemaal supertof van je, als jullie echte vleesliefhebbers zijn :) We zijn ervan overtuigd dat je de nodige inspiratie en motivatie zult vinden, onder andere hier op de website, of bijvoorbeeld op onze Facebookpagina. We zullen regelmatig aandacht besteden aan de Veggie Challenge namelijk! http://www.facebook.com/pages/De-Groene-Meisjes/281621211869954 Heel veel succes!

 11. Natuurlijk doe ik mee! Ik kan niet wachten om allemaal nieuwe dingen uit te proberen! Ben benieuwd naar jullie recepten en tips :)

 12. Wat een goed idee, ik begin nu gewoon alvast! Ik doe zeker mee! Ik eet al meerdere dagen per week vegetarisch, maar daar kunnen er best nog wel een paar bij! Stuk gezonder ook ik merk dat ik er minder gemakzuchtig van wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *