Tweedehandsliefde in huis #22

Tweeluik-vingerplantpot

Sowieso is Tweedehandsliefde in huis één van mijn allerlievelingste rubrieken  – zoals trouwe lezers, na al die jaren, inmiddels wel weten – maar vandaag is extra speciaal. Vandaag kijken we namelijk thuis bij Margareth, en Margareth maakt regelmatig toffe foto’s voor mijn blog. Ja zeker, óók voor Tweedehandsliefde en vandaag mogen we dus bij háár thuis. Dus maakte ze foto’s van haar eigen interieur. Vind ik tof. En los van dat: het is een prachtig huis, waar ik stiekem een beetje jaloers op ben. Dus laten we maar gauw beginnen! 

Tweeluik-T&M

 

Eethoek en Pier crop

Dit is Margareth (26 jaar,) samen met haar vriend Thomas. Ze wonen, samen met hun lovebird Pier, in Zwolle. Margareth studeert fulltime aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden, waar ze zich voornamelijk focust op fotografie en bloggen. Daarnaast heeft ze een bijbaantje in de plaatselijke kringloopwinkel – je snapt, daar scoort ze de allerbeste dingen.

Woonkamer 5 crop Woonkamer crop Venster crop

 

Koffiecorner 2 crop Koffiecorner crop

Margareth en Thomas wonen in een appartement in een oude kerk, middenin de binnenstad van Zwolle. Hoe tof is dat? Die prachtige boogramen en de hoge plafonds wil iedereen waarschijnlijk zo van het stel overnemen. Margareth vertelt dat ze er sinds vorig jaar zomer wonen en heel veel geluk hebben gehad met een loting  van sociale huurwoningen. Hiervoor woonde Margareth in een antikraak flatje, waar ze twee losse kamers huurde. ‘Ik was enorm bij om daar weg te kunnen en samen met Thomas iets te delen en ons eigen stijltje te vinden. Het appartement heeft twee slaapkamers, een ruime woonkamer en een open keuken.’ Droomhuis, hoor!

Tweeluik-hangplanten Wereldbol crop Rotan crop Prullaria crop Plantenbakkie crop Roze paard crop

 

Lijsten crop Bureauhoek crop Bloemen crop Camera's en beeldjes crop

Ik vraag Margareth waar ze de beste items voor in huis scoort, maar het antwoord is natuurlijk te voorspelbaar: op haar werk! Dit is Stichting Kringloop Zwolle. Margareth vertelt: ‘Als je bij een kringloop werkt, dan weet je dat je niks nieuws nodig hebt. Mensen doen zoveel spullen weg! Ik neem welke week wel weer wat mee: pepermolens, vazen, kleding, lampjes, bloempotten, enzovoorts.  Al heb ik mezelf wel beloofd kritischer te kijken naar wat ik meeneem. Ik ben van binnen een hoarder maar ik wordt er ook heel druk van in mijn hoofd als ik me omring met te veel spullen. Ik breng daarom geregeld ook een heleboel spullen weer terug naar de kringloop of ik geef het weg, om overzicht te houden in alles waar ik mezelf mee omring.’ – Mooi, dan is de cirkel weer rond.

Aan iemand die zó met kringlopen bezig is, moet ik wel vragen: wat is je favoriete item in huis? Dat vindt ze moeilijk te beantwoorden. ‘Ik kan heel snel kan wisselen qua interieur. Als ik het niet meer leuk vind, dan kan ik het zo weggeven. Wat ik nu in huis heb gehaald daar ben ik natuurlijk wel heel trots op maar ik heb niet een favoriet item in huis. Ik heb die feeling met spullen meer met kleding. Voornamelijk kleding die van mijn moeder is geweest en wat ik nu weer draag. Ik heb een lang zwart colbert met schoudervulling die ik echt fantastisch vind. Die draag ik al jaren en had mijn moeder ooit gekocht in een sjieke kledingzaak waar ze werkte. Zo heb ik een hele koffer vol met kleding die van mijn oma en moeder is geweest. Dat zou ik nooit wegdoen en is me heel dierbaar.

T&M 3 crop

Margareth koopt het grootste gedeelte van haar kleding en schoenen ook tweedehands. Daar is ze heel kritisch op. Het moet er gewoon goed uitzien – alleen als het een héél bijzonder stuk is, mag er een klein gaatje in zitten, maar het moet wel te maken zijn. In huis is Margareth niet zo’n DIY-er. De dingen die ze koopt, moeten gewoon bruikbaar en mooi zijn. Het groene schort dat ze op de foto draagt, komt bijvoorbeeld ook van de kringloop. ‘Mijn oma vertelde dat mijn opa vroeger zo’n schort had. Het zijn schorten voor oude mannetjes die in hun schuur werken.’

Woonkamer 2 crop

 

Boekenkast crop

Mooi kan ook betekenen: oud en gebruikt. Dat kan zeker de charme zijn van tweedehands spullen. ‘De trolley, waar onze tv opstaat, was bijvoorbeeld helemaal vies en verroest. Iemand had hem in zijn tuin staan als plantenmeubel en hij stond bij het vuilnis. Ik heb hem toen goed schoongemaakt en ik vind het nu een heel tof ding.’ 

Bed hoekje crop

‘Mijn favoriete plek in huis is de slaapkamer. Ik houd van mijn bed en het is een heel knus kamertje. Het geeft me weer dat “op kamers wonen” gevoel. Ik voel me wat dat betreft het fijnst in een klein knus kamertje met een mooi raam.’

Hond op verwarming crop

Een vraag die ik altijd, aan iedere deelnemer, stel is : hoe zou je je woonstijl omschrijven? Margareth verwoordt het als: ‘eclectisch’ en legt uit: ‘Ik hou van zóveel verschillende stijlen en die meng ik allemaal met elkaar. Nu ik samenwoon met Thomas is het wel weer enorm veranderd. Ik zou zeggen: een beetje eclectisch, kleurrijk, bohemien, ruimtelijk en licht.’

Het kan aan mij liggen, maar ik zou hier morgen nog gaan wonen. Dat licht, die planten, die ramen, die kleurrijke accenten en hysterische dierenbeeldjes. Yes, kom maar door. Lieve Margareth en Thomas, heel veel dank voor dit kijkje in jullie paleisje in Zwolle. Ik weet zeker dat heel veel mensen dit erg kunnen waarderen! 

Foto’s: Margareth Sikkens / Maggy Loves. (check haar blog mensen!) 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

33 gedachten over “Tweedehandsliefde in huis #22

 1. Wat mijn als groen-, maar vooral als díerenliefhebber enorm pijn doet, is de aanblik van slechts één enkele agapornis in een kooi. Deze vogels worden niet voor niets lovebirds genoemd. Ze alleen houden is een kwelling voor ze. Hoeveel aandacht je ze ook geeft, als mens kun je nóóit een soortgenoot vervangen. Als je eenmaal gezien hebt hoeveel dit soort vogels (en dat geldt ook voor andere vogels zoals grasparkieten) om elkaar geven snap je dat dit echt niet kan. Doet niets af aan het huis of het artikel en jij (Merel) kan er al helemaal niets aan doen, maar ik word er enorm naar van en dat moest ik even kwijt.

   1. Alleen of met zijn tweeën, ik vind dat je sowieso geen vogels in een kooitje op moet sluiten. Maar ja zo vinden we allemaal wel ergens iets van.

  1. Precies mijn eerste reactie..!! Dieren kun je zelden in hun eentje houden, maar dit type vogels helemaal :(

   Verder wel mooie inrichting, vooral vele planten spreekt mij aan ;)

 2. Wauw wat een geweldig huis met die boogramen en wat een leuk interieur. Ik krijg er meteen inspiratie van. Mooi voorbeeld ook wat planten met je interieur doen. Gaaf!

 3. Wow het is echt prachtig inderdaad, zo zorgvuldig ingericht ook! En dat raam in de woonkamer, dat is echt jaloersmakend, haha! Dat ze zegt dat ze zich het fijnst voelt op een knus kamertje, daar kan ik me heel goed in vinden, ik heb dat zelf ook een beetje. Al ik ook wel heel blij kan worden van een grote keuken en het feit dat je niet steeds alles op hoeft te ruimen omdat je anders niet meer in je kamer kunt lopen, haha!

 4. Wat ontzettend gaaf om in een oude kerk te wonen! Zo’n rieten stoel met vachtje heb ik ook :). Stond bij mijn ouders op zolder te verstoffen. Mijn moeder had er 2 van. De andere stoel staat nu bij m’n zusje. M’n moder had er niet meer naar omgekeken, maar zodra wij interesse begonnen te tonen vond ze het toch ineens lastig ze weg te doen. Uiteindelijk hebben we de stoel toch gekregen, omdat ze er bij nader inzien toch geen plek voor bleek te hebben.

 5. Wat een mooie stijl zeg! Wat prachtig om zo met mooie tweedehands spulletjes je huis in te richten. Als straks mijn huis klaar is wil ik ook war spulletjes gebruiken van familie om het zo eigen te maken!

 6. Wat een fantastisch huis! Ik ben gelijk gaan stylen in mijn eigen huus, haha, zo inspirerend!

 7. Wat een super appartement, die locatie lijkt me helemaal geweldig. Ik wil wel ruilen hoor, haha!

 8. Zooooooo mooi! Krijg al helemaal zin om te gaan kringlopen en mijn eigen studiotje wat te pimpen. Nieuw doel voor deze vakantie: check!

 9. Heeft er iemand trouwens nog wat aanraders qua blogs die veel over tweedehandse dingen ( o.a. interieur, kledij) schrijven? Een mooie vormgeving en mooie foto’s zoals hier zijn altijd een enorm pluspunt :-)

 10. Ha, ik zou hier ook morgen gaan wonen. Vind het prachtig! Volgens mij is het sowieso al heel bijzonder om in zo’n mooi pand te wonen (dat ronde raam, aah!) en ik vind het hele sfeertje in huis heerlijk. Ja. Mooi! <3

 11. Leuk ingericht huis en wat een gave bedsprei zeg. Ik zou hier ook wel willen wonen xD Alleen jammer dat de vogel alleen zit.

 12. Wauw wat een tof interieur en plekje!! Heel leuk om te zien, woon zelf ook in Zwolle en heb volgensmij laats de groene jas die Margareth op de foto aan heeft in handen gehad bij de kringloop in Zwolle ;) leuk om hem zo op deze manier weer terug te zien haha!

 13. Zo leuk deze rubriek! Mijn huis staat ook bol met vintage en tweedehands items. Tijdens mijn verhuizing ontdekte ik dat vrijwel alles tweedehands is. Sommige items heb ik al jaren en sleep ik mee van huis naar huis.

  Ik word er zo gelukkig van! Kan ik mij overigens ook opgeven voor jouw rubriek? Het lijkt me super leuk!

 14. Leuk om weer mensen uit Zwolle te zien! :)

  Wat betreft de vogel: als de eigenaar(s) voldoende aandacht kunnen bieden hoeft dit geen probleem voor de vogel te zijn. Daarbij wil een tweede vogel niet meteen betekenen dat het leven voor de ene vogel beter wordt: wij willen immers ook niet zomaar met iedereen samenwonen. Een verkeerde partner heeft ook voor een vogel grote gevolgen.

  1. Het risico op een verkeerde match mag een kans op een beter leven voor een dier nooit in de weg staan. Een dier kan van een mens alleen op bepaalde delen van de dag aandacht krijgen. Maar ’s nachts en als de eigenaren aan het werk zijn is hij helemaal alleen. Iemand met ervaring kan vast voor een goede match voor deze vogel zorgen.

   1. Het is niet dat ik niet geloof in een koppel hoor. Maar wat ik denk ik vooral met mijn eerste bericht (indirect) wilde zeggen: oordeel niet te snel bij het zien van een foto. De eigenaar heeft wellicht een hele goede reden.

    1. Ik ben het met je eens, we weten het verhaal niet, wie weet vliegt de vogel wel de hele dag vrolijk door het huis of is hij geadopteerd of kan hij niet met andere vogels overweg. Of misschien weten de eigenaren niet dat het groepsdieren zijn. Anyway, ik vind persoonlijk dierenwelzijn ook verschrikkelijk belangrijk maar vind dat er niet te snel geoordeeld moet worden.

   2. En buiten dat, wil je perse een vogel hebben, zorg dan voor een grote volière en niet een vintage vogelgevangenis in een kleine maat.

    En nu snap ik dat groen meerdere tinten heeft, maar het merendeel van de bezoekers van dit blog is tegen het eten van vlees en/of overige dierproducten. Wat maakt een vogel opsluiten anders?

 15. WAT EEN FIJN HUISJE MAGGIE! :D Mooie foto’s ook! Ik vind je koffiecorner echt heel leuk! You are living the kringloopdream! En die ramen…wauw! Tot snel liefie! <3

 16. Oh!!! Dit is echt een droomhuisje, al die boeken en prachtige spullen! Ik zoek al lang zo’n soort stoeltje, maar vind dus nooit het perfecte model :p

 17. Fantastische plek!
  We kunnen het weten. Hebben hier ook een aantal jaar mogen wonen tot 2009. Ook onze kids zijn er geboren!

 18. Mijn Huis is eigenlijk mijn eerste liefde. Er is niets op aarde, waar ik veel meer aandacht, tijd en energie in heb gestopt dan mijn huis. Dat heb ik ook met alle passie en liefde gedaan, omdat ik in een mooie en sfeervolle omgeving wens te wonen.

 19. Ik vraag me af als het mogelijk is om een volledig houtenbadkamer in stand te houden? Hoe zou ik die schoon en vlekkeloos kunnen houden, en ook zonder het gevaar op te lopen dat mijn houten vloer en muren verrotten. Mijn huidige badkamer is volledig van marmer. Ik wil overgaan tot iets dat dichterbij de natuur aanvoelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *