TWEEDEHANDS LIEFDE : RATAPLAN DIEMEN GEOPEND

Hoera! Er is een nieuwe kringloopwinkel bij ons in de buurt geopend! De winkel is van ‘Rataplan’ (er zijn ook winkels in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard en schagen) en is deze week geopend in Diemen. Het is een mooie, lichte winkel met 2 etages geworden. Een grote kledingafdeling met veel mooi, ongedragen kleding (tot nu toe niet zo geschikt voor vintage liefhebbers, maar dat kan nog komen.) Wat ons opviel: de kleding rook fris gewassen! Verder de gebruikelijke afdelingen: keukenbenodigdheden, meubels, schilderijtjes.. enzovoorts. Hoewel de winkel nog maar net open is, is er al heel veel keuze! Er is ook een retrohoek ingericht, waar je allemaal gezellige jaren ’60/’70 spulletjes ziet staan. Denk aan: oranje Brabantia blikken, groen servies, een bruine poef. Nice!

De Groene Meisjes gingen een kijkje nemen en kwamen niet met lege handen thuis.
Hieronder showen we onze ‘catches of the day’ en we delen natuurlijk het adres van de winkel met jullie.

Allereerst; dit authentieke, hoe zullen we het noemen, tafereeltje. Een beetje ‘iedereen kan schilderen, met Bob Ross.’ Waanzinnig mooi, vinden wij zelf, tegen onze vintage-behang muur.

Dan een weer een pronkstuk voor onze collectie ’tegeltjeswijsheden’;

Dit kastje gaan we als kruidenkastje voor in de keuken gebruiken. Eindelijk al die busjes en kruidenpotjes netjes opruimen!

Leuke plaids, altijd handig voor bijvoorbeeld mee in de auto! (of voor in de winter, lekker onder een dekentje op de bank)

Merel kocht dit jurkje. Bruin met hobbelpaardjes :)

Jamie kocht deze riem. Zwart met shiny “goud”!

En verder kochten we nog 2 kettingen, gewoon omdat wij kettingen, broches en clipoorbellen (en dierenbeeldjes, tegeltjes met spreuken, lijstjes, en en en…) sparen.

We zijn benieuwd wat jullie van onze ‘catches’ vinden? En we horen het graag als iemand van jullie ook een bezoekje gaat brengen aan Diemen!

De adresgegevens:

Kringloopwinkel Rataplan Diemen

Weesperstraat 118
1112 AP Diemen
0800-Rataplan ( 72827526 )
Website Rataplan

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

10 gedachten over “TWEEDEHANDS LIEFDE : RATAPLAN DIEMEN GEOPEND

  1. Leuk daar wil ik ook eens naartoe! Kruidenkastje is leuk(er) alternatief voor het cd kastje en de paardjes op de jurk lijken zo uit de film “Mary Poppins” gesprongen :)

    1. Gaan we zeker doen! Dit kastje was nog goedkoper dan zelf een kastje maken… en minder tijdrovend ;) Misschien gaan we hem nog schilderen! Maar voor eerst is dit prima om wat orde te scheppen in de kruidenchaos in de keuken!

  2. Ik raak helemaal geinspireerd door jullie krinloop enthousiasme. Ik ga binnenkort dan ook zeker eens bij een lokale kringloopwinkel rondsnuffelen!

    1. Wat leuk om te horen Suzanne! Echt, probeer het gewoon eens :) Je komt de leukste dingen tegen! Aanstaande woensdag hebben we een leuk inspirerend artikel, misschien kan je daar nog iets mee! Have fun!

  3. Jammer dat Diemen zo ver is als je aan de andere kant van Amsterdam woont! Maar gelukkig ga ik zaterdag naar de Rataplan in hhw. Alkmaar vond ik nog net iets leuker, daar heb je drie hΓ©le grote kringloopwinkels naast elkaar.

    1. Die in Alkmaar is inderdaad superleuk! Heel groot en daar in de straat nog meer winkels. Al vind ik van die winkels heel duur, weet alleen even geen naam.. Veel plezier in ieder geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *