TWEEDEHANDS LIEFDE: KRINGLOOPWINKEL ‘DE LOKATIE’ IN AMSTERDAM

Hoewel De Groene Meisjes hun hand er niet voor omdraaien om zo nu en dan naar de andere kant van het land af te reizen om ons kringloopgeluk te beproeven, kan het toch ook wel eens prettig zijn om gewoon op het fietsje te stappen naar de plaatselijke kringloopwinkel. Eens kijken wat ze daar te bieden hebben.

Wij denken dan aan kringloopwinkel ‘De Lokatie.’ Voor ons vooral bekend van het filiaal in Amsterdam-Noord. Dit is een behoorlijk grote, goed gesorteerde kringloopwinkel waar we regelmatig even binnenwaaien om te kijken of er nog iets leuks staat. Echter, het filiaal van De Lokatie in de Camperstraat in Oost, tsja, wat zullen we zeggen? Deze winkel behoort nog niet tot onze kringlooproutine. De (kleine) winkel is slecht gesorteerd en de spullen zijn niet al te zorgvuldig uitgezocht. Soms staat er regelrechte rommel (denk aan dingen die een beetje kapot zijn)tussen. Let hier altijd goed op bij een kringloopwinkel! Ook van de kledingafdeling van dit filiaal worden wij niet warm of koud, dus maar heel zelden parkeren wij onze fiets in de Camperstraat. Toch blijkt maar weer dat de kracht van kringlopen vooral zit in het regelmatig even binnenwandelen, want het assortiment wisselt natuurlijk met de dag. Afgelopen donderdag hadden we best een beetje geluk, vonden wij zelf.

We kochten deze retro theepot, voor maar 1 euro 40.

1

Dit geweldige pennenblik, met slotje erop, voor 1 euro.

2

En deze mooie ketting, om een vintage outfit mee af te maken, ook voor 1 euro.

Voor 3,40 euro bij elkaar vinden wij dit een behoorlijke ‘catch of the day.’

Wat is jouw laatst gescoorde kringloopschat?

[FACTS: Kringloopwinkel De Lokatie: Distelweg 85 in A’dam Noord/ Camperstraat 42/ A’dam Oost.Check www.delokatie.org voor de openingstijden en een routebeschrijving.]

 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “TWEEDEHANDS LIEFDE: KRINGLOOPWINKEL ‘DE LOKATIE’ IN AMSTERDAM

 1. Ik heb al een tijdje niks meer gekocht, maar mijn moeder heeft de laatste keer voor mij een chocoladefondue setje gekocht voor nog geen 2 euro. :) Ben er blij mee!

  1. Altijd leuk! En je hebt nu een goed excuus om een chocoladefondue-partijtje (wij prefereren het woord ‘partijtje’ boven ‘feestje’) te organiseren. Je mag ons gerust uitnodigen ;)

 2. Wat komt er niet uit de kringloop in mijn nieuwe huis? Maar het blijst ben ik op het moment met het retro-theeserviesje dat ik van mijn soort van oma kreeg. Gevonden in een mini-kringloop die overvol stond, achterin een kast, achterin de winkel, moest echt gered worden en staat prima in mijn kringloop-theemeubel.

  1. Dat klinkt geweldig Anne! Is jouw huis niet de moeite waard voor onze rubriek ‘Tweedehands liefde in huis’? Of hebben wij toevallig al contact gehad…?

 3. Hoi, ik heb de laatste niets gekocht, veel te druk met werken en op mijn leeftijd (ahum) heb je gewoon al heeeeeeeeeeeeeel veel!

  Ik ben wel aan het recyclen geslagen, een tas genaaid uit oude overhemden en een pop aan gekleed uit een oud feestjurkje van mijn schoonzusje. ook heel leuk om te doen en je hoeft er niet eens je huis voor uit!

  1. Wow! Wij willen ook zo creatief zijn! We hebben een hoop dingen liggen waarvan de stof nog heel mooi is, maar we dragen het niet meer. Goed voor kussenhoesjes, tasjes.. maar we kunnen het niet zelf :(

 4. Beste Groene meisjes, in België zijn ze heel leuk en goed bezig: kijk eens op dit blog: http://eloleo.blogspot.com. Je wordt vanzelf creatief! Heel veel patronen, zoals van tassen zijn recht-toe-recht-aan en ook nog eens heel ‘groen’. Past echt in jullie passie: plastic tassen de wereld uit!

 5. Jaaaa, De Lokatie in Noord is absoluut een topper! Ik kom er toch zeker eens in de drie weken en dan hou ik het makkelijk twee uur vol. Tjee, wat heb ik er eigenlijk niet gekocht: regenboogpumps, glaasjes, stapels boeken, een funky jaren 70 paraplu, een kerstster, nepdruiven (!?), allerhande spul voor in ons kampeerbusje, kleding, funky riempjes…. En mochten jullie ‘m nog niet kennen, qua tweedehands kleding is de Stijlloods in Haarlem ook echt een aanrader. Hele toffe winkel vol hippe tweedehandsjes, zowel retro spul als kleding van nu. Wel wat duurder dan kringloop maar nog steeds erg de moeite waard. Zit op de Nassaulaan 40. Die dan weer de Zijlstraat kruist waar De Schalm zit, de kringloop van Haarlem. Ohhwwww, wat een zaligheid toch, dat geneus in bergen troep :-)

  1. Blij om te horen dat zoveel mensen het speuren in kringloopwinkels zo leuk vinden! :)

 6. Ook ik ben groot kringloop (en-langs-de-straat-vind!)-fan!
  Heb ook nog een tip, het Juttersdok, en dan met name het nieuwe filiaal in het centrum van Haarlem.
  Daar staan heel veel mooie dingen, ook in de stijl van jullie theepot.
  Hier vind je een gezellig stukje over het winkeltje op de site van het juttersdok: http://www.juttersdok.nl/node/817

 7. Ook ik ben groot kringloop (en-langs-de-straat-vind!)-fan!
  Heb ook nog een tip, het Juttersdok, en dan met name het nieuwe filiaal in het centrum van Haarlem.
  Als je er dan toch bent.. ;-)
  Daar staan heel veel mooie dingen, ook in de stijl van jullie theepot.
  Hier vind je een gezellig stukje over het winkeltje op de site van het juttersdok: http://www.juttersdok.nl/node/817

  1. Wat leuk zeg! Juttersdok kennen we van in Oost en Noord, maar dat ze nu ook in Haarlem zitten wisten we niet. Bedankt voor de tip dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *