Twee nieuwe hotspots in Berlijn

leuchtstoff7

Over een tijdje ga ik voor (in ieder geval) een jaar naar Berlijn. Aan de Groene Meisjes gaat weinig veranderen, want het blijft een Nederlands blog. Maar natuurlijk weet ik dat er heel veel van mijn lezers graag in de Duitse hoofdstad komen en krijg ik veel vragen over wat nou mijn absolute favoriete adressen in de stad zijn. Met dat artikel ben ik nog bezig – het zijn er namelijk zoveel dat ik het moeilijk vind om te kiezen. Ik ben nu net weer terug van vijf dagen Berlijnen en ik heb weer twee nieuwe hotspots die ik met jullie wil delen.

Dat is misschien ook de manier waarop ik het een beetje wil gaan doen. Ik blijf hotspots in Nederland (en andere steden waar ik naartoe ga op perstrip natuurlijk,) delen en ik deel af en toe een ‘setje’ (voor mij) nieuwe plekken in Berlijn. Ik hoop dat jullie dat leuk vinden. Zelf vind ik het in elk geval nog steeds erg leuk om mijn camera mee te nemen en even iets voor jullie vast te leggen. Delen waar ik enthousiast over ben, dat is toch nog steeds wat ik iedere dag leuk vind om te doen. En hopelijk draagt het voor jullie bij aan een nog leukere stay in Berlijn!

Leuchtstoff

leuchtstoff1

Deze week zat ik in een fantastisch huisje in Neukolln. Dit is sowieso, op dit moment, mijn favoriete stadsdeel en ik ben hier de afgelopen keren dat ik in Berlijn verbleef geweest, omdat er verschillende vrienden en kennissen wonen. Waarom Neukolln zo leuk is? Je hebt er van alles. Het is een multiculturele buurt, er zitten leuke restaurantjes, je hebt er het Tempelhoferfeld (gesloten luchthaven, nu een park,) en de huizen zijn er ontiegelijk fijn. Vanuit Neukolln ben je zo in Kreuzberg, Treptow en Friedrichshain en als ik alleen al denk aan een huisje in deze buurt… ja, dan word ik heel gelukkig. Want.. dan ga ik elke dag koffie drinken bij Leuchtstoff :)

leuchtstoff3 leuchtstoff4 leuchtstoff5 leuchtstoff6

Wat een fijne koffietent is dit. Waarom? Omdat er plofbanken staan, omdat de koffie er heel erg goed is, omdat er vegan broodjes en gebakjes zijn, omdat het personeel vriendelijk is en de wifi prima. Omdat je alleen in de bijkamer mag zitten met je laptop, en op zondag laptops niet zijn toegestaan. Omdat alles er lekker langzaam gaat. Ja, ik kan hier dagen en dagen zitten. Ik begon deze week mijn dagen er drie keer met ontbijt en ik had het zo nog weken kunnen doen.

Leuchtstoff zit letterlijk naast S/U bahn Hermannstrasse. Makkelijk te vinden dus!
Absolute aanraders: de tofu sandwiches, het bananenbrood en de koffies met amandel-speltmelk. Goddelijk.

Leuchtstoff
Siegfriedstraße 18 (Neukolln)
Facebook

Barettino

barettino3

Maar op woensdag begon ik mijn dag anders. Namelijk met Franziska van Veggie-love.de, een bekend Duits veganistisch blog. Ik ben sinds een jaartje bevriend met Franziska en wij raken nooit uitgepraat. We stoppen eigenlijk alleen met praten als er foto’s moeten worden gemaakt. Creating content baby!

Franziska nam me mee naar Barettino – een ontzettend charmante, Italiaanse bar in, ook weer, Neukolln. Dit keer vlakbij Hermannplatz, wat ook heel centraal gelegen is. Overigens zitten er in dit buurtje nog meer leuke hotspots. Waaronder een prachtig en charmant bloemenzaakje, waar je vanzelf langsloopt, een grote biologische en vegetarische supermarkt met bistro, een fantastische falafeltent (Sahara) en ach, nog veel meer. Maar ik kan aan de gang blijven. Laat ik het eerst maar over Barettino hebben.

barettino1

 

barettino2

De bar wordt gerund door Italianen, waardoor alles van ‘echte Italiaanse’ kwaliteit is. De koffie is er meer dan goed, de broodjes warm en knapperig, de groenten goed gemarineerd en gegrild en je proeft zelfs dat ze echt goede olijfolie en balsamico gebruiken. Ik ben niet een enorme fijnproever, maar dit proefde ik boven alles uit. Ik was best wel een beetje in de hemel hier. En niet alleen door het eten, maar ook door het interieur. Ik vond namelijk letterlijk alles hier mooi.

barettino5 barettino6 barettino4

Barettino heeft ook een heel fijn terras, waar je op zonnige dagen volgens mij uren en uren kan zitten. Een beetje kijkend naar het straatbeeld en de mensen van Neukolln? Ik kan me een slechtere dag voorstellen.

Barettino
Reuterstraße 59 (Neukolln)
Facebook

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

36 gedachten over “Twee nieuwe hotspots in Berlijn

 1. Leuk, een jaartje Berlijn! Ben nu natuurlijk wel nieuwsgierig wat je daar gaat doen. ;-) Berlijn staat nog op mijn lijstje om ooit eens naartoe te gaan. Die koffie van Leuchtstoff ziet er in elk geval heerlijk uit. Ennnn nu heb ik zin in koffie.

  1. Ik ga daar eigenlijk gewoon leven. Heb er vrienden en mijn werk neem ik mee :) Laptop mee, camera mee en ik kan overal aan de slag!

 2. Wat onwijs leuk dat je een jaar naar Berlijn gaat. Goede keuze, als ik zo naar al die hotspots kijk :)

 3. Ik lees dit stuk terwijl ik in Berlijn zit tijdens mijn 3e bezoek in 6 maanden. Zou ook zo graag hier wat langer blijven of een tijdje wonen, maar helaas heb ik teveel dingen die me in NL houden.

  Was gister de hele dag in Neukolln en het is daar super!

  1. Neukolln is fantastisch! Echt mijn favoriete plek van dit moment.

 4. Haha als ik een keer naar Berlijn ga moet ik denk ik maar meteen een hele maand gaan zodat ik álle leuke hotspots die ik overal tegenkom kan bezoeken!

 5. Ik ben echt super excited voor jou dat je een jaartje naar Berlijn kan gaan wonen! Ik zou er zelf ook meteen voor tekenen, Berlijn is echt mijn droomstad. Als ik ooit in het buitenland zou gaan wonen, is het daar (of aan de Californische kust). Mijn voornemen is eigenlijk om elk jaar een keertje naar Berlijn te gaan, maar met een baby onderweg zal het dit jaar niet lukken.

  1. Oeeeh ik heb een jaar in California gewoond, echt zooo mooi daar :)

   1. klinkt ook geweldig! Sowieso, een tijdje in het buitenland wonen is volgens mij gewoon heel mooi en goed om te doen.

    1. Haha, ja pas maar op. Zo ben ik ook begonnen en inmiddels woon ik al 8 jaar in het buitenland. Momenteel ook in Duitsland en ik zou niet meer terug willen naar Nederland (wel om te bezoeken maar niet meer om te wonen). Veel plezier in Berlijn, maar dat gaat vast wel lukken.

  1. Jaaa er zijn zelfs veganistische supermarkten! Maar die zijn dan weer niet bio. Tsja, Berlijn heeft het gewoon allemaal ;)

 6. Oeh leuk!! Deze twee hotspots zet ik zeker op mijn lijstje voor Berlijn in september!

 7. Ziet er weer heerlijk uit. Dankzij jullie Berlijn liefde lijkt het me ook zo’n toffe stad en ben ik nu van plan om in de zomer te gaan. Kan niet wachten om eindelijk al deze heerlijke healthy hotspots in real life te zien!

 8. Wat cool dat je een jaar in Berlijn gaat wonen! Hoe kom je daar zo bij? Mijn schoonfamilie woont in Berlijn en ik kom er dus regelmatig. Echt een super gave stad!

  1. Ik kom al een jaar of 8 in Berlijn en ben gewoon voor 1000 procent verliefd op deze stad. Ik heb altijd het gevoel dat ik echt leef, als ik daar ben :)

 9. Woehoe! Een jaar in Berlijn, zalig! Ik was er twee weken geleden (voor de 6e keer) en zei vandaag nog tegen iemand dat ik die stad alweer zo miste, Berlijn voelt echt zo “thuis”, he? Eind van het jaar wil ik weer gaan, dus mij maak je sowieso heel blij met al je tips :-D

 10. Een jaar Berlijn! Dat lijkt me geweldig :) Ik ben heel benieuwd naar hoe dat er uit zal gaan zien en hoe je dat zult gaan vinden. Op Instagram liet je een foto zien van de Blogfabrik en dat leek me al helemaal fantastisch :o Spannend!

  1. Oh man de Blogfabrik! Dat is echt wat ik hier in Nederland zou willen met al mijn favoriete bloggers bij elkaar. Maar in Berlijn is ook leuk. Alleen zijn daar dan weer niet mijn favoriete bloggers ;)

   1. Als het er in Nederland nog niet is, dan moet iemand dat misschien oprichten? *hint* ;) :D x

 11. Ha, ik vroeg me al wanneer je daar nou eindelijk naar toe zou gaan verhuizen ;) Een jaar? Volgens mij kom jij nooit meer terug!
  Wat tof :)

  1. haha het is nogal obvious allemaal he ;) Ik ga deze zomer, althans, dat is de planning. En ik kom wel terug hoor, no worries. Of niet inderdaad, als ik mijn liefde van mijn leven tegenkom en ga trouwen daar? Maar goed, dat zal allemaal vast niet zo’n vaart lopen ;)

 12. Ik ben wel benieuwd of Jamie niet meer meegaat naar Berlijn, wanneer je daar gaat wonen? Dat was eerst wel het plan toch? Of zijn jullie niet echt meer van plan samen te wonen?

 13. Aaah ik lees dit als ik net terug kom uit Berlijn! Heb wel van de vorige tips in Berlijn kunnen genieten bij The Bowl, Goodies en Sfizy Veg en heerlijk ingeslagen bij Veganz. Echt heel tof dat je een jaar in Berlijn gaat wonen, het is zo’n fijne stad!

 14. Ik woon sinds een jaar in Berlijn en sinds 2 maanden ik Neukolln. As we speak zit ik te ‘ontbijten’ bij Barretino. Hoe kun je beter je maandag beginnen? Ken je two planets ook? Mijn all time favo:)

 15. Ben nog nooit in Berlijn geweest, maar plan binnenkort wel een tripje. Heb je ook ideetjes voor een lief en goedkoop hotelletje of B&B ?
  Groetjes,
  Lies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *