Tweedehandsliefde in huis #14

IMG_5112
In deze aflevering van Tweedehandsliefde in Huis showt Hyshil Sander, 29 jaar en freelance illustrator/graphic designer, haar prachtige huis aan jullie. Hyshil woont op IJburg, in Amsterdam, met haar man Jan en dochter van 5,5 jaar oud. Ook deelt ze met vrienden een studio in Amsterdam-Noord, waar ze vaak aan het werk is. Hyshil’s huis is een nieuwbouw appartement met een loft-achtig karakter. Veel licht en ruimte, twee balkons… wat wil je nog meer? Een tweedehands interieur. Check! 
IMG_5030
We vroegen Hyshil naar haar meest favoriete voorwerp of meubel in huis, maar deze vraag vond ze lastig te beantwoorden. “Ik heb niet per se een ding waar ik in het bijzonder aan gehecht ben. Nou ja ik hou wel van ons bed! Vorig jaar waren we op een fijne stedentrip in Florence in een hotel waar het bed goddelijk was. Dat was de eerste keer dat ik thuiskwam en niet blij was om weer in mijn eigen bed te slapen. Toen hebben we gespaard en een Auping boxspring bed gekocht. Heerlijk!”
IMG_5034
IMG_5033
IMG_5032
We zijn ontzettend benieuwd naar waar Hyshil haar tweedehands spulletjes koopt. Want geef toe, ze zijn prachtig. Hyshil vertelt ons dat ze regelmatig leuke dingen scoort op Marktplaats, maar ook het Amsterdamse grofvuil en ook een rommelwinkeltje in de Jordaan worden genoemd. Kortom: mooie dingen kom je overal tegen, als je maar goed zoekt.
Hyshil vertelt: “Toen we naar dit huis verhuisden hebben we eigenlijk helemaal niet veel nieuwe spullen gekocht. Ik heb vooral gekeken naar hoe we het wilden stylen, welke kleuren er op de  muren gingen en de inrichting. Onder de paar nieuwe items was mijn vintage bureautje. Echt een geluksvondst. Via Marktplaats bij een vintage handelaar, ze heten Salonfähig en hebben ook een eigen webshop.”
IMG_5031
IMG_5120
IMG_5027
IMG_5081
Het rode bureaustoeltje stond een keer op straat. De twee stoelen in de huiskamer zijn via freakyfurniture.nl gekocht. De gele ‘sideboard’ kast waar de tv op staat stond in het huis van mijn vader te verpieteren. Hij was eigenlijk donkergroen met hele lelijke greepjes. Mijn moeder lachte me uit dat ik het wilde hebben, maar na schilderen en nieuwe greepjes zag ze het ook :)
Het nachtkastje in mijn dochter’s kamer heb ik eens gekocht bij een winkeltje in de Jordaan.De lampen zijn gemaakt door Jan’s vader. De driepoot is van tomatenstokken (!) en een lampenkap van Manufactum. De andere lamp is een oud foto statief met een artemide lamp erop geschroefd.
IMG_5073
IMG_5076
IMG_5075
IMG_5029
Wat een heerlijk interieur. Kalme kleuren, mooie items en het past ook nog eens zo goed bij elkaar allemaal! Hoe zou Hyshil de stijl van hun huis zelf omschrijven? “Ons huis is clean en modern met vintage invloeden. We vinden het allebei belangrijk dat het ‘cosy’ aanvoelt maar houden ook van modern. Ik vind het ook heel belangrijk dat je de ruimte blijft voelen. Het hoeft niet allemaal opgedeeld in stukken. Ik kan een radslag maken door de kamer, dat vind ik reden genoeg om het zo te houden eigenlijk.”
IMG_5082
IMG_5119
IMG_5035

Hoe zit het met de vrouwelijkheid dan wel mannelijkheid in het interieur? “Ik vind het ook belangrijk dat Jan net zo blij is met het interieur als ik. Dat klinkt als een no-brainer maar ik zie veel huizen in bladen waarvan ik me afvraag hoe die man zich voelt als ie in dat brocante bed met Napolitaanse bloemetjes lakens moet gaan liggen. Het hoeft heus niet allemaal blauw voor jongens en roze voor meisjes, maar er zit zoveel tussen in.”  Hyshil, je hebt ZO gelijk! Jullie huis is een perfect evenwicht.

Nu we een kijkje in het prachtige huis van Hyshil mochten nemen, vragen jullie je misschien af: hoe krijg ik zelf zo’n mooi interieur bij elkaar? Het is vrij lastig uit te leggen hoe je de mooiste dingen uit de kringloopwinkel kan pikken, maar Hyshil geeft je wel wat tips: “Mijn tip voor je interieur in het algemeen is heel veel kijken, foto’s verzamelen van wat je mooi vind (op Pinterest bijvoorbeeld) en deze vergelijken. Wat komt er overeen? Wat is mooi en wat vind je lelijk en waarom? Van te voren leren wat je mooi vind helpt echt als je in een winkel staat met duizenden meubels. Een beetje obsessie kan geen kwaad.”

Ben je benieuwd naar het werk van Hyshil? Check dan zeker even haar website www.hyshil.com.

Hyshil, superbedankt voor het showen van je huis. Het is prachtig. Onze complimenten voor dit sterke staaltje ’tweedehandsliefde’ in huis! 
Wat vinden jullie van het huis van Hyshil? 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “Tweedehandsliefde in huis #14

 1. Mooi zeg <3 Ik heb best bewondering voor mensen die in staat zijn zo een huis 'samen te stellen', daar zou ik denk ik niet het geduld voor hebben. Het bureautje is super, en het behang in de kinderkamer, ahw! Overigens wilde ik ook graag zeggen dat het boek van Miranda July op 1 van de fotos een aanrader is, het is 1 van mijn favorieten! ;)

 2. Wauw, wat mooi! En die foto’s zijn geweldig, zoals altijd.

 3. Heeel erg artsy. Leuk! Zelf heb ik een typisch riviera maison huisje. Alles in het wit en passend bij elkaar. Leuk om te zien dat het ook heeeeel anders kan en dat het ook gewoon allemaal bij elkaar past!

 4. Woah, ik vind dit huis het mooiste wat er tot nu toe op de site is verschenen. Er staat trouwens in het boek ‘Design objecten om zelf te maken’ (ik heb hem gekocht bij het Stedelijk) een bureautje wat lijkt op het bureau van deze foto’s. Met werkbeschrijving :)

  1. Ja Marloes ik vind deze ook de mooiste! Oeh en dat boek klinkt heel leuk! Heb je er al iets uit gemaakt? :)

 5. Om jaloers op te worden! Prachtig huis Hyshil! Had stiekem ook niets anders verwacht ;-). Ben je ook in te huren als stylist? Kom dan maar weer even langs als je toch weer in de buurt van Groningen bent. Desnoods kom ik je persoonlijk halen.

  Keep up the good work.

  Groetjes Kelly (je vriendinnetje van vroegah)

 6. Mooi en zo waar wat ze zegt! Mijn vriend en ik willen samenwonen en het eerste wat hij zei was: die roze bedrok hoef ik niet op het bed hoor!

 7. Ik ben helemaal weg van die driepootlamp, wat een geweldig idee!
  En ik vind de enorm grote plant in de woonkamer ook prachtig. Mijn droom is een boom in huis, en dit komt aardig in de buurt.

 8. Dat bureautje is echt super!
  Maar eigenlijk wil ik nog het liefst dat boek met verhalen van Miranda July.

 9. Heerlijke grote ramen, schattig behang in haar dochtertje’s kamer en een levensgrote bananenboom in de huiskamer! :) Fantastisch!

 10. Superrrr mooi huis, gewoon mijn droomhuis hihi.
  zijn de foto’s weer gemaakt door Danique?

 11. heel erg mooi ingericht! :) zo clean, maar toch cosy! nu heb ik helemaal zin om mijn eigen kamer te verbouwen haha

 12. Hmm, niet mijn smaak. Ik houd meer van meer groen in huis en onbewerkt hout. Zo’n geel tv meubel zou ik never nooit kopen haha. 2e hands vind ik prima, bijvoorbeeld dat schoolstoeltje waar ze op zit, maar verder totaal niet mijn ding. Oh well, as long as she is happy in her home, right?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *