Tweedehandsliefde in Huis #12

Welkom in het te gekke huisje van Marjolijn! Deze retroliefhebster is 25 jaar oud, studeert theologie en loopt stage in Haarlem. Ze woont maar een paar straten bij de Groene Meisjes vandaan. Idealer wordt het voor ons niet! Het verhaal achter de woning van Marjolijn is best bijzonder. Ze woont namelijk in een soort woongroep, maar iedereen heeft zijn eigen huisje, en het zit boven een kerk. Het complex is onlangs compleet gemoderniseerd en ziet er fantastisch uit. De oude, authentieke sfeer is gebleven, dus als vintagelover zit je hier helemaal goed. Alle bewoners van dit complex zijn bij de kerk aangesloten en doen ook vrijwilligerswerk. Je kan denken aan het helpen in het buurtrestaurantje dat bij de kerk hoort, het helpen op rommelmarkten of koffie schenken voor ouderen. Er wordt hard aan gewerkt om in deze kerk de buurt bijeen te brengen. Wat tof dat Marjolijn hier een onderdeel van is!

Laten we meteen beginnen met de leukste vraag: “Wat is je lievelingsmeubel (of accessoire) in huis?” Dat is dit dressoir. Het was het eerste dat Marjolijn kocht toen ze op kamers ging, inmiddels alweer jaren geleden. “Met dit dressoir begon eigenlijk mijn liefde voor en de verzameling van retro spullen. Ik was totaal verkocht.” In dit huis past het kastje perfect tegen deze muur. Het fantastische vintage behang maakt het geheel helemaal af. “Ik heb in verschillende studentenhuizen gewoond, maar nu ik dit ‘echte’ huisje heb, staat alles op zijn plaats en klopt het plaatje voor mijn gevoel eindelijk.”

Ook de eettafel en lamp heeft Marjolijn al erg lang. “De tafel kocht ik samen met mijn moeder bij de kringloop in Wadinxveen, waar ik destijds woonde. Ik ging net op kamers en had een tafel nodig. Mijn moeder raadde mij deze tafel aan, maar eigenlijk vond ik hem niet heel mooi. Inmiddels ben ik er enorm aan gehecht en kan ik hem niet meer missen!” De oranje lamp boven de tafel kocht Marjolijn via Marktplaats. “Ik kocht hem van een oudere meneer uit een dorpje. De lamp zat verpakt in een doos met trouwspullen uit het jaar 1970. Deze lamp was dus een huwelijkscadeau en nu hangt hij boven mijn tafel. Ontzettend grappig om te bedenken!”

“Deze stoel vond één van mijn buren op straat bij het grofvuil. Hij kon de stoel zelf niet kwijt in zijn huis, dus toen mocht ik hem hebben.” Hallo catch of the day!

“Dit dekentje kreeg ik van mijn oma. Ze heeft hem zelf gebreid.”

Marjolijn komt duidelijk uit een handige, creatieve familie. Niet alleen oma is handig met naald en draad. Zo maakte haar zus deze kussenslopen voor haar:

En ook heeft Marjolijn zelf een mand vol met fijne retro stofjes waar ze leuke dingen (tafelkleedjes, gordijnen, kussenhoezen) van maakt.
Deze stoffen vindt ze in kringloopwinkels, op Marktplaats en op rommelmarkten.

Marjolijn houdt van rommelmarkten. Haar favoriet is de jaarlijkse rommelmarkt in Wadinxveen, in april. “Hier worden echt de mooiste dingen voor de gekste prijzen aangeboden. Niemand lijkt te snappen waarom ik deze ‘oude rommel’ zo te gek vind. Dat heeft er onlangs bijvoorbeeld in geresulteerd dat ik een leuke oranje lamp mocht meenemen voor 25 cent!” Kijk. Dat noemen wij zaken doen.

Vooral voor accessoires (zoals kaarsenhoudertjes, vazen en letterbakvulling) kan je goed slagen op rommelmarkten. Het mooie is dat je ook ziet wie het verkoopt en je er dus een verhaal bij kan bedenken. Of er misschien wel gratis bij krijgt! Marjolijn vertelt dat ze het leuk vindt om als ze een dagje of weekendje weg is in Nederland, op te zoeken waar en wanneer er rommelmarkten in de buurt worden gehouden. Ieder gebied heeft weer zijn eigen spullen, dus het is superleuk om op deze manier op onderzoek uit te gaan!

Twee favoriete kringloopadressen van Marjolijn zijn “Opnieuw en Co” in Dordrecht en “Schroeder” in Zoetermeer. “Iedere zomervakantie werk ik drie weken in het bedrijf van mijn vader. Zijn bedrijf zit op het industrieterrein van Zoetermeer, en raad eens wat daar ook zit? Juist! De kringloopwinkel. Ik ben drie weken lang in mijn pauze (iedere dag!) naar deze winkel geweest om te kijken of ze nog leuke spulletjes hadden. Ik heb er onder andere deze lamp, een aantal mooie vazen en mijn geliefde retro (glazen) kopjes gekocht. Maar ik vond zoveel leuke dingen dat ik ook van alles voor buren in het complex heb meegenomen! Ik kan het nooit allemaal kwijt in mijn knusse huisje.”

Naast lampen en vazen houdt Marjolijn erg veel van servies. Je zou kunnen zeggen: welke (vintageliefhebbende) vrouw niet? In dit grappige kastje staan een aantal fijne vondsten te pronken.

De tweedehandsliefde heeft Marjolijn niet van een vreemde. “Mijn moeder koopt de leukste dingen voor me. Ze vindt het hartstikke leuk dat ik in een huis woon met allemaal spullen die in haar jonge jaren ‘hip’ waren. Als ze iets leuks tegenkomt bij de kringloop, neemt ze het steevast voor me mee. Ook krijg ik van mijn zus en mijn vrienden tweedehands cadeautjes, waar ik hartstikke blij mee ben. Deze stijl past gewoon bij mij!”

“Mijn ouders, back in the days.” Stelletje hipsters!

Marjolijn, dankjewel voor je gastvrijheid en de gezellige ontvangst in je fantastische huisje. Ik vind je stijl geweldig!
Ik denk dat Marjolijn het leuk vindt om te lezen wat jullie van haar huisje vinden, dus we lezen het graag bij de comments hieronder.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

34 gedachten over “Tweedehandsliefde in Huis #12

 1. Ik ben de laatste tijd weer veel te vroeg wakker. Maar zó is dat niet erg. :-) Wat een superhuisje!

 2. Heel knus en toch rustig en niet rommelig! Leuk! Ben dan ook wel benieuwd naar een foto van de bewoonster zelf ;-). Nieusgierig he?

 3. Heel knus en toch rustig en niet rommelig! Leuk! Ben dan ook wel benieuwd naar een foto van de bewoonster zelf ;-). Nieuwsgierig he?

 4. Ha ha! Dat was de enige die mijn Samsung niet had geladeden. Leuk! Ik zag haar nu. ;-) spuit elf in de bocht

 5. Zeer geslaagd!! Ik vind de tafel en de stoelen supermooi. Maar de hele sfeer is goed. Het klopt. Leuke reportage weer!

 6. Mijn favoriete categorie op deze website, ik zit elke keer weer te smullen. Super! Meer, méér! :)

 7. Echt ZO leuk en dat behang met die kast is echt een match made in heaven. Marjolijn, wat bijzonder ook hoe je woont en volgens mij heb je hier echt een supergoed oog voor. Leuk artikel, Filles Vertes! <3

 8. Als mede-theoloog en Oost-buurvrouw vind ik dit erg leuk om te zien, Marjolijn! Wat een mooi woonplekje. Succes met je bezigheden!

 9. Hee, wat grappig! Marjolijn woont tegenover mij! Zo leer je je buren nog eens kennen.

 10. Oh wat is dit weer genieten zeg. Kopje koffie erbij en dan heerlijk snuffelen door het prachtige huisje van een ander. Love it! Wat een ontzettend fijne spulletjes allemaal. Fantastisch! Heb weer genoten! :)

 11. het wat grappig! Marjolijn is mijn buurvrouw. En haar is huis is niet alleen leuk, zij zelf ook.

 12. Wat grappig! Mijn leukste vriendinnetje woont naast die kerk. Althans, als ik denk te weten waar het is. Maar aan het uitzicht door het raam te zien, is het dezelfde straat. Met lekker veel groenteboertjes, bakkertjes etc. En het badhuis aan het eind van de straat?

 13. Super leuk huisje trouwens! En die stoel die bij het grofvuil stond, wohooww!
  Heeft dit huisje ook een apart slaapkamertje enzo?

 14. Yes! Altijd weer leuk een nieuwe Tweedehandsliefde in Huis! Wederom een hele leuke woning! Ik vind het vooral erg leuk dat ze die trouwfoto van haar ouders heeft staan. :)

 15. Wat een prachting huisje, vooral die ene foto met dat retro behang vind ik erg mooi. Leuk om te lezen dat er zoveel passie achter zit.

 16. Wat een prachtig bloemenbehang. Zou je mij willen vertellen waar je dat vandaan hebt?

 17. Okeeeeeh, ben er officieel uit
  ik moet en zal zo’n leuk kastje krijgen zoals op foto 10 .. letterkast worden ze toch genoemd?

  Leuke huis Marjolijn en erg knus maar toch open&licht.

 18. Oef, zoveel oranje zou ik niet aankunnen, maar het oogt wel knus! Heerlijk begin van de dag weer! (en toffe lamp trouwens! die uit Zoetermeer)

 19. Wow wat een gave inrichting! Mooie kleurtjes en prachtige rommelmarkt/kringloop vonsten! :D

 20. Bedankt voor alle leuke reacties! Superleuk om te lezen! Ik geniet weer even extra van mn huisje ;-).

 21. Super rubriek, met super huisjes!!
  Een genot deze keer!
  Wauw wat een mooi huisje, en sfeervol.

 22. Jaaaah dit is leuk! Wat ontzettend fijn om te zien, had dit stulpje niet graag willen missen :).

 23. Wat een leuk verhaal. En Marjolijn wat woon je in een leuk huis met een geweldig leuke inrichting. Ik wil toch nog eens naar Amsterdam komen hoor. Echt zo leuk, inderdaad allemaal dingen uit de tijd dat wij jong waren. En wat een knapperd je vader toen hij jong was, haha!
  Ik begrijp helemaal dat dit huisje gebruikt is voor je verhaal, want wat is het leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *