Tweedehandsliefde in huis #3

Vandaag krijgen jullie een kijkje in het prachtige huisje van Natalia en Nico, in Amsterdam Westerpark. Zoals jullie weten komen wij op bezoek bij mensen met een inspirerend ‘kringloopinterieur’ en dit paleisje is hier zeker een goed voorbeeld van. Natalia en Nico houden, net als wij, van het rondstruinen in kringloopwinkels. Waarom alles nieuw kopen, als er nog zoveel mooie dingen wachten op een tweede (of derde, vierde…) leven?

In dit huis kom je vooral rustige kleuren tegen. Alles lijkt in perfecte harmonie met elkaar te zijn. Je komt overal gezellige hoekjes, die met uiterste zorg zijn samengesteld, tegen. Dit is allereerst een overzichtsfoto van de woonkamer;

Natalia en Nico gaan graag naar kringloopwinkels en vlooienmarkten. Zelf hebben ze ook wel eens met een kraam op de vlooienmarkt in de IJhallen gestaan. Nico komt nog met een gouden tip: Kringloopwinkel ‘De Lege Knip’ (geniale naam) in Heerenveen. ‘Hier staan nog echte schatten en voor zo weinig geld, dat zie je in Amsterdam niet meer,’ aldus Nico. Het is dat het een eindje rijden is voor ons, maar we zaten alweer bijna in de auto toen we het hoorden!

Dit tafeltje was het eerste vintage-stuk dat Natalia in haar bezit kreeg. Het is een familiestuk en heeft altijd een mooie plek in huis gehad. Met een lampje en een dierbare familiefoto erop heeft zo’n prachtig marmeren tafeltje instant sfeer. Dat kan je helaas van veel nieuwe meubelstukken niet zeggen. Natalia en Nico combineren het liefst oude meubels en voorwerpen met nieuwe. Dit geeft een mooie mengeling van stijlen die uiteindelijk toch met elkaar in balans zijn.

Eén van de gezelligste plekjes in dit huis is het woonkamertje. Dit is een apart kamertje, met een bank langs het raam. De kussen op de bank maken dat je hier heel lang wilt natafelen en kletsen met vrienden. Natalia vertelt; ‘Voor mij gaat het in het interieur allemaal om sfeer. Mooie kleurencombinaties maken, zorgen dat het één geheel wordt.’

Natalia is trots op haar ‘crib’…en terecht!

Dan gaan we naar Natalia’s domein: haar atelier. Natalia heeft een goedlopende webshop met prachtige sieraden; Follow Your Bliss. (De Groene Meisjes hebben al een keer geschreven over deze webshop, kijk maar! ) In het atelier bewaart Natalia al haar gereedschap en materialen en hier werkt ze ook aan haar nieuwste collectie.

Deze geweldige kast had Natalia gezien in een televisieserie en ze wilde hem echt heel graag hebben. Toen ze deze kast eindelijk had gevonden wist ze meteen; die is voor mij!

Natalia omringt zich graag met mooie spullen. Wie wil er niet in zo’n inspirerende omgeving werken?

Tip van Natalia: bewaar je materialen, knopen, kraaltjes, losse frutseltjes of iets anders, in leuke antieke theekopjes! Veel leuker dan die saaie plastic bewaardozen en daarbij komt; bij de kringloopwinkel kosten deze kopjes maar een paar centen. Nog budget-verantwoord ook!

Nadat we alle kraaltjes, plaatjes en hoekjes van het atelier bewonderd hebben, nemen we een kort kijkje in de keuken. Grappig, heel andere kleuren dan in de woonkamer! Een frisse oranje muur, een prachtige Marokkaanse tajine… Aan veel voorwerpen in dit huis zie je de reizen die Natalia en Nico graag maken terug.

Een kaarsje en wierrook aan, dit huis is een heerlijke plek om tot rust te komen en nieuw inspiratie op te doen.

Lieve Natalia en Nico, we vonden het fantastisch om bij jullie binnen te mogen kijken. We hopen dat jullie nog vele geweldige kringloopvondsten zullen doen!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “Tweedehandsliefde in huis #3

 1. Very Nice !
  Haar atelier is een zeer sfeervolle en inspirerende plek !
  Thanks girls and thanks Natalia & nico voor het inkijkje :)

 2. Heel knap gedaan met hergebruikte spullen! Een huis dat zeer verwelkomend over komt.

 3. Leuk huis!! En ook leuk om nu ook het gezicht bij Follow Your Bliss te kunnen zien :)

 4. joepie, huisje van lieve vrienden Nico&Natalia! Nu ben ik er toch een beetje al geweest :). Geweldig mooi, echt leuk!

 5. Ha die Des, ja inderdaad nu ben je toch al op bezoek geweest bij me :) De groene meisjes nogmaals mijn complimenten voor dit te gekke stuk. De sfeer en de liefde is te voelen. Bedankt iedereen voor alle leuke reacties en complimenten. Ben helemaal happy! Liefs Natalia and remember to always follow your bliss, ladies :)

  1. Dankjewel lieve Natalia :) Het is toch altijd spannend; lukt het om de sfeer goed over te brengen? Blij dat het gelukt is!

 6. Super gedaan, you are great. Top ingericht en prachtige kleuren en materialen………………Succes !!! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *