Tweedehandsliefde in huis bij de man (#15)

DSC_0404

We hebben vandaag een primeur: de allereerste “Tweedehandsliefde in huis” bij een man! Tim, 25 jaar en woonachtig in Heemskerk krijgt alle eer in deze nieuwe aflevering. Wij vinden het supertof om eens naar vintage en tweedehands spullen te kijken door de ogen van een man, want we hebben toch gemerkt dat dit een beetje anders is dan we gewend zijn. Kijk je mee?

IMG_2291

Sinds 2011 woont Tim in deze woning van 57m2. Het eerste plan was om in de stad, Amsterdam – waar Tim ook werkt- , te gaan werken. Maar het werd toch Heemskerk. Een aantal vrienden van Tim wonen in hetzelfde blok; hoe gezellig wil je het krijgen? Daarbij komt dat de plek waar hij woont heerlijk rustig is. Bijna aan zee en tegen de duinen aan. Sinds 2012 woont “rugzakpoes” B. bij Tim en nu wil hij hier zeker niet meer weg. Als je ziet hoe leuk zijn huis eruit ziet, snap je dat meteen.

DSC_0344 - kopie

Je vraagt je misschien af hoe Tim bij De Groene Meisjes terecht is gekomen? Dat moet toch door zijn passie voor eten komen. “Buiten mijn vrienden, het strand en werk om, heb ik een redelijke passie voor de (Midden) Oosterse keuken. Ik ben dan ook vaak in mijn 6m2 grote keuken te vinden. Veelal gekookt met verse spullen van de markt, “vreemde” ingrediënten en op de gezonde voet gebaseerd.” Tim, je bent een man naar ons hart.

IMG_2300

 

Goed, genoeg gepraat. We willen je huis zien! 

DSC_0431

 

DSC_0411 DSC_0399

 

De tweedehandsliefde heeft Tim van zijn ouders meegekregen. Toen hij een kind was, kochten Tim’s ouders fietsen en lego uit de ‘ViaVia’ en later werd dat Marktplaats. Dit waren vaak spullen die hartstikke nieuw waren, maar een nieuw baasje zochten. Toen Tim naar zijn appartement in Heemskerk verhuisde moest hij het met een budget van €1000 stellen. Bij deze prijs zaten inrichting, verf en inventaris inbegrepen. Dat is niet zoveel geld, maar als je een goed oog hebt voor tweedehands spullen kom je een heel eind.

P1000319

We vroegen Tim hoe hij te werk ging toen hij zijn huis ging inrichten. Immers, als je naar de kringloopwinkel gaat zie je al gauw door de bomen het bos niet meer. Tim wist behoorlijk goed wat hij wilde. Hij vertelt: “Het allegaartje met beukenspaanplaat, donker eiken en flets jaren 80 doemde al bijna op. Strak en modern had de voorkeur, maar dat leek er niet in te zitten. Het mocht ook zeker geen Ikea showroom worden. Vrienden haalden een huis leeg van hun overleden opa en oma. Daar kreeg ik een paar ultra vette retro lampen en spullen mee. Anders zou het de container ingaan. Shoppen bij mijn eigen opa en oma op zolder leverde een mooie mix op van oude nieuwe spullen, een andere erfenis leverde het witgoed en keukengoed op. Marktplaats en een groot aantal kringloopwinkels deden de rest.”

DSC_0433-1 P1000325 DSC_0421

Waarom wilde Tim per se géén IKEA showroom? “Het struinen, beoordelen en voor een mooi bedrag scoren vind ik het leukste. Ik ben redelijk selectief en koop doelgericht anders zou het huis een puinhoop worden. Het hergebruiken vind ik persoonlijk belangrijk, zeker omdat de kwaliteit van vroeger vaak een stuk degelijker is. Een mix tussen nieuw, oud, duur en goedkoop heeft mijn voorkeur. Voor sommige dingen wil ik de vraagprijs betalen, zoals een bank. Maar aan andere dingen geef ik liever zo min mogelijk uit.” Klinkt ons zeer bekend in de oren, Tim!

Schermafbeelding 2013-09-14 om 17.31.55

We vroegen Tim naar zijn favoriete stukken in huis. Het was lastig kiezen, maar Tim vertelt: “Elk onderdeel heeft eigenlijk een verhaal, maar twee zaken zijn denk het meest voor mij waard. Het Markaryd lampje in de slaapkamer is redelijk uniek en stond verstopt tussen de oranje spullen. Het kostte €4 omdat ik twijfelde of het wel oud was… De waarde op Ebay wordt op een kleine €100 geschat.”

Schermafbeelding 2013-09-14 om 17.32.23

“De lockers in de woonkamer doen dienst als kledingkast. Ik vond ze op marktplaats bij een aspergekweker in het zuiden van het land. Daar krijg ik vaak complimenten over. De eettafel is stiekem een favoriet. De Pastoe tafel komt uit het zuiden van Limburg voor een bedrag van €25. De bezine was zeker het dubbele…De stoelen die erbij zaten heb ik naar de kringloop gebracht omdat ik de stof niet mooi vond. De huidige stoelen komen uit een oude school en zijn geweldig. De tafel samen met de stoelen kenmerken ook direct mijn stijl. Strak, oud, retro en toch samenhangend.”

DSC_0438

 

We zijn nu natuurlijk erg nieuwsgierig naar waar Tim al zijn schatten scoort. Hij wil wel een paar van zijn favoriete adresjes prijsgeven; “Ik rijd vaak op een vrije dag naar een aantal Kringloopwinkels. Gewoon even checken of dat ene unieke binnen gekomen is. Ik hekel de winkels eigenlijk waar alles tot op de komma gesorteerd is op kleur en materiaal. Geef mij maar het ouderwetse struinen, dan valt het mooie net wat meer op. De Groene Ezel in Heemskerk is een voorbeeld van een winkel waar ik graag kom, net als het Pakhuis in Zandvoort. Bij winkels als Rataplan en dergelijke slaag ik gewoon bijna nooit.”

Schermafbeelding 2013-09-14 om 17.32.11

We willen graag weten of Tim meer mannen kent die zo van kringlopen houden als hij. Dat blijkt niet zo te zijn. Tim kent maar weinig mannen met dezelfde insteek als hij. Hij zegt:”Mijn vrienden hebben smaakvolle woningen in moderne stijl, maar anders ingevuld. De vrouwen in mijn directe omgeving zijn ook niet echt op die manier ingesteld. Alleen mijn directe collega heeft zijn huis op een gelijke manier samengesteld.” Wij vinden het erg leuk om te horen dat Tim, ondanks dat zijn omgeving hier niet echt mee bezig is, toch zo vasthoudt aan zijn eigen stijl en smaak!

Dat zijn vrienden stiekem toch wel blij zijn met zijn liefde voor kringlopen blijkt uit wat Tim tot slot vertelt: “Vrienden en kennissen hebben waardering voor mijn insteek en verbazen zich altijd weer over mijn “schatten” die ik binnenhaal. Zo vond ik een complete Nintendo met spellen bij de kringloop voor een prikkie. Doet het altijd leuk op een borrelavond!”

Tim, ontzettend bedankt voor het showen van jouw te gekke tweedehands-mannenhuis! We vinden het echt tof dat je hier zo mee bezig bent en we hopen dat je onze mannelijke lezers hiermee toch weer weet te inspireren!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “Tweedehandsliefde in huis bij de man (#15)

 1. Een man naar mijn hart, mijn hele huis is tweedehands retro 70’s zoekt hij nog een vriendin? :)

 2. Nawww hoe leuk is Tim! En zijn huis. *kuch*enTim*kuch*

 3. Hola, een man met smaak! :-)
  Leuke stijl, erg chique uitstraling.
  Verbazingwekkend hoe je zoiets moois kan creëren met zo’n klein budget!!

 4. Leuk huis, leuke spullen, mooie foto van de kat, leuke man haha :-)
  Volgens mij heb ik dezelfde magnetron! Yeee
  Ja, echt een leuk huisje! :-)

 5. Wat een gaaf interieur, geweldig! Mocht je ooit willen verhuizen kun je het zo ingericht aan me overdoen hoor :D

 6. Dames, ontzettend goed gelukt!
  Ik voel me vereerd de primeur te hebben.

  En natuurlijk bedankt voor de complimenten :)

 7. Wauw,wat leuk om te zien :) Echt gaaf dat je met zo’n klein budget toch nog zo’n gave inrichting kan bereiken.

 8. Supergaaf interieur! De eettafel herken ik, mijn oma en opa hebben er ook zo een staan. Wie weet komt die ooit nog mijn kant op.

 9. Wat een toffe inrichting heeft hij zeg! Super mannelijk, helemaal een eigen stijl en toch vind ik het leuk. Wauw :) Kon ik mijn vriend maar zover krijgen ;) hèhè

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *