Tweedehandsliefde in huis #20

Lampjes & monkey crop

Wow. Dát is lang geleden. Een nieuwe Tweedehandsliefde in huis! Voor wie deze rubriek niet kent: al 20 afleveringen lang (met vandaag erbij,) keken we bij mensen thuis die een mooi tweedehands interieur hebben. Persoonlijk zijn wij echt heel erg dol op binnenkijkers (wie niet?) maar we vonden niet altijd de tijd om regelmatig bij mensen op bezoek te gaan. Daarom zijn we extra blij dat we vandaag met de foto’s van Margareth en het verhaal van gastblogger Merlin, toch weer een nieuwe editie met jullie kunnen delen!

Ze (M, woonachtig in Zwolle) heeft niets met social media en wil graag het beetje privacy dat ze heeft voor zichzelf houden. ,,Ik ben geen mens van deze tijd.” Toch laat ze ons voor deze ene keer in haar huis rondkijken. Want wat heeft ze veel bijzondere spullen verzameld.

Kunst kamertje crop Eettafel crop
Vaasjes tafereel crop Woonkamer crop

Heeft ze speciaal naar al die items gezocht? Nee, alles kwam op haar pad, vertelt de bewoonster. Eén favoriet item is er dan ook niet voor haar aan te wijzen. ,,Ik vind alles mooi wat ik in huis heb. Het zijn spullen die ik in de loop der jaren ben tegengekomen in tweedehandswinkels en in een kringloopwinkel waar ik al zo’n twintig jaar werk.”

Muur kasten crop Kamer eettafel crop

Een omschrijving voor haar stijl heeft ze niet. ,,Het is echt een allegaartje. Mijn inrichting is jaren ’40, 50’en dan tot en met 2016.” Wel weet ze dat ze erg van tweedehands spullen houdt. Want die spullen leven volgens haar en hebben een ziel.

Wat opvallend is, is haar collectie gieters uit de jaren zestig en waar ze ook zo’n zestig van heeft. ,,Zij zitten momenteel in dozen, maar komen daar ongetwijfeld weer eens uit tevoorschijn om tentoongesteld te worden in mijn huis”, zegt ze.

Daarnaast verzamelt ze nog ‘huilerige poppetjes’, dus poppetjes die zielig kijken. ,,Die staan allemaal in een aparte kamer, want die hoef ik niet steeds om mij heen te hebben. Maar ik vind ze wel leuk om af te toe te bekijken.’

Hondjes! crop

En vergeet dan de ruim dertig  ‘schudhondjes’, zoals zij ze liefkozend noemt, niet. ,,Dat zijn ook wel hoedenplankhondjes.” Ook allemaal verzameld tijdens zoektochten naar tweedehandsspulletjes.

Wat een bijzondere verzamelingen! En wat een mooi licht in huis. Dankjewel M, dat we mochten binnenkijken in je ’tweedehands huisje.’ En Margareth (ga haar portfolio checken) dankjewel voor de foto’s, Merlin, dankjewel voor de tekst. Door jullie is Tweedehandsliefde in huis weer gestart en wij kunnen niet wachten op alle andere huizen die we dit jaar nog mogen bewonderen! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

39 gedachten over “Tweedehandsliefde in huis #20

  1. Precies, dat is het leuke van tweedehands. Dat je kunt nadenken over waar het vandaan komt enz enz :)
   En nee, het is ook niet helemaal mijn smaak, maar dat vind ik ook het toffe van onze Tweedehandsliefde in huis rubriek. Dat je ziet dat een tweedehands interieur iedere keer weer anders is. Veel mensen denken; oh tweedehands, dat is oranje met bruin, zo retro. Maar dat hoeft helemaal niet :)

 1. Oh, wat een ontzettend gave spullen heeft ze verzameld! Ik ben echt dol op die Monkey’s poster, heel mooi!

 2. Wat een bijzondere inrichting! Ik vind vooral de lamp boven de eettafel heel erg tof :)

 3. Heel bijzondere inrichting! Ik vind vooral de verzameling van stoelen rondom de tafel heel tof. Zelf houd ik ook heel erg van tweedehands, maar ik heb er (nog) niet echt oog voor of iets nou echt mooi is of niet en of ik het in mijn huis wil hebben, haha. Wie weet komt dat nog. ;)

  1. Oh daar heb ik ook heel lang moeite mee gehad! Dan wilde ik eigenlik gewoon alles kopen omdat het goedkoop was in de kringloop. En dan kwam ik thuis en dacht ik: huh? maar wat is nou mijn stijl? Dat heeft echt tijd nodig!

 4. Ik vind binnenkijken superleuk! Kan er geen genoeg van krijgen. Ik heb zelf vrijwel alles tweedehands en uit de kringloop. Ook mijn standaard grijze stoffen bankstel met chaise longue; idd tis niet allemaal oranje en muf. I’m loving it!

  1. Precies! Mensen denken dat al gauw: ohja, dat zeventiger jaren stijltje ofzo. Maar dat hoeft helemaal niet. (hoewel ik het persoonlijk wel tof vind, maar goed, ik snap dat niet iedereen ervan houdt)

 5. Wat een super bijzonder huisje met al die verzamelingen. Wel heel erg mooi, alles past bij elkaar!

 6. Oh yeahh! Tweedehandsliefde is back! Heerlijk om op deze manier een kijkje te nemen bij verschillende mensen thuis <3.

 7. Heel liefdevol ingericht dit huis, ben zelf niet zo van de verzamelingen maar snap wel dat iemand daar aan hecht.
  Waar op jullie site kan ik de andere 19 binnenkijk sessies teruglezen?

  1. Door in de zoekfunctie ‘Tweedehandsliefde in huis’ in te voeren. Dan krijg je alle artikelen te zien :)

 8. De eettafelstoeltjes zijn erg leuk!
  Ik word altijd zo blij van deze artikelen, inspiratie voor mijn eigen tweedehands studentenkamer!

 9. Mijn favoriete rubriek, yasssss! Krijg al meteen weer kriebels om naar de kringloopwinkel te gaan :D

 10. Ik hou van tweedehands meubeltjes, mijn huis staat er vol mee. Vooral als mensen een hele eigen smaak hebben, daar hou ik van! De inrichting is niet echt mijn smaak, maar ik vind het wel leuk om te zien hoe andere hun huis in een eigen stijl inrichten.

 11. Leuk deze rubriek! Een eigen stijl met gebruikte spullen vind ik altijd gaaf. Mijn huiskamer is geheel in grootmoeder’s tijd ingericht. De eettafel en fauteuils o.a. zijn nog echt van mijn grootouders (ongeveer 1915). Ik woon in een huis uit 1931 met suitedeuren en veel glas in lood dus het is bijna net zoals vroeger. De inrichting is heel langzaam verlopen. Ik heb heel lang andere (ook modernere) meubels gehad, zowel nieuw als gebruikt. Maar nu voel ik me er helemaal in thuis. Dit is wat ik echt leuk vind en ik denk niet dat deze stijl nog verandert. Maar zeg nooit nooit natuurlijk.

 12. Ik ben altijd jaloers op mensen die met tweedehandsspullen hun interieur onwijs leuk kunnen stylen. Ik ben daar echt een ramp in, hoewel ik vintage en retro meubelen erg mooi vind! En het is bovendien nog eens ecologisch verantwoord;-)

 13. Super leuk dat de rubriek weer terug is, ik vind dit zo leuk om te zien! Het is toch interessant hoe mensen favoriete spullen om zich heen verzamelen en dat iedereen daar zo zijn eigen stijl in heeft. Love it :D

 14. Wat een bijzondere collectie! Ik zou zelf al die hondjes aantikken als ik ze in huis had haha. Heerlijk gezellig dat effect :)

  1. hah ja, ik denk zelfs dat je als iets te hard stampend langs die kast loopt, je de kopjes al ziet bewegen ;)

 15. Geweldig.. Sinds vandaag groot fan van jullie blogs.
  Vooral deze is heel herkenbaar. Wij hebben ook zo’n huisje.
  Alles is verzameld, gekregen of 2e hands met zijn verhaal.
  Vaak horen wij dat ons huis gezellig en knus doet aanvoelen.

 16. Wat een leuke naam tweedehandsLiefde in huis . Heerlijk om deze foto,s te zien. Leuk ook die verzameling onderin staan die poppen ik ken ze nog wel ben alleen de naam kwijt.Leuk om te zien deze jaren ’40, 50’ stijl.

 17. […] Ik vertelde laatst dat ik bezig was met het rubriek “Tweedehandsliefde in huis” van De Groene Meisjes. En de eerste nieuwe serie van 2016 staat nu bij ze online! Ik fotografeerde de Binnenwereld van mijn collega M. met haar mooie stijl. Er zitten hele mooie details in haar woning. Het is een oud pand met mooie hoge ramen en het zit allemaal interessant in elkaar. Er valt ook genoeg te zien in haar huis. Veel spulletjes maar toch straalde het een soort minimalisme uit. M. woont ook in Zwolle en werkt al zo’n twintig jaar in de kringloop. Het hele interview lees je op het blog van De Groene Meisjes Tweedehandsliefde in huis #20. […]

 18. Dag Merel,
  Een beetje brutaal is het wel, deze reactie van mij op een oud bericht dat ook nog eens gaat over een onderwerp (tweedehandsliefde) waar recent geen aandacht meer aan is besteed in jouw blog, blijkbaar is de actualiteit er wat van af…. Maar ik waag het er toch maar op, niet geschoten is in iedere geval mis……

  Ik zou de dame uit Zwolle bij wie we in deze blog een kijkje mogen nemen in haar huis nl. graag Ik attenderen op een advertentie van mij op MP waarin ik soepkommen te koop aanbied die passen bij een stapel bekers die ik op een van de foto’s zag staan.
  https://www.marktplaats.nl/wijzigAdvertentie/m1329067622.html?c=c40de5ad629ab42516ec13768067e2e0&previousPage=lr
  Misschien vindt ze het leuk om die ook te hebben? Zelf heb ik vaak de neiging om, als ik iets erg mooi vind en ik er echt blij van word, er meer van te verzamelen tot ik er een serie van heb. Ik weet natuurlijk niet of haar smaak sindsdien is veranderd maar ik gun haar deze kommen omdat ik denk dat zij ze op waarde schat. Ze zijn afkomstig uit erfenis van mijn schoonouders, daarbij is veel moois naar ons toegekomen maar het is gewoonweg te veel om het allemaal te houden. Vandaar dat ik via MP nieuwe eigenaren zoek voor een aantal spullen daarvan. Tot op heden is op deze kommen nauwelijks serieus gereageerd, ik hoop dat dat op deze manier wel lukt: zouden jullie dit bericht aan haar door kunnen en willen sturen? Ik zou dat enorm waarderen!
  Met vriendelijke groet,
  Nieske uit Huissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *