Tweedehandsliefde in huis #18

DW8A2510

Het heeft een hele tijd geduurd, maar Tweedehandsliefde in huis is terug. En hoe! Met het prachtige huis van Aline. Verwacht een heleboel tweedehands en vintage schatten. Van ouderwetse camera’s tot kitscherige tafelkleedjes. Oh en laten we de katten niet vergeten. Je hoort het al, dit is een huis naar ons hart.

DW8A2798-2

Kende je Aline (a.k.a. ‘Het Fotomeisje Met Het Mooie Haar’) al? Misschien komt ze je bekend voor van haar blog Paperboats? Aline (23) studeert documentaire fotografie en woont samen met Thomas (24), die werkt als webdesigner. Samen met katten Emmy en Franklin wonen Aline en Thomas inmiddels alweer 2 jaar in hun appartement van 65m2 in Utrecht.

Zullen we jullie eerst maar even wat van het prachtige huis van Aline laten zien? Gaan we daarna over naar het serieuzere werk; De Tweedehandsliefde Vragenlijst.

DW8A2724 DW8A2572 DW8A2597

 

DW8A2569 DW8A2562 DW8A2538 DW8A2536 DW8A2498 DW8A2521 DW8A2529

Op Twitter lazen we dat Aline schreef dat ze na het fotograferen van haar huis weer eens realiseerde dat haar interieur een bij elkaar geraapt zooitje was. Nou, dan wel een heel móói bij elkaar geraapt zooitje! We vroegen Aline waar ze haar trofeeën zoal vandaan sleept.

“Mijn tweedehands spullen komen eigenlijk overal en nergens vandaan. Ik noem het vaak een bij elkaar geraapt zooitje, want dat is het eigenlijk. Maar juist dat vind ik het allerleukste! Ik woon nu bijna 2 jaar in Utrecht, daarvoor woonde ik in Friesland waar kringlopen nog niet zo hip was. Daar stikte het van de leuke kringloopwinkels waar alleen oma’s kwamen om te scoren en ook ging ik maandelijks naar de Supervlooi in Leeuwarden. Lekker schatzoeken! In Utrecht vind ik het kringlopen iets minder. Alles is vrij duur. Ik vind het niet erg om wat meer geld uit te geven maar dan zie ik dit ook graag terug in kwaliteit.”

DW8A2589

Aline is een groot fan van de IJhallen – een mega grote vlooienmarkt die maandelijks in Amsterdam Noord (op de NDSM werf) wordt gehouden. Verder koopt ze erg graag spullen op de Facebookpagina Vintage Marketplace. Deze pagina vindt Aline veel te verslavend, want er staan dagelijks enorm veel leuke dingen op. Ze scoorde er onder andere bovenstaande retro salontafel.

DW8A2713

“Een erg leuke winkel in Utrecht is Kaufhaus. Hier kun je naast tweedehands kleding ook terecht voor leuke retro meubelen. Mijn kastje waar de platenspeler op staat komt er bijvoorbeeld vandaan. Voor kleding vind ik Sussies Vintage en Episode erg leuk.”

Misschien denk jij wel eens bij jezelf: ik wil ook zo’n geweldig vintage interieur, maar hoe pak ik dat in vredesnaam aan? Er is immers zoveel meuk in de wereld… waar moet je beginnen? Aline, die we inmiddels toch wel tot ervaringsdeskundige mogen omdopen, geeft advies:

“Ik ben niet héél kritisch. Ik ga af op iets wat ik leuk vind, en niet op iets wat bij de rest zou passen. Zo is mijn interieur een mix van antiek, retro en gewoon oude meuk maar ik kom ook gewoon bij IKEA. Ik ben wel kritisch op kwaliteit. Ik ben namelijk niet erg handig dus zelf iets opknappen ben ik niet zo’n held in (en stiekem ook te lui voor). Ooit heb ik een poging gedaan een antiek tv-kastje op te knappen maar dat werd een flop. Ik heb dan ook grote bewondering voor mensen die spullen bij het grofvuil wegplukken en het een nieuw leven inblazen! Ik vind dat zo tof om te zien.”

Oké, dus we moeten kijken naar kwaliteit. Maar gaan we dan specifiek op zoek naar dingen, met een lijstje in de hand, of moeten we tegen dingen aanlopen?

DW8A2490

“Ik heb geen lijst met spullen die ik graag wil. Af en toe kom ik gewoon weer wat leuks tegen wat ik dan graag wil hebben. Zo ging ik afgelopen zomer medeblogster Karin fotograferen bij haar thuis. Daar stonden twee fantastische okergele stoelen. Ik stond er half op te kwijlen toen Karin ook nog eens zei dat ze er vanaf wilde. PRIMA! Het kaartenrek komt van het werk van de moeder van mijn vriend. Ik kreeg een whatsappje met ‘Hey Aline, jij zocht toch nog een kaartenrek? In onze winkel gaan ze allemaal weg. Als we ze niet kwijtraken gaan ze bij het grofvuil’ EUHH HEBBEN! Dus soms komt het gewoon aanwaaien. Ik ben niet iemand die in de krochten van het internet uren loopt te zoeken naar meubeltjes. Het enige wat op dit moment op m’n wensenlijstje staat is een vet retro bruin houten dressoir maar dat komt nog wel, ooit.

DW8A2518

We vroegen Aline naar haar grootste trots in huis. Haar antwoord: “Ik ben trots op het feit dat ik van zo’n recht toe recht aan kale witte ruimte in een vrij lelijke jaren ’70 flat – zonder ook een paar mooie oude elementen – toch een fijne knusse woonkamer heb kunnen maken. Eigenlijk vind ik alles in mijn huis leuk! Ik heb onbewust allemaal kleine hoekjes gecreëerd, wat ik erg tof vind. De eethoek vind ik mooi, maar bijvoorbeeld ook de polaroidmuur met daaronder allemaal kleine spulletjes zoals m’n gele typemachine (3 euro, kringloop) en een kristallen whiskeyfles (paar euro, supervlooi). Ik ben blij met de grote landkaart (kringloop), met m’n mooie witte cocktailstoel (wederom kringloop, tientje), met m’n toffe retro salontafel, met m’n kaartenrek, met de gele eetstoelen… Ik kan echt niet kiezen!”

DW8A2620

Je zou natuurlijk allerlei redenen kunnen hebben om je huis met tweedehands meubels en spullen in te richten. De reden waarom Aline voor tweedehands spullen (ook kleding, bijvoorbeeld kiest) is dat ze het ‘gewoon mooier’ vind. Het is authentieker. En dat zegt Aline niet omdat ze zo nodig origineel wil zijn – immers, er zijn nog honderden inrichtingen met cocktailstoelen en retro tafels. Maar de ‘spullen van vroeger’ vindt Aline doorgaans gewoon mooier. Toen Aline een paar jaar geleden op zichzelf gewoon, kocht ze overwegend tweedehands uit financiële redenen. Als je weinig budget hebt, is de kringloopwinkel gewoon the place to be. Trouwens, dat is het ook als je wél budget hebt.

DW8A2576

Aline koopt niet alleen maar haar meubels en woonaccessoires tweedehands. Ze vertelt: “Andere dingen die ik tweedehands koop, zijn kleding maar ook platen. Vooral mijn vriend is een grote platenfanaat. De twee koffers onder het secretaire zijn gevuld met platen en CD’s. En ik spaar – als fotografiestudent- natuurlijk camera’s. Maar dan echte oude vette analoge camera’s. Gewoon om als decoratie neer te zetten maar ook om ooit nog eens mee te experimenteren.”

DW8A2677

 

DW8A4708 DW8A2650 DW8A2834

Emmy en Franklin blenden lekker in, in dit geweldige vintage interieur.

Lieve Aline, we vinden ontzettend leuk dat jij je interieur met ons wilde delen. Wij zijn stikjaloers. Want je kunt dan wel zeggen dat jullie interieur een samengeraapt zooitje is, maar het zou niet misstaan in een woonblad! Dankjewel, ook voor het maken van de prachtige foto’s. (voor het geval dat onze lezers denken: “zo! die fotoskills van de Groene Meisjes zijn vooruit gegaan!” … nope. Alle foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Aline.)

En? Wat vinden jullie van Aline’s huis? En wat vinden jullie ervan dat Tweedehandsliefde in Huis weer terug is? We horen het graag van jullie bij de comments!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

61 gedachten over “Tweedehandsliefde in huis #18

 1. Heel erg leuk om te zien hoe Aline woont. En inderdaad, een heel mooi “bij elkaar geraapt zooitje”. :)

 2. Wat heeft Aline een mooi appartement! Ik ben ook een enorme fan van tweedehandsliefde. Ons kleine appartementje staat er vol mee. Super dat jullie laten zien dat je geen opknap-held hoeft te zijn om je huis met tweedehands spullen te kunnen vullen!

 3. Super leuk om het interieur van Aline eens helemaal te zien. Ik volg haar blog al een tijdje dus kleine stukjes had ik al wel een gezien. Het is echt super leuk ingericht en ziet er warm en gezellig uit!

 4. Wat mooi! Een tweedehands interieur zou heel makkelijk een armoedig, kitscherig bij elkaar zooitje kunnen worden denk ik… maar dit vind ik echt mooi en stylish!

 5. wauw! wat een prachtig huisje. :) ik ben zelf ook op zoek naar een nieuw appartementje en ik kan niet wachten met inrichten, genoeg inspiratie weer!
  xo, cheyenne

 6. Geweldig leuke rubriek dus mijn dag begon al goed! Mooi ingericht huis met spulletjes om jaloers op te worden en twee heerlijke katten. Meteen geinspireerd voor mijn eigen kringlooprondje van vandaag!

 7. Leuk dat jullie haar geïnterviewd hebben! Aline, wat is je huis prachtig! Heel gaaf ook dat je overal plankjes hebt met minicollecties. Ik heb weer een hoop inspiratie opgedaan. :)

 8. Ha! Toevallig gisteren op haar blog rondgesnuffeld, erg mooie foto’s en volgens een mij een leuke meid. Heel erg tof interieur! Het kaartenrek en de fotomuur en de zithoek vind ik het mooiste. Zeker knap hoeveel sfeer het nu uitstraalt! :-)

 9. Geweldig interieur! Hierbij vind ik ook dat je niet moet onderschatten hoe lasti het kan zijn om van een bij elkaar geraapt zooitje iets gezelligs te maken, dat zou ik Aline nooit nadoen… En die katten passen er zo goed bij, leuke beesten!

 10. Wat een prachtig huisje met prachtige mensen en katten! Ondanks dat er veel verschillende kleuren zijn gebruikt, kleurt alles ook zo mooi bij elkaar. Best wel ‘jaloers’ op mensen die in zo’n schattig en vol huisje kunnen wonen – ik word helemaal gek van veel dingen aan de muur, haha. Go Aline!

 11. Nou, dat is even fijn kwijlen deze ochtend. Zie zo een paar dingen die ik tussen mijn oude meuk wil plaatsen.
  Zo houd ik wel van opknappers. Samen met mijn man, hij het houtwerk, ik het stofferen. Zo creër je wel meubels die ik met geen goud meer weg wil doen hahaha.

 12. Onder eén van je camera’s zie ik een potje staan met roze gevouwen briefjes er in… Stiekem ben ik heel benieuwd wat voor een briefjes dat zijn!

  1. Hahaha jaahhaaaaaa super geheimzinnig! Nee, m’n vriend en ik maakten ooit die pot en schreven allebei briefjes vol met dingen die we ooit willen doen. Van klein tot groot (high tea tot roadtrip door Amerika) :)

 13. Ik vind Alina haar huis echt super geweldig! Fijn dat de rubiek terug is, meer van dit soort inspiratievolle huisjes graag :D

 14. OH GOD, ik zou zo in dit huis kunnen gaan wonen. Ik spaar zelf ook camera’s en oh wauw ik ben verliefd.

 15. Ooh jaa het huis van Aline! Zo ontzettend gaaf, geweldig! En ook supertol dat deze rubriek terug is :)

 16. Een beetje vol, maar op de goede manier! Weten jullie waar Aline die leuke plankjes vandaan heeft?

 17. Ik volg Aline’s huisperikelen al op haar blog, maar heel leuk om nu een uitgebreide tour te krijgen. Lijkt me een fijn huisje, zou zo een middagje op de bank willen chillen om thee te drinken en om me heen te kijken ;).

 18. Aaah, een Spinvis slinger <3
  Wat een prachtig ingericht huis. Het doet me denken aan het interieur van mijn vroegere oude lieve buurvrouw; knus en veilig.

 19. Wauw, wat een leuk vintage huis! Dat heb je goed bij elkaar gezocht hoor Aline! En zo zie je maar dat niet alles eenzelfde serie moet zijn om mooi bij elkaar te passen. Veel van onze meubels komen ook uit tweedehandszaken. En eigenlijk kiezen we gewoon voor natuurlijke looks en huppa, dat gaat gewoon samen :D En met het nieuwe huis dat wij binnenkort betreden wordt het nog leuker om passende dingen te gaan zoeken!

 20. Super leuk deze rubriek! En Aline wat heb je een prachtig huis, bij mij is het ook een bij elkaar geraapt zootje, met kringloop, gekregen spullen, oude spullen van mijn opa en oma etc. Heerlijk :)

 21. Twee maal fijn! Fijn huis, en fijn dat de rubriek weer terug is!
  Oh, en mooie foto’s! Drie maal fijn dus :-)

 22. Wauw wauw wauw, zo mooi! Dit is echt precies wat ik mooi vind – heerlijk, al die stijlen door elkaar!

 23. Weer een tweedehandsliefde! :D Dit maakt me zo blij!!
  Erg mooi interieur. Weer een inspiratie voor als ik alleen ga wonen. Ben alvast druk bezig met mooie vintage spulletjes te verzamelen :)

 24. Wat een enorm gezellig huis en wat een prachtige foto’s hebben jullie geschoten! Love it en die kittehs awww

 25. Oh wauwie, dat ronde tafeltje met die okergele stoelen, wat een knus bij elkaar geraapt zooitje Aline! Emmy en Franklin zijn ook lief. Leuk hoor Groene Meisjes, eindelijk weer een ’tweedehandsliefde in huis’. Dat inspireert en brengt allerlei creatieve ideeën op gang… Thanks!!

 26. Ooh ik hou van deze artikelen! Wat een ontzettend gezellig huis, weer inspiratie. Zelf heb ik een kleine studentenkamer van 10m2 vol tweedehands liefde (oké, en een béétje ikea) . Gekregen, gevonden, vlooienmarkt en kringloopwinkel. Ik kan er geen genoeg van krijgen :D

 27. Hoera!
  De vintage-binnenkijkers zijn weer terug en dan meteen met een heel leuk huisje! (En nog wel in mijn eigen stad)
  Heel erg leuk!

 28. Wauw ik vind het echt een prachtige stijl! Ik hou zelf ook erg veel van witte interieurs, maar dit vind ik ook erg mooi.

 29. Ziet er mooi uit hoor. Wel grappig dat het hele huis echt Hipster met hoofdletter H is: én een platenspeler én een oude geografische kaart aan de muur én polaroidfoto’s én meerdere vintage fototoestellen én een typemachine én geborduurde kleedjes én kattenbeeldjes en als klap op de vuurpijl een SPINVISTEKST aan de muur.

 30. Het is echt waar dat de kringlopen in Friesland leuker zijn dan ergens anders! In Groningen heb je MamaMini, maar daar komen alleen studenten die hun troep dumpen. Daar moet je echt geluk hebben of er iets bij zit. Bij de kringlopen in de dorpjes in Friesland zijn allemaal oude mensen die hun spullen dumpen en heb je dus veel meer kans dat er iets retro’s en cools bij zit! En daarnaast is het ook nog eens vele malen goedkoper!

 31. Wat heeft Aline toch een leuk huis, en wat maakte ze prachtige foto’s! Ik ben blij dat deze rubriek weer terug is op jullie blog :D

 32. WAUW! Ik volg Aline’s blog al jaren en kwijl altijd over de snapshots van haar interieur, maar het in zijn geheel zo zien is leuker dan leuk! Wat een prachtig prachtig prachtig mooi interieur.

 33. Geweldig! En ben zeer jaloers op dat stoeltje dat je bij de kringloop vond….

 34. Wat een fijne spullen! Ik hou ook van tweedehands :) Ik vind het vaak veel mooier en het is veel origineler :)

 35. Niet persé mijn smaak, maar als geheel past het allemaal erg goed bij elkaar. Als ik naar de individuele meubels enzo kijk vind ik niet alles mooi, maar als totaal plaatje heeft het wel iets. Sowieso is 2e hands winkelen erg leuk, wie weet wat voor treasures je allemaal tegenkomt. Hergebruiken is beste.

 36. Hoi Hoi,

  Mag ik je even vragen waar je die spinvis slinger vandaan hebt? Ik wil niet zeggen: “die moet ik hebben”, maar die moet ik toch eigenlijk wel hebben!

  Ben benieuwd:) Xxx

 37. In een woord SUPER! Echt wat een prachtfoto’s. Mijn complimenten voor deze mooie gezellige inrichting. het leuke van deze foto,s bekijken is dat ik steeds weer dingen meubeltjes zie ( herken) van vroeger bij ons thuis of bv die zwarte eetkamer stoelen die stonden bij mijn oma. Ik vergeet ook nooit dat in een stoel een klein brandgaatje zat zie het nu ook echt weer voor me. opa was slechtziend en had daar een gaatje in gesmeuld. Roken was in die tijd nog heel gewoon. Nou Aline je mag trots zijn op mooie originele interieur . Dit zal niet misstaan in een mooi blad. Het is misschien zoal er geschreven staan een samengeraapt zooitje maar dan wel met heel veel zorg en liefde . Liefs Diana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *