Tony’s Chocolonely special 2014 – pure chocolade, sinaasappel en rozemarijn

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is natuurlijk afschuwelijk zwaar werk, maar iemand moet het doen. De nieuwe vegan special van Tony’s testen, wij doen dat met liefde voor jullie. Je gaat zó geen spijt krijgen als je deze reep koopt. It’s delish! Nou, nu verklappen we het al. Lees eerst nog maar eventjes verder.

Zoals je misschien wel weet, komt Tony’s Chocolonely ieder jaar met drie specials in het najaar. Zo rond de kerst hebben we zoveel repen gegeten dat we geen chocolade kunnen zien, maar ergens in het voorjaar beginnen we alweer uit te kijken naar de nieuwe specials. Dit jaar hoorden we al vroeg dat er één vegan reep bij zou zijn. Wij waren als een kind zo blij, zoals je zult begrijpen. Laten we meteen maar verklappen met welke smaken Tony’s dit jaar komt:

1. Melk – walnoot – banaan
2. Melk – drop
3. Puur – sinaasappel – rozemarijn

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En nummero 3, daar gaat het voor ons natuurlijk allemaal om. Dit is de enige plantaardige reep. Kijk, wij dromen van tijden dat alle repen van Tony’s vegan zijn, maar tot die tijd zijn wij twee heel tevreden groene meisjes. Puur, sinaasappel en rozemarijn dus. We moesten heel eventjes nadenken of we dit lekker zouden gaan vinden. Immers, rozemarijn in chocolade, dat is best een beetje apart. Maar weet je nog dat iedereen riep: “IEUUUUW, zeezout in mijn chocolade?!” We weten allemaal hoe het met zeezout in chocolade is afgelopen. Dus laten we ons daar maar eventjes overheen zetten.

Eerst even wat technische informatie. De afgelopen weken kregen wij een heleboel vragen over de reep. We hadden hem zelf nog niet geproefd, dus op sommige vragen konden we geen antwoord geven. Inmiddels wel. Dit waren de vragen:

– Is de reep suikervrij?
Hell to the no. (maar even serieus, hadden we dat dan verwacht? wij niet hoor.)

– Is de reep glutenvrij?
Dat is niet helemaal duidelijk. Op de wikkel staat: ‘kan sporen van gluten bevatten.’

– Is de reep lekker?
Girl, don’t even get me started.

– Waar is de reep te koop?
Op verschillende plekken. Zoals bij WAAR, Marqt en in de online webshop van mister Tony himself.

– Wat gaat de reep kosten?
Dat weten we nog niet precies, maar houd maar rekening met een bedrag rond de €3.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat wij zo lekker vinden aan de reep, in het kort: hij is kruidig, maar niet té. Hij is ‘crispy,’ maar ook niet te. De reep heeft een wat lager cacaopercentage dan normaal gesproken bij een pure reep (51 procent in plaats van 70 procent) en daardoor is de chocolade absoluut niet bitter. Hij neigt zelfs een beetje naar een donkere melkchocolade. Is het niet, maar zo smaakt het een beetje. Erg lekker, vinden wij. De sinaasappel doet denken aan de herfst en de winter. Wij zien onszelf al met een pot thee, speculaasjes én deze reep op de bank zitten. Het is een behoorlijke door-eet chocolade, dus dat is een beetje gevaarlijk. Maar yes sir, wij zijn heel erg blij.

Houd je ogen en oren goed open, want de repen kunnen elk moment in de winkels verschijnen. Wie van jullie gaat deze reep proberen? Eet smakelijk alvast!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

30 gedachten over “Tony’s Chocolonely special 2014 – pure chocolade, sinaasappel en rozemarijn

 1. Ik werk in de Wereldwinkel en kan de verleiding dus waarschijnlijk niet weerstaan… Wij in Appingedam hebben ze nu al voor €2,95! Na deze leuke review neem ik er vanmiddag zeker eentje mee voor het weekend :)

 2. Ja, ik had deze smaak al onthouden. Ik hou van de combi choco en sinaasappel, maar ik was … nee, bén wat huiverig voor de rozemarijn. Ik vertrouw echter volledig op jullie oordeel!

 3. Hm, lijkt me erg lekker!
  Heeft iemand de andere twee smaken al geproefd? De combinatie met drop lijkt me bijzonder!

 4. Ohhh, dit klinkt zo goed! Ik heb van de week al een speurtocht gehouden in de Marqt, maar ik kon de reep toen helaas nog niet vinden. Volgende week maar weer even kijken, de combinatie klinkt zó lekker!

 5. Ik ben blij dat deze reep niet zo puur is, want ik ben toch echt meer fan van melkchocolade, maar tony is dat wat minder. En rozemarijn en chocolade snap ik opzich wel, kan me er wel een goede smaak combi bij voorstellen. Hopelijk liggen ze snel in de winkel!

 6. Ik ben zelf erg benieuwd naar de walnoot banaan, voor mij geen gekke dingen zoals rozemarijn in de chocolade :)

 7. De sinaasappel en de drop zijn heerlijk!! De walnoot banaan wacht ik met smart op!

 8. Hij ziet er inderdaad erg licht uit voor een pure reep! Er lagen gister wat proefstukjes in een winkel, volgens mij ook deze, maar ik proefde eigenlijk weinig van de sinaasappel/rozemarijn… Toch nog eens beter proeven!

 9. Oké, deze móet ik proeven! Als ik hem tegenkom gaat ‘ie per direct mee…

 10. Vandaag in Amsterdam bij Stach lagen ze alle drie.
  Die met drop heeft een vleugje drop, erg apart, maar niet mijn favoriet.
  Die met banaan vond ik te weinig uitgesproken.
  Een tien voor de sinaasappel met rozemarijn: hij is echt wel puur en heel fris, mmmm.
  Ik betaalde 3,49.
  Leek mij erg veel maar was echt zo zeoden ze.

  1. Volgens mij heeft Tony geen vaste prijzen. Dus een inkoper mag vragen wat hij wil. Bij de AH zijn ze € 2,49. Bij veel kleinere zaken (waar, wereldwinkel ed) meestal iets duurder. Maar zoals hierboven vermeld ga je deze ook vinden voor minder dan € 2,95.

 11. Ik heb de melk-drop en melk-banaan-walnoot geprobeerd, maar was eerlijk gezegd erg teleurgesteld:je proeft de smaken amper!! Dat vind ik ook bij de melk-karamel-zout, die was destijds eigenlijk ook daarom een teleurstelling. Ik vind de melkchocolade van TC echt superlekker, en de combi melk-drop blijkt potentieel megalekker hoor, maar de dropsmaak is in deze vorm weg voor je het echt geproefd hebt ( mijn man reageerde hetzelfde toen hij proefde). Hou er vooral ‘gemiste kans gevoel’ aan over… Dan maar enkel de gewone melkchocola smikkelen :)

 12. Tony’s Chocolonely… tot voor kort had ik er nooit van gehoord. De laatste weken plopt het overal op op internet en de recensies zijn uitmuntend. Het gevolg is dat het water mijn mond inloopt…terwijl ik er nog geen kruimel van geproefd heb… :)

 13. aahhh fijn! dit leek mij ook de lekkerste. nu zit ik alleen in het buitenland, tony-loos… misschien moet ik iemand maar een pakketje laten sturen ;)
  xo, cheyenne

 14. Haha wat een leuke introzin, erg zwaar ja om chocolade te testen! Hij lijkt me ook heerlijk, Tony’s komt altijd weer met van die aparte smaken. Snel halen dus ;)

 15. Oei, dat zijn al mijn favoriete smaakjes in een! Ik ga hem zeker proberen als ik hem gevonden heb. :)

  1. Bij de specials 3! Bij de blijvende smaken veel meer. Kijk maar op de website van Tony’s!

 16. Ongetwijfeld lekker, maar voor mij niet “slaafvrij-genoeg”!!
  Tony’s maakt chocola die eerlijker is voor mensen, maar niet voor dieren.
  Wanneer gaan ze nou eindelijk eens vegan??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *