Tweedehandsliefde in huis #4

Sinds haar achttiende is Hilde Anna , Friesin van origine, maar liefst zestien keer verhuisd. Ze heeft in Londen, Seatle en Toronto gewoond, maar ook in Haarlem, Den Haag en Groningen. Ze is nu 28 jaar oud en eindelijk heeft ze een plekje voor onbepaalde tijd gevonden; een fijn huisje in de Baarsjes in Amsterdam. Hier voelt Hilde Anna zich thuis en heeft ze haar rust gevonden. Eindelijk een plek die ze helemaal naar hartelust kan inrichten, omdat ze hier voorlopig wel even blijft.

Welkom in dit gezellige retro huisje! We komen binnen bij de keuken. Een gezellig geheel met retro pannen, veel kruidenpotjes en een prachtig schilderij.

Hilde Anna houdt van koken. Het liefste maakt ze alles zelf, dat heeft ze voornamelijk van haar tijd in Toronto geleerd. “Ik was daar in contact met heel bewust en duurzaam levende mensen. Zij maakten alles zelf. Sindsdien eet ik vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch. Op dit moment ben ik ook bezig met het overstappen naar veganistisch eten,” vertelt Hilde Anna.

Naast de keuken ligt de slaapkamer. Onze aandacht wordt getrokken door de vrolijk gekleurde sprei op het bed en de stapeltjes vintage kleding. Te weinig ruimte om al die leuke spullen kwijt te kunnen, komt ons bekend voor.

In de woonkamer krijgen alle kleuren de vrije loop. Hoewel oranje, groen en wit misschien niet de meest warme kleuren zijn, heeft deze kamer heel veel sfeer. Op een paar lampjes na, is alles wat er in dit huis staat tweedehands gekocht of gekregen. Een prachtig oud stoeltje, met wat kleurige elementen ernaast en erop.

Een kastje van oma

Een mooie salontafel uit een rommelwinkel

We vroegen Hilde Anna waarom ze in het bijzonder voor de retro stijl gekozen heeft. Ze legt ons uit; “De stijl van de jaren 60 tot 80 staat voor mij voor kleur, iets wat in mijn leven heel belangrijk is. Ik heb een sterkte affiniteit met die jaren. Het lijkt bijna alsof ik heimwee heb naar een tijd die ik zelf niet eens heb meegemaakt.”

Hilde Anna is een creatieveling. Cadeautjes maakt ze het liefste zelf; schilderen, breien, kleding verstellen, ze kan het allemaal. Zo breit Hildde Anna knuffels voor een vriendin die een kindje krijgt. De creativiteit is goed terug te zien in haar woning. Ook de schilderijen aan de muur maakte Hilde Anna zelf.

Op de vraag waar Hilde Anna graag haar tweedehands spulletjes koopt krijgen we een uitvoerige uitleg. Zo vertelt ze over de kringloopwinkels in Amsterdam West (Pantar) en Noord (Juttersdok, De Lokatie) die ze met enige regelmaat bezoekt, maar ook over een rommelwinkel aan het begin van de Overtoom, de Noordermarkt op zaterdag en een kringloopwinkel met ‘belachelijk lage prijzen’ in Drachten. Verder krijgt Hilde Anna regelmatig spulletjes en neemt ze hier en daar iets mee uit het buitenland. Kortom; dit huis staat vol met spullen uit allerlei hoeken en gaten. Deze diaprojector, gekocht in de kringloopwinkel, zat vol met foto’s van een familievakantie in Duitsland. “Met vrienden hebben we een gezellig avondje foto’s van onbekenden gekeken.”

Hoewel Hilde Anna heel veel retro voorwerpen mooi vindt, heeft ze één verzamelobject in het bijzonder: oude brooddozen. “Het begon met een mintgroene brooddoos die ik van mijn moeder kreeg, inmiddels heb ik er een heel aantal. Ik bewaar er van alles in. Mijn droom is een grote keuken, waarin ik dan al mijn brooddozen op kleur kan sorteren.” Hilde Anna geeft nooit meer dan vijftien euro uit aan een brooddoos, maar meestal betaalt ze er minder voor.

We vragen Hilde Anna naar haar favoriete adresjes in Amsterdam en één springt er dan echt voor haar uit; Latei op de Zeedijk, vlakbij de Nieuwmarkt. Dit is een oud Rock&Roll café vol met vintage en tweedehands spullen, die ook allemaal te koop zijn. Je kunt hier heerlijk biologisch lunchen. De Groene Meisjes kennen deze plek en zijn het helemaal met Hilde Anna eens; dit is echt een topplek voor vintageliefhebbers en bewuste eters!

Lieve Hilde Anna, we vinden je huisje prachtig. Het huis past bij jou en jij past bij het huis. Kortom; de perfecte match. We willen je bedanken voor je gastvrijheid en hopen dat je brooddozenverzameling nog heel groot mag worden!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

17 gedachten over “Tweedehandsliefde in huis #4

 1. Zo’n diaprojector hadden wij ook :). En het idee om brooddozen te gebruiken als opberger vind ik byzonder goed gevonden! Verder natuurlijk heel veel herkenning in de stijl van deze jaren, leuk!

 2. wat een ontzettend onzettend leuk huisje! echt leuk ingericht, het zou zo een huisje voor mij kunnen zijn. ik ben nu helemaal benieuwd ook naar die kringloopwinkels in amsterdam (en in drachten, ik ben een fries!).
  en Hilde Anna ziet er zelf ook heel leuk uit!

 3. Wat leuk dat de kringloop in drachten wordt genoemd. Een geweldige kringloop waar ook mijn huis vol mee staat.

 4. Wat een superleuk huis, met zoveel mooie spulletjes! Ik woon zo ver weg, maar als ik dat soms zo lees, moeten al die kringloopwinkels in A’dam echt geweldig zijn. Gelukkig kunnen ze er in Nijmegen ook (wel een beetje) wat van.

 5. Wat een heerlijk huisje heb je Hilde Anne! Ik herken me helemaal in het gevoel te laat geboren te zijn, hihi. Nieuwe oude hippies zijn we ;-) Mijn huisje is half om half retro dit vooral omdat mijn vriend en ik veel plaats nodig hebben voor onze LP verzameling en retro game verzameling (van Nintendo) oh en vergeet onze 2 katjes niet die graag van alles omgooien. Super artikel weer Groene Meisjes!

 6. Wat een leuk huis zeg! Ik kan echt niet wachten om mijn eigen vintage huis van honderd jaar oud in te gaan richten aangezien we nu nog volop aan het verbouwen zijn!

  1. Houd je ons op de hoogte, voor een nieuwe editie van Tweedehands Liefde in Huis? ;)

 7. Fantastisch! Heel inspirerend weer. Heerlijk zo veel kleur in huis. Zelf heb ik ook groen op de muur, iets donkerder (ik noem het altijd ‘olijf’).

 8. Leuk!!! En die brooddozenverzameling… herkenbaar! Mijn vader heeft er ook een aantal waar hij echt van alles in stopt, schroeven en ander gereedschap en weet ik het wat allemaal.

  Retro is geweldig!

 9. Niets zo leuk als een gezellig tweedehands interieur! :-) Heerlijk dat binnenkijken ;-)

 10. Heel inspirerend en smaakvol. Waarom zou een mens ooit nog iets nieuws kopen?;-)

 11. Wauw, ik ben helemaal onder de indruk. Dat kastje met de schuifdeurtjes, die zie ik nu in gedachten weer bij ons thuis in de kamer. Toendertijd zat er een glasplaat op met een gehaakt kleedje. Oorspronkelijk was het een kommode.
  Geweldig hoe mooi de spullen nu weer in je huisje naar voren komen.

 12. Wat te gek zeg, vroeger had ik het ook zo op mijn kamer thuis.
  En die heimwee snap ik helemaal, het was ook een super leuke tijd, echt flower power.
  Als je weer in Friesland bent gaan we gezellig de kringloop in leeuwarden leeg kopen, ha ha.
  Tot snel allerliefste nicht. xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *